Μια πρωτη γευση (και δευτερη) απο κλοπη, ευτυχως -σχετικα- ανωδυνη....

14 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Να λοιπον που γραφω κι εγω σ αυτην την κατηγορια, ευτυχως ομως για το μικρότερο κακο, με το ποδηλατακι να με περιμενει στο μπαλκονι... Και μπορει να ειμαι σε πολυ καλυτερη κατάσταση απ τους υπολοιπους που εχουν γράψει, αλλα αφ ενος επειδη θελω να βγαλω απο μεσα μου και το θυμο και τη στεναχωρια-ειδικα αν σκεφτειτε οτι πολυ προσφατα μας κλεψαν και το σπιτι-, αφ ετερου επειδη θελω και τη γνωμη σας για το μελλον, ειπα να γραψω τι εγινε....

Οπως ξερετε παω καθημερινα με το ποδηλατο στη δουλεια, στο γραφειο... Το κλειδωνω λοιπον στον ημιοροφο της πολυκατοικιας, στο κάγκελο, με το πεταλακι μου εδω και μηνες και δεν ειχα κανενα προβλημα.... Στο συγκεκριμενο οροφο δε βγαινει το ασανσερ, και το ποδηλατο δε φαινεται απο πουθενα, οποτε ολα μια χαρα.... Μεχρι τωρα!Κατεβαινω λοιπον στο σχόλασμα να το παρω για να φυγω, και βλεπω το ποδηλατακι στη θεση του μεν, τσιτσιδο δε!! Λειπανε και τα δυο φωτα, και το μπρος και το πισω, το πισω φτερο που ειχα, και το τσαντακι σελλας μου.... Εξαφανιζολ, μαζι με τις βασεις τους που τις ειχαν ξεβιδωσει... Τον ανακλαστηρα που ειχα πισω παντως, μαζι με το φως, ο ...ευγενστατος κλεφτης, μου τον αφησε.... Δεν ξερω, δε θελω να πιστεψω οτι εγινε απο καποιον απο μεσα, ισως ηταν καποιος επισκεπτης, καποιο κουριερ η καποιος που με ειχε δει να μπαινω με το ποδηλατο... Ε, και η μεσημεριανη διακοπη ρευματος εφτανε, -ανεβοκατεβαιναν οσοι χρειαστηκε με τις σκαλες- για να το δει καποιος που δεν επρεπε.... Οπως και να χει νιωθω στεναχωρια και θυμο μαζι, σα να μου το βεβηλωσανε καπως, και ας ηταν εκει, στη θεση του, γερμενο και στηριγμενο απ το πεταλο...

Για πειτε μου ομως σας παρακαλω τωρα γνωμες, απο δω και περα τι λετε να κανω?? Να εξακολουθω να το παιρνω και να το κλειδωνω εκει οπως τωρα, η θα ερθει αυριο ο τυπος εξοπλισμενος καταλληλως, μια και το ειδε και θα κανει φτερα και το υπολοιπο??? Εχω πολυ προβληματιστει....

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
vachalia
Απών/απούσα

...να συνεχίσεις να το κλειδώνεις στο ίδιο σημείο αλλά κάθε φορά να παίρνεις μαζί σου τα extra. Για ακόμη περισσότερη ασφάλεια μπορείς να αντικαταστήσεις τα απλά μπλοκάζ των τροχών και της σέλας με μπλοκάζ ασφαλείας (θα τα βρεις στον Αλτιπαρμάκη).
Εγώ αφήνω το ποδήλατό μου σε δωμάτιο που κλειδώνει, στο ισόγειο της πολυκατοικίας μου, αλλά κάθε φορά παίρνω μαζί μου τα extra, όσο και να βαριέμαι.
Και για να μη βιδώνεις-ξεβιδώνεις βάσεις, βρες φωτάκια που τοποθετούνται χωρίς βίδες/βάση.
Ελπίζω να βοήθησα!

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

εχω πολυυυ μεγαλη ευθυνη που δεν τα βγαζα καθε φορα.... Οταν το κλειδωνω εξω οταν κανω ψωνια κλπ τα βγαζω ολα, εκτος απ το φτερο φυσικα, αλλα επειδη ηταν μεσα στην πολυκατοικια και δε φαινοταν κιολας, μετα απο μερικους μηνες το αμελουσα καθε φορα και τα αφηνα πανω.... Ας προσεχα δηλαδη... Δε λετε που δε μου πηρε και το παλουκόσελο να το φερνω ορθοπεταλια μεχρι το σπιτι!!! Νιωθω πολυ ανασφαλεια παντως να το παρω μαζι και αυριο, κατι μου λεει οτι θα κατεβαινω να το τσεκαρω συνεχεια.... (Ισως υπερβαλλω βεβαια, επειδη μας κλεψαν και το σπιτι προφατα, μας το κανανε καλοκαιρινο δηλαδη, και μου βγαινει και απο κει λιγο..σοκ, τι να πω)!

Σ ευχαριστω πολυ για τη συμβουλη παντως, αυτο ακριβως θα κανω!! Ισως μετα απο δυο τρεις μερες βεβαια.....

maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα

Αν θες να συνεχισεις να το κλειδωνεις εκει, παρε κανα 2 πεταλα ακομη. αλλιως εχε το νου σου, γιατι ο φονιας παντα επιστρεφει στον τοπο του εγκληματος. προσωπικα δεν θα το ξαναεβαζα με τιποτα εκει.

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Για να πω την αληθεια δεν ξερω τι να σκεφτω, εχω μπλοκαρει εντελως, για την ωρα!! Απ τη μια λεω να τ αφηνω εκει επειδη ειναι καλυτερα να ναι σε εσωτερικό χωρο, και πως να το χω 8 ωρες εξω στο δρομο, και σε ποιον να πω εξω να το προσεχει και να χω εστω και μια ελπιδα να ασχοληθει κλπ... Απ την αλλη φοβαμαι κιολας να τ αφησω στην ιδια θεση, αφου ειχα το πρωτο κρουσμα, γιατι ναι μεν αυτο ειναι στον ημιοροφο, αλλα εγω ειμαι στον 5ο, οποτε οσο το νου μου και να χω δεν εχω αμεση επαφη.. (οκ, αν ακουσω κανενα τροχο να δουλευει θα βγω φυσικα, αλλα....) Δεν ξερω τι να πω βρε κοριτσια, ουφ ουφ.... Σας ευχαριστω για τις γνωμες παντως και τις δυο...

maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα

οχι στον δρομο.με τιποτα. εχεις 2 επιλογες, ειτε να το παιρνεις μαζι σου στον 5ο οροφο(οσο δυσκολο κ να ειναι αυτο) ειτε να αυξησεις στο φουλ τις παραμετρους ασφαλειας. αφαιρεις δηλ καθε μερα ο,τι αποσπαται (ακομη κ το παλουκοσελο) και σιγουρα βαζεις κ αλλο πεταλο.

chris_spilios
Απών/απούσα

αυτό που έκανα και βρήκα την υγειά μου...
σπαστό και κάτω από το γραφείο...
Το 'καλό' ασ΄το στο σπίτι...

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Αυτο που μπορεις να κανεις για να αυξησεις καθετα τα ποσοστα ασφαλειας, ειναι να χρησιμοποιησεις και δευτερο πεταλλο, διαφορετικου τυπου απο το πρωτο, το οποιο μπορεις και να αφηνεις φευγοντας, μονιμα κλειδωμενο στο καγγελο του ημιοροφου, ωστε να μην το κουβαλας.
Βεβαια, θα πρεπει το καγγελο να ειναι σχετικα ογγωδες, η τελος παντων σχετικα απαραβιαστο.
Με το δευτερο πεταλλο, μπορεις να κλειδωνεις τον (τους) τροχο σε καποιο σταθερο σημειο(=καγγελο), η σε σωληνες του καλοριφερ, η οπου τελος παντων κρινεις οτι ειναι απαραβιαστο, ωστε βαζοντας πολλαπλα εμποδια στον επιδοξο κλεφτη, να τον αποτρεπεις απο το να επιχειρησει να κλεψει το ποδηλατο σου.
Και φυσικα, αφαιρεις ολα τα ευκολως αφαιρουμενα (και ευκολως κλεπτομενα), φωτακια και σια....(το παθημα, μαθημα...).
Περαστικα, και να ευχαριστεις την τυχη σου, που ηταν μονο αυτα...
Το ρεζουμε ειναι παντως, πως χωρις πεταλλο, τωρα θα ησουν και χωρις ποδηλατο...

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Και εγώ στη θέση σου θα αγόραζα κάποια επιπλέον κλειδαρία / αλυσίδα / κάτι οικονομικό που θα αφήνεις εκεί, ίσα για να δυσκολέψεις τον κακοπροαίρετο που θα προσπαθήσει την επόμενη φορά. Σκέψου μια αλυσίδα με λουκέτο, κάτι, ίσα να ασφαλίσεις ότι δεν θα σου πάρουν τροχούς και σέλα...
Να "φωνάζει" ότι θέλει παραπάνω ώρα και κόπο για τον κάθε παπ*ρ*.

Φωτάκια βγάζω και εγώ, αλλά αφήνω τσαντάκι σέλας και τρόμπα... μέχρι στιγμής ΔΕΝ....

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

Αν το καγκελάκι του ημιορόφου στο οποίο το δένεις κόβεται εύκολα, μπορεί να κάνει φτερά ,όπως καταλαβαίνεις ,όσα πέταλα κι αν βάλεις.

Αυτό που ακούγεται καλύτερη λύση για μένα και αποτρέπει και το ξεπουπούλιασμα, είναι να παραγγείλεις με 20-30 ευρώ έναν συναγερμό ποδηλάτου (δες ΑΥΤΟ το λινκ) ο οποίος θα χτυπάει και στο ενδεχόμενο απλής μετακίνησης και, με τα 125 dB που βγάζει και το κλιμακοστάσιο ως τεράστιο ηχείο, αποτρέπει οποιονδήποτε από το να το ακουμπήσει!!

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις... Κι εγω τα εβγαζα ολα τα εξτρα οταν το χα εξω, αληθεια το λεω, αλλα εδω δυστυχως αρχισα να το αμελω... Αλλα και το φτερο να βγαλω βρε παιδια?? Ηθελα να ξερα, κατσαβιδι ειχε μαζι ο τυπος?? Anyway.... Αν τα δω σε κανενα ποδηλατο στο δρόμο θα του πω και "με γεια"....

Τελικα το εφερα και σημερα στη δουλεια (η μαλλον με εφερε εκεινο ) αλλα το εβαλα διπλοκλειδωμενο μπροστα στο μαγαζι κατι φιλων, που μου παν εκεινοι οτι θα το χουν το νου τους χωρις να το ζητησω, εξω, οχι στον ακαλυπτο... Το φοβηθηκα παλι στην ιδια θεση, και μαλιστα χωρις εξτρα προστασια....
Σωληνες αλλοι και τετοια δεν υπαρχουν, δυστυχως, και τα καγκελα που λεω ειναι τα κλασσικα που εχουν οι λιγο πιο παλιες πολυκατοικιες, αυτα τα τετραγωνα που συνηθως ειναι 3 η 4 μαζι αναμεσα απ τις σκαλες, που ειναι κουφια ομως μεσα... Ξερω οτι δεν ειναι τιποτα εξτρα ανθεκτικο, αλλα βασιζομουν οτι αν ακουσω θορυβο σχετικο (τροχο η καγκελο να κοβεται) θα τρεξω, ευτυχως εχουμε ησυχια και ακουγεται... Τωρα βεβαια δεν ξερω.... Και οι δυο λυσεις που μου πατε ειναι σουπερ, ευχαριστω, ειδικα σε συνδυασμο!!

(πλακα θα χει παντως, ενα megisto με δυο πεταλα και ενα συναγερμο επανω, σε εσωτερικο χωρο!)

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Να μαι παλι... Απο δω με παει, απο κει με φέρνει, αλλα ευτυχως, πάααααλι τυχερή στάθηκα.... Μπορει να μην ειμαι σιγουρη οτι εχει να κανει με το δικό μας το θεμα ως φόρουμ, αλλα ειπα να το αναφερω κι εδω σαν αποπειρα, μια και εχουμε κρουσματα τετοια τελευταια...

Εχτες λοιπον μας διαρρήξαν ολες τις αποθηκες της πολυκατοικιας, και τις τεσσερις... Προφανως με λοστό, (γιατι εχουν παραβιάσει ολες τις κλειδαριες λυγίζοντας την κάσα και καταστρεφοντας το μεταλλο) και προφανως πρωινη ωρα που λειπουμε ολοι, γιατι το βραδι κλειδωνουμε την κλειδαρια ασφαλείας της εξωπορτας... Το "κουφό" ειναι οτι παρ οτι ψαξανε τα κουτια και τα ντουλαπια, δεν πηραν τιποτα, ακομα και ακριβα πραγματα που ειχαν αλλες αποθηκες, αρα η ψαχναν αποκλειστικα για χρηματα κλπ, η για κατι...συγκεκριμενο (τα ποδηλατα??)... Σκεφτομαι μη μας ειχαν δει να μπαινοβαινουμε και ειπαν να δοκιμασουν την τυχη τους... Καλα που τ ανεβαζουμε στο μπαλκονι και ας ειμαστε στον 5ο!!! Δεν ξερω πραγματι ειν ετσι και τους πηρα και τους αλλους στο λαιμό μου ή αν ηταν τυχαιο, αλλα το σιγουρο ειναι οτι αν τα ειχαμε στην αποθηκη, τωρα θα ειμασταν χωρις ποδηλατάκια!! Φιου!!!

Οποτε, τι να πω, ηταν αλλη μια αφορμη να το πουμε ξανα, ΟΧΙ ΤΑ ΠΟΔΗΛΑΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΘΗΚΕΣ, ειδικα ξεκλειδωτα!!!...

magmike
Απών/απούσα

Σε ποια περιοχή μένεις αν επιτρέπεται?

papi
Εικόνα papi
Απών/απούσα

Πειραιά μένω, που απ όσο ξερω, μεχρι τωρα δεν εχουν εμφανιστει κρουσματα κλοπής ποδηλάτων από αποθηκες...Η τουλαχιστον δεν τα χω διαβασει εγω, (γι αυτο και ειμαι επιφυλακτικη αν ειναι σχετικό η όχι).... Ελπιζω πραγματι να μην ηταν σχετικο, τι να πω!

contact