ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΚΟΜΗ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
vik
Απών/απούσα

Ένας χρόνος κλείνει αυτές τις μέρες από τις κινητοποιήσεις χιλιάδων πολιτών από όλη την Αττική για ελεύθερη παραλία. Η μέχρι τότε ιδιωτική πλαζ μετατράπηκε με τον αγώνα μας σε ελεύθερη παραλία που ο Δήμος Ελληνικού ανέλαβε να συντηρεί. Η επισκεψιμότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καθώς χιλιάδες πολίτες επισκέφτηκαν την παραλία στην οποία χωρίς να πληρώνουν είσοδο, είχαν δωρεάν ομπρέλες, ναυαγοσώστη, ντουζιέρες και τουαλέτες.

Σε πείσμα των επιχειρηματικών συμφερόντων και των στημένων δημοσιευμάτων και ρεπορτάζ που νομίζουν πως μπορεί η παραλία να ξαναγίνει ιδιωτική, ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ για ακόμη περισσότερα. Η άποψη τους «ας έχουν οι ιδιώτες τις παραλίες προκειμένου να είναι καθαρές» δεν έχει καταφέρει να πείσει κανέναν.

Την Κυριακή 25 Μαΐου στις 11 π.μ. Δήμος, κάτοικοι του Ελληνικού και πολίτες από όλη την Αττική συναντιούνται για ένα δυναμικό ξεκίνημα της νέας σεζόν της παραλίας, μιας παραλίας που αποκτήθηκε με αγώνα και φέτος την κάνουμε ακόμη καλύτερη.

Το θέμα των εξελίξεων για την παραλία θα συζητηθεί στην αποψινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Εξάλλου προχθές το βράδυ επισκέφτηκε – όπως είχε υποσχεθεί κατά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Δήμαρχο Χρ. Κορτζίδη – την παραλία ο υφυπουργός Αθλητισμού Γ. Ιωαννίδης, για να μπορέσει ιδίοις όμμασι να εκτιμήσει την κατάσταση.

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα 12 Μαΐου ο Δήμαρχος Ελληνικού Χρήστος Κορτζίδης απέστειλε επιστολή στον πρόεδρο της κρατικής τηλεόρασης με αφορμή το ψευδές ρεπορτάζ της εκπομπής «ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ» με κεντρικούς παρουσιαστές την Κατερίνα Μπακογιάννη και τον Τάκη Σπηλιόπουλο το οποίο προβλήθηκε το πρωί της Κυριακής (11-5-2008).

Επιπλέον η επιστολή κοινοποιήθηκε στον Γενικό Διευθυντή Ειδήσεων της ΕΡΤ κ.Μιχαρέλη και στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο με την ελπίδα ότι το ΕΣΡ δεν θα εθελοτυφλήσει αλλά θα ενεργήσει ανάλογα με σκοπό να αποκατασταθεί η αλήθεια καθώς και στην Ε.Σ.Η.Ε.Α.

Η δημοτική αρχή θεωρεί απαράδεκτο η κρατική τηλεόραση της οποίας στόχος είναι η σωστή ενημέρωση του κοινού , να εφαρμόζει πολιτικές και τακτικές αντίθετες με αυτές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας .

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Παρακολουθώ την προσπάθεια του Ελληνικού εδώ και καιρό και ενημέρωνομαι από την ιστοσελίδα του Δήμου. Ήταν πολύ δύσκολο αυτό που καταφέρατε και μακάρι να συνεχίσετε.

Είχα διαβάσει δημοσιεύματα ότι η παραλία είχε αφεθεί στη μοίρα της με σπασμένες ομπρέλες, χωρίς νερό, χωρίς ναυαγοσώστη και τέτοια. Ισχύουν;

vik
Απών/απούσα

ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΨΕΜΑΤΑ.
Δυστυχώς θα πω κάτι που είναι κλισέ αλλά έτσι είναι.
Είναι πολλά τα λεφτά.
Όλο το real estate έχει βγάλει «δόντια» θέλοντας να κατασπαράξει το παραλιακό μέτωπο.
Πληρώνουν τους δημοσιογράφους για να γράφουν αναλήθειες σχετικά με βρώμικες παραλίες επικινδυνότητα και τόσα άλλα.
Και λέω ότι πληρώνονται γιατί αν έκφραζαν ιδεολογία(φασιστική) για εμένα, θα το παλεύαμε ισότιμα, αλλά δυστυχώς γράφουν και λένε μέσω καναλιών και κρατικών, αφού τα έχουν «πάρει».
Το θέμα είναι ότι διαμορφώνουν μια κατάσταση προς συμφέρον των επιχειρήσεων και των νυχτερινών κέντρων.
Η κινητοποίηση της Κυριακής έχει σκοπό να βγάλει με «κινηματικό τρόπο» δηλαδή με τη δύναμη των κινημάτων-του κόσμου τις παλιές ομπρέλες και τα τραπέζια, που επίτηδες έχει αφήσει ο επιχειρηματίας που διεκδικεί την ελεύθερη παραλία και που τα κανάλια παρουσιάζουν σαν τα σκουπίδια του Δήμου για να δημιουργεί καταστάσεις .

contact