Οικονομικές Ειδήσεις - Πρόγραμμα Αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης - Ειδικό Τιμολόγιο ΕΥΔΑΠ

4 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Επειδή ενδιαφέρουν αρκετούς...

«Ο Νοέμβριος των αιτήσεων…!!!» - 11.11.2014
http://www.taxheaven.gr/news/news/view/id/21188

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Από 20 Απριλίου οι αιτήσεις για τις παροχές κατά της ανθρωπιστικής κρίσης.
Υποβολή αιτήσεων μέχρι τις 20 Μαΐου.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι για την επιδότηση ενοικίου, σίτισης και ρεύματος
http://news.in.gr/greece/article/?aid=1231399237

http://www.ypakp.gr/

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΚΡΙΣΗΣ
https://www.anthropocrisis.gr/anthropocrisis/
https://www.idika.org.gr/anthropocrisis/Default.aspx

Ρυθμίσεις άμεσων μέτρων για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης - Δικαιούχοι
https://www.anthropocrisis.gr/anthropocrisis/Pages/Info.aspx

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Η ΕΥΔΑΠ αποφάσισε τη χορήγηση Έκτακτου Ειδικού Τιμολογίου (ΕΕΤ) σε όσους δικαιούχους έχουν υπαχθεί στο Ν. 4320/2015 και υποβάλλουν τη σχετική αίτηση στην ΕΥΔΑΠ.

Έγινε γνωστό ότι 115.000 μεμονωμένα άτομα δικαιούχοι σε οποιοδήποτε πρόγραμμα για την αντιμετώπισης της Ανθρωπιστικής Κρίσης (Επίδομα ενοικίου, Κάρτα Αλληλεγγύης, Δωρεάν Ρεύμα) ενώ οι αιτήσεις θα γίνουν απο την Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016 στην ιστοσελίδα της ΕΥΔΑΠ.

Στο eydap.gr οι αιτήσεις για το δωρεάν νερό
https://www.eydap.gr/MyAccount/SocialInvoice

Περισσότερες Πληροφορίες...
https://www.eydap.gr/userfiles/Info_SocialInvoice.pdf

Η διαδικασία υποβολής της αίτησης υλοποιείται μέσω της ιστοθέσης της ΕΥΔΑΠ (με την εξαίρεση των περιπτώσεων της φιλοξενίας και της δωρεάν παραχώρησης).

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Οι νέες δράσεις για την αντιμετώπιση της Ανθρωπιστικής Κρίσης για το 2016
http://www.dikaiologitika.gr/eidhseis/ergasiaka/88092/oi-nees-draseis-gi...

Ανθρωπιστική κρίση

Συνέχιση και βελτίωση του προγράμματος που εντός του 2015 κάλυψε περίπου 405.000 ανθρώπους για τις ανάγκες τους σίτισης, ηλεκτρικού ρεύματος και στέγης (επιδότηση ενοικίου). Στο υπουργείο έχει πλέον δημιουργηθεί ένας «χάρτης φτώχειας», βάσει του οποίου θα σχεδιαστούν οι νέες δράσεις. Ειδικά για την προπληρωμένη Κάρτα Αλληλεγγύης που αποτέλεσε την καινοτομία του προγράμματος, το υπουργείο σχεδιάζει την σύνδεσή της με δωρεάν είσοδο σε αρχαιολογικούς χώρους και μουσεία, αλλά και την επέκτασή της σε ευρωπαϊκά προγράμματα.

Δεσμεύσεις για συνέχιση του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης το 2016

Τη συνέχιση του προγράμματος αντιμετώπισης της ανθρωπιστικής κρίσης και μέσα στο 2016 προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας πρόνοιας, Δημήτρης Καρελλάς μιλώντας στο MEGA.

"Έχουμε βάλει χρήματα που καλύπτουν την επέκταση του προγράμματος ανθρωπιστικής κρίσης του 2015", είπε σημειώνοντας ότι αυτό το πρόγραμμα κλείνει τον Μάρτιο του 2016 και θα συνεχιστεί αμέσως μετά.

Τόνισε ότι έχουν λάβει την κάρτα σίτισης 145.000 νοικοκυριά και πως δόθηκε έμφαση στις μονογονεϊκές οικογένειες, στα παιδιά, στους μακροχρόνιους ανέργους και τους ανέργους αλλά έμειναν 70.000 νοικοκυριά των οποίων η παροχή είχε εγκριθεί αλλά δεν υπήρχαν άλλα χρήματα.

Ο κ. Καρελλάς αναφέρθηκε στην πιλοτική χορήγηση δεκατιανού στα σχολεία και ειδικότερα σε περίπου 64 σχολεία και 11.000 παιδιά σε "θύλακες φτώχειας" κυρίως στην Αττική.

Αυτό όμως που θέλει το υπουργείο είναι να μπορέσει να παράσχει ένα ζεστό γεύμα σε όλα ανεξαιρέτως τα παιδιά με στόχο αυτό να γίνει εφικτό μέσα στο 2016. Για αυτό το σκοπό, τόνισε, έχουν ήδη συγκεντρωθεί κάποια χρήματα από δωρεές.

Προσδιόρισε χρονικά την εφαρμογή του προγράμματος αυτού για την επόμενη σχολική χρονιά. Αίσθηση προκάλεσε και η αναφορά του στον αριθμό των μαθητών δημοτικού που αντιμετωπίζουν πρόβλημα υποσιτισμού στην Ελλάδα.

Μίλησε για 200.000 μαθητές επί συνόλου 600.000 λέγοντας ότι η κυβέρνηση μπόρεσε απλά να συγκρατήσει -σε σχέση με πέρυσι- τον αριθμό αυτό.

contact