Τον τελευταιο καιρο, εχουν παρατηρηθει πολλα κρουσματα κλοπης ποδηλατου, στις περιοχες Χαλανδρι/Νεο Ψυχικο, μεσα απο κοινοχρηστους χωρους πολυκατοικιων, απο αυλες, κλιμακοστασια, κλπ.
Αυτο σημαινει, οτι καποιος-οι, "ελεγχουν" τακτικα τους εν λογω χωρους, και "τσιμπανε" οποιο ποδηλατο τυχαινει να βρισκεται εκει.
Επομενως, ΠΑΡΤΕ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΑΣ!!!
(..εννοειται, οχι μονο οσοι βρισκεστε στο Ψυχικο η στο Χαλανδρι...).
____________________________________________________________________________
Eνημερωτικοί σύνδεσμοι
Πως να κλειδώσετε το ποδήλατο σας
Κλοπή ποδηλάτου, τι και πού;
Θεματική: Κλεμμένα ποδήλατα
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Οντως εμενα μου το πηραν στο σταθμο του Νομισματοκοπειου. Αλλα εκτος απο την δικη μας προσοχη μηπως θα επρεπε να ασχοληθει με το θεμα και η αστυνομια??
Δεν γινεται καποιοι να κλεβουν δεκαδες ποδηλατα απο μια συγκεκριμενη περιοχη και να μην κανει κανεις τιποτα. Μηπως πρεπει να γινει μια οργανωμενη προσπαθεια μηπως και ενεργοποιηθουν οι αρχες?
που θα παει...δεν θα πετυχουμε κανεναν να του σπασουμε τα παϊδια! #$@$#@%$#%#$#%#$%#$%#$%#$%#$@^%$^
τσογλανια...
Μολις εκλεψαν το δικο μου απο την περιοχη παπαγου. Πηγα στην αστυνομια η οποια μου ειπε οτι τους τελευταιους μηνες υπαρχει αυξημενος αριθμος μικροκλοπων. Υποπτευονται οτι υπευθηνοι ειναι οι αρρωστοι συνανθρωποι μας χρηστες ναρκωτικών. Ο ΟΚΑΝΑ εχει μεταφερθει πλεον στα νοσοκομεια της περιφερειας, κοντα στου παπαγου το σωτηρια, και πως τα πωλουν κοψοχρονια στο κεντρο. Το δικο μου το εκλεψαν παρακαλω απο γκαραζ. Οσο αρρωστος και να εισαι δεν επιτρεπεται. για να το αγορασω στερηθηκα. Ειναι ντροπη και εξευτελισμος της αξιοπρεπειας.
Πραγματικα φιλε τον πρωτο που θα πετυχω θα του κανω βελονισμο με τις ακτινες!
Και το δικό μου μέσα από την αυλή, την ΜΟΝΗ μέρα που είχα την πόρτα ξεκλείδωτη και την μόνη μέρα που το είχα ξεκλείδωτο...πριν 2 μήνες...
Να τους πιάσεις επί το έργω δεν μπορείς...άλλα να τους την στήσεις μπορείς, έτσι λοιπόν και γω ετοιμάζω κάτι για το οποίο έχω ειδοποιήσει και την ασφάλεια....
Στις μαρίνες Φλοίσβου και Αλίμου καθημερινά αυξάνονται τα ποδήλατα έξω από τα σκάφη επειδή προφανώς μετακινούνται με αυτά οι αλλοδαποί φύλακες των σκαφών. Διερωτώμαι αν τα ποδήλατα αυτά έχουν αγορασθεί από κανονικά καταστήματα.
Πέντε απλά θέματα. Μπορούν να γίνουν στην πραγματικότητα?
1) Να φυλαγουμε τα ποδήλατά μας στο σπίτι ή στην αποθήκη όσοι έχουμε.
2)Να γίνεται κάθε φορά καταγγελία του περιστατικού στην τοπική Αστυνομία. Κάποια στιγμή να ασχοληθούν και αυτοί.
3) Να γίνει καταγραφή του περιστατικού στο site. Για να γίνει αυτό πρέπει όλοι να ξέρουμε τον αριθμό του ποδηλάτου μας (κάτω από το ποτήρι στο σκελετό συνήθως..)
4)Να ζητηθεί από τους Δημάρχους του Χαλανδρίου-Χολαργού να τοποθετήσουν σε κομβικά σημεία των δήμων τους μπάρες κλειδόματως φυλλασσόμενες το πρωι και ελεγχόμενες από κάμερα ασφαλείας το βράδυ. Το ίδιο και στο Αττικό Μετρό αν είναι δυνατόν.
5)Να ελέγχουμε και εμείς οι ίδιοι το θέμα στις περίεργες αγγελίες μεταχειρισμένων ποδηλάτων (βλέπε κατι Βουλγαρους που πουλούν μεταχειρισμένα με αριθμό επικοινωνίας στο skype...) Και φυσικά να αναφέρουμε το γεγονός στην αστυνομία.
Τώρα να σχολιάσω, ή θα φαγωθούμε πάλι; Το ότι μπορεί να είναι κλεμμένα, προκύπτει από το ότι οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι αλλοδαποί;
Τέλοσπάντων, κάντε ότι θέλετε, με τον ένα τρόπο ή τον άλλο, όλοι έχουμε τα κλισέ μας στο πράγμα αυτό που κουβαλάμε στους ώμους.
Θεωρώ την αναγωγή της κουβέντας περί κλοπών στην ύπαρξη και δράση των συγκεκριμένων μεταναστών λάθος.
Ε, ναι και λοιπόν; Πιστεύει έστω κι ένας σοβαρά σκεπτόμενος γύρω απ' το πρόβλημα της κλοπής ποδηλάτου, ότι αυτό επικεντρώνεται μόνο στο ότι μας τα κλέβουν οι αλλοδαποί, για να τα αγοράζουν φτηνά οι ίδιοι; Αυτό είναι όλο; Εντάξει. Εύκολο. Να τους στείλουμε μερικούς Χρυσαυγίτες στη νοοτροπία να τους κάνουν μπλαβέ, να φάνε κι αυτοί μερικές. Ωραία! Ο πόλεμος αρχίζει.
Και τέλος πάντων ποιό είναι το θέμα στην κουβέντα; Μήπως το ποιός κλέβει και ποιός αγοράζει ή μήπως το πώς θα πιάσουμε ή θα πλακώσουμε στο ξύλο αυτόν που κλέβει;
Η πράξη της κλοπής είναι δεδομένη κι αναπόφευκτη. Για μένα το ζητούμενο δεν είναι να κάνω εγώ τον αστυνόμο. Ποιός κάνει τι και πώς θα τον τιμωρήσω είναι κάτι, που ποτέ δεν με απασχόλησε και στις δυό κλοπές, που αναγκάστηκα να καταπιώ.
Το θέμα για μένα από το σημείο Α ήταν και είναι, το πώς θα θωρακιστώ εγώ μελλοντικά, εγώ ο/η ποδηλάτης-ισσα που κινείται συνεχώς στην πόλη, αφ' ενός κι αναμφίβολα με την καλύτερη δυνατή πρόληψη, αλλά κι αφ' ετέρου με προστασία απ' την παράνομη δράση εναντίον μου, που είναι κυρίως η παράνομη ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ του κλεμμένου.
Εκεί είναι το κουμπί. Απ' την νόμιμη χρήση ποδηλάτου ως την κλοπή του, το πράγμα είναι δύσκολο να ελεγχθεί πλήρως. Εμπλέκονται πολλοί απρόβλεπτοι παράγοντες. Απ' την κλοπή όμως ως τη διακίνηση και φυσικά την παράνομη χρήση, που επακολουθεί και δεν είναι δυνατόν να ελεγχθεί σαν τέτοια, έχουμε περισσότερες δυνατότητες, να ζητήσουμε νομικά μπλοκαρίσματα, που να κάνουν την αρχική κίνηση του κλέφτη, να αρπάει το ποδήλατο, να πέφτει στο κενό.
Τα άλλα είναι φιλολογικές αιχμές για καυγάδες ιδεολογικού ή άλλου χαρακτήρα. Θέλουμε να μπλοκάρουμε με κάποιο έννομο τρόπο το μηχανισμό διακίνησης; Αν ναι, ας κάτσουμε κάτω να βρούμε τους τρόπους.
Συγγνώμη για τη ουτοπική, θεωρητική συζήτηση, αλλά αισθάνομαι την ανάγκη να μοιραστώ τη σκέψη μου μαζί σας. Νομίζω, ξοδεύουμε πολύ φαιά ουσία και πολλά λεφτά για το τίποτα (βλέπε ηλεκτρονικές κάρτες, σημεία ενοικίασης κοινόχρηστων ποδηλάτων, αγορά ιδιωτικού ποδηλάτου κοκ, κλειδαριές, πέταλα, άγχος, χαμένος χρόνος κοκ.) Δε θα ήταν πιο εύκολα να αγοραστεί ένας συναρπαστικά μεγάλος αριθμός κοινόχρηστων ποδηλάτων και εκεί που το αφήνει ο ένας να το παίρνει ο άλλος;
Δεν βλάπτει να οραματίζεται κανείς κάτι που επί του παρόντος φαίνεται ουτοπικό. Ως τότε όμως ο χρήστης ποδηλάτου ταυτίζεται με τον ιδιοκτήτη ποδηλάτου σαν ιδιότητα. Και επ' αυτού τι κάνουμε;
ΤΙ σε κανει να πιστευεις οτι μονο οι αλλοδαποι μετακινουνται με πιθανως κλεμμενα ποδηλατα??
ΤΟ οτι βγηκαν τα τελευταια 2-3 χρονια στο προσκηνιο τα ποδηλατα ως ενναλακτικη μετακινηση και καποιοι το ειδαν και σαν τρεντ δεν σημαινει οτι πρεπει ναμαστε καχυποπτοι μαζι τους.
Στην πολη που κατοικω, που ενα κομματι της ειναι Βιομηχανικη περιοχη, χρονια τωρα βλεπω αλλοδαπους, ως οικονομικα ασθενεστεροι να εχουν επιλεξει αυτο το τροπο μετακινησης.Θαρρεις οτι και τοτε που μονο παιδακια ως επι το πλειστων κυκλοφορουσαν με ποδηλατα τα εκλεβαν απο αυτα???
k stin polikatikia mou klepsan tria podilata(ta 2 itan piloti k to allo sto ypogeio).to diko mou pou itan kleidomeno me petalo dn to piran pantws.auto egine prin dekapente meres.polidroso xalandrioy
παθων και εγω.πριν 2 μηνες μου το εφαγαν απο την πυλωτη κλειδωμενο με κλειδαρια των 10 ευρω(καλα να παθω),και πριν 1 εβδομαδα ενος φιλου το megisto απο την αυλη του εντελως ξεκλειδωτο.(τα γυρευε και εκεινου ο απαυτος του).
περιοχη Χαλανδρι κοντα στο μετρο δουκισης πλακεντιας.
Όσο υπάρχει κόσμος που τα αγοράζει κλεμμένα, θα υπάρχει κόσμος που θα τα κλέβει. Για μένα είναι πιο ένοχος αυτός, που για να γλυτώσει κάποια ευρώ, θα πάει να το πάρει κλεμμένο.
Καλησπέρα σε όλους.
Χθές μου κλέψαν το ποδήλατο μου από το πάρκινγκ ποδηλάτων/μηχανών έξω από το μετρό Χαλανδρίου, από την πλευράς της ανόδου (προς Βριλήσσια).
Το είχα δεμμένο με δυο κλειδαριές, μια τύπου "φίδι" τον σκελετό με την μπροστινή ρόδα στην μπάρα, και άλλη μια κλειδαριά, πιο απλή, τον σκελετό μόνο με την μπάρα.
Πήγα να το δηλώσω στο Α.Τ. Χαλανδρίου σήμερα το πρώι, δεν έκανα καμμία επίσημη καταγγελία, δεν υπέγραψα τίποτα, παρά μόνο κράτησαν σημείωση το όνομα μου και το τηλέφωνο μου σε περίπτωση που βρεθεί.
Η αστυνομικός που έγραψε τα στοιχεία μου μου είπε πως έχουν συλλάβει τρις (3) φορές έναν Γεωργιανό επ' αυτοφώρω να κλέβει ποδήλατα στο σταθμό του μετρό, ο οποιός όπως μου είπε η αστυνομικός "φυσικά είναι ελεύθερος".
Κουράγιο σε όλους όσους έχασαν τόσο βίαια το ποδηλατό τους.
Αλήθεια, τι κάνεις μετά? Αγοράζεις καινούργιο και το αφήνεις στο ίδιο σημείο με την ελπίδα να μην στο κλέψουν πάλι??
Κάνεις έγγραφη καταγγελία και το έχεις ως αποδεικτικό χαρτί με serial number κλπ ώστε να μπορείς να το διεκδικήσεις, αν ποτέ βρεθεί...
Ας απαντήσει κάποιος παθών γιατί δεν τα ξέρω καλά...
Μετά διαβάζεις αυτά
http://www.podilates.gr/?q=node/8888
http://www.podilates.gr/?q=node/11263
Καλημέρα
Την προηγούμενη εβδομάδα μου κλέψανε μια παλιά κούρσα 25ετίας την οποία χρησιμοποιούσα για να πηγαίνω στη δουλειά. Ηταν παρκαρισμένη στην πιλοτή του σπιτιού μου στο ανω Χαλάνδρι και διπλά κλειδωμένη σε κολόνα με κλειδαριά συρματόσχοινου και δευτερη αλυσίδα. Οι μάγγες κόψανε με αλυσοπρίονο το γάντζο που συγκρατούσε την κλειδαριά στην κολόνα.
Το ποδήλατο ήταν φερμένο απο τον Καναδά μάρκας Free Spirit πολύ βαρύ και αρχαίο. Είχε όμως συναισθηματική αξία για μένα. Ο σκελέτός ήταν γυναικείος με διπλό σιδερο λοξό που ένωνε το ποτιρι της δισκομανιβέλας με το λαιμό. Πραγματικά η αξία του ποδηλάτου ήταν ευτελής μια και ακόμη και τα ανταλλακτικά ήταν δυσκολο να βρεθούν.
Φυσικά ουτε αποδείξεις είχα ούτε και ποτέ πηρα τον αριθμό πλαισίου γιατι απλά ποτέ δε φαντάστηκα οτι μπορεί να κλαπεί τετοιου είδους ποδήλατο. Το δήλωσα στην ασφάλεια Χαλανδρίου και έκανα μύνηση κατά αγνώστων. Μετά από αυτό δεν έκανα τίποτε άλλο.
Αν το δείτε πουθενά επικοινωνήστε. Σχεδον απίθανο να έχει στην Ελλάδα αλλός τέτοιο ποδήλατο.
ευχαριστώ
Μιχάλης
καλησπέρα σε όλους. φυσικά δεν είχα κανένα "νέο" από το ποδήλατο μου και όπως ακριβώς γράφει ο παραπάνω άτυχος ήταν περισσότερο η συναισθηματική αξία παρά η υλική.
@spyrosv
Μετά διαβάζεις αυτά
http://www.podilates.gr/?q=node/8888
http://www.podilates.gr/?q=node/11263
τα διάβασα τα links τα είχα κοιτάξει και την προηγούμενη φορά, ένιωσα πραγματικά ζαχή που πήγαινα με τα δύο χαζά λουκέτα μου και το άφηνα εκεί όλη μέρα, σε σχέση με ότι υπάρχει εκεί έξω. εκεί που καταλήγω είναι να αγοράσω ένα σπαστό ποδήλατο που πουλάει ένας φίλος μου (για αρχή) να δω εάν θα με βολέψει και εάν μπορώ φυσικά να το κουβαλάω πάντα μαζί μου, και να φύγω μια για πάντα από τις λύσεις με τις κλειδαριές των 5 κιλών.
όλα αυτά γιατί φυσικά δεν θέλω να εγκαταλείψω το ποδήλατο.
αυτό όμως που ήθελα να σου πω (δεν ξέρω πως λειτουργεί το φόρουμ καλά για να στο πω ίσως κάπου αλλού) @spyrosv είναι γιατί δεν κάνουμε κάτι όλοι εμείς που έχουμε πέσει θύματα κλοπής σε συγκεκριμένους σταθμούς του μετρό (πχ) ή οπουδήποτε αλλού, να προειδοποιούμε άλλυς ποδηλάτες ότι είναι σχετικά επικύνδυνες περιοχές και να τους ενημερώνουμε για μέτρα προστασίας. νομίζω η κοινότητα εδώ πρέπει να γίνει πιο active σε θέματα πρόληψης μιας και είναι παραπάνω από συχνό το φαινόμενο των κλοπών.
αυτά. ευχαριστώ για τον χώρο και τον χρόνο πάλι.
Έχεις δίκιο, για την ενημέρωση στην οποία ενδεχομένως όλοι μας μπορούμε να συμβάλλουμε είναι π.χ. να εκτυπώσεις σε Α4 (πολλαπλά) ένα ασπρόμαυρο κείμενο της αρεσκείας σου και να το αφήνεις πάνω σε ποδήλατα π.χ. κλειδωμένα με συρματόσχοινο...
Διάβασε http://www.podilates.gr/?q=node/4119
Αν θέλεις μπορείς να συμμετάσχεις την ομάδα κλοπών, στείλε μου pm.
κρουσματα υπηρχαν και στην αγια παρασκευη και ολοι θποπτευοντε παιδια γυμνασιου και λυκιου , μεχρι και στις εξετασεισ εκλέψαν το ποδηλατο ενως φιλου που το ειχε κλειδωσει εξω απο σχολειο για 1,30 ωρα (επειδη εγραφε )