Σας περιμένουμε στην Αγορά της Κυψέλης

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
bear
Απών/απούσα

Η αγορά της Κυψέλης για όσους δεν το ξέρετε άνοιξε στις 15/12 με πρωτοβουλία των κατοίκων που διεκδικούν να γίνει ΑΝΟΙΧΤΟ πολιτιστικό κέντρο ανοιχτό στη γειτονιά και μέχρι σήμερα έχει φιλοξενήσει δεκάδες πολιτιστικές και άλλες εκδηλώσεις.

Με πολύ κόπο των κατοίκων που διαχειρίζονται την αγορά μέσω τακτικών ανοιχτών συνελεύσεων η Αγορά μας είναι ακόμα ΑΝΟΙΧΤΗ και...

Σας περιμένει καθημερινά από τις 6μμ μέχρι της 10μμ και φυσικά στις εκδηλώσεις μας.

Ακόμα αν θα το θέλατε θα μπορούσατε να οργανώσετε συζητήσεις-εκδηλώσεις ή να κάνετε κάποια από τις συνελεύσεις σας κοντά μας.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων μας αλλά και όλα τα νέα σε σχέση με την αγορά μπορείτε να τα βρίσκεται στο site μας

http://indy.gr/community/agora-tis-kypselis

Παρακαλούμε διαδώστε το όπου κρίνετε σκόπιμο.

* Για οτιδήποτε θέλετε σε σχέση με την Αγορά diamerisma6@gmail.com
* Ενώ για κάθε πληροφορία ή παρατήρηση σε σχέση με την σελίδα μας
tkoronakis@yahoo.gr

Τα λέμε στην Αγορά μας

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
skywalker
Απών/απούσα

Η αγορά άνοιξε με πρωτοβουλια των κατοίκων ή με πρωτοβουλία της "Ανοιχτής πόλης", της κίνησης δηλαδή του υποψηφίου δημάρχου του Συνασπισμού για τις περασμένες εκλογές , του Τσίπρα; Η επόμενη συνέλευση ειναι αύριο στο κτίριο των χημικών στο Πολυτεχνείο (Πατησίων) στις 20.00. Όποιος μπορεί ας έρθει εκεί!

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

Χαίρετε πως είστε?Στην αγορά της Κυψέλης έχω βρεθεί,ένα κτίριο που μόνο άσχημες κριτικές μπορεί να δεχθεί και ΓΚΡΕΜΙΣΤΟ-ΓΚΡΕΜΙΣΤΟ η φράση που μπορείς να επαναλαμβάνεις καθώς περνάς απο έξω,ΟΜΩΣ εάν τολμήσεις και διαβείς το κατωφλί αυτού του κτιρίου,μόνο τότε μπορείς να αισθανθείς την ζεστασιά με την οποία μπορεί να σε φιλοξενήσει και να βρεθείς έκπληκτος με τον τρόπο που μέρα την μέρα αλλάζει ή με τον τρόπο που οι κάτοικοι της περιοχής εκμεταλεύονται κάθε εκατοστό αυτού του κτιρίου.Όσοι έχουμε ποδήλατα,σίγουρα έχουμε και πλήθος ανταλλακτικών,παλιών εξαρτημάτων,περιφερειακών εξαρτημάτων και ένα σωρό πράγματα σχετικά με  το ποδήλατο τα οποία μας έχουν αναγκάσει να πούμε'''και που να τα βάλω τώρα  όλα αυτά......στον κ......ο μου''''''.Τα άτομα που  διαχειρίζονται την αγορά είναι πάνω απο όλα ΑΝΘΡΩΠΟΙ με καρδιά,και η ποδηλατική κοινότητα μία απο τις πλέον φιλικές και κοινωνικές στην Αθήνα,έτσι πιστέυω πως θα ήταν πραγματικό δώρο η παραχώρηση μιας κάμαρας(πρώην καταστήματος)για την συγκέντρωσή και αξιοποίηση των ποδηλατικών μας εφεδρειών σε μία πιο ελέυθερή κατάσταση απο αυτή του παταριού μας ή της αποθήκης μας.Επίσης θα μπορούσε να βρίσκεται έντυπό υλικό για τους επισκέπτες σχετικά με την ποδηλατική κίνηση στην πόλη,ένα ακόμα σημείο προβολής και προώθησής του ποδηλάτου.Πολλοί είναι καλύτερα απο έναν,εάν υπάρχουν άτομα που θα ήθελαν να κάνουμε μαζί την πρώτη προσέγγιση για την δημιουργία μίας ποδηλατικής εστίας στο κέντρο της Αθήνας ας εκφράσει το ενδιαφέρον του.... 

bellerefontis
Απών/απούσα

η αγορα προσφερεται για εκθεσεις κ διαφορα ιβεντς οποτε δεν ξερω κατα ποσο θα ηταν εφικτο αλλα κ καλαισθητο σε μια γωνια να υπαρχουν ανταλλακτικα ποδηλατου ασχετα με την υπολοιπη κατασταση μεσα στην αγορα..λιγο ακυρο μου φαινεται γιατι κ τα διαμερισματα δεν ειναι ιδιαιτερα μεγαλα κ θα καταντησει παταρι.τωρα για εντυπο υλικο κ πραγματα σχετικα με την προωθηση ειναι καλη ιδεα.αν κ ετσι μπορει να ξεκινησει μετα μια κατασταση να παιρνουν ομαδεσ κ απο ενα "διαμερισμα" κ στο τελος να μην υπαρχει χωρος  για τα  διαφορα που γινονται..

yd
Απών/απούσα

Ξέρω μάλιστα και άλλον ένα που το συζητάει για κάτι παρόμοιο. Είχε σκεφτεί όμως κάτι τέτοιο να γίνει στον χώρο των φίλων του ποδήλατου, στο Θησείο. Αν όμως δεν πρόκειτε να γίνει εκεί για οποιονδήποτε λόγο θα μπορύσε η αγορά να αποδειχθεί κατάληλος χώρος. Τώρα βέβαια τρέχουμε με άξονες, ημερίδα και ποδηλάτίκες δράσεις στα ανατολικά (που και αυτες έχουν μεινει πίσω - αλλά θα επανακάμψουν σύντομα ελπίζω) αλλά από βδομάδα να το κοιτάξουμε. 
Αν υπάρχουν κι άλλοι ενδιαφερόμενοι ας μιλήσουν. Πάντως δεν είναι εύκολο. Χρειαζόμαστε εργαλεία, ανταλλακτικά και κόσμο που να δεσμεύτεί ότι τουλάχιστον μια συγκεκριμένη μερα την εβδομάδα θα είναι εκεί κάποιος. Ο σκοπός είναι να μην γίνει κάτι και τελικά είμαστε ένα δυο άτομα για το χαμαλίκι της υπόθεσης, γιατί σίγουρα έτσι θα αποτύχει το εγχείρημα.  

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

..............έχει ανοίξει τις πόρτες του στο κοινό.
Ήδη από τον Ιούλιο του 2016, το ΚΕΠ Κυψέλης στεγάζεται στη νέα Αγορά και η πρόσβαση στο κτίριο για το κοινό, από τη Φωκίωνος Νέγρη, είναι ελεύθερη.
Λίγο πριν από την παράδοσή της στο νέο διαχειριστή, η Δημοτική Αγορά Κυψέλης ξεδιπλώνει τη συμμετοχική της διάσταση και συντονίζεται με την πραγματικότητα της γειτονιάς της Κυψέλης, καλώντας καλλιτέχνες και ομάδες να αναλάβουν δράση από το ερχόμενο Σάββατο 5 Νοεμβρίου ως και την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου.

Ο κοινόχρηστος χώρος της Αγοράς μεταμορφώνεται σε πλατφόρμα δημιουργίας, φιλοξενώντας εικαστικές και φωτογραφικές εκθέσεις, δημιουργικά εργαστήρια, μουσικά και θεατρικά δρώμενα για μικρούς και μεγάλους, κοινωνικές πρωτοβουλίες και δράσεις αλληλεγγύης. Η έναρξη των δράσεων θα σηματοδοτηθεί με τα εγκαίνια της πρώτης φωτογραφικής έκθεσης υπό τον τίτλο ΟΝ ELITΕ NOW, το Σάββατο 5 Νοεμβρίου στις 6 το απόγευμα.

Οι θεματικές των δράσεων θα επικεντρωθούν αρχικά στην Αγορά, την ιστορία της Κυψέλης και την τοπική κοινότητα, με στόχο την επέκτασή τους σε ευρύτερους καλλιτεχνικούς, αστικούς και κοινωνικούς προβληματισμούς. Το πρόγραμμα θα εμπλουτίζεται καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου, ενώ μια ημέρα κάθε εβδομάδα, κάθε Παρασκευή, από τις 4 το απόγευμα έως τις 8 το βράδυ, ο χώρος θα προσφέρεται ελεύθερα ως βήμα έκφρασης των πολιτών, σε μια δράση υπό τον τίτλο «Το μικρόφωνο στους πολίτες».

Όλες οι δράσεις θα πραγματοποιούνται με ελεύθερη πρόσβαση στο κοινό.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να στέλνουν επιπλέον προτάσεις στο info@agorakypselis.gr, ενώ ήδη έχει ξεκινήσει να λειτουργεί εντός της Αγοράς, Γραφείο Πληροφόρησης όπου το κοινό μπορεί να επισκέπτεται, να ενημερώνεται και να κάνει αίτηση, τόσο για την ημέρα ελεύθερης έκφρασης, όσο και για δράση στον κοινόχρηστο χώρο.
Ομαδική έκθεση φωτογραφίας
ON ELITΕ NOW
Καθημερινά 5-30/11

Έκθεση φωτογραφίας / Workshop
WHAT IS HOME FOR YOU
Καθημερινά 3-18/12

Κοινωνική-εκπαιδευτική δράση
ΓΕΦΥΡΕΣ
Κάθε Τρίτη 18:00-20:00
8/11-13/12

Διαδραστικές ανταλλαγές βιβλίου – Συζήτηση
BOOKSHARING
Κάθε Πέμπτη 18:00-20:00
10/11-15/12

Εναλλακτικό εμπόριο – Ανταλλαγή προϊόντων
ACROMARKET
Δευτέρα- Τετάρτη- Παρασκευή 18:00-20:00
7/11-16/12

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ ΚΥΨΕΛΗΣ
Ψηφιακό παιχνίδι
Καθ’ όλη τη διάρκεια των 6 εβδομάδων

Ο δήμος Αθηναίων, αξιοποιώντας τα αποτελέσματα της δημόσιας διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε τον Μάιο του 2015 και έχοντας ήδη απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα προς υποψήφιους συν-διαχειριστές, αξιολόγησε 17 προτάσεις από φορείς και ομάδες της πόλης, και πρόκρινε την πρόταση του Impact Hub Athens προκειμένου να αναλάβει τη νέα λειτουργία της Αγοράς από τον Γενάρη του 2017.

Διαβάστε περισσότερα για τη δημόσια διαβούλευση στο www.agorakypselis.gr
Μείνετε συντονισμένοι με τα νέα που αφορούν στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης στο www.facebook.com/agorakypselis

http://agorakypselis.gr/wp-content/uploads/2015/05/agora-kipselis-115.jpg

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

........................αλλά σταθερά.

Ανοικτό κάλεσμα σε ομάδες και συλλογικότητες του Στ’ Δημοτικού Διαμερίσματος για τη διοργάνωση δράσεων στο αίθριο της Δημοτικής Αγοράς Κυψέλης, με δωρεάν χρήση του χώρου.

Όραμά μας είναι η δημιουργία ενός πόλου εναλλασσόμενων δραστηριοτήτων στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης (ΔΑΚ), αφιερωμένων στις ομάδες της πόλης. Στο επίκεντρο των δράσεων αυτών βρίσκεται η συνύπαρξη του πολιτιστικού και εκπαιδευτικού στοιχείου με την εμπορική φύση της Αγοράς.

Η ΔΑΚ προσφέρει το βήμα σε ομάδες, -τυπικές και άτυπες- της γειτονιάς, οι οποίες δημιουργήθηκαν από πολίτες και έχουν ως στόχο να προσφέρουν στους  κατοίκους της πόλης μία σειρά από εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, τόσο για παιδιά όσο και για ενήλικες. Για την ενίσχυση, λοιπόν, τέτοιων πρωτοβουλιών πραγματοποιούμε ανοιχτό κάλεσμα προς όλες εκείνες τις ομάδες και συλλογικότητες της Κυψέλης και του ευρύτερου Δημοτικού Διαμερίσματος, καλώντας τις να υποβάλουν τις προτάσεις τους για τη διοργάνωση και φιλοξενία αυτοτελών δράσεων, οι οποίες θα λαμβάνουν χώρα στον κεντρικό χώρο της ΔΑΚ (αίθριο) κάθε Δευτέρα και Τετάρτη 17.00 - 20.00, την εαρινή περίοδο (Μάρτιος-Μάιος 2018).

https://athens.impacthub.net/%CE%B7-%CE%B4%CE%B7%CE%BC%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%AC-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%BA%CF%85%CF%88%CE%AD%CE%BB%CE%B7%CF%82/