Καλησπέρα σε όλους,
Προχτές, επιστρέφοντας από τη δουλειά (2η φορά με το ποδήλατο), κατεβαίνω κατηφορικά τον παράδρομο της Εθνικής στο ύψος της Coca Cola/Nokia Siemens Networks και από την ίδια πλευρά (προς αθήνα).
εκεί, 50 μέτρα πριν τη γέφυρα της Λυκόβρυσσης (νομίζω αυτήν είναι...), βλέπω ένα φρεάτιο ή καπάκι υπονόμου μπροστά μου στα 30 μέτρα. κόβω ταχύτητα γνωρίζοντας οτι δεν το αποφεύγω εύκολα αφού υπήρχε κίνηση αυτοκινήτων στα αριστερά μου... κόβω...κόβω...
όμως...πού να φανταστώ (και να δω) ότι το φρεάτιο έχει βάθος 10 πόντους και το κόβει ΑΠΟΤΟΜΑ η άσφαλτος? ε...μαγκώνει ο μπροστινός τροχός, μπαινει το πιρούνι βαθειά μέσα στην ανάρτηση, σηκώνεται η πίσω ρόδα... εφυγα μπροστά και σύρθηκα με τον θώρακα... αποτέλεσμα? διαλυμένοι αγκώνες σκισμένο γάντι και μελανιές. τυχερός ήμουν, πάλι καλά που έχω ταλέντο στο να πέφτω μαλακά... πισω μου αυτοκίνητα...μην ξεχνιόμαστε,,, ανησύχησα για το ποδηλατάκι μου (Specialized Crosstrail Sport) αλλά τελικά είναι ΣΚΥΛΙ, δεν κατάλαβε τίποτα!
anyway, η ιστορία είναι ότι οι φωστήρες της Ελλάδος (βλέπε εργολάβους κτλ), όταν θέλουν να περάσουν καινούργια άσφαλτο, δεν φροντίζουν να την ξύσουν πρώτα ώστε να φύγει η προηγούμενη στρώση, απλά απλώνουν καινούργια επάνω (οι δρόμοι μας μπορεί και να κρυβουν από κάτω 4-5 παλιότερους...). Με τον τρόπο αυτό τα φρεάτια και τα καπάκια (που δεν μπορουν να καλύψουν) μένουν στο αρχικό τους επίπεδο και να καταλήγουν να είναι ΠΟΛΥ βαθιά!
εμένα φανταστείτε... ήταν σαν να κατέβαινα κατηφόρα με 30km και να έβρισκα ξαφνικά πεζοδρόμιο μπροστα μου να ανέβω. ε... αν δεν κάνεις "ηρωιλίκι" με bunny hop (αυτοκίνητα πίσω και αριστερά) θα μαγκώσει η ρόδα...δε θα μαγκώσει?
ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΑ ΦΡΕΑΤΙΑ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΠΑΚΙΑ ΥΠΟΝΟΜΩΝ ΠΑΙΔΙΑ!
...
ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥΣ ΕΧΘΡΟΥΣ ΜΑΣ!
α! και επιαγκωνίδες (ή όπως αλλιώς λέγονται) απαραίτητες!
Κατ'αρχάς καλή ανάρρωση και να πας σε ορθοπεδικό αν δν έχεις ήδη πάει...
Πριν από ενα μήνα, περίπου, λόγω παραβίασης σήματος "ΣΤΟΠ" από μάγκα "οδηγό", καρφώθηκα στο πίσω μέρος του τζιπ του... Η ταχύτητα πρόσκρουσης ήταν περίπου 20-25km/h με αποτέλεσμα να εκτοξευτώ απ' το ποδήλατο και να προσγειωθώ με τον αριστερό αγκώνα και το κεφάλι στην άσφαλτο(ευτυχώς όπως πάντα φορούσα κράνος και ο δρόμος ήταν άδειος από λοιπά αυτοκίνητα...). Για 3 εβδομάδες δν μπορούσα να κουνήσω το χέρι μου... Πραγματικά το κράνος σώζει ζωές, έστω και αν μοιάζει απάτη με την πρώτη ματιά! Τώρα είμαι σε αναζήτηση επιαγκωνίδων (ή όπως αλλιώς λέγονται!)... Υ.Γ.: Τελικά όντως είναι σκυλί αυτό το ποδήλατο(έχω ακριβώς το ίδιο)!
Τελικά μήπως φταίει το ποδήλατο, μιας και βλέπω ότι έχετε το ίδιο, και πρέπει η Specialized να το πουλάει μαζί με επιαγκωνίδες (ή όπως αλλιώς λέγονται)?
Πλάκα κάνω, περαστικά εύχομαι……..!!!!
Τι να πρωτοκοιτάξει κανείς;
Πόσο κοντά έρχονται τα αυτοκίνητα και μηχανάκια από αριστερά, τα φρεάτια, λακούβες, τρύπες στο οδόστρωμα, τα αδέσποτα σκυλιά-γατιά-πεζοί που περνάνε χωρίς να κοιτάξουν;
Εντάξει δεν είναι και τόσο χάλια, αν μάθεις τις παγίδες του δρόμου πηγαίνεις πιο άνετα στη δουλειά σου.
Κράνος και γάντια πάντα!
Πριν από λίγο καιρό έπαθα το ίδιο με ένα καπάκι υπονόμου που ήταν βαθύτερα από την άσφαλτο.Πετάχτηκα πάνω από το ποδήλατο και τελικά έσκασα σχεδόν κάθετα (σαν να έκανα
βουτιά από βράχο).Ευτυχώς είχα απλώσει τα χέρια μου και φορούσα γάντια οπότε την γλύτωσα
με κοκκινισμένα χέρια από το τρίψιμο μέσα στο γάντι.Επιαγκωνίδες έχω αλλά ρε γμτ δεν είναι βολικές και με κόβουν τα λάστιχα αν δεν έχω μανίκι...Το κράνος είναι σίγουρα απαρααίτητο!
Περαστικά
και δεν ειναι μονο το βαθος που μπορει να ειναι επικίνδυνο.
Σε παρα πολλους δρομους μπορει ναι μεν η σχαρα να ειναι στο υψος της ασφαλτου,
αλλα της λειπουν σιδερα (καμια φορα λειπει και η σχαρα!)
Στη Λεωφορο Καπποδιστριου (στην κατεθυνση προς κηφισιας) μια παρα μια οι σχαρες εχουν σπασμενα σιδερα.
Περαστικα σου ευχομαι και να μην σου συμβει τιποτα αλλο στο μέλλον.
Μπες αν θες στο pin project και καταχωρησε το επικινδυνο σημειο
http://www.msfree.gr/pin/
Κατ' αρχάς και από εμένα ευχές για ταχεία ανάρρωση.
Κατά δεύτερον, έχω μία ιδέα που μπορεί και να φανεί χρήσιμη σε ότι αφορά το θέμα των προστατευτικών μέσων. Στα νιάτα μου ήμουν αθλητής του Tae Kwon Do. Εκεί χρησιμοποιούσαμε προστατευτικά σε αρκετά σημεία του σώματος τα οποία ήταν κατασκευασμένα έτσι ώστε να μην εμποδίζουν την κίνηση και να μπαίνουν μέσα από τα ρούχα. Τα προστατευτικά αυτά έχουν εξελιχθεί αρκετά τα τελευταία χρόνια. Ρίξτε μια ματιά σε κάποιο εξειδικευμένο κατάστημα που πουλάει είδη πολεμικών τεχνών και ίσως εκεί βρείτε κάποιες επιαγκωνίδες που να σας βολεύουν.
περαστικα σου ευχομαι
δε γνωριζω τις λεπτομερειες [το πως το απεδειξε, τι κινησεις εκανε αρχικα κλπ]
αλλα ξερω απο πρωτο χερι οτι οτι μια κυρια επεσε σε λακουβα που εμεινε ανοιχτη σε εργα ενος Δημου, εκανε μηνυση και της επιδικασαν 5Κ που τα πληρωσε μια χαρα ο Δημος. Το ξέρω δεν ειναι ακριβως ιδια περιπτωση αλλα ρωτα καλού κακού εναν δικηγόρο
χαχααχαχααααα
Νομίζω πως είναι καλύτερο να δεις πρώτα για τι μιλάω και μετά να γελάσεις. Με συγχωρείς αλλά αυτό το γέλιο μου έφερε στο ίδιο τρόπο που γελάνε αυτοί που βλέπουν τα ποδήλατα στους δρόμους..."κοίτα ρε τι λέει αυτός" κατά το "κοίτα ρε αυτοί τι κάνουν εκεί"...
Παιδιά σας ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σας.
Απλά από εδώ και πέρα... δεν τρέχουμε σε δρόμους που δεν γνωρίζουμες και δεν έχουμε "χαρτογραφήσει" από πριν...
κι επίσης, προσοχή στα ποδήλατα με μπροστινή ανάρτηση, ειδικά για όσους δεν τα έχουνε συνηθίσει. το φρενάρισμα ρίχνει το κέντρο βάρους μπροστά και για κάποιον άπειρο κάτι τέτοιο μπορεί να είναι επικίνδυνο.
@mozzergr:
αυτό με τη μήνυση στο Δήμο το σκέφτηκα κι εγώ αλλά λέω...άσ΄το καλύτερα... πολύ τρέξιμο... αλλά αν ειχα σπάσει κανένα χέρι ΣΙΓΟΥΡΑ ΘΑ ΤΟ ΚΥΝΗΓΟΥΣΑ!
Βρίσκω πολύ χρήσιμη την πληροφορία σου για τα προστατευτικά.
Η ειρωνία που επισήμανε ο spyrosv είναι πως χωρίς να το θέλεις παρομοίασες την ποδηλασία στην Αθήνα με πολεμική τέχνη. Πολύ εύστοχη παρομοίωση. Ο ποδηλάτης πρέπει να είναι εξοπλισμένος για πολεμικές τέχνες: κράνος, γάντια, επιαγκωνίδες, γατίσια αντανακλαστικά.
Tα προστατευτικά που λέγαμε... lol
Πήγαινα στη δουλειά σήμερα και σταμάτησα να πάρω κάτι για πρωινό. Το βάζω στο καλαθάκι και εκεί που πάω να ξεκινήσω, δεν κάνω 2 μέτρα και πέφτω.
Το σπαστό μου είχε "κοπεί" στη μέση. Κάτι χάλασε στην κλείδωση, πρέπει να έφυγε μια βίδα και βρέθηκα τραυματισμένος στη δουλειά σήμερα.
Άγιο είχα που κάτι τέτοιο δε συνέβη σε κεντρικό δρόμο που βρισκόμουν πριν από λίγο.
Ξέρεις τι είναι να κάνεις ποδήλατο και στα καλά του καθουμένου να διαλύεται; Φρίκη...
Αύριο θα το πάω στο μαγαζί για να το φτιάξουν. Μα έτσι φεύγουν οι βίδες ρε να πάρει από τις κλειδώσεις;
(Orbea randonee μοντέλο 2008)
Έλεγξε το για αστοχία... ή μήπως κάποιος ήθελε το κακό σου;
Θα το δούμε αύριο. Το αστείο είναι ότι κάτι δε μου άρεσε από το Σάββατο που το είχα πάρει και καθώς πήγαινα σήμερα στη δουλειά, θα περνούσα από ένα ποδηλατάδικο να το δούνε...
όσο για το 2ο...χμμμ λες; :)
Σε απλά Ελληνικά, αναφέρθηκα στις επιαγκωνίδες. Υπάρχουν πολλοί τύποι, εύκαμπτοι και αρκετά ευκολοφόρετοι (μέσα από τα ρούχα).
Οι παραπάνω είναι αγωνιστικοί, υπάρχουν όπως είπα πολλοί τύποι. Τώρα προς τι η ειρωνία; Πως το έχει πει κάποιος "σοφός"; Στην Ελλάδα υπάρχουν 11,000,000 προπονητές. Γνώμη επί παντός επιστητού γνωστού ή και αγνώστου (κυρίως αγνώστου).
Μην ψάχνεις για κάτι που δεν υπάρχει.
Εφόσον λες ότι κάνω λάθος, το δέχομαι και χαίρομαι ιδιαίτερα. Είναι από τις περιπτώσεις που πραγματικά ευχόμουν να κάνω λάθος.
Djpalal τι εγινε τελικα το εφτιαξες το orbea?Με βαζεις σε σκεψεις να το πουλησε γιατι εχω το ιδιο.