Ποδηλατο και καραβι

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
montana
Απών/απούσα

ρε παιδια, γωριζει κανεις αν τα ποδηλατα μεταφερονται χωρις εισιτηριο στα πλοια??
..αφου το αγαπησα λεω να το παρω μαζι στα νησια!!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
gkal
Απών/απούσα

δεν χρειάζεται εισιτήριο ... τουλάχιστον έτσι μου είπαν σε 2 πρακτορεία που ρώτησα γιατί για να πω την αλήθεια κι εγώ εφέτος σκέφτομαι να το πάρω πρώτη φορά μαζί.

ofios
Απών/απούσα

πάρε μαζί σου μερικά πανιά για να μπορείς να τυλίξεις τον σκελετό στα σημεία που μπορεί να ακουμπήσει και να γδαρθεί.
Εννοείται ότι, το δένεις κανονικά.
Καλό είναι να μιλήσεις και λίγο με τον καραβάνθρωπο που είναι συνήθως εκεί, πιό πολύ για λόγους τάξης γιατί είναι και όπως τους έρθει. Εμένα να σκεφτείς, δεν με άφησαν προχτές να βάλω δύο τσάντες ασυνόδευτες και μου ζητήσανε φορτωτική. Για να μην πέσεις, λοιπόν, σε κανέναν γκάβακα δόκιμο ή πρωτοδιορισμένο και σου σπάσει τα φρύδια, μίλα με τον υπεύθυνο.

Vlachos
Απών/απούσα

Το πιθανότερο είναι να καταφέρεις με κάποιο τρόπο να το περάσεις δωρεάν το ποδήλατο χωρίς να χρειαστεί να πληρώσεις φορτωτική.
Προσέξτε όμως! Αν το ποδήλατο πάθει κάτι κατά τη μεταφορά ή αν χαθεί (sorry, απαλλοτριωθεί από κάποιον που το έχει μεγαλύτερη ανάγκη ήθελα να πω) και δεν έχετε φορτωτική, τότε δεν θα μπορέσετε να αποζημειωθείτε από το πλοίο. Αν όμως έχετε τη φορτωτική, τότε έχετε αρκετές πιθανότητες να ικανοποιηθείτε αστικά.
Μερικές φορές, το τζάμπα μπορεί να είναι πιό ακριβό!!!

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Δεν έχω δει και δε νομίζω να υπάρχει οργανωμένη θέση στάθμευσης ποδηλάτων στα πλοία. Το έχω μεταφέρει τέσσερις φορές από Πειραιά και Ηράκλειο (minoan lines) και το αφήνω σε μια άκρη στο γκαράζ, δεμένο σε καμιά σωλήνα ή όπου μου υποδείξουν οι υπεύθυνοι. Γιατί να μην υπάρχει αποζημίωση σε περίπτωση φθοράς; Δεν είναι αποσκευή να την αφήσεις σε σημείο που δεν προβλέπεται, είναι μεταφορικό μέσο. Από τη στιγμή που ο ταξιθέτης σου υποδείξει που θα το αφήσεις (προφανώς σε ένα ασφαλές σημείο από νταλίκες και αυτοκίνητα) αυτομάτως παίρνει και την ευθύνη για την ακεραιότητά τους. Αν μετά το ταξίδι βρεις φθορές τότε με ένσταση στο πλοίο αποζημιώνεσαι αλλά δεν ξέρω τι ύψους αποζημίωση.

Vlachos
Απών/απούσα

Ακριβώς επειδή αν δεν έχεις φορτωτική, το ποδήλατο θεωρείται αποσκευή για την οποία το πλοίο δεν έχει καμία απολύτως ευθύνη.
Αντίθετα με την φορτωτική, το πλοίο θεωρείται ότι αμοίβεται για την υπηρεσία της μεταφοράς και αναλαμβάνει άμεσα ευθύνες...
Αν ποτέ κατάφερες να αποζημειωθείς από πλοίο για την ζημιά που προκλήθηκε σε συνοδευόμενη αποσκευή... τι να πώ!!! Είχες γ@μ@το δικηγόρο μπλεγμένο με το παραδικαστικό κύκλωμα!!!

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Η κάθε εταιρία προτιμάει να αποζημιώνει παρά να αφήνει δυσαρεστημένο τον επιβάτη σε τέτοια περίπτωση. Ένα παράδειγμα αλλά όχι με ακτοπλοϊκή εταιρία αλλά με τη ΔΕΛΤΑ μου είχε τύχει παλαιότερα. Οικογενειακό παγωτό αλλοιωμένο, πήραμε την εταιρία τηλέφωνο για να το καταγγείλουμε , ήρθανε το πήρανε αναφέροντάς τους και τα στοιχεία καταστήματος που το πήραμε και μετά από μία βδομάδα μας έφεραν 2 κούτες αντίστοιχα οικογενειακά παγωτά. 8 τεμάχια περίπου. Τέτοιες μεγάλες εταιρίες δεν φτάνουν ποτέ στο δικαστήριο για τέτοια θέματα. Τα εισιτήρια αναφέρουν τους όρους και τις προϋποθέσεις του ταξιδιού. Υπάρχουν στις ιστοσελίδες των εταιριών. Οτιδήποτε πάθει φορτηγό, ιχ, δίκυκλο, ποδήλατο, αποσκευές και τιμαλφή αντικείμενα που κατά τη διάρκεια του ταξιδιού δεν είναι υπό την ευθύνη των επιβατών -όπως οι χειραποσκευές- η εταιρία αναλαμβάνει την ευθύνη και αποζημιώνει τον επιβάτη χωρίς δεύτερη κουβέντα. Μην είστε προκατειλημμένοι για αρνητικά πράγματα στο ταξίδι. Χαρείτε το ταξίδι. Καλό σας ταξίδι

Vlachos
Απών/απούσα

Φίλε μου, μακάρι να ήταν έτσι τα πράγματα!
Επίτρεψέ μου να διαφωνήσω λίγο μαζί σου. Εξ επαγγέλματος είμαι σε θέση να γνωρίζω τα πράγματα από μέσα.
Οποιαδήποτε εξωδικαστική αποζημείωση σου δωθεί είναι πολλλαπλάσια μικρότερη από εκέινη που θα κέρδιζες μέσω δικαστικού αγώνα. Αυτό το ξέρουν οι εταιρείες και σου κλείνουν τα μάτια με το να σου δίνουν δωράκια με δική τους πρωτοβουλία, όπως τα καθρεφτάκια στους μάου μάου.
Πίστεψέ με, αν είχες κάνει αγωγή κατά της παγωτοβιομηχανίας θα είχες αποζημειωθεί πολύ καλύτερα από 8 παγωτάκια που σε αυτούς δεν κοστίζουν απολύτως τίποτα. Ασε που τελικά σε κάνουν καταναλωτή του υπό αμφισβήτηση προϊόντος τους.
Εχεις δίκιο για την ευθύνη των ναυτιλιακών εταιρειών σε ζημιές σε οχήματα και αποσκευές, αρκεί όμως να υπάρχει σχετικό παραστατικό μεταφοράς (π.χ. εισιτήριο, φορτωτική).

montana
Απών/απούσα

παιδια ευχαριστω για το ενδιαφερον. θα το δεσω, θα βγαλω τη σελα κ το καθρεφτακι κ νομιζω θα ειμαι μια χαρα

contact