Στάθμευση ποδηλάτων σε σταθμούς ΟΑΣΑ

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Τι υποδομές για ποδήλατα θα θέλατε να χρησιμοποιείτε σε σταθμούς του Μετρό ή Λεωφορείων;

Ο ΟΑΣΑ έχει αναθέσει μια μελέτη για τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε σταθμούς ΜΜΜ, που συμπεριλαμβάνει την τοποθέτηση υποδομών στάθμευσης για ποδήλατα.

Θα προταθεί η τοποθέτηση δεστρών μέσα σε σταθμούς Μετρό (χωρίς υπόσχεση οτι θα γίνει δεκτό) και πιθανόν κλωβοί έξω.

Άν έχετε να προτείνετε κάτι ή έχετε εμπειρία από παρόμοιες υποδομές στο εξωτερικό, σχολιάστε.
Αν το δείτε έγκαιρα, παρακαλώ σχολιάστε μέχρι αυτή την Πέμπτη 24-01-2019.

 

 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Από εδώ  https://www.bart.gov/guide/bikes διαβάζω:

- Τα Π με τετράγωνους σωλήνες είναι πιο ασφαλείς από τους στρογγυλούς σωλήνες, γιατί υπάρχουν εργαλεία χειρός που κόβουν εύκολα και αθόρυβα στρογγυλούς σωλήνες.  (Γι' αυτό να προτιμάμε κλείδωμα σε τετράγωνα κάγκελα).

- Υπάρχουν ηλεκτρονικές δέστρες που έχουν ενσωματωμένη κλειδαριά (με τετράγωνο μέταλο) και επιπλέον επιτρέπουν και τη χρήση πετάλου για τη δεύτερη ρόδα.

 

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

...........................................υπόγειοι σταθμοί αυτοκινήτων(π.χ νομισματοκοπείο) δημιουργία χώρου για στάθμευση ποδηλάτων εκεί.

Δημιουργία χώρου στάθμευσης όχι σε κάποια άκρη,όχι πάνω στα πεζοδρόμια αλλά σε χώρο που τώρα καταλαμβάνεται προς σταθμευση Ι.Χ.(είτε πρόκειται να δημιουργηθούν σε ανοικτά πάρκινγκ είτε σε κλειστά).

Εννοείται κοινόχρηστα ποδήλατα σε κάθε τερματικό σταθμό και σε στάσεις που έχουν τον χώρο για τέτοιες εγκαταστάσεις.

Τοποθέτηση παροχής αέρα για φούσκωμα ελαστικών(βλ.υποδομές Κατερίνη)

Να τοποθετηθούν  ντουλαπάκια καθότι ειδικότερα τις βροχερές μέρες δεν χρειάζεταί να κουβαλάμε μαζί τον αδιάβροχο εξοπλισμό μας εντός των μέσων.

Θέσπιση και κατοχύρωση κάποιων δρόμων που οδηγούν στους σταθμούς ως ποδηλατικής προτεραιότητας.

Δημιουργία τηλεοπτικών σπότ που μέσω της τηλεματικής θα προσκαλούν τον κόσμο να δοκιμάσει την συνδυαστική μετακίνηση του ποδηλάτου και των μμμ.

Απαντάω στο γενικότερο πλαίσιο του _ο ΟΑΣΑ επιθυμεί την  βελτίωση της προσβασιμότητας σε σταθμούς ΜΜΜ _ δεν θα ήθελα να συνεχίσουμε να πέφτουμε στην παγίδα των τελευταίων 12 χρόνων και να προτείνουμε ακόμα ξεκάρφωτα καλωπιστικά έργα που δεν γίνονται στο πλαίσιο ενος ολοκληρωτικού σχεδιασμού με αρχή και τέλος στα πράγματα που πρέπει να γίνουν και στο πότε και να απαρνηθώ την λογική του ας φτιάξουμε κάτι μικρό και αν έχει απήχηση το ξανασυζητάμε.

aldro
Απών/απούσα

Υποθέτω κάτι σαν αυτά. https://www.cyclehoop.com/products/. ή . https://www.bikedocksolutions.com/bike-shelters-and-... . ή . http://cycle-works.com/products/secure-products/ .

Αλλά συμφωνώ με όσα έγραψε ο airpeace79

aldro
Απών/απούσα

Ίσως επίκαιρο