Ποδήλατο στο πλοίο για Κυκλάδες

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
BookLuv
Εικόνα BookLuv
Απών/απούσα

Αναρωτιέμαι τι τάξεως εισιτήριο πληρώνει ένα ποδήλατο για ένα ταξίδι σε νησί με συμβατικό πλοίο, όχι ταχύπλοο, και πώς ασφαλίζεται μέσα στο χώρο των οχημάτων.
Θα το επιχειρήσω πρώτη φορά και δεν είμαι κατατοπισμένη.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Για Σίφνο να φανταστώ...

ο Αϊ-Γιώργης και ο Κοραής δε χρεώνουν τίποτα, κλειδώνεται στο γκαράζ σαν μηχανανάκι στην άκρη εκεί που μπαίνουν οι αποσκευές. Το ίδιο ισχύει και για τα γρήγορα οχηματαγωγά.

Νομίζω πως ισχύει το ίδιο αν θες να το στείλεις και ασυνόδευτο ή κάτι τέτοιο (όχι σα δέμα όμως)

pahisjon
Εικόνα pahisjon
Απών/απούσα

Άν βοηθάει, πήγα πέρσυ στην Πάρο (Blue Star). Πήρα και το commuter μου μαζί.
Εισιτήριο δεν πλήρωσα.
Ασφάλισα το ποδήλατο στο χώρο του γκαράζ των αυτοκινήτων με καλή κλειδαριά (Abus bordo Granit X-Plus). Το έδεσα στην άκρη του γκαράζ όπου πέρναγε ενας σιδερένιος σωλήνας του πλοίου, σάν να το έδενα σε κολώνα.

BookLuv
Εικόνα BookLuv
Απών/απούσα

Ωραία η Σίφνος, ωραία και η πληροφορία ότι δεν πληρώνει εισιτήριο.Θα το αναφέρω στο πρακτορείο, για να είμαι σίγουρη.
Το νησί αυτό δεν νομίζω ότι είναι δημοφιλής προορισμός για ποδήλατο, θα είμαι μόνη στις ανηφόρες, να με προσπερνούν τα νοικιασμένα μηχανάκια.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Τα πλοία δεν χρεώνουν τίποτα για το ποδήλατο, εκτός από κάτι μικρά που πάνε Πόρο-Γαλατά και Σαλαμίνα.
Θα σου πούνε που να το βάλεις - σε κάποιο πλαϊνό του πλοίου. Εσύ θα προσέξεις να το στερεώσεις καλά και να το κλειδώσεις. Θα το δέσεις έτσι ώστε να μην μπορεί να γείρει αλλά και να μη μπορεί να κινείται μπρος-πίσω (είτε σφίγγεις κάποιο φρένο, ή ακινητοποιείς κάποιο τροχό, ή μπλοκάρεις το πετάλι) . Σημαντικό είναι να μην ακουμπάει ο σκελετός ή τα πιό ευαίσθητα μέρη του ποδηλάτου κάπου που μπορεί να γρατζουνιστούν..

Στο εντωμεταξύ γράφτηκαν και άλλες απαντήσεις..οπότε edit:
Η Σίφνος έχει μόνο ανηφόρες.... αλλά θα πας αργά και σταθερά και θα φτάσεις όπου θέλεις..Θα πιεις λίγο νεράκι, θα ξεχάσεις το ζόρι και θα χαμογελάσεις ευτυχισμένη... Και μετά θα γυρίσεις να μας πεις της εντυπώσεις σου από το πρώτο σου ποδηλατοταξίδι!!

BookLuv
Εικόνα BookLuv
Απών/απούσα

Ευχαριστώ όλους για την ανταπόκρισή σας.
Το ποδήλατο θα με πάει όπου υπάρχει άσφαλτος, όσο για τα εξοχικά πανηγύρια με τα βιολιά και το ανάλογο κρασί [όσοι έχουν πάει ξέρουν], ας είναι καλά τα πόδια, σε κάποια δεν πάει ούτε mountain bike.
Yποθέτω και οι υπόλοιπες Κυκλάδες έχουν εξίσου ανώμαλες διαδρομές.

pngts
Εικόνα pngts
Απών/απούσα

http://www.skai.gr/player/TV/?MMID=229047

στο 00:12:00 εχει απαντηση...

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Πολύ καλή η λύση της ANEK lines.. Μόνο που καλύτερα θα είναι αν η αγκράφα του ιμάντα δεν ακουμπάει στον σκελετό (όπως το έχει δέσει ο καλός κύριος), γιατι είναι μεν πλαστική (μάλλον) αλλά με το πολύωρο κούνημα του καραβιού θα τρίβεται στο σωλήνα και η μπογιά θα εξαφανιστεί στο σημείο εκείνο... Ειδικά σε ποδήλατα όπως της bookluv θα ήταν πολύ κρίμα να γίνει κάτι τέτοιο.

contact