Καλησπέρα σε όλους.
Μετά από 2 χρόνια σχετικά καλής σχέσης με το ΜΤΒ που είχα (SUNN από το Kifissia Bikes ~450€ τότε) ανακάλυψα πόσο το αγαπούσα, μόλις βγήκα από το The Mall και είδα την κολώνα μοναχή της!
Πήγα το μεσημέρι να το αφήσω στην κεντρική είσοδο, όπου securitας με πληροφόρησε ότι απαγορεύεται εκεί και με παρότρυνε "να το βάλω στο πάρκινγκ των μοτοσυκλετών που είναι ασφαλές και έχει και κάμερες". 1μιση ώρα μετά το ποδήλατο είχε κάνει φτερά (ήταν κλειδωμένο φυσικά).
Η στάση των υπευθύνων του Mall Αthens ήταν απαράδεκτη (για το προφίλ που κομίζει ένα τέτοιο κέντρο). Αφού έκανα βόλτες από σεκιουριτά σε υπεύθυνο ασφαλείας στο σημείο υποδοχής και τηλεφωνικές επικοινωνίες με κάποια "υπεύθυνη" το μόνο που μου είπαν είναι να το δηλώσω στην αστυνομία. Το έπραξα, χωρίς φυσικά ελπίδα ανάκτησης (αφού και οι κάμερες από ότι κατάλαβα είναι ανενεργές, άσε που αποκλείεται να δοθεί άδεια εξέτασής τους λόγω προσωπικών δεδομένων).
Συμπέρασμα: Σε ένα τόσο "πολιτισμένο" κέντρο εισροής άφθονου ρευστού δεν έχει προβλεφθεί χώρος για ποδηλάτες, οι συμβουλές των "αρμοδίων" οδήγησαν σε κλοπή και το αίσθημα ευθύνης απέναντι σε έναν ταπεινό πελάτη ανύπαρκτο. Ντροπή, θέλουν να φαίνονται και Ευρωπαίοι... Γι΄αυτό μακριά από το Mall αν είστε ποδηλάτες.
εγω το αφηνω στην εισοδο του σταθμου νερατζιωτισσα με κατευθυνση προς πειραια και ειναι σχετικα ασφαλες
Και η κλασσική μου ερώτηση...
Με τι ήταν κλειδωμένο?
Πέρα από αυτό λυπάμαι για την απώλια σου.. Σκέψου σοβαρά να επενδύσεις σε μια καλή κλειδαρια-πέταλο για το επόμενο σου ποδήλατο!
ωραία...το θέμα είναι τι κάνεις τώρα οκ?
θα πας από αύριο και μέσα στην εβδομάδα, Σοφοκλέους και Μενάνδρου αλλά και Μοναστηράκι...νομίζω θα κάνει μπαμ αν πάνε να το πουλήσουν...επίσης έχε το νου σου για αγγελίες στη χρυσή ευκαιρία...
ποτέ δεν ξέρεις...καλή τύχη
κ εμένα μου το κλέψανε σήμερα ξημέρωμα στο μετρό Νέου Κόσμου...
Βέβαια ήταν λίγο δικό μου το λάθος μιας και το άφησα εκεί για μια σύντομη βραδινή έξοδο που κατέληξε όμως σε φιλικό σπίτι...
Κι έτσι γυρνώντας σήμερα το απόγευμα άφαντο το Ideal Strike μου(προ διετίας 200 ευρά μόνο αλλά ουσιαστικά το πρώτο μου ποδήλατο)...
Τώρα όμως ξέρω: πότε ξανά μόνο του το (επόμενο-πότε?) ποδήλατο μόνο έξω τα βράδια και ότι οι αλυσιδίτσες που έχουμε κόβονται πιο εύκολα και από τσίχλα....
Λυπάμε που σας κλέψανε τα ποδήλατα.
Πείτε μας όμως, με τι ήταν κλειδωμένα;;;;
Απο ότι καταλαβαίνω, δεν θα ΄ταν κλειδωμένα με πέταλο γιατί έχουμε γράψει εδώ άπειρες φορές ότι τα πέταλα είναι τα πιο ασφαλές, τουλάχιστον, από άλλου είδους κλειραριές.
εγώ ήδη είπα ότι είχα αλυσίδα απλά και όχι πέταλο(κι ας έλεγα εδώ και καιρό ότι θα πάω να πάρω πέταλο) αλλά ότι και να έγινε δεν αλλάζει τώρα...
Αν θέλεις γράψε μία μικρή επιστολή με το τι σου είπαν, τι έγινε κτλ και στείλε την στον υπεύθυνο δημοσίων σχέσεων του mall απαιτώντας να σου απαντήσει. Το τερατώδες, υπερκαταναλωτικό και αυθαίρετο mall είναι από τη φύση του αντίθετο προς τη λογική του ποδηλάτου, όμως καλό είναι να πιέζουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για να υπάρξουν ποδηλατικές υποδομές.
Φυσικά και έστειλα επιστολή στο mall και θέλω να δω αν θα υπαρξει κάτι που να συγκινήσει το... τέρας και δεν σχετίζεται με έσοδο!
Δυστυχώς δεν γνώριζα περί πετάλων και είχα ένα συρματόσχοινο επενδεδυμένο με πλαστικό (δεν ξέρω πως λέγεται) που μου το είχε δώσει το μαγαζί που αγόρασα το ποδήλατο. Ανεπαρκές από ότι φαίνεται.
Παθαίνοντας και μαθαίνοντας, αλλά για την τιμή των όπλων θα ακολουθήσω τη συμβουλή για Μενάνδρου και Χρυσή Ευκαιρία.
Ευχαριστώ παιδιά.