Πιθανη Κλοπή ΒΜΧ Mongoose και μεσαίωνας (τι αλλο θα δουνε τα ματακια μας;)

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
parias
Εικόνα parias
Απών/απούσα

Σήμερα 30 Απριλίου 2009 Ωρα 13:55 Στην Ερμου μεταξυ Μοναστηρακι-θησειο και πηγαινωντας προς τα πανω, καβαλα στο ποδηλατακι μου, είδα ενα αδιανόητο (επαναλαμβανω αδιανοητο) θεαμα.

Τρεις ΜΠΑΤΣΟΙ, ενας μπρος και δυο πισω, ειχανε στην μεση εναν καημενο μεταναστη. Αυτο που μου κινησε αρχικα την περιεργια είναι οτι ο μεταναστης ειχε και εσπρωχνε ενα ασημενιο ΒΜΧ Mongoose με την αλυσιδα βγαλμενη και περπαταγε αδιανοητα σκυφτος και καταφανως ταλαιπωρημενος. Πιο κοντινη παρατηρηση εδειξε οτι του ειχανε φορεσει χειροπεδες, και τον ειχανε δεσει με το πιο χαμηλο σημειο του ποδηλατου, εξαναγκαζοντας τον σε ενα περιεργο βασανιστηριο μεσαιωνικης καταγωγης και χουντικης εμπνευσης και ταυτοχρονα σε μια ιδιοτυπη δημοσια διαπομπευση. Ετσι, βασανιζοντας τον, τον πηγαινανε (μαλλον στο ΑΤ ακροπολεως;) ιδιαιτερα χαρουμενοι με την εμπνευση τους.

Υποθέτω οτι τον τσιμπισανε (κατα την διαρκεια της κλοπης η σε αποπειρα πωλησης;;; αλλιως τι αλλο να ειχε γινει;; γιατι αν ηταν και δικο του το ποδηλατο γαααμησε τα) και αντι να ακολουθηθει η νομιμη διαδικασια, βρηκαν αυτη την αδιανοητη λυση της δημοσιας διαπομπευσης και βασανισμου. Υποψιαζομαι οτι σου λενε που να φορτωνουμε το ποδηλατο στο περιπολικο να μας λερωθει κιολας, αλλα αξιζει να τονιστει οτι σκοπίμως τον ειχαν δεμενο με το πιο χαμηλο σημειο του ποδηλατου, και οχι στο τιμονι πχ, γεγονος το οποιο δεν επιδεχεται δικαιολογησης και ειναι σαφες βασανιστηριο. Ετσι και κανουν την πλακα τους βασανιζοντας μια ανθρωπινη υπαρξη, και δεν κουραζονται να σπρωχνουν αυτοι το ποδηλατο και προφανως ικανοποιουν τα σαδιστικα τους ενστικτα.

Ντροπη!!!

ΥΓ: Ελπιζω οι αναγνωστες να καταλαβουν το κυριαρχο ζητημα, και να μην αφησουν τον προσωπικο τους θυμο να θολωσει την κριση τους.

ΥΓ2: Ειναι ελπιζω περριτο να τονισω πως σαν ανθρωπος που χρησιμοποιει το ποδηλατο καθημερινα σαν μεσο σχεδον ολη μερα, εχω μια αντιπαθεια προς τους κλεφτες ποδηλατων αλλα ο βασανισμος τους δεν αποτελει λυση του προβληματος. Οπως αλλωστε ποτε δεν ειναι λυση το ξεσπασμα στους αδυνατους. Αλλωστε οι μικροκλοπες ωφειλοντε σε συστημικους κοινωνικους παραγοντες, στην φτωχεια, στην ανεχεια. Τι να πει κανεις για τους πολιτικους και ολων τον εσμο της αηδιας που κλεβουν δισ απο ολους μας για να συντηρησουν τις βιλλες τους????

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
freediver
Εικόνα freediver
Απών/απούσα

χαρουμενος κοσμος,αγγελικα πλασμενος

Johnny.Tifosi
Εικόνα Johnny.Tifosi
Απών/απούσα

1. Τουλάχιστον έπιασαν έναν κλέφτη ποδηλάτων.
2. Απ'ότι κατάλαβα δεν σου έχουν κλέψει ποδήλατο.
3. Σιγά πια και τα βασανιστήρια του Άουσβιτς. Προφανώς ήθελαν να κάνουν όσο πιο δύσκολη γίνεται πιθανή προσπάθειά του να το σκάσει.

einzel
Απών/απούσα

johnny.tifosi wrote:
1. Τουλάχιστον έπιασαν έναν κλέφτη ποδηλάτων.
2. Απ'ότι κατάλαβα δεν σου έχουν κλέψει ποδήλατο.
3. Σιγά πια και τα βασανιστήρια του Άουσβιτς. Προφανώς ήθελαν να κάνουν όσο πιο δύσκολη γίνεται πιθανή προσπάθειά του να το σκάσει.

Και εσύ απ'ότι κατάλαβα είσαι μάντης ή δικαστής ε;

Royaloak
Απών/απούσα

Κοινωνία άτιμη!!! Μπουούχουχου, κλάψ, κλάψ!!!

Σ'αυτές τις περιπτώσεις μια φωτογραφία και η δημοσιοποίησή της εδώ θα ήταν ένα στοιχείο αδιάσειστο, αντί να κλαίμε συνέχεια τη μοίρα μας. Ή απλά βγάζουμε την ουρά μας έξω και κρατάμε τις αποστάσεις μας για χιλιάδες δικαιολογίες, όπως η κακή κοινωνία που ζούμε, οι άθλιοι μπάτσοι κτλ.

Και αρπάζω για εκατομυριοστή φορά την ευκαιρία να πω ακόμα και σ'όσους βλέπουν ατομικά κι αλαζονικά το φαινόμενο της κλοπής:
Θα χτυπήσει και την δική σας πόρτα, εκτός αν ποδηλατείτε στο δωμάτιό σας. Αφού δεν ποδηλατείτε στο δωμάτιό σας, κάποια στιγμή που θα αναγκαστείτε να κάνετε μια λάθος κίνηση, εκεί έξω στον άγριο δρόμο, θα σας χτυπήσουν.

Για παράδειγμα εγώ κάθε που πάω στο κέντρο να κάνω τις δουλειές μου, βλαστημάω τον Αβραμόπουλο για τα λεπτά κάγκελα που έβαλε στα πεζοδρόμια, γιατί δεν βρίσκω τις πιο πολλές φορές την κολώνα με την σωστή διάμετρο, που να 'ταιριάζει' με το πέταλό μου και ταυτόχρονα να μην μπορεί ο κλέφτης να την κόψει, όπως έκανε με το κάγκελο του κλιμακοστάσιου στην πολυκατοικία της Ρίτας. Φυσικά τούρθε κουτί και το έκοψε. Και του Αβραμόπουλου το κάγκελο θα κόψει. Η άλλη λύση φυσικά είναι να μην κυκλοφορούμε με το ποδήλατο παρά μονο όταν είμαστε σίγουροι ότι εκεί που πάμε το μωρό μας θα είναι ασφαλές.

Μάλιστα αδέρφια είμαστε δέσμιοι. Δούλοι και σ'αυτό ακόμα.

Κι επιμένω σαν τρελλή που είμαι, ότι η παθητική στάση είναι το λιγότερο αποδοχή...και η αυτοδικία ηλιθιότητα...και η αγορά του κλεμμένου συνενοχή...

parias
Εικόνα parias
Απών/απούσα

1)Αν οντως το ειχε κλεψει (που εγω δεν το γνωριζω) πες ΟΚ δεκτο. Αυτο θα σταματησει τις κλοπες ποδηλατων? Η μηπως η κλοπη ποδηλατου ειναι το μεγαλυτερο κακο γυρω μας και η τιμωρια του επισυρει τα παντα? Ευχαριστως να μου κλεψουν 2-3 ποδηλατα (η να πληρωσω το αντιστοιχο τιμιμα) με ανταλαγμα ποδηλατοδρομους, περιορισμο στην χρηση του αυτοκινητου (μπας και δνε πεθανω απο τα βαρεα μεταλλα των εξατμισεων, για να μην πω ποσα θα εκανα (και οχι εδινα ;-) ) για ενα δικαιοτερο πολιτικο-κοινωνικο-οικονομικο συστημα (βαλε ΧΧΧΧΧΧΧ ονομα σκανδαλου, απο το 1821 και μετα. Σκανδαλο = κλοπη της κοινωνιας προς ιδιον ωφελος μιας ολιγαρχιας, και το εξηγω γιατι η λεξη εχει χασει πια το νοημα της). Περισσοτερο με προβληματιζουν η κλοπη των λεφτων των ταμειων και η ανυπαρξια ιατροφαρμακευτικης περιθαλψης για να το πω ωμα, παρα οι φτωχοδιαβολοι (πρεζακια-μεταναστες κυριως) που κλεβουν ποδηλατα.
Οι νομοι ειναι σαν τον ιστο της αραχνης. Πολυ ισχυροι για τους ανισχυρους και πολυ ανισχυροι για τους ισχυρους.

2) σχετιζεται καπως? Αν μου εχουν κλεψει ποδηλατο η οχι τι? Μην αντικειμενοποιουμε το υποκειμενικο μας. Αν τελος ανυσηχουμε τοσο για την κλοπη, προνοια και προστασια. Δηλαδη ABUS 8 και πανω ;-) . ΥΓ και εμενα με προβληματιζει το θεμα. Σημερα πχ ιδα ενα πανεμορφο μεγκιστο, στο Μοναστηρακι, μοναχο του με ενα λεπτο συρματοσχινο που δεν το εδενε, απλα περασμενο πανω απο την σελα. ΖΟΟΟΝΚ!!!!

3)Αν αρχισουμε τα στοιχηματα, εγω θα πονταρα, πως οι 3 σημερινοι ΜΠΑΤΣΟΙ θα εβαζαν μετα χαρας ανθρωπους στους φουρνους του ΑΟΥΣΒΙΤΣ. Σχετικα με το μεγεθος των Βασανιστηριων νομιζω πως μονο και μονο η συζητηση συνιστα περασμα στον μεσαιωνα και τον σκοταδισμο. Ελπιζω πως αν ειχε παει να κλεψει αμαξι να μην τον πηγαιναν στο τμημα σερνωντας τον απο πισω. Α, και επισης, θα μπορουσαν να του ειχαν σπασει και τα δυο ποδια για να μην φυγει. η ιδεα να του περασουν χειροπεδες, να τον κρατανε απο το μπρατσο, και να να καλεσουν περιπολικο? Και αν δεν πειθουν ολα αυτα μπορουσαν να τον δεσουν στο τιμονι. (Θυμιζω, οπως εγραψα, οτι το ποδηλατο ειχε βγαλμενη την αλυσιδα, και ηταν κυκλωμενος).
Αυτα.

Δεν ειμαι του δικτυακου διαλογου φαν, αλλα πραγματικα τρελαθηκα απο το σκηνικο.

Royaloak
Απών/απούσα

Για το σκοταδισμό που έρχεται ακάθεκτος.

Στη θέση σου θα έβγαζα μια φωτογραφία με το κινητό μου και θα έκανα την μαρτυρία μου αδιάσειστη, όπου μπορούσα. Εφημερίδες, τηλεοράσεις, internet. Εκεί που δεν συμφωνούμε είναι στο θέμα της κλοπής και το τσουβάλιασμά της με τις άλλες αθλιότητες που μας κατακλύζουν. Ένα-ένα. Οι Παυλίδηδες με τους Παυλίδηδες και τα ποδήλατα με τα ποδήλατα. Η θεωρία των συγκοινωνούντων δοχείων έχει εφαρμογή ως ένα βαθμό. Κι έπειτα αν κάποιος πρέπει να καθαρίσει ένα εξαθλιωμένο σπίτι δεν θα φέρει το κοντυνότερο ποτάμι να το περάσει από μέσα. Δεν είμαστε Ηρακλήδες. Ξεκινάμε λίγο από δω, λίγο από κεί, συντονισμένα κυκλώνουμε τη βρώμα κάθε μορφής. Αλλιώς αφηνόμαστε στο χάος.

Γιατί άραγε σε ενοχλεί το ότι μιλάμε περί κλοπής; Ο τίτλος σου αφήνει ελάχιστη πιθανότητα αυτός ο "ταλαίπωρος" να μην ήταν "φτωχοδιάβολος" κλέφτης ποδηλάτων. Αυτό σημαίνει ότι μέσα σου βάρυνε αυτή η πιθανότητα, αφήνοντας ένα κατά πολύ μικρότερο ποσοστό το ποδήλατο να ήταν δικό του. Αλλιώς ο τίτλος σου θα ήταν κάτι ας πούμε σαν 'μεσαιωνική σκηνή στο κέντρο της Αθήνας του 2009', προσδιορίζοντας στην περιγραφή σου ότι επρόκειτο για "μετανάστη με ένα ποδήλατο" ή "μετανάστη με το ποδήλατό του".

Μας περιγράφεις τη βία και την αθλιότητα της αστυνομίας κι εκθέτεις μια ολόκληρη θεωρία κι αντίληψη, που δικαιολογεί την κλοπή σαν φαινόμενο της γενικής κοινωνικής αδικίας. Δεν, μας απαντάς όμως στο πώς ο καθένας μας που δεν κάνει downhill στο βουνό ή ακροβατικά στις αλάνες, αλλά κινείται μέσα στην πόλη και κάνει τις δουλειές του, δεν θα αγωνιά κάθε φορά. Εγώ πολύ αποφασιστικά αγόρασα ένα καινούργιο ποδήλατο το περασμένο καλοκαίρι, που το είχα στα χέρια μου οκτώ μέρες μετά την κλοπή. Η επόμενη κλοπή που θα με βρεί σημαίνει πως δεν θα πάρω άλλο. Και δεν θα πάρω άλλο όχι γιατί δεν θα το αντέξω οικονομικά. Δεν θα πάρω άλλο γιατί δεν θα αντέξω άλλο το στρες μιας τέτοιας χρήσης. Αν το ποδήλατό μου γίνεται αντικείμενο ενός τέτοιου παιχνιδιού όπως είναι η κλοπή ποδηλάτου, δεν έχω λόγο να το τροφοδοτώ και να στερούμαι κάθε φορά την ελευθερία της χαράς του, να υφίσταμαι τον πόνο της απώλειάς του.

Κι αν είναι να κάνω ένα ψυχικό γι'αυτούς τους ανθρώπους, αντί να ανέχομαι να μου κλέβουν τα ποδήλατά μου, όπως λες, θα προτιμούσα να συγκροτούσα μια ομάδα, που να βοηθάει τους ανθρώπους αυτούς να ξελασπώσουν από τους ελεεινούς που έχουν μπλέξει. Όσοι δικαιολογούν το ρόλο του φτωχού μετανάστη που κλέβει ποδήλατα για να ζήσει, στην ουσία τον θέλουν εκεί, σ'αυτόν το ρόλο.

Αυτά για τα κλεμμένα ποδήλατα.
Για την κακούργα κοινωνία και τους επίσημα κατοχυρωμένους κλέφτες της σε άλλα threads.

parias
Εικόνα parias
Απών/απούσα

Κακως, αλλα ποδηλατα κλεβονται, και θα συνεχισουν να κλεβονται. Η μονη πιθανοτητα να μην κλεβονται ειναι μια αλλου τυπου ηθικη και κοινωνια. Επισης, σχετικα με την κλοπη εχουν... ολα ειπωθει απο καιρο , (τουλαχιστον σε αυτο το σιτε). Ενα ποδηλατο εκτος επιτηρησης, δυνιτικα μπορουν να του συμβουν τα παντα. Ειτε το πιστευεις ειτε οχι στην ολλανδια μεχρι τα κατουρουσανε, η τα βανδαλιζανε για να τα κλεψουν πχ μεθοδος μοχλος με τον σκελετο η και τα τρακαρανε αμαξια. Αν αφηνεις ποδηλατο 2000 ευρω μακρυτερα απο το χερι σου... you are in risk mate.Α και χρησιμοποιω πολυυυυ καθημερινα ποδηλατο.

Το θεμα το εβαλα εδω, και ανεφερα τα χαρακτηριστικα του ποδηλατου μπας και το ψαχνει καποιος.

ΥΓ Στην πατρα, μετα απο ελεγχο σε μεταναστη, βρεθηκε πανω του το.... κινητο του. Του ζητηθηκε να παρουσιασει αποδειξη αγορας, που προφανως ολοι την εχουμε κρατησει και την εχουμε πανω μας συνεχως, και περασε αυτοφωρο για κλοπη....

noir
Απών/απούσα

johnny.tifosi wrote:
1. Τουλάχιστον έπιασαν έναν κλέφτη ποδηλάτων.
2. Απ'ότι κατάλαβα δεν σου έχουν κλέψει ποδήλατο.
3. Σιγά πια και τα βασανιστήρια του Άουσβιτς. Προφανώς ήθελαν να κάνουν όσο πιο δύσκολη γίνεται πιθανή προσπάθειά του να το σκάσει.

1. Πως εισαι τοσο σιγουρος;
Αν οντως ισχυει, και οντως τους ενδιαφερει να καταστειλουν το εμποριο κλεμενων ποδηλατων γιατι δε πανε να πιασουν τους εμπορους που ξερουν που βρισκονται;
Μηοως επειδη δε τους ενδιαφερουν τοσο οι κλοπες, οσο να αντλησουν απολαυση απο την εξουσια τους, οπου τους παιρνει;
2. Εμενα παλι μου εχουν κλεψει ποδηλατο, και για καποιο λογο θεωρησα πως το να γινω σαδιστης, απανθρωπος και εκδικητος, δε θα προσεφερε σε κανενα τιποτα (ουτε σε μενα). Μονο λιγη μιζερια και σκατοψυχια ακομα στην ηδη υπαρχουσα σαπιλα...
3. Οταν εισαι σε θεση να συγκρινεις βασανιστηρια, εισαι και σε θεση να αποδεχτεις τη διαπραξη τους. Οταν εισαι σε θεση να αποδεχτεις τη βιαιη επιβολη του ενος πανω στον αλλο προσωπικα θεωρω πως εισαι σε πολυ χειροτερο δρομο απο ενα κλεφτακο... και θελω να πιστευω πως δε χρειαζεται να το εξηγησω περαιτερω.

Οσο για αυτον που αναρτησε το αρχικο ποστ, αναρωτιεμαι παρενεβη καθολου; Εγκαλεσε με καποιο τροπο τους βασανιστες; Διευκρινιζω πως δε το γραφω με επιθετικο τονο, και καταλαβαινω πως σε πολλες παρομοιες περιπτωσεις υπαρχει αμηχανια ή φοβος ή δυσκολια να βγουμε απο το ρολο του θεατη. Αλλα αυτη η αδρανεια τρεφει και την εξουσια του καθε μπατσου ή του καθε εκμεταλλευτη. Με λιγες φωνες συνηθως μαζευται εστω κι λιγος κοσμος για να καταλαβει ο καθε μπατσος πως υπαρχουν ακομα ανθρωποι που αντιτιθονται σε τετοιες συμπεριφορες και στις καταφορες παραβιασεις της ανθρωπινης αξιοπρεπειας.
Ειναι ωραιο και γοητευτικο σαν εμπερια, και πιο ουσιαστικο απο (την οντως χρησιμη) ενημερωση (-εκτονωση) στο ιντερνετ ειτε τη χαλαρη κουβεντα με τους γνωστους μας.

Royaloak
Απών/απούσα

"Οσο για αυτον που αναρτησε το αρχικο ποστ, αναρωτιεμαι παρενεβη καθολου; Εγκαλεσε με καποιο τροπο τους βασανιστες; Διευκρινιζω πως δε το γραφω με επιθετικο τονο, και καταλαβαινω πως σε πολλες παρομοιες περιπτωσεις υπαρχει αμηχανια ή φοβος ή δυσκολια να βγουμε απο το ρολο του θεατη. Αλλα αυτη η αδρανεια τρεφει και την εξουσια του καθε μπατσου ή του καθε εκμεταλλευτη. Με λιγες φωνες συνηθως μαζευται εστω κι λιγος κοσμος για να καταλαβει ο καθε μπατσος πως υπαρχουν ακομα ανθρωποι που αντιτιθονται σε τετοιες συμπεριφορες και στις καταφορες παραβιασεις της ανθρωπινης αξιοπρεπειας.
Ειναι ωραιο και γοητευτικο σαν εμπερια, και πιο ουσιαστικο απο (την οντως χρησιμη) ενημερωση (-εκτονωση) στο ιντερνετ ειτε τη χαλαρη κουβεντα με τους γνωστους μας."
!!!Συμφωνώ απόλυτα!!!

contact