Ο ανανάς και οι καταπονημένες αρθρώσεις και μυς...

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Royaloak
Απών/απούσα

Έψαχνα να βρω την ενότητα υγεία, για να μοιραστώ μαζί σας μια πληροφορία στην οποία έφτασα εντελώς τυχαία. Δεν τη βρήκα και την παραθέτω στην ενότητα χωρίς τροχούς.

Εντελώς τυχαία λοιπόν ανακάλυψα, ότι τρώγοντας μια καλή χοντρή φέτα ανανά τη μέρα η ψωρίασή μου, που βρίσκεται σε τρομερή έξαρση όπως κι όλα τ' άλλα, λόγω της παρατεταμένης μεταβατικής κλιματολογικής κατάστασης που επικρατεί, εμφάνισε θεαματική βελτίωση. Συζητώντας με τον προμηθευτή μου βιολογικών προϊόντων, που τυχαίνει να είναι φαρμακοποιός στην εκπαίδευση, μου επεσήμανε το ένζυμο βρομελίνη που υπάρχει σ'αυτό το θεϊκό, εξωτικό φρούτο.

Η βρομελίνη (που υπάρχει και σε κάψουλες για όλη την γκάμα παθολογικών εφαρμογών) ανάμεσα σε μια σειρά από εξαιρετικές ιδιότητες που έχει, είναι να δρα σαν αντιφλεγμονώδες με πιστοποιημένη εφαρμογή στις καταπονημένες αρθρώσεις και μυς σε περιπτώσεις επίπονης άσκησης, εκτός των παθολογικών περιπτώσεων.

Όσοι λοιπόν έχετε ευαισθησία στις αρθρώσεις και τους μυς σας, πριν τις μεγάλες βόλτες πιείτε ένα καλό χυμό ή φάτε μια μεγάλη φέτα ανανά.

Με τις υγείες σας και καλές βόλτες...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
chrispi
Εικόνα chrispi
Απών/απούσα

...θα το δοκιμασω...

GiorgosG
Απών/απούσα

Και φαντάσου αγαπητή φίλη ότι όλο αυτό το διάστημα εφάρμοζα τη γνωστή δίαιτα. Πολύ χρήσιμες οι πληροφορίες σου, τέρμα πια η δίαιτα του Ανανά!

Royaloak
Απών/απούσα

Γιατί τέρμα; Αφού έχει άπειρες θετικές δράσεις, άσε που είναι υπέροχο στη γεύση.

Κάτι που ξέχασα να επισημάνω είναι, πως πρέπει να συνοδεύεται με διατροφή πλούσια σε πρωτεϊνες (αυγά, κρέας, ψάρια, κλπ) κι αυτό, γιατί ανάμεσα στα άλλα αυτό το ένζυμο (η βρομελίνη) δρα καταλυτικά στην καλή πέψη των πρωτεϊνών. Χρειάζεται τις πρωτεϊνες για να μεταβολιστεί και να δράσει.

Μην υπερβάλεις, γιατί δεν κάνει καλό σε πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις, όπως δεν κάνει και η κάθε υπερβολή...

GiorgosG
Απών/απούσα

Η δίαιτα του Ανανά είναι η δίαιτα του τα τρώω όλα εκτός από Ανανά! (χρησιμοποιείται χιουμοριστικά προς τους άλλους και τον εαυτό μας ότι και καλά κάνουμε δίαιτα ακριβώς λόγω της σπάνιας εμφάνισης του συγκεκριμένου φρούτου στο διαιτολόγιό μας. Οπότε τέρμα στη δίαιτα του Ανανά σημαίνει ναι στον Ανανά!

Royaloak
Απών/απούσα

Καλό! Να που έμαθα και 'γω κάτι.