Καλησπέρα συμφορουμίτες!
Σήμερα κάλεσα κάποιο τύπο απο αγγελία που πούλαγε ποδηλατάκι...
Γενικώς απο την αρχή κάτι δεν μου πήγαινε καλά, αλλά πιστεψα οτι απλώς ειναι άσχετος απο ποδήλατα και δεν πήγε το μυαλό μου παραπέρα.
Αφου κανονίσαμε αποστολή και τα λοιπά του έστειλα όλα τα στοιχεια αποστολής (και την οδο ο μ@λ@κ@ς)...
Κάτι δεν μου κάθονταν σωστα και είπα να τον καλέσω να το ακυρώσω.
Όταν τον κάλεσα μου πέταξε το κουφό, ότι έρχεται φίλος του κουριερ να παρει το ποδήλατο, να μου το στείλει και οτι δεν μπορεί να το ακυρώσει.
Και επίσης μου είπε να μην ανησυχώ, το δέμα μπορεί να έρθει κυριακή με ελτα (εκεί σκάλωσα γερά).
Τον εκλείνω, κάνω μια αναζητηση στο νετ τον αριθμό του, και να σου κάμποσες αγγελίες με διάφορα πράγματα προς πώληση...
Με τα λίγα με τα πολλά τον εξαναπήρα και το ακυρωσα εντελώς, και όταν τον ρώτησα γιατι έχει τόσες αγγελίες μου το έπαιζε κινέζος...
Γίνομαι παρανοϊκός ή παίζει να είναι περίπτωση απάτης;
Αν ναι, τι κάνουμε σε αυτές τις περιπτώσεις...
Όχι τιποτα άλλο...Έδωσα και διεύθυνση ο μ@λ@κ@ς...
Η απάτη ποια είναι;
Οτι πιθανόν να μην στέλνει τα πράγματα; ή οτι είναι εμπορας;
Δεν ξέρω. Πολλά περνάνε απο το μυαλό μου. Όπως το να βρεθείς με τον υποτιθέμενο κουριερ και να έχεις λεφτά πάνω σου και να γίνει το οτιδήποτε.
Όπως είπα, μπορεί να ειμαι υπερβολικός.
Απλώς κολλάω στο ότι ενώ θα έστελνε με ΕΛΤΑ, θα έδινα λεφτά σε δικό του κουριερ....
Κυριακάτικα...
Αρα το courier που θα σου στειλει δεν θα φερει και το ποδηλατο απλα θα του δωσεις τα χρηματα και ...καποτε θα στο φερει(?)
Σε αυτη την περιπτωση τον αγνοεις, δεν ανοιγεις καν. Δεν χρειαζεται να ακυρωσεις, αρκει να μη φαινεται ποδηλατο απο το δρομο σε κανα μπαλκονι ή κατι
Αν περιμενεις φιλο την ημερα που περιμενεις το courier του ενημερωσεις να σου κανουν αναπαντητη οταν θα ειναι στην πορτα και ενημερωνεις επισεις για την κατασταση ωστε να μην σε δωσουν σε καποιον που ισως περιμενει απεξω.
Αν τελικα ανοιξεις στο coυrier του κανεις τον κινεζο
Κυριως μην αισθανεσαι ασχημα σε καθε περιπτωση. Ακομα και αν πληρωνες και σε κοροιδευαν, θα επερνες ενα μαθημα ζωης και θα ηξερες για την επομενη. Μπορει να μην σου τυχει, αλλα μπορει και να σου τυχουν αρκετες στη ζωη σου. Θα ξερεις απο πρωτο χερι. Αν σκας, μονο τα μαλια σου θα ασπρισουν, την απατη ισως την φας καποια στιγμη
τωρα αν το courier σου φερνει και ποδηλατο και εχεις αμφιβολιες, φερε κανενα φιλο, ισως και κανενα σκυλο, δες αν σε καλυπτει το ποδηλατο και πληρωσε. Βαλε και την καμερα στον υπολογιστη να γραφει αν θες, μεσα στο σπιτι σου εισαι, νομιμο ειναι. Μην τον βαλεις μεσα για κανενα λογο και μην του φερεις νερο αν σου πει οτι διψα
επίσης να του μιλάς κοφτά και να μην αφήσεις να ανοίξει συζήτηση που μπορεί να οδηγήσει σε παραπάνω οικειότητα και παραπλάνησή σου.
Εντάξει... Το τερμάτισες...
rnd -> Το ακύρωσα εντελώς. Δεν το ριψοκινδυνευώ και ας είμαι και υπερβολικός.
Πάντως δεν είναι για γέλια. Έχω τύχει στο παρελθόν, σε πώληση δικού μου ποδηλάτου, να ζητάνε επίμονα διεύθυνση, ενώ δεν υπήρχε λόγος.
Θέλει προσοχή και στις πωλήσεις και στις αγορές. Καλό είναι να μην δίνουμε πολλά στοιχεία...Και αν υπάρχει δυνατότητα να ζητάμε χαρτιά.
Εγώ μετάνιωσα που έδωσα διεύθυνση και πάνω στη συζήτηση είπα πως έχω ποδήλατο ήδη...
καλή μ@λ@κί@
Ο φόβος τρώει τα σωθικα.Εαν εσύ πωλούσες σκάρτο προϊον δεν θα ήθελε ο αγοραστής να ξέρει οτι μπορεί να σε βρεί κάπου και οχι απο ένα τηλέφωνο.
Ενημερωτικά, έχει συμβεί να στείλουν μέσω ΕΛΤΑ ποδήλατο με τρακαρισμένο - σπασμένο σκελετό... κι ο άλλος να μην απαντά, να μην επιστρέφει τα χρήματα κ.λπ.
Θυμάσαι όταν ο άλλος σου έστειλε τον προβληματικό δ/β.
Τώρα, να αγοράσεις αντικείμενο χωρίς να το συνοδεύουν φωτογραφίες, αλλά και πάλι οι φωτο μπορεί να είναι άλλου από παρόμοια αγγελία (το κάνουν πολλοί), καθώς κι ο άλλος να μην απαντά σε ερωτήματα σου... ε ποιος μάπας κάθεται να ασχοληθεί περαιτέρω.
Νομίζω ότι όλοι (έχουν - δεν έχουν οικονομικά θέματα) κάνουν το παν για να "προωθήσουν" το αντικείμενο προς πώληση... η άρνηση, το φλου κλπ είναι ύποπτα και πας παρακάτω.
για τις αγγελιες του τυπου παιζουν πολλα.μπορει απλα να βρισκει στοκ απο γνωστο μπορει να πουλαει κ κλεμενα,μπορει ναταν τρακαρισμενο κ να μη θελει να τον βρεις μετα,πολλα μπορει.
μην ανησυχεις για τις διευθυνσεις κλπ,δε μπορει να σου κανει κατι,κ αν θες κ το αλλο,εστω οτι ειναι ο τρισμεγιστος απατεωνας εβερ,με ποδηλατα θα κοιταγε να πλουτισει ψαρευοντας κοσμο απο αγγελιες?νταξει λιγο τραβηγμενο.
καλυτερα απο διαδικτιακα μαγαζια εξωτερικου.
Από την δική σου σκοπιά. Δεν ήθελες να δώσεις διεύθυνση μην τυχόν και στοχοποιήσεις το σπίτι σου για πιθανή μελλοντική κλοπή.
Από την μεριά του αγοραστή. Μπορεί να ήθελε μια περαιτέρω εξασφάλιση ότι το ποδήλατο δεν θα ήταν τυχόν κλεμένο.
Γενικά οι αγγελίες είναι λίγο περίεργη κατάσταση.
Γι 'αυτό μόνο απο ενεργά (και λίγο πιο γνωστά) μέλη πλέον ή απο κοντά...
Το πιο λογικό σε αγοραπωλησίες μεταχειρισμένων είναι να δει ο αγοραστής το ποδήλατο από κοντά.
Να το πάρει μια βόλτα μέχρι την γωνία και να δει αν έχει κάποια τεχνικά προβλήματα που παράλειψε να αναφέρει ο πωλητής.
Εκείνη τη στιγμή είναι σχετικά εύκολο να καταλάβεις αν ένα ποδήλατο είναι κλεμμένο.
Π.χ. μπορείς πολύ απλά να του ζητήσεις να υπογράψει ένα χαρτί (με τα στοιχεία του) ότι το Χ ποδήλατο με Υ σειριακό αριθμό πωλείται στον Ζ για Ω ποσό.
Αν τον δεις ότι σκαλώνει έστω και για λίγο μπορείς πολύ απλά & ευγενικά να αποχωρήσεις.
---
Αγορά μεταχειρισμένου από απόσταση γενικά θα απέφευγα. Εκτός και αν μιλάμε για τόσο μεγάλη ευκαιρία.
Που και πάλι αν ήταν τόσο μεγάλη ευκαιρία ίσως να υπήρχε κάποιος λόγος που ήταν τόσο μεγάλη...