ΑΓΟΡΑ ΗΛΕΚΡΙΚΟΥ ΠΟΔΗΛΑΤΟΥ

14 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Red33
Απών/απούσα

Καλημέρα σε όλους. Μετακινούμουν με ποδήλατο εδώ και χρόνια σπίτι - δουλειά (Αγ. Παρασκευή - Γέρακα 5 km πήγαινε έλα). Το θέμα είναι ότι έχω μετατεθεί Λ. Αθηνών, κοντά στον Κηφισό (20 + 20 = 40 km πήγαινε έλα) και έχω πρόβλημα. Όλοι οι δρόμοι είναι απροσπέλαστοι με αυτοκίνητο, ειδικά ο Κηφισός και πλέον έχω μηνιαίο κόστος μόνο για δουλειά ~ € 200 (Βενζίνη και Αττική.Οδό). Επιπλέον, δεν θέλω να μπαίνω Μετρό λόγω Covid και δεν ξέρω τι να κάνω. Να τολμήσω με το δικό μου, να το μετατρέψω σε ηλεκτρικό ( κόστος € 1.250 μου είπανε για μεσαία τριβή) ή να αγοράσω ηλεκτρικό που είναι πανάκριβο? Φοβάμαι μην αφήσω τα κόκκαλά μου στο δρόμο με το ποδήλατο, αλλά από την άλλη δεν μπορώ να αφήνω τα κόκκαλά μου στην κίνηση κάθε πρωί. Ενδεικτικά, σήμερα έκανα το πήγαινε στη δουλειά με το αυτοκίνητο 1μιση ώρα.....Πείτε μου κι εσείς τι θα κάνατε στη θέση μου και αν κάποιος κάνει παρόμοια διαδρομή να μου πει πώς πηγαίνει εκεί κλπ. Πληροφοριακά έχω και dress code (κοστούμι γραβάτα και όλο το σετ....)

HELP!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

χμμμ..... και η απόσταση είναι "δυνατή", και η διαδρομή είναι "περίεργη" και έχεις και το ντύσιμο .... Επίσης ακόμα και με ηλεκτρικό, δεν είμαι σίγουρος αν θα κάνεις "αισθητά / υπολογίσιμα / αξιόλογα" λιγότερη ώρα..... Έχεις 20 χλμ, με μια μέση ωριαία ταχύτητα 17 χ.α.ω. ε, δεν το λες και τρελό κέρδος.... [και αυτό το 17 χαω, μέσα στους συγκεκριμένους δρόμους, δεν το λες και εύκολο....].

Εναλλακτικές διαδρομές, να αποφεύγεις την κίνηση δεν υπάρχουν?

Για μένα, λόγω απόστασης+dress code και μόνο, δυστυχώς, το ηλεκτρήλατο φαντάζει μονόδρομος (αν μιλάμε για μέσα ήπιας κυκλοφορίας). Αλλιώς, νέο δρομολόγιο με το υπάρχον ΙΧ....

Σε κάθε περίπτωση, στη θέση σου, θα δοκίμαζα ένα Σάββατο πρωί να πάω με ποδήλατο, έτσι για την φάση, για να δω όλη τη διαδρομή πως την νιώθω με ποδήλατο, να χαρτογραφήσω λακούβες και φανάρια, δυσκολίες, ανηφορίτσες, φρεάτια και λοιπά εμπόδια..... για να ξέρω ακριβώς τι έχω να αντιμετωπίσω (πέραν της κίνησης και του ιδρώτα).

Πάντος [πάμε και σε χειμώνα] αυτά τα 20 χλμ με βροχίτσα (απλή βροχίτσα, παλιά καλή Αθηναϊκή βροχίτσα) δεν ξέρω πως μπορεί κάποιος να τα φάει και να φτάσει να δουλέψει 8ωρο και να φοράει και κοστούμι-γραβάτα..... [υπάρχει περίπτωση να παίζει ντουζιέρα και locker για την πάρτη σου στο χώρο εργασίας σου?]

Red33
Απών/απούσα

Καταρχήν σε ευχαριστώ για την απάντηση! Κοίτα, όπως είπα η κίνηση είναι αφόρητη παντού και σχεδόν συνέχεια, γιατί ο κόσμος φοβάται να μπει σε ΜΜΜ λόγω covid. Η μόνη λύση που σκέφτομαι είναι να πηγαίνω με το ποδήλατο (έχω μία ανοχή στην ώρα προσέλευσης) και να πηγαίνω στην επιστροφή στο κοντινότερο Μετρό. Πιστεύω το ζόρι είναι η επιστροφή...Πιο ανηφορικά, κουρασμένος από δουλειά κλπ κλπ. Ντουζιέρα δυστυχώς και τέτοιες πολυτέλειες δεν παίζουν.Πάντως με βροχή έτσι κι αλλιώς δεν το παιρνα το ποδήλατο. Γενικά προσπαθώ να αποφύγω την ηλεκτροκίνηση κυρίως λόγω κόστους αλλά και αυξημένου βάρους. Πάντως η κίνηση χειροτερεύει συνεχώς, όπως και τα κόστη μετακίνησης. Εκεί που είχα 0, τώρα θέλω σχεδόν 200 με 220 το μήνα.  

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Για μένα, η επιστροφή ποτέ δεν ήταν θέμα. Έχω φύγει με τρελή βροχή, να μην βλέπεις μπροστά σου από τη βροχή.... Αλλά ξέρω ότι σε Χ λεπτά θα είμαι σπίτι, θα αφήσω το ποδήλατο να στάζει στο υπόγειο, θα βγάλω παπούτσια-κάλτσες ίσως και παντελόνι ΣΤΟ ΔΙΑΔΡΟΜΟ της πολυκατοικίας, και θα μπω στο σπίτι μου. Βουρ στη μπανιέρα και σε 15 λεπτά ΕΤΟΙΜΟΣ,  ΦΡΕΣΚΑΡΙΣΜΕΝΟΣ, ΚαραΤΖΕΤ.

Το πρόβλημα είναι όταν φτάνεις στην δουλειά είτε βρεγμένος είτε πολύ ιδρωμένος και έχεις ένα 8ωρο μπροστά σου.

Μου έχει τύχει να ζητήσω από συνάδελφο (κλητήρας για εξωτερικές εργασίες) να μου αγοράσει μπλουζάκι από κατάστημα καθώς έρχεται, γιατί τα ρούχα μου ήταν πολύ βρεγμένα....

Τα 20+20χλμ είναι υπολογίσιμη διαδρομή για κάθε-μέρα. [σου γράφει άνθρωπος που δεν έχει θέμα με χλμ, αλλά άλλο "φοράω αθλητικά ή ποδηλατικά και καβαλάω και ξεχνάω να γυρίσω" και άλλο "πάω για 8ωρο στην εργασία μου κάθε-μέρα"......]. Ακόμα και με καλό καιρό, θέλεις ηλεκτρική υποβοήθηση, για να μην φτάνεις κουρασμένος στην δουλειά σου. ΞΑΝΑΛΕΩ, την επιστροφή προσωπικά δεν την υπολογίζω ΚΑΘΟΛΟΥ (ας ήταν και παραπάνω χλμ).

Και μετά την επαναφορά του ΔΑΚΤΥΛΙΟΥ, υποθέτω ότι τα ΜΜΜ θα γίνουν τρεις-χειρότερα από ότι ήταν μέχρι τώρα.....

Πάμε μια τελική, για να μην γράφω ΜΟΝΟ ΑΟΡΙΣΤΟΛΟΓΙΕΣ και ΣΕΝΑΡΙΑ ... προσπάθεια να το κάνουμε όσο πιο συγκεκριμένο και εφικτό γίνεται:

1. αφήνουμε έξω τις βροχές (θα παίζει ΙΧ τότε)

2. δεν έχουμε ντουζιέρα. Δεν έχουμε locker, αλλά ΘΑ ΒΡΕΙΣ μια λύση να αφήνεις εκεί κοστούμι - γραβάτα - παπούτσια [ένα μεγάλο κουτί με όλα αυτά μέσα. τα παπούτσια σε χωριστό σακούλι με χαρτί κουζίνας στο εσωτερικό τους που θα αλλάζεις κάθε απόγευμα που θα τα αφήνεις, ώστε να απορροφά υγρασία-μυρωδιές].

3. ποδήλατο, είτε ηλεκτρήλατο, είτε κανονικό. Πρόχειρα ρούχα και παπούτσι κατάλληλο για ποδηλασια (τα 20 χλμ θέλουν σκληρή σόλα).

4. ότι γλιτώνεις από βενζίνη και διόδια θα τα δίνεις σε υγρά μαντήλια (αν θυμάμαι καλά, κάπου 3,5 ευρώ τα 3 πακέτα των 60 υγρομάντηλων..... σε βγάζουν για μια εβδομάδα ΑΝΕΤΑ χχαχαχχα).

5. Με το που φτάνεις, καβατζώνεις ένα χώρο (αρχείο? ευρύχωρη τουλέτα? χώρο αναλωσίμων? μηχανοστάσιο?) και βγάζεις τα πρόχειρα ρούχα. Βουρ στα υγρομάντηλα. Αλλάγή στα καλά ρούχα εργασίας. Πακετάρισμα τα πρόχειρα ρούχα που θα χρειαστείς για την επιστροφή.... Έτοιμος.

6. Με την λήξη του ωραρίου, ξανα-μανα εκεί στον ίδιο χώρο, αλλαγή και πακετάρισμα τα καλά ρούχα που θα μένουν στην δουλειά.

7. Κάθε Παρασκευή, επιστροφή τα καλά ρούχα για φρεσκάρισμα. [κάλτσες, πουκάμισο, θα αλλάζονται πιο συχνά, θα πηγαινοφέρνεις μέσα στη βδομάδα, εύκολα μεταφέρονται, μικρός όγκος, μικρό βάρος, με έξυπνο τρόπο τα διπλώνεις να μην πατσαβουριάζονται....άρα θα θες μια σχάρα-πίσω στο ποδήλατο, εννοείται ότ θα βάλεις καλά φτερά, με αντιρήδες, κάπου 15 ευρώ έχουν. όπως εννοείται ότι θα βάλεις ΣΩΣΤΑ, ΚΑΛΑ, ελαστικά ΑΝΤΟΧΗΣ....]

.... ας γράψουν και οι "τυχεροί" που είναι σε αντίστοιχη φάση ήδη.....

morgoth
Απών/απούσα

Το χειροτερο ρε γαμωτο ειναι το dress code. Εγω ξεκινησα δουλεια Περιστερι (απο Χαλανδρι, το κανω σε 35 λεπτα, φιλος που ερχεται με αυτοκινητο θελει κοντα μια ωρα) που ειναι 13-14χλμ και αλλα τοσα επιστροφη, αλλα με το τζινακι και μπλουζακια χαλαρα δεν εχω θεμα, αν επρεπε να φοραω πουκαμισο σακακι δεν νομιζω οτι θα γινοταν χωρις αλλαγη. Γενικα οπως τα λεει ο Ροκα ειναι, το καλυτερο ειναι να εχεις τα ρουχα της δουλειας εκει και να αλλαζεις, οσο για εναλλακτικες διαδρομες Κηφισο σε πιο υψος εισαι περιπου?

Red33
Απών/απούσα

Καλησπέρα,είμαι Λ.Αθηνών κοντά στον Κηφισό και θέλω να κατεβαίνω από Αγία Παρασκευή

Red33
Απών/απούσα

Καλημέρα και καλό μήνα! Το κανα!!!! Πευκάκια Αγίας Παρασκευής - Λ. Αθηνών, περίπου 16 χιλιόμετρα, περίπου 50 λεπτά, πόρτα πόρτα (είναι και κατηφόρα). Ιδρώτας ελάχιστος και αυτό γιατί φορούσα σακάκι και κουβαλούσα τσάντα ταχυδρόμου με λαπτοπ κλπ...Το σακάκι και η  γραβάτα θα μείνουν γραφείο και σταδιακά θα αφήσω spare ρούχα, για να αυξήσω την άνεση. Ο γυρισμός θα είναι με μετρό από Ελαιώνα κλπ..... 

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Μια χαρά, όλα καλά ..... ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΝΑ.

Ξέχνα τσάντες ταχυδρόμου και γενικά ξέχνα το οτιδήποτε κρεμασμένο από το σώμα σου. Ό,τι είναι να κουβαλάς, θέλει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ σχάρα και τσάντα στην πίσω ρόδα, τα πάντα θα είναι αναρτημένα επάνω στο ποδήλατο, καλά στερεωμένα και δεμένα. Το σώμα θα είναι ελεύθερο, και θα κουβαλάει μόνο το κράνος και τα ρούχα......

Ας γράψουν και άλλοι commuters περί αυτού....

[καλές πεταλιές, και ας ελπίσουμε ότι ο καιρός θα είναι "ποδηλατικά καλός"]

 

Red33
Απών/απούσα

Σ'ευχαριστώ! Ήταν και δοκιμαστικό σήμερα...Σιγά σιγά θα τα οργανώσω όλα! Πάντως άξιζε....Η Μεσογείων πηγμένη, εγώ χαλαρός...Το κέντρο βέβαια σχεδόν άδειο λόγω δακτυλίου! 

Kikaksotiko
Εικόνα Kikaksotiko
Απών/απούσα

Παιδιά καλό μήνα σε όλους και καλές Πεταλιές . Μπράβο  και συγχαρητήρια που τα κατάφερες. Επίσης υπάρχουν μπαγκαζιέρες ειδικές για ποδήλατα που μπορείς να βάλεις τα πράγματα σου και να είσαι και πιο άνετος.. Εύχομαι τα καλύτερα 

morgoth
Απών/απούσα

Αμα εχεις την δυνατοτητα να αφηνεις ρουχα στο γραφειο ειναι ο,τι πρεπει, μπαινεις στο μπανιο, ριχνεις λιγο νερο σε μασχαλες, λαιμο-σβερκο, περνας και ενα αποσμητικο αλλαζεις και εισαι φρεσκος.

Εγω ειμαι απο αυτους που λεει ο Ροκα, δεν την παλευω καθολου με σακιδια (και στα 50 λεπτα που λες υπαρχει μεγαλη πιθανοτητα να σε κουραζει η να σου κανει μουσκεμα την πλατη σε πιο ζεστες μερες) οποτε προσωπικα θα κοιταγα για κατι σε σχαρα (η καποιο καλο frame bag ισως ακομα καλυτερα) ωστε να εισαι πιο χαλαρος. Απο την αλλη πολυς κοσμος δεν εχει προβλημα με τα σακιδια οποτε βλεπεις και κανεις. 

Το νουμερο ενα ειναι οτι εκτος απο αυτο που λες, βλεπεις τους αλλους πηγμενους και εσυ χαλαρος, η σωματικη ασκηση ειναι η καλυτερη αποσυμφορηση ειδικα μετα την δουλεια (πιστευω οτι οταν εξοικειωθεις θα θες να κανεις και την επιστροφη), εγω προσωπικα φτανω σπιτι με πολυ καλη διαθεση ενω με αυτοκινητο ολο μεσα στα νευρα λογω κινησης κτλ. Νοιωθεις οτι ο χρονος του commuting δεν ειναι νεκρος χρονος αλλα οτι κανεις κατι παραγωγικο και θετικο για τον εαυτο και το σωμα σου και αυτο σου αλλαζει εντελως την ψυχολογια.

Ενα πραγμα μονο, εξτρα προσοχη. Οι οδηγοι το πρωι δεν εχουν καμια σχεση με τις υπολοιπες ωρες της ημερας. Ο συνδυασμος νυστας και βιασυνης να φτασουν στην δουλεια κανει τους δρομους εξτρα επικινδυνους. Καλες διαδρομες και παντα ορθιος.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

morgoth wrote:
... βλεπεις τους αλλους πηγμενους και εσυ χαλαρος, η σωματικη ασκηση ειναι η καλυτερη αποσυμφορηση ειδικα μετα την δουλεια (πιστευω οτι οταν εξοικειωθεις θα θες να κανεις και την επιστροφη), εγω προσωπικα φτανω σπιτι με πολυ καλη διαθεση ενω με αυτοκινητο ολο μεσα στα νευρα λογω κινησης κτλ. Νοιωθεις οτι ο χρονος του commuting δεν ειναι νεκρος χρονος αλλα οτι κανεις κατι παραγωγικο και θετικο για τον εαυτο και το σωμα σου και αυτο σου αλλαζει εντελως την ψυχολογια.

Τα έγραψες όλα.

Όντως λειτουργεί ως ΚΑΘΑΡΣΗ, ως προετοιμασία για την υπόλοιπη μέρα, για την ζωή που αρχίζει ΜΕΤΑ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΆ....

.

.

.

.

.

.

.

[... πριν χρόνια, κάναμε καλοκαιρινή βολτόνηση προς Σούνιο, κάποιο πρωινό ΣΚ, με πάρα πολύ ήλιο και πάαααρα πολύ ζέστη. Λίγο πριν την κατηφόρα της Βάρκιζας,εκεί στο ύψος του Island, όλα τα ΙΧ είχαν πήξει στην κίνηση, ήταν όλα σταματημένα - πηγμένα.... Εμείς ΚΑΘΙΔΡΟΙ και κουρασμένοι από ήλιο-ζέστη περναμε ανάμεσα τους, με ένα χαμόγελο μέχρι τα αυτιά. Οι επιβάτες μέσα στα ΙΧ με το aircondition τους, την μουσικούλα τους, την άνεσή τους, αλλά πηγμένοι και μέσα στα νεύρα. Εμείς λιωμένοι από τον ήλιο αλλά με διάθεση "αγαπώ όλον τον κόσμο".....  και "τι ωραία που είναι η ζωή". Θυμάμαι ότι μετά τους σχολιάζαμε: "οι κακόμοιροι, πόσο χάλια ήταν...!!!" ... τους σχολιάζαμε εμείς που είχαμε λιώσει και κοντεύαμε να λιποθυμίσουμε από ηλίαση και δίψα...!!!!  ΧΧααχαχχαχαχα]

morgoth
Απών/απούσα

Μου θυμισες ενα σκηνικο περσυ σε μια αναβαση προς Βιλλια με τον συναγωνιστη kktsol εκει πανω στο εκκλησακι πανω απο το Κρυο Πηγαδι (εμεινε τιποτα εκει η καηκαν ολα?) που λιωμενοι στον ιδρωτα Κυριακη πρωινιατικα γυρναει ο Κωστας και μου λεει, ξερεις τετοια ωρα ο νορμαλ κοσμος αντι να κοπανιεται στα βουνα τωρα ξυπναει, βλεπει τιποτα στην τηλεοραση με τα παιδια του και χαλαρωνει, καλοι ειμαστε.

Στην κορυφη βεβαια καταληξαμε οτι το συγκεκριμενο συναισθημα δεν το αλλαζουμε με τιποτα, ουτε το ξυλο που προηγηθηκε φυσικα, σαν σωστοι μαζοχες :D

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

morgoth wrote:
Μου θυμισες ενα σκηνικο περσυ σε μια αναβαση προς Βιλλια με τον συναγωνιστη kktsol εκει πανω στο εκκλησακι πανω απο το Κρυο Πηγαδι (εμεινε τιποτα εκει η καηκαν ολα?)

Πέρασα την Πέμπτη 28/10 με την οικογένεια και σταματήσαμε. Όλα καμμένα, εκτός από το εκκλησάκι .....

[το πιο άσχημο ήταν τα καύκαλα από δύο χελώνες... μόνο τα καύκαλα, μαυρισμένα - καμμένα.... εκεί δίπλα από την πόρτα....]