ΚΟΚ και κλείσιμο δρόμων στις ποδηλατοβόλτες

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
steliospal
Εικόνα steliospal
Απών/απούσα

Το συζήταγα με φίλους μη ποδηλάτες και μου έλεγαν το εξής:
ωραία φάση να είσαι στο ποδηλατάκι να κάνεις τη βόλτα σου σε μία πορεία, αλλά να περνάνε συνέχεια τα ποδήλατα στο δρόμο εμποδίζοντας τους πεζούς να διασχίσουν το δρόμο για κάποια ώρα δεν είναι κάπως ενοχλητικό για τους πεζούς;

Επίσης μία άλλη απορία, δεν είναι καταχρηστικό να πηγαίνεις μπροστά σε δρόμο και να τον κλείνεις αυθαίρετα για να περάσουν τα ποδήλατα;

Απλά παραθέτω μερικές σκέψεις και δεν παίρνω θέση, απλά για να ακούσω απόψεις...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Ka0s
Εικόνα Ka0s
Απών/απούσα

Το ότι τα αμάξια κλείνουν αυθαίρετα την κυκλοφορία 24ώρες το εικοσιτετράωρο με αποτέλεσμα να μην περνάει κανεις τους το είπες;

philip
Απών/απούσα

Νομιζω πως το σωστο ειναι οτι κανεις δεν πρεπει να ενοχλει κανεναν.ειναι τοσο απλο.(για τον λαο μας ισως δεν ειναι και τοσο ευκολο τελικά)

steliospal
Εικόνα steliospal
Απών/απούσα

δεν παίρνω θέση, αλλά τώρα ρωτάω για τα ποδήλατα... δεν συγκρίνω με αμάξια αυτή τη στιγμή (το να λες ναι μεν αλλά οι άλλοι το κάνουν και μάλιστα χειρότερα δεν είναι επιχείρημα) , και δεν θα παραθέσω τη συζήτηση γιατί δεν θα έχει και κανένα νόημα!
τα σέβη μου

logon
Εικόνα logon
Απών/απούσα

ο αποκλεισμός των διασταυρώσεων και κατά συνέπεια η παραβίαση του ερυθρού σηματοδότη, γίνεται για λόγους ασφαλείας. Δεν πρέπει να μπουν ανάμεσσά μας αυτοκίνητα για δύο λόγους: 1. δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος ατυχήματος, 2. το αυτοκίνητο που θα μπει ανάμεσσα θα καθυστερήσει πολύ περισσότερο από το να "χάσει" ένα φανάρι.

Όσο για τους πεζούς πρακτικά είναι δύσκολο να σταματάς τόσα ποδήλατα, με τέτοια συχνότητα, χωρίς κίνδυνο πτώσης ή τραυματισμού και των ίδιων των πεζών. Προσωπικά με στεναχωρεί αφάνταστα όταν παρεμποδίζονται οι πεζοί. Ειδικά όταν πρόκειται για ηλικιωμένους και γονείς με μωρά.

Αυτά από την προσωπική μου εμπειρία.

Γενικά είμαι υπέρ της άποψης ότι όπου μπορούμε θα πρέπει να διευκολύνουμε και την κυκλοφορία των αυτοκινήτων και την κίνηση των πεζών. Δεν έχουμε να χωρίσουμε τίποτα ιδιαίτερα με τους πεζούς με τους οποίους διεκδικούμε πολλά από κοινού.

Nikosnikos
Εικόνα Nikosnikos
Απών/απούσα

...όταν υπάρχει κόκκινο φανάρι.

Οχι steliospal,δεν είναι ενοχλητικό γιατί όταν περνάμε ΕΜΕΙΣ,οι πεζοί είναι λιγότεροι,και καθώτη εμείς ως high class κοινωνική ομάδα που σεβόμαστε το περιβάλλον (δεν τους αφήν...),μας αφήνουν να περνάμε.

VAkt
Εικόνα VAkt
Απών/απούσα

Καλησπέρα,
Όντως είναι επικίνδυνο το να σταματάει η ροή των ποδηλάτων. Αυτό που μπορούμε να κάνουμε σαν συνειδητοποιημένα άτομα είναι να κάνουμε ευχάριστη την αναμονή των πεζών, όσο περιμένουν να περάσει η ποδηλατοθάλασσα με φιλικές εκφράσεις, χαιρετισμούς και παιχνίδια με τα κουδουνάκια.
Τώρα….υπάρχει και το αξίωμα ότι χωρίς θυσίες δεν γίνονται έργα….

Φιλικά
Βασίλης

vang
Απών/απούσα

Από τον Κ.Ο.Κ.

Άρθρo 41
Eιδικoί κανόνες για συνoδείες, πoμπές και κίνηση αμαξιδίων
Ατόμων με Αναπηρίες (ΑμεΑ) ή βρεφών
1. Aπαγoρεύεται στoυς χρήστες της oδoύ να διακόπτoυν στρατιωτικές φά-
λαγγες, στoίχoυς μαθητών, oι oπoίoι συνoδεύoνται από επιφoρτισμένo ειδικά
για τo σκoπό αυτόν πρόσωπo και άλλες πoμπές.

Πομπές δεν είναι μόνο οι διαδηλώσεις με πολιτικό περιεχόμενο αλλά επίσης κάθε οργανωμένη κινούμενη συνάθροιση ατόμων.

ενδεικτικά αναφέρω...

- περιφορά εικόνας
- κηδεία ( μακριά από μας)
- γαμήλια πομπή
- αποκριάτικες πομπές
- εορτασμοί "φιλάθλων"

Προφανώς το freeday είναι πομπή ( Εβδομαδιαία εορταστική πομπή, όπου οι συμμετέχοντες εορτάζουν την επέκταση της οικολογικής συνείδησης των συμπολιτών μας, με την όλο και μεγαλύτερη χρήση των ποδηλάτων ως μέσου μετακίνησης, άθλησης και διασκέδασης)

Συνεπώς η Πομπή freeday βάσει του Κ.Ο.Κ. απαγορεύεται να διακόπτεται!!

σχετική συζήτηση και εδώ
http://www.podilates.gr/?q=node/12450#comment-121195

contact