Σοφοκλέους κλπ, μετά τι;

12 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Xarhs
Εικόνα Xarhs
Απών/απούσα

Γεια σας παιδιά, μου κλέψανε κι εμένα ένα ποδήλατο της πλάκας που είχα αγοράσει καινούργιο από το Μοναστηράκι πριν από 2 χρόνια. Θα περάσω από αύριο από Σοφοκλεόυς και Μενάνδρου όπως έχουν προτείνει εδώ μερικοί. Η ερωτηση μου είναι, εκεί τι μπορώ να κάνω; Πες ότι το βλέπω να πωλείται. πως αποδεικνύεις ότι είναι δικό σου; Η έστω ότι παραδίδεται μπροστά στα μάτια μου, τι να κάνω, ντου και ξύλο;

Ευχαριστώ!
Χάρης

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
ofios
Απών/απούσα

Δίνεις 50 ΕΥΡΩ και το αγοράζεις , γιατί εκεί μην περιμένεις ούτε αστυνομία να σε συνδράμει ούτε και να νομίζεις πως υπάρχουν δυνατότητες για κουτουλιές και τσαμπουκάδες.
Δεν αποδεικνύεις τίποτε γι' αυτό ο καλύτερος τρόπος είναι μέσα στο παλουκόσελο ένα πλαστικοποιημένο χαρτί με στοιχεία δικά σου και του ποδηλάτου, που δεν θα το βρει κανείς εκτός από σένα. Ξαναλέω, ανεβάζετε τα ποδήλατα στο μπαλκόνι και μην τα αφήνετε κάτω.

pavlosv
Απών/απούσα

Εγώ πάντως που το ξαναβρήκα εκεί ακριβώς, ούτε πλήρωσα, ούτε έκανα φασαρία επι τόπου. Στήθηκα σε σημείο που μπορούσα να βλέπω από μακριά το ποδηλατό μου και τον τύπο που το πουλούσε, κάλεσα το 100, μπήκα στο περιπολικό και τους είπα 'να τος ο κλέφτης, ΠΑΝΩ ΤΟΥ!!'. Πήρα το ποδήλατό μου πίσω, ο πακιστανός έφαγε μήνυση και πήγε αυτόφωρο. ΜΗ ΣΥΜΒΙΒΑΖΕΣΑΙ με πρεζάκια και καθάρματα!!

pavlosv
Απών/απούσα

Αν έχεις καμιά φωτό τραβήξει το ποδήλατό σου με το κινητό βοηθάει να αποδείξεις ότι είναι όντως δικό σου.

Xarhs
Εικόνα Xarhs
Απών/απούσα

Δυστυχώς δεν έχω καμία φωτογραφία ή άλλη απόδειξη, οπότε γιατί να ασχοληθεί το 100 ή να με πιστέψει;

pavlosv
Απών/απούσα

Τότε μάλλον πρέπει να τα βγάλεις πέρα μόνος σου. Αν ήταν και φτηνό το ποδήλατο τότε μικρό το κακό. Πάντως πρόσεχε γιατί οι τύποι είναι αδίσταχτοι! Δε θες να βρεθείς μαχαιρωμένος μέσα στο πλήθος... κανένας δε θα σου δώσει και σημασία!

pavlosv
Απών/απούσα

Επίσης θα μπορούσες να πας με παρέα 2-3 άτομα, να πεις ότι το ποδήλατο είναι δικό σου και ότι αν δεν στο δώσουν αμέσως θα καλέσεις την αστυνομία επι τόπου. Οι αλλοδαποί εκεί χέζονται με κάτι τέτοια μιας και φοβούνται την απέλαση

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

Πάντως πρόσεχε γιατί οι τύποι είναι αδίσταχτοι! Δε θες να βρεθείς μαχαιρωμένος μέσα στο πλήθος... κανένας δε θα σου δώσει και σημασία!

Το βρίσκω υπερβολικό αυτό, είμαστε προσεκτικοί, αλλά όχι κότες. Τα άτομα αυτά δεν έχουν καλές σχέσεις με το νόμο, κάθε φυλή για διαφορετικούς λόγους. Η απειλή έστω του "100" δουλεύει μιά χαρά

Xarhs
Εικόνα Xarhs
Απών/απούσα

Ευχαριστώ παιδιά για τις συμβουλές, είναι καιρός έτσι κι αλλιώς να πάρω κάνα καλύτερο ποδήλατο, αλλά θα περάσω και μια βόλτα μήπως το βρω και το κλεμμένο.

veletzas
Απών/απούσα

ειναι η πρωτη φορα που γραφω στο φορουμ,αν και το διαβαζω αρκετο καιρο, κ μαλλον η τελευταια λογο ελειψης χρονου κτλ. απλα

με την λογικη του 50ευρου,
οταν θα κανουν μπουκα στο σπιτι "σου" θα παρεις πισω τα κλεμενα δινοντας 1000 ευρο αντι για 3000 ???αν εχεις τα κονε να τα βρεις?
οταν σου ζητησει η εφορια παλι θα τα δωσεις?
οταν σου ζητησει το ε.σ.υ παλι θα σπρωξεις?και θα σπρωχενεις μια ζωη?
το να πληρωνεις για κατι που σου ανηκει δικαιωματικα ακομη κ ηθικα ειναι λιγο κουλο για μενα.
κ επειδη τυχαινει και η δουλεια μου εχει να κανει σε μεγαλο βαθμο με συχνες επισκεψεις μερος που αναφερετε, γενικα οπως λετε και παραπανω τα junkieς δεν ενοχλουν, αλλα οι κλεφτες ποδηλατων δεν ειναι γενικα κ πολυ φιλικοι.
η παρακολουθηση λοιπον ειναι το καλυτερο, κ η διαπραγματευση για να σε περιμενουν, και απλα πηγαινεις με την αστυνομια....

νομιζω οτι παλαιοτερα ειχα διαβασει για παιδια που οποιον εβρισκαν με ποδηλατο που" ετσι οπως εδειχναν τα πραγματα δεν του ανοικε" το αγοραζαν κ μετα εψαχναν τον ιδιοκτητη μεσω του φορουμ.
παλι και γι αυτο η ταπεινη γνωμη μου ειναι οτι αν πεις σε καποιν οτι το ποδηλατο αυτο ειναι κλεμμενο κ θα φερεις την αστυνομια(οχι στο γκεττο) σε ασχετο δρομο το πιο πιθανο ειναι να στο δωσει για να μην φερεις την αστυνομια.

ofios
Απών/απούσα

Η συζήτηση κάνει κύκλους. Η λύση, ξαναματαλέω είναι μία: ΜΗΝ ΤΟΥΣ ΔΙΝΕΤΕ ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ, ΑΝΕΒΑΣΤΕ ΤΑ ΣΤΟ ΜΠΑΛΚΟΝΙ !!!

Xarhs
Εικόνα Xarhs
Απών/απούσα

Το μπαλκόνι δεν είναι θέμα. κι εγώ στο μπαλκόνι τα ανεβάζω όταν είμαι σπίτι αλλά μου το κλέψανε όταν είχα βγει με φίλους και πήγα να το μαζέψω κατα τις 2.00 από την Αλεξάνδρας. Η λύση είναι πολλές και καλές κλειδαριές, και λίγη τύχη.

Με τον παραπάνω φίλο που λέει ότι δεν έχει νόημα να πας να το ξαναγοράσεις, συμφωνώ 100%, εγώ άλλωστε εννοούσα να πήγαινα με αστυνομία αν πήγαινα και όχι για να το αγοράσω πίσω. Γενικά το κύκλωμα κλεφτών ποδηλάτων υπακούει κι αυτό στο νόμο της προσφοράς και της ζήτησης. Αν πας να αγοράσεις κλεμένο ποδήλατο, αυξάνεις τη ζήτηση, κάνεις την επιχείρηση πιο κερδοφόρα για τους κλέφτες και άρα την ενισχύεις και αυξάνεις τα κρούσματα. Το αν το ποδήλατο ήταν δικό σου αρχικά δεν έχει καμία σημασία, αρκεί που δίνεις λεφτά για να το αγοράσεις. Το θέμα δεν είναι καθόλου φιλοσοφικό. Πρέπει να ενημερωθεί ο κόσμος ώστε να μην αγοράζει κλεμένα ποδήλατα γιατί έτσι εμμέσως βάζει σε κίνδυνο και το δικό του ποδήλατο.