Peiraiotes Podilates Eno8ite!!!

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
mattta04
Εικόνα mattta04
Απών/απούσα

Πέμπτη 30 Οκτώβρη Πλ. Κοραή από τις 6.30 για μουσική και μοίρασμα κειμένων πριν από την προβολή που θα είναι στις 7.30.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Πρωτοβουλίας Αγώνα για Ενιαίο Άλσος
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΤΟΥ ΣΥΝΕΡΧΕΣΘΑΙ ΠΟΔΟΠΑΤΕΙΤΑΙ

Η Πρωτoβουλία. Αγώνα για Ενιαίο Άλσος, στα πλαίσια της δίχρονης δράσης της, οργανώνει εκδηλώσεις ενημέρωσης και αντιπληροφόρησης με προβολή του ντοκιμαντέρ της «Αναπλάθοντας τα Λιπάσματα Δραπετσώνας» σε πλατείες του Πειραιά και των γύρω δήμων (ήδη έχουν γίνει προβολές στο Κερατσίνι και στη Δραπετσώνα). Πιστεύει πως τα οφέλη της δημιουργίας ενός άλσους δεν περιορίζονται μόνο στα σύνορα της Δραπετσώνας, αλλά αφορούν όλο τον Πειραιά.

Στόχος της Πρωτοβουλίας Αγώνα είναι να πάρουμε πίσω τη γη που για 90 χρόνια μάτωνε από τη βιομηχανική χρήση. Αυτή τη γη που δικαιωματικά ανήκει στους κατοίκους του ευρύτερου Πειραιά.

Ο αγώνας μας για να γίνει η λιμενοβιομηχανική ζώνη Δραπετσώνας – Κερατσινίου (640 στρ.) ενιαίο άλσος δεν παύει ποτέ να είναι αναγκαίος , επίκαιρος και επιτακτικός.

Θελήσαμε, λοιπόν, να ενημερώσουμε το Δήμο Πειραιά ότι θέλουμε να κάνουμε εκδήλωση – συγκέντρωση στις αρχές Οκτώβρη στην πλατεία Κοραή, ώστε να μη συμπέσει με άλλες εκδηλώσεις και βέβαια να μας δώσει ο ηλεκτρολόγος του δήμου, ρεύμα.

Η δημοτική αρχή του Δήμου Πειραιά όμως, αντί να πάρει δημόσια και ξεκάθαρη θέση υπέρ του άλσους, δεν κρίνει απαραίτητη την εκδήλωση γι αυτό το τεράστιο ζήτημα και δια στόματος του αντιδημάρχου κ. Βουράκη, αρνείται να μας δώσει άδεια χρήσης του χώρου και του δημοτικού ρεύματος. Να σημειώσουμε εδώ, πως ο Πειραιάς είναι ο Δήμος με τη μεγαλύτερη έλλειψη σε πράσινους – δημόσιους χώρους. Η δημιουργία του άλσους θα είναι μια ανάσα ζωής για όλους τους Πειραιώτες.

Οι δικαιολογίες που μας είπαν ήταν ότι δεν εκπροσωπούμε κάποιο κόμμα, δεν είμαστε αναγνωρισμένο νομικά σωματείο και … στο τέλος τέλος δεν είμαστε και τίποτα γνωστές προσωπικότητες του Πειραιά και ούτε βέβαια, τίποτα σοβαρές διαφημιστικές εταιρείες !!!

Και ενώ μας εμπαίζουν και μας ειρωνεύονται για το γεγονός ότι είμαστε μια «συλλογικότητα χωρίς σφραγίδα Πρωτοδικείου», ψεύδονται κιόλας, λέγοντάς μας πως αυτή η απαγόρευση είναι απόφαση δημοτικού συμβουλίου!

Με λίγα λόγια δεν μπορούν να αποδεχτούν μια πρωτοβουλία κατοίκων οργανωμένη από τα κάτω, χωρίς νομικές επικυρώσεις και καταστατικά.

Και εμείς τους απαντάμε:

Η δημοτική αρχή του Δήμου Πειραιά με αυταρχικό και απόλυτο τρόπο αρνείται το δικαίωμα της ελεύθερης διάδοσης ιδεών και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι.

Κανείς δε θα μας υποδείξει με ποιο τρόπο θα οργανωνόμαστε. Κανείς δε θα μας απαγορεύσει τη χρήση δημοτικού χώρου και δημοτικού ρεύματος.

Εμείς θα κάνουμε την εκδήλωση, την Πέμπτη 30 Οκτώβρη χωρίς την άδειά σας. Δεν τη χρειαζόμαστε άλλωστε. Έχουμε μαζί μας όλο τον κόσμο του αγώνα, όλες τις κινήσεις πολιτών για ελεύθερους δημόσιους χώρους από τον Άλιμο μέχρι την Πάρνηθα και θα είναι κοντά μας τη μέρα της εκδήλωσης.

Ελάτε να μας σταματήσετε!!!

OΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟΙ Ή ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ- ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΟΙ

ΛΙΠΑΣΜΑΤΑ – ΒΡ – ΤΣΙΜΕΝΤΑΔΙΚΟ – ΓΥΨΑΔΙΚΟ

ΕΝΙΑΙΟ ΑΛΣΟΣ

Πρωτοβουλία Αγώνα για Ενιαίο Άλσος

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
ofios
Απών/απούσα

Και δε μου λες, ρε matta04, για νάχουμε καλό ρώτημα, πόσα πιάνει αυτός ο χώρος άμα. λέμε άμα αποφασίσει ο δήμος να τονε δώσει για εκμετάλλευση;
Τι τονε συφέρει τον δήμο δηλαδής, να στον δώσει να κάνεις βόλτα το σκυλί σου ή να χτιστεί και να κονομάει από τα δημοτικά τέλη;

Α, ρε matta04, δεν έχετε τίποτε κοινό με τους δημοτικούς διευθυντάδες και τα συμφέροντά σας είναι αλλού. Δεν μένουν ούτε καν στην ίδια περιοχή με σένα, δεν πάνε τα παιδιά τους στα ίδια σχολεία με τα δικά σου, δεν επιθυμεί να σε καταλάβει, δεν θέλει να ακούει την γνώμη σου αν δεν φιλτράρεται μέσα από κάποιο κομματικό κόσκινο...

mattta04
Εικόνα mattta04
Απών/απούσα

ama 8eloun na to "xtisoun" me polu oraia grafeia, marines, polutelis katikies kouloupoukouloupou 8a "Einai POLLA ta Lefta ArH!!!!!!!!!
alla oi geitones palu 8a pigenoun ta skulia tous gia katourima / xesimo ekei mias +h euxaristhsh 8a einai diplh:) allo na ta kaneis sto pezodromio kapoiou a8liou/vromikou/skoteinou stenou tou Peiraia + allo na ta kaneis sto CITY tou Peiraia. XLIDA!
8a valoun +tis polu "praktikes" kameres" + tous polu "xrhsimous" securitades... kaggelakia pantou gia na 8umomaste pou vriskomaste...
Poly Oraia sou leoooo +to poio asteio einai otan sto superlux skafos / diamerisma / grafeio 8a erxete +auto to "uperoxo" seabreeze apo Psitalia:P Oi peiraiotes 8a katalavenoun ti leo...

Ofie... tora siniditopoiisa ti kako pao na kano ston KALYTERO OMORFOTERO PRASINOTERO FILIKOTERO dhmo ths Attikis...

Ftousou morhhhhhhhhhhh...........

contact