Ατύχημα με Ποδήλατο μετά την πορεία στης17/10 !!

46 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

Λέει ο νόμος ότι πρέπει το ποδήλατο να έχει φώτα; -Λέει.
Εσύ ποδηλάτη μου, είχες φώτα; -Όχι.
Εάν ποδηλάτη μου είχες φώτα (ακόμα και αν το μέρος δεν φωτίζεται, ακόμα και αν οτιδήποτε), θα έπεφτες μέσα; -Όχι.
Άρα, ποδηλάτη μου, εσύ φταις για το ατύχημά σου. Εάν ποδηλάτη μου πρόσεχες, δεν θα έπεφτες μέσα και δεν θα πάθαινες τίποτα.

ΑΝ ως ποδηλάτες θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι, και θέλουμε να μας σέβονται, πρέπει πρώτοι εμείς να μην αποποιούμαστε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί.
Ο καθένας μας όταν παίρνει το ποδήλατό του και βγαίνει στο δρόμο, έχει ευθύνη.
Εάν εμείς πρώτα πάρουμε την ευθύνη μας στα χέρια μας, και το αποδεικνύουμε αυτό έμπρακτα, μετά μπορούμε να ζητάμε από τους άλλους τη δική τους ευθύνη.
Όταν εμείς κάθε φορά που βγαίνουμε στο δρόμο δείχνουμε στους άλλους ότι αυτή η πράξη μας είναι πράξη ευθύνης, αυτή θα είναι η καλύτερη διαφήμιση για τη χρήση του ποδηλάτου, και το καλύτερο παράδειγμα για τους άλλους να κάνουν το ίδιο για να γίνουν πιο υπεύθυνοι πολίτες. Ο σεβασμός των άλλων αρχίζει από μας.

Glin-glon
Εικόνα Glin-glon
Απών/απούσα

Και βέβαια θα έπεφτε μέσα ακόμα κι αν είχε φώτα...
Τα φώτα τα βάζουμε για να φαινόμαστε, να γινόμαστε ορατοί στους άλλους. Για να βλέπουμε το δρόμο μπροστά μας θέλει δυνατό φως και πάλι δεν ξέρω αν θα προλάβεις ν'αντιδράσεις.
Και ως πεζός τι να κάνω? Να κυκλοφορώ με μανουάλι στο δρόμο?

Δηλαδή αυτός ο νόμος μόνο ότι πρέπει να έχει φώτα ο ποδηλάτης λέει? Θα πρέπει να λέει κάτι και για την ελλειπή σύμανση, την κακή εκτέλεση ή συντήρηση δημοσίων έργων, την αμέλεια των ειδικών, τα ακάλυπτα ή επικίνδυνα φρεάτια που βλέπουμε καθημερινά μπροστά μας και απλά κάνουμε την προσευχή μας και βουτάμε...και αμα βγούμε βγήκαμε. Αμα δεν λέει τπτ γι' αυτά υπάρχει πρόβλημα....

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

...να κλέβει φρεάτιο, να του πω "φίλε κάτσε να σε βοηθήσω" και μόλις το αφαιρέσει να το σηκώσω και να του το φέρω στο κεφάλι.

Τι φταίει αυτός που θέλει απλά να περάσει απο ένα ήσυχο μέρος ή μια μητέρα με καρότσι να καταλήξει σε μία τρύπα?

Προσπαθώ να μπω στην θέση αυτών που αφαιρέσανε τα φρεάτια και εξοργίζομαι απο την αναισθησία και την πουστιά τους, μακάρι να σπάσουν όλα τους τα κόκκαλα.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

i.alli.ellatha wrote:
Λέει ο νόμος ότι πρέπει το ποδήλατο να έχει φώτα; -Λέει.
Εσύ ποδηλάτη μου, είχες φώτα; -Όχι.
Εάν ποδηλάτη μου είχες φώτα (ακόμα και αν το μέρος δεν φωτίζεται, ακόμα και αν οτιδήποτε), θα έπεφτες μέσα; -Όχι.
Άρα, ποδηλάτη μου, εσύ φταις για το ατύχημά σου. Εάν ποδηλάτη μου πρόσεχες, δεν θα έπεφτες μέσα και δεν θα πάθαινες τίποτα.

ΑΝ ως ποδηλάτες θέλουμε να είμαστε υπεύθυνοι, και θέλουμε να μας σέβονται, πρέπει πρώτοι εμείς να μην αποποιούμαστε το μέρος της ευθύνης που μας αναλογεί.
Ο καθένας μας όταν παίρνει το ποδήλατό του και βγαίνει στο δρόμο, έχει ευθύνη.
Εάν εμείς πρώτα πάρουμε την ευθύνη μας στα χέρια μας, και το αποδεικνύουμε αυτό έμπρακτα, μετά μπορούμε να ζητάμε από τους άλλους τη δική τους ευθύνη.
Όταν εμείς κάθε φορά που βγαίνουμε στο δρόμο δείχνουμε στους άλλους ότι αυτή η πράξη μας είναι πράξη ευθύνης, αυτή θα είναι η καλύτερη διαφήμιση για τη χρήση του ποδηλάτου, και το καλύτερο παράδειγμα για τους άλλους να κάνουν το ίδιο για να γίνουν πιο υπεύθυνοι πολίτες. Ο σεβασμός των άλλων αρχίζει από μας.

Ποιος νόμος είναι αυτός; Για πες τον μου σε παρακαλώ να τον διαβάσω..
Αριθμό παρακαλώ και έτος..

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

Σίγουρα χρειάζεται πάντα *προσοχή*. Αν δεν έχουμε ορατότητα πρέπει να πηγαίνουμε σιγά, να κοιτάμε πολύ καλά τον δρόμο κάτω και αν γενικώς δεν φαίνονται πολλά πράγματα ίσως πρέπει να μην κάνουμε ποδήλατο. Αν έχουμε ορατότητα προσέχουμε και πάλι τα πάντα.

Και μια παρατήρηση: από την θέση των ραμμάτων - πηγούνι, να συμπεράνω ότι αν φορούσε κράνος και πάλι δεν θα γλίτωνε την διάσειση κτλ αφού το κράνος προστατεύει μόνο το πάνω μέρος του κεφαλιού;

Επίσης, είναι απαραίτητο να γίνει ένα ατύχημα για να κάνει κάποιος κάτι για τέτοια επικίνδυνα πράγματα στους δρόμους και στα πεζοδρόμια; Από απλώς να "τρίξει" τα δόντια στον δήμο μέχρι να προβεί σε μυνήσεις, απλά και μόνο επειδή υπάρχει ένα σημαντικό πρόβλημα.

Περαστικά στον χτυπημένο, σίγουρα ήταν πολύ άσχημο αυτό που του συνέβει και μακάρι να μην πάθει κανένας πεζός/ποδηλάτης τίποτα στο μέλλον.

i.alli.ellatha
Εικόνα i.alli.ellatha
Απών/απούσα

marlene wrote:
Ο νόμος λέγεται ΚΟΚ κοινώς.

mbiker.ex
Εικόνα mbiker.ex
Απών/απούσα

Free Image Hosting

i.alli.ellatha wrote:
marlene wrote:
Ο νόμος λέγεται ΚΟΚ κοινώς.

mbiker.ex
Εικόνα mbiker.ex
Απών/απούσα

Free Image Hosting

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

και που ακριβώς λέει αυτός ο νόμος ότι άμα δεν έχεις φώτα και βουλώσεις λακούβα, ( τάφο που επαναλαμβάνεται επί πέντε φορές στην σειρά στον ίδιο μονοπάτι, πεζοδρόμιο οτιδήποτε και καταλαμβάνει και όλο το πλάτος του δρόμου), και που από αμέλεια ο δήμος ή ο κάθε υπεύθυνος άφησε εκεί χωρίς προστατευτικά και ταμπέλες θέτοντας και κίνδυνο όλους τους περαστικούς, δεν δικαιούσαι αποζημίωση;;; Που το λέει;;

Ο νόμος που ανέφερες γράφει ότι τρως πρόστιμο αν δεν έχεις φώτα πάνω στο ποδήλατο, όχι ότι δεν δικαιούσαι αποζημίωση αν βουλώσεις την λακούβα γιατί κανείς δεν φρόντισε να σου επιστήσει την προσοχή ότι ήταν εκεί...

Καταλάβατε τώρα γιατί είμαστε εντελώς μαλάκες και γιατί πάμε κατά διαόλου σαν έθνος και γενικότερα;
Γιατί έχουμε την νοοτροπία του ραγιά που στον σβέρκο ο Σουλτάνος αυθαίρετα θα εφαρμόσει την φανταστική του ερμηνεία πάνω σε ένα νόμο..
Και όχι μόνο αυτό.. το λέμε και ο ένας στον άλλον για να το θυμόμαστε..

Υπάρχει κάποιος άλλος νόμος που μπορείτε να παρουσιάσετε εδώ ώστε να αποτρέψετε τον φίλο μας τον Άλεξ να κινηθεί εναντίον οποιουδήποτε υπεύθυνου για την εγκληματική αμέλεια της ύπαρξης λάκων παγίδων σε μέρος όπου περνάει κόσμος και να ζητήσει να αποζημιωθεί για ότι ζημία έπαθε;;

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

...να είχε φώτα στο ποδήλατο και να μην προλάβαινε να πατήσει φρένο.

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

...η φαντασία μας να οργιάζει για να είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το οτιδήποτε πάνω στο ποδήλατο?

Και πάλι τα χειρότερα σε αυτούς που κάνανε αυτή τη μαλακία.Να παθαίνουν ασφυξία με το που αρχίζουν να κοιμούνται και να ξυπνούν για να πάρουν ανάσα.

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

horsey wrote:
...να είχε φώτα στο ποδήλατο και να μην προλάβαινε να πατήσει φρένο.

Ακόμα και να του έπεφτε μόνο το ποδήλατο στον λάκκο και να χάλαγε εντελώς.
Ο λάκκος δεν έπρεπε να είναι εκεί αλλά αφού "έτυχε" να είναι εκεί, ( για κάποιο παράξενο λόγο όλα "τυχαίνουν" σε αυτό τον τόπο ), θα έπρεπε να έχει τα πάντα για να μη πέσει κανείς και τίποτα μέσα σε αυτόν.
Είναι υποχρέωση της πολιτείας να προστατεύει τους πολίτες της και την περιουσία τους.....άλλωστε την πληρώνουν αδρά για το κάνει αυτό...

mbiker.ex
Εικόνα mbiker.ex
Απών/απούσα

To συγκεκριμένο άρθρο νο ανέβασα επειδή το ζήτησες, δεν το υποστηρίζω. Είναι για άλλη μια φορά ασαφές, διότι όπως έχει συνταχθεί δεν μιλάει για τα φώτα πως πρέπει να λειτουργούν τελικά. Ως αντανακλαστικά ή ως φώτα πορείας? Mάλλον ως αντανακλαστικά! Άρα είναι προσωπική επιλογή κι ευθύνη του καθενός μας για το τι θα διαλέξει να έχει.
Φυσικά και πρέπει να κάνει μήνυση στον Δήμαρχο και σε κάθε αρμόδιο φορέα.
Παρόλα αυτά έχω κι εγώ μια προσωπική εμπειρία στο ίδιο σημείο του ατυχήματος.
Πέρυσι το καλοκαίρι γύριζα από την Γλυφάδα μαζί με έναν φίλο ποδηλάτη, από αυτόν τον πεζόδρομο. Ήταν θεοσκότεινα. Κάποια στιγμή, κι όταν είχαμε φτασει σχεδόν δίπλα, διακρίναμε κάτι μαύρες σιλουέτες. Περάσαμε ξυστά επειδή ο δρόμος ήταν στενός. Οι μαύρες σιλουέτες που βρισκόντουσαν κατά μήκος, ήταν μια οικογένεια τσιγγάνων οι οποίοι κοιμόντουσαν σ'αυτό το σημείο. Εκείνη τη στιγμή και μόλις συνειδητοποιήσαμε τι θα μπορούσε να είχε συμβεί, τα χάσαμε! Είχαμε περάσει δίπλα απο τα κεφάλια τους...
Τα συμπεράσματα δικά σας!

tsioy
Απών/απούσα

Λοιπόν φιλε μου αυτο που εχω να σου προτεινω ειναι να μην το αφησεις το θεμα!!Αν το συγκεκριμενο εργο εχει παραδωθει τοτε ευθυνη εχει ο δημος.Αν το εργο δεν εχει παραδωθει τοτε ευθυνη φερει ο εργολαβος ο οποιος δεν εχει περιφραξει τα φρεατια,σημανση κλπ...Οπως και να χει την ευθυνη δεν φερεις οπωσδηποτε εσυ εφοσον το διαζωμα ειναι αφυλαχτο.Με φωτα ή χωρις.Ορθοτερο θα ηταν βεβαια να ισχυριστεις οτι ειχες φωτα..Για αρχη πηγαινε στον δημο ελληνικου να ανφερεις το συμβαν και να ψαξεις τον υπαιτειο.Θα σου αναφερω ενα αναλογο περιστατικο το οποιο συνεβη στη μητερα μου.Ενα ωραιο πρωινο ενω η μητερα μου εισηλθε πεζη στον ηλεκτρικο της κηφισσιας παραπαταει, πεφτει και σπαει το ποδι της.Η πτωση αυτη οφειλοταν καθαρα σε κακοτεχνια στο δαπεδο.Η επομενη ενεργεια ηταν μηνυση στον ΗΣΑΠ.Οσο για την αποζημειωση μην φανταστεις κανα φοβερο ποσο.1500 Ευρω! Αυτο λοιπον που εχεις να κανεις ειναι: Εαν δουλευεις να ζητησεις απο τον γιατρο να σου γραψει αναρρωτικη αδεια οσο περισσοτερο γινεται, να κρατησεις οποιες αποδειξεις απο εξετασεις που εκανες και να μαζεψεις τις αποδειξεις απο αυτα που εδωσες για την επισκευη του ποδηλατου.Για αυτα θα αποζημειωθεις στο 100%.Και οτι παραπανω προκυψει απο την Ηθικη σου βλαβη αυτο ειναι καθαρα στην ευχερεια του δικαστηριου.Και κατι τελευταιο..Ισως να ηταν καλυτερα να ισχυριστεις οτι ησουν πεζος στο εν λογω ατυχημα ετσι ωστε να μην υπαρχουν ελαφρυντικα για τον δημο σε περιπτωση που το συγκεκριμενο διαζωμα δεν προβλεπεται για διελευση ποδηλατων.Για κατι τετοιο καλυτερα να συμβουλευτεις καποιο δικηγορο.Ελπιζω να βοηθησα!

horsey
Εικόνα horsey
Απών/απούσα

mbiker.ex wrote:
Οι μαύρες σιλουέτες που βρισκόντουσαν κατά μήκος, ήταν μια οικογένεια τσιγγάνων οι οποίοι κοιμόντουσαν σ'αυτό το σημείο. Είχαμε περάσει δίπλα απο τα κεφάλια τους...

...άλλο λίγο και θα τα είχατε καταφέρει.