Ατύχημα με Ποδήλατο μετά την πορεία στης17/10 !!

46 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
mouratos
Απών/απούσα

Γειά χαρά, είμαι ο ‘Αλεξ. Είμαι 28 χρονών και κάνω όσο μπορώ ποδήλατο στην Αθήνα.

Δέν ήρθα στην ποδηλατική πορεία που έγινε αλλά συνάντησα , στη λήξη του κατά τις τρείς –τέσσερις, τους φίλους μου και συνέχισαμε τις βόλτες μας στο κέντρο. Την ώρα που άρχισε να νυχτώνει, αποφασίσαμε να πάμε προς Βούλα (Νότια Προάστεια) στο σπίτι ενος φίλου.
Είχε περάσει μιάμιση ώρα και ολα πήγαιναν καλά μέχρι που φτάσαμε λίγο πρίν τη Γλυφάδα όπου τα μούτρα μου χτύπησαν το τσιμέντο με ιλιγγειώδη ταχύτητα. ΝΟΚ ΑΟΥΤ!!

Σηκώθηκα. Οι φίλοι μου είχαν προχωρήσει και θυμόμουν οτι ήμουν μαζί τους οπότε τους πηρα τηλέφωνο. Τους είπα τι έγινε, τους είπα οτι εχει περάσει ενα εικοσάλεπτο και οτι το μόνο που θυμάμαι είναι το όνομά μου και η ημερομηνία γεννήσεώς μου. Δεν μπορούσα να θυμηθώ πώς εφτασα εδω, για ποιό λόγο είμασταν όλοι παρέα...γιατί εχουμέ τα ποδήλατα???.....δεν θυμόμουν τίποτα.

Μετά απο μία ώρα η μνήμη μου επανήλθε, είχα πάθει ομως διάσειση και το πιγούνι μου χρειαζόταν τέσσερα ράματα, περπατούσα σαν παππούς και είχα πόνους στον λαιμό και τον αυχένα. Εχουν περάσει 4 μέρες αλλα οι πόνοι ειναι ακόμα έντονοι.

Aποφάσισα να παω να πάρω μερικές φωτογραφίες απο το μέρος που έπεσα και παρατήρησα οτι ακόμα δεν υπήρχαν καπάκια στο τσιμέντο. ΄Εβαλα το ποδήλατό μου στη θέση που ήταν οταν φίλησα το πάτωμα, για να δείτε πως έφαγα τη σαβούρα. Φαντάσου με φόρα να μπει το ποδήλατο σου εκεί μέσα...νύχτα...χώρις φώτα...ΚΑΥΛΑ!

Αυτό έγινε λίγο πιο κάτω απο τη στάση του τράμ «Ελλήνων Ολυμπιονικών» στο Ελληνικό, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες.

Εγώ νομίζω οτι είναι τραγικό που λείπουν πέντε καπάκια απο αυτό το δρομάκι που δεν έχει φώτα και απολυτως καμμία προειδοπείηση.

Επίσης πιστεύω πως αν δεν ήμουν τόσο τυχερός , θα μπορούσα να έχω σοβαρότερο εγγεφαλικό τραύμα απο μια άπλη διασεισούλα.

Ζητώ κάποια συμβουλή ή κατι ....οτιδήποτε... κάποιο παρόμοιο περιστατικό που μπορεί να γνωρίζετε η και κάποιον δικηγόρο που ασχολείται με τέτοια θέματα, γιατί σκέφτομαι το ενδεχόμενο της μύνησης.

Ευχαριστώ που με ακούσατε

Αλεξ.

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon 1.JPG0 bytes
Image icon 2.JPG0 bytes
Image icon 5.JPG0 bytes
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

Δεν ειναι θεμα μονο ποδηλατου αλλα και πεζων..
Φυσικα και να το κυνηγησεις με μηνυσεις στο δημο και τον εργολαβο,αν δεν υπαρχει προειδοποιηση με σημανση,οι συγκεκριμενες τρυπες ειναι απλα φονικες.
Εγκληματικο.
Θα σου προτεινα ομως να παραβλεψεις τον παραγοντα ποδηλατο γιατι μπορει να σου πουν οτι η θεση του ποδηλατου ειναι στο δρομο κτλ κτλ και να κινησεις τη μυνηση ως πεζος στο συγκεκριμενο σημειο.Εκει δεν μπορουν να σου πουν τιποτα...

Περαστικα και να παρακολουθεις την προοδο της διασεισης,μην μεινεις στην μια ακτινογραφια...

kounoupis
Απών/απούσα

Το σημειο που δειχνει στη δευτερη φωτο ειναι η ευθεια μετα την πρωτη φωτο;

Berry
Εικόνα Berry
Απών/απούσα

φίλε μου, αφού δεν σκοτώθηκες και αφού η μνήμη σου επανήλθε, είσαι τυχερός! Θα μπορούσε να έχει πολύ χειρότερη επίπτωση το συμβάν στη ζωή σου.
Λυπάμαι πραγματικά!
Οπωσδήποτε τις φωτογραφίες αυτές τις φυλάς ως κόρην οφθαλμού καθώς και τις γνωματεύσεις των γιατρών για τη διασειση και τα ράμματα. Μεταξύ μας, εσύ θα λες πως το κεφάλι σου πονάει και δεν τα θυμάσαι όλα! Οποιοσδήποτε δικηγόρος μπορεί να σε βοηθήσει, προσωπικά γνωρίζω τρείς αν θες στείλε μου τηλ μέσω του email. Ο δήμος πρέπει να σε αποζημιώσει στο μέγιστο δυνατό, καθώς αυτή η εγκληματική ανευθυνότητα οποιουδήποτε εργολάβου, μπορούσε να έχει επιπτώσεις στον καθένα μας. Ξέσκισε τους! Εμάς το κράτος μας πηδάει, τώρα είναι η σειρά σου και μάλιστα ΔΙΚΑΙΑ!

thomas.beris@gmail.com

kounoupis
Απών/απούσα

Προταση ,καλυτερα να πηγαινουμε απο βουλιαγμενης η απο τις παραλληλους τις παρα απο τις μαρινες της παραλιακης που μπαινοβγαινουν χιλιοι δυο απροσεκτοι.

mouratos
Απών/απούσα

είναι κόντρα η φωτο η δεύτερη..η πρώτη δείχνει την κατεύθυνση..απομακρυνόμουν απτον σταθμό

tpitsi
Εικόνα tpitsi
Απών/απούσα

...φίλε Άλεξ σιδερένιος, είσαι πραγματικά πολύ τυχερός μέσα στην ατυχία σου.
Τα καπάκια ενδεχομένως να είναι κλεμμένα από ανθρώπους που μαζεύουν σίδερα και τα πουλάνε σε βιομηχανίες. Στη θέση σου θα πήγαινα στο δήμο να αναφέρω το περιστατικό για να μη γίνει άλλο ατύχημα και θα έπαιρνα νομική συμβουλή.

περαστικά σου

df
Απών/απούσα

καλά κάνεις και δίνεις την πληροφορία γιατί από το σημείο αυτό περνάμε αρκετοί. και μέρα και νύχτα.

Υ.Γ. καλό θα ήταν να έχουμε ένα πραγματικά δυνατό φακό μαζί μας και να τον χρησιμοποιούμε σε τέτοια σημεία όπως αυτό της φωτογραφίας.

Goldie
Εικόνα Goldie
Απών/απούσα

....σε εσένα και σε όλους μας.

Μακριά από όλους τέτοιες κακοτοπιές (κυριολεκτικά)

οι συμποδηλάτες σου δεν περασαν από εκεί?
Ο πρώτος δεν προειδοποίησε τον δεύτερο κ.ο.κ.
Για 20 λεπτά δεν σε αναζήτησαν καθόλου?

Όταν πάμε βόλτα ή προπόνηση καλό είναι να έχουμε παρέα και να νοιαζόμαστε για τους άλλους που είναι μαζί μας. Στον δρόμο κυκλοφορούμε και δυστυχώς συμβαίνουν και ατυχήματα.

Περαστικά και σιδερένιος.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Από τον τρόπο που έσκασες στο τσιμέντο, ( άουτς) θα μπορούσες να είχες σπάσει τον λαιμό σου κανονικά.
Λοιπόν η υπόθεση σηκώνει μήνυση ενάντια στον Δήμο και στον κάθε υπεύθυνο για τις τρύπες αυτές πάνω στο πεζοδρόμιο.
Εσένα δεν σε ενδιαφέρει ποιος πήρε τα καπάκια ή δεν τα έβαλε στην θέση τους αλλά σε ενδιαφέρει ότι τα καπάκια δεν ήταν εκεί σε ένα σκοτεινό πεζοδρόμιο και ότι εσύ έπεσες μέσα και έπαθες διάσειση.. ( δεν έχει σημασία αν έπεσες με ή χωρίς το ποδήλατο σου. Θα μπορούσες να είχες πέσει κρατώντας και το καρότσι του μωρού σου και μετά να σας βάζανε απλά από πάνω τον σταυρό).
Βουτιά στο λάκκο με τα φίδια σημαίνει,
Τραυματισμός και αμνησία,
Δηλαδή
Σωματικές βλάβες, ψυχική οδύνη, διαφυγόντα κέρδη, έξοδα νοσηλείας, ζημίες, ( για το ποδήλατο και γενικότερα για τον εξοπλισμό), και πολλά πολλά άλλα που αν ρωτήσεις έναν δικηγόρο θα σου τα πει.

Μήνυσε τον Δήμο και ζήτα αποζημίωση επιτόπου αφού είναι υποχρέωση του να είναι ασφαλή τα πεζοδρόμια καλοφωτισμένα και σηματοδοτημένα.

Αν ήσουν στην Αγγλία τώρα αυτό θα σήμαινε άμεσα αποζημίωση με επταψήφιο αριθμό...

Μη το καθυστερείς και μη το αναβάλεις για κανένα λόγο.

Και κάτι ακόμα.
Είναι καιρός να ξυπνήσουμε και εμείς και να αρχίσουμε να ζητάμε τα αυτονόητα.
Αυτά που είδαμε δεν είναι λακκούβες, αλλά έτοιμοι χτισμένοι τάφοι.
Είδατε που δεν σέβεται κανείς τον πολίτη στην Ελλάδα;

:zor:
Απών/απούσα

Πολλές φορές πάντως, κλέβουν τις σχάρες από τέτοια φρεάτια για να τις πουλήσουν για παλιοσίδερα...
ΤΟ σημείο είναι ανάμεσα από θάμνους από ότι φαίνεται, οπότε αν κάποιος θέλει μπορεί να τις πάρει με άνεση. Απλά αράζει το datsun 10 μέτρα πιο κάτω ένα βράδυ και τέλος!

Απλά στο λέω σε περίπτωση που θες να κάνεις μήνυση...
Μπορεί να μην βγάλεις άκρη...

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..τι να πω..περαστικα ρε φιλε και καλα κουραγια με τους πονους.

Αν και νομιζω οτι εισαι ηδη τυχερος μεσα στην ατυχια σου που γλυτωσες τα (πολυ) χειροτερα , σου ευχομαι αυτη να ειναι και η τελευταια φορα που θα κινδυνεψεις τοσο .

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Μύνηση γίνεται προς το Δήμο, δεν θα είναι η πρώτη φορά :)

Κατά τα άλλα,
1. φώτα έχεις στο ποδήλατο για να βλέπεις το δρόμο;
2. κρανάκι;

To πιο σημαντικό, έφαγες καλό σκάσιμο, κάποια αξονική/μαγνητική κάτι για αιμάτωμα έκανες;

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Στο the_avenger[at]freemail[dot]gr

να σου δώσω το τηλέφωνο ενός δικηγόρου. Μη το αφήσεις να περάσει έτσι αυτό που συνέβη, θα μπορούσες να είχε σκοτωθεί εκεί, και θα χτυπήσει και άλλος κόσμος παρακάτω εκεί και θα με θυμηθείς.
Κάνε μήνυση και μη μασάς. Μάζεψε γνωματεύσεις γιατρών, φωτογραφίες κτλ και προχώρα.. Το δίκιο είναι με το μέρος σου.. διεκδίκησε το..

@all
Τι του λέτε ρε σεις του ανθρώπου;; Γιατί τον αποθαρρύνετε .. Έχετε κοιμηθεί εντελώς και δεν σας κάνει κούκου τίποτα πια; Αντί να αντιδράτε όλοι μαζί του λέτε ότι μπορεί να μην βγάλει άκρη; ΤΟΣΟ ΠΟΛΎ ΈΧΕΤΕ ΑΠΟΔΕΧΤΕΙ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΜΙΖΕΡΙΑ;
Θα περίμενα να δω να έχετε δώσει όλοι το τηλέφωνο του δικηγόρου σας και αντί για αυτό του λέτε ότι δεν θα βγάλει άκρη;; Ρε σεις .. ξυπνήστε..!

Elderly biker
Εικόνα Elderly biker
Απών/απούσα

...έτσι απλά!
Ακούστε και μια φορά τη marlene...

Υ.Γ. Περαστικά σου φίλε μου... και μην τ' αφήσεις έτσι...

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Το ξέρετε ότι με τον τρόπο που έπεσε το παιδί και με την φόρα που πήγαινε θα μπορούσε να είχε σπάσει τον αυχένα του και να είχε μείνει ανάπηρος;
Το ξέρετε ότι τέτοιου είδους ακάλυπτα φρεάτια σε πεζοδρόμιο αποτελούν έκθεση σε κίνδυνο των πολιτών από αμέλεια του υπεύθυνου Δήμου;

Berry
Εικόνα Berry
Απών/απούσα

...μήπως εγώ έγραψα κάτι διαφορετικό Μαρλεν?

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Berry wrote:

Μιλάω όμως για όλους εκείνους που αντί να τον προτρέψουν και βοηθήσουν να βρει δικηγόρο του λένε .. άστο, και δεν θα βγάλεις άκρη και μη πεις ότι είχες το ποδήλατο μαζί ( Σοφία σε σένα το λέω αυτό ) κτλ κτλ.
Όχι απλά πρέπει να κάνει μήνυση αλλά να γίνει και θέμα στους podilates αυτό που έγινε ( και στους street panthers ίσως;; ) και να γίνει και διαμαρτυρία.
Κατά τα άλλα υποτίθεται ότι "διεκδικούμε" καλύτερες συνθήκες στον δρόμο για ποδηλάτες και πεζούς.

kynhgos77
Απών/απούσα

Περαστικα φιλε και να ευτυχως δεν εγινε τιποτα χειροτερο. Πηγαινε κανε μυνηση, αν και σιγουρα ο δημος θα εχει αποδεικτικο οτι τοποθτησε τις σχαρες και θα ισχυριστει οτι κλαπηκαν το προηγουμενο βραδυ, εκτος και αν εχει υπευθυνη του και την φυλαξη τους απο κλοπη, οποτε η ευθυνη θα παει μαλλον στο αρπακτικο των σχαρων ο οποιος θα σε αποζημιωσει εφοσον βρεθει. Βεβαια επειδη δεν ξερουμε πως εχουν τα πραγματα καλυτερα να απευθυνθεις σε εναν δικηγορο.

Να προσθεσω πως σε τετοιες περιπτωσεις δεν φταιει μονο ο δημος η ο εκαστοτε υπευθυνος αλλα και εμεις οι ιδιοι. Το περιστατικο αυτο εγινε την κυριακη. Απο τοτε μεχρι σημερα εχεις ειδοποιησει τον δημο η και την αστυνομια για τις θανατηφορες παγιδες? Μαλλον οχι. Ξερεις ποσοι το ειδαν πριν απο σενα και δεν καναν τιποτα ωστε να γλιτωσεις εσυ? Αν ο πρωτος που το εβλεπε εκανε μια αναφορα στην αστυνομια και στο δημο τωρα θα μπορουσες νομιμοτατα να τους παρεις τα σωβρακα? Αν εχει πεσει καποιος αλλος το εχεις σκεφτει η εχεις επικεντρωθει μονο στην αποζημιωση?

snipous
Απών/απούσα

για να κανω το δικηγορο του διαβολου, εκει που ειναι τα φρεατια ΔΕΝ ειναι πεζοδρομιο, αλλα ο αγωγος ομβριων.
Το πεζοδρομιο ειναι ακριβώς δίπλα όπως φαίνεται και απο τη φωτο.

Φυσικά αυτο δε δικαιολογει το γεγονος οτι λειπουν τα κιγκλιδωματα (τα οποια οντως τα κλεβουν και εκει και αλλου, το εχω δει με τα ιδια μου τα ματια)

Φατε με τωρα

Υ.Γ.: Και φυσικά περαστικά στο φιλο που χτυπησε. Ευτυχως που δεν επαθες και τιποτα χειροτερο...

Berry
Εικόνα Berry
Απών/απούσα

marlene wrote:
Berry wrote:

Μιλάω όμως για όλους εκείνους που αντί να τον προτρέψουν και βοηθήσουν να βρει δικηγόρο του λένε .. άστο, και δεν θα βγάλεις άκρη και μη πεις ότι είχες το ποδήλατο μαζί ( Σοφία σε σένα το λέω αυτό ) κτλ κτλ.
Όχι απλά πρέπει να κάνει μήνυση αλλά να γίνει και θέμα στους podilates αυτό που έγινε ( και στους street panthers ίσως;; ) και να γίνει και διαμαρτυρία.
Κατά τα άλλα υποτίθεται ότι "διεκδικούμε" καλύτερες συνθήκες στον δρόμο για ποδηλάτες και πεζούς.

Είμαι ήδη σε επαφη με φίλο δικηγόρο και το πρώτο πράγμα που μου είπε, είναι πως αν εκεί που έπεσε ο Άλεξ δεν ήταν ποδηλατοδρομος, η άλλη πλευρα θα αποποιηθεί την ευθύνη. Στέκει λοιπόν το να μην πει πως ήταν με ποδήλατο. Το βλέπουμε...
Πάντως θέλουν ΞΕΣΚΙΣΜΑ ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΟΣ!!

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Θα αποποιηθεί την ευθύνη; Δεν γίνεται αυτό.

Δεν έχει σημασία με τι πέφτεις μέσα στον λάκκο ( τάφο ) σημασία έχει ότι ο λάκκος είναι εκεί, ότι είναι πέντε στην σειρά, ότι είναι αφύλαχτος, χωρίς σήμανση και φωτισμό για "χρήση"( πτώση ), από τους εκάστοτε περαστικούς, ανεξάρτητα του τι κουβαλάνε, ή τι καβαλάνε.

Δηλαδή αν έπεφτε το καρότσι του μωρού και το μωρό σκοτωνόταν, θα έλεγαν ότι δεν φέρουν ευθύνη γιατί δεν έπρεπε το καρότσι να είναι εκεί; Σε περίπτωση ΑμεΑ;; ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΥΦΛΟΥ;; Δεν θα έπρεπε να είναι εκεί γιατί δεν είναι πεζοδρόμιο με πλακάκια για τυφλούς;

Δηλαδή ο δήμος αφήνει μία παγίδα, τρύπα στο σκοτάδι, στον δρόμο και φταις εσύ γιατί έπεσες μέσα;
Ευθύνη δική τους είναι και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για αυτό.

kounoupis
Απών/απούσα

Δυστυχως δεν υπαρχει και τροπος προστασιας απο το κλεψιμο των φρεατιων οπως και στο κοψιμο καλωδιων του οσε στις αχαρνες.Εμας μας αφηναν τα μαλακισμενα της πολυκατοικιας το νερο ανοιχτο.Εγινε 2-3 φορες αυτο.Μετα βαλαμε λουκετο

Berry
Εικόνα Berry
Απών/απούσα

δίκιο έχεις ό,τι και να πεις. Αγανακτώ με τέτοια πράγματα και όταν σκέφτομαι πόσο θα τραβηξει αυτή η ιστορία μέχρι να αποζημιωθεί, ντρέπομαι που είμαι Έλληνας ρε γμτ!

velocko
Εικόνα velocko
Απών/απούσα

Όντως δεν είναι πεζοδρόμιο αλλά μπορεί να στοχεύσει στην αγωγή ενάντια στην αρμόδια υπηρεσία γιατί δεν φρόντισε να τοποθετήσει ή δεν έλαβε τα κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτρέπεται η διέλευση πεζού ή τροχοφόρου απο το συγκεκριμένο σημείο.
Εδώ πρόκειται για όμβρια ύδατα κάπου αλλού θα υπάρχουν γυμνά καλώδια,πρόκειται για αμέλεια,κακό σχεδιασμό,αδιαφορία και δυστυχώς για τον φίλο αυτό του στοίχισε και θα πρέπει να αποζημιωθεί.
Ας φροντίσει να έχει όλες τις ιατρικές γνωματέυσείς από δημόσιο/κρατικό νοσοκομείο,αν δεν τις έχει να προχωρήσει άμεσα όσο είναι ακόμα νωρίς,να πάει στο σημείο με δικηγόρο και να καλέσει την αστυνομία για να καταγράψουν την κατάσταση και επίσης ελπίζω στο νοσοκομείο να τον μετέφερε ασθενοφόρο ή να έχει τα στοιχεία των ανθρώπων που τον μετέφεραν οι οποίοι θα καταθέσουν για του λόγου το αληθές.
Καλή δύναμη.

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

Αν δεν σε αποζημιώσουν τουλαχιστον θα έχεις κάνει κάτι για να βρείς το δίκιο σου αφού ξέρεις οτι υπεύθυνος είναι ο κρατικός μηχανισμός.

deimos
Εικόνα deimos
Απών/απούσα

Αυτοι που τα κλεβουν ειναι οι δολοφονοι καθως και τα χυτηρια που τα αγοραζουν.Πολλες φορες κλεβουν και τα στρογγυλα τηςαποχετευσης που εχει βαθος 5 μετρα!!!Οταν τους πιανουν ομως το συστημα τους αφηνει ελευθερους.Αντε μετα να αποζημιωθεις απο τον αλλο που μενει στο τσαντηρι και εχει 10+αποφασεις στο κεφαλι του!

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

περαστικά σου. Και εγώ είχα πάθει *σοβαρή* διάσειση κάποτε (24 ώρες σχεδόν με απώλεια συνείδησης) από ποδηλατική πτώση, αλλά μετά από τόσα χρόνια δεν είχα καμία επιπλοκή.

Θα σε απογοητεύσω, αλλά ξέρω ανάλογη περίπτωση, που ο μυνητής δεν κατάφερε τίποτα, και ας το κυνήγησε. Τα καπάκια τα κλέβουν οι γύφτοι και πάνε για σίδερο. (Προειδοποίηση: μην ακούσω τίποτα για ρατσισμό, αλίμονό του σε όποιον τολμήσει.) Έχει σκοτωθεί κόσμος στις εθνικές οδούς από αφαιρεμένα καπάκια, κυρίως με μοτοσικλέτες, και κανένας ποτέ δεν δικαιώθηκε. Γι αυτό καταργήσανε τα καπάκια στους νέους δρόμους.

Σϋμφωνα με το νόμο για να καταλογιστεί ευθύνη πρέπει αυτή να αποδειχτεί, πράγμα που δεν μπορεί να γίνει, γιατί από τη στιγμή που *εσύ* δεν είδες τον κίνδυνο επειδή δεν είχες φώτα κρίνεται (κατά το νόμο μιλάω) ότι έχεις ευθύνη - γιατί δεν θα γινόταν το ατύχημά σου. Άσε το ότι εκεί πού πήγες δεν είναι δρόμος κανονικός... Μην κουράζεσαι και μην ξοδεύεσαι, άλλη φορά να προσέχεις που πάς, έτσι απλά, δυστυχώς έτσι είναι τα πράγματα... λυπάμαι αν σε στεναχωρώ αλλά σού τα λέω χύμα. Και να προσέχεις το κεφάλι σου, τουλάχιστον για μερικά χρόνια. Και το πάθημα να γίνει μάθημα...

Glin-glon
Εικόνα Glin-glon
Απών/απούσα

Και βέβαια να το κυνηγήσεις φίλε!
Για τη ζωή μας μιλάμε, όχι για τπτ ψιλοπράγματα!
Οπως φαίνονται αυτά τα φρεάτια στις φωτό είναι "wherever he falls there shall he be buried¨. Ευτυχώς ήσουνα τυχερός!!! Ο επόμενος ομως μπορεί να μην είναι.

Μπορείς να πάρεις μια γνώμη απο τον Συνήγορο του Πολίτη , φαντάζομαι έχουν εμπειρία με τετοια περιστατικά ή και να κάνεις μύνηση μέσω του Συνήγορου αν σε πρώτη φάση δεν δικαιωθείς.

http://www.synigoros.gr/

Και στο εξής , πάντα όρθιος!!! :-)

generation xx t...
Εικόνα generation xx terrorist
Απών/απούσα

marlene wrote:
Berry wrote:

Αν ομως του γυρισουνε το νομο τουμπα και του πουν οτι η θεση του ποδηλατου ειναι στο δρομο και οχι στο υποτιθεμενο πεζοδρομιο,εκει τι θα πει???
Σκοπος ειναι η αποζημιωση για την ιστορια που του ξημερωσε.Οι συμβουλοι ομως σε καθε περιπτωση αστικου ατυχηματος,τις ψαχνουν τις συνθηκες...
Ο μοναδικος λογος που το ειπα ειναι αυτος,δεν νομιζω οτι παιζει ρολο αν ηταν πανω στο ποδηλατο ή το ειχε στο χερι,γιαυτους ομως μπορει να παιξει ρολο και μην πεσεις απο τα συννεφα.
Δεν ειναι θεμα αποδοχης μιας καταστασης οπως νομιζεις,οταν χτυπας σε ρωτανε για τις συνθηκες του ατυχηματος και οτι κανει τζιιιιζ το κρατανε για να στο πεταξουν πισω αν μπορουν.
Γνωμη μου ειναι τη συγκεκριμενη παραμετρο να την συζητησει με δικηγορο.
Δεν ειναι το ιδιο το καροτσακι του μωρου και το ποδηλατο,συμφωνα με τον κ.ο.κ. το πρωτο υποχρεωτικα πρεπει να κινειται στο πεζοδρομιο και το δευτερο στο δρομο.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

god saved the bike wrote:

Αν ομως του γυρισουνε το νομο τουμπα και του πουν οτι η θεση του ποδηλατου ειναι στο δρομο και οχι στο υποτιθεμενο πεζοδρομιο,εκει τι θα πει???
[...]

Τα φρεάτια έπρεπε να είναι είτε σηματοδοτημένα, είτε να υπάρχει κάποιο προστατευτικό, κάγκελο, κορδέλα, οτιδήποτε που να εμποδίζει οποιονδήποτε να περάσει από εκεί.
Αυτές οι τρύπες είναι παγίδες και δεν δικαιολογούνται να βρίσκονται σε δρόμο, πεζοδρόμιο, ή μονοπάτι πλακόστρωτο όπως είναι αυτό.
Ακόμα και αν κάποιος ισχυριστεί ότι δεν έπρεπε να είναι με το ποδήλατο εκεί πάλι δεν μπορεί να δικαιολογήσει γιατί ο υπεύθυνος, ( δήμος, υπηρεσία whatever), δεν είχε αποκλείσει την πρόσβαση σε αυτό το σημείο. Δεν μου λέει τίποτα αν ήταν με το ποδήλατο, με τα πόδια ή με τα πατίνια του.
Το θέμα είναι ότι υπάρχει λάκκος παγίδα σε μονοπάτι στο οποίο ΔΕΝ έχει αποκλειστεί για λόγους ασφάλειας η πρόσβαση. Ακόμα και αν δεν έπρεπε να είναι με το ποδήλατο εκεί, δεν αλλάζει το γεγονός ότι ο ΛΑΚΚΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΑ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΤΙΚΗ ΠΙΝΑΚΙΔΑ Ή ΚΑΤΙ.
Είναι υποχρέωση αυτού που συντηρεί τα πεζοδρόμια να παρακολουθεί αν και πότε κλέβονται οι σχάρες από τα φρεάτια και να τις αντικαθιστά ή να φροντίζει να μην κλέβονται. ( επειδή είναι και δημόσια περιουσία γαμώ την τρέλα μου.. ).
Αν δεν το κάνει φέρει ευθύνη προς τον καθένα που περνάει από το σημείο αυτό ανεξάρτητα με το κρατούσε ή καβαλούσε όταν πέρασε.
Εφόσον το συγκεκριμένο σημείο είναι αφύλακτο όποιος έπεσε στον λάκκο που ήταν στην δική τους ευθύνη μπορεί να τους ζητήσει αποζημίωση..

contact