Σπαστό για παιδάκι;

11 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
asterimarp
Εικόνα asterimarp
Απών/απούσα

Σκέφτομαι να αγοράσω ένα καινούργιο ποδήλατο στην κόρη μου που είναι 8 χρόνων. Να της πάρω ένα σπαστό ώστε να μπορούμε να το παίρνουμε μαζί σε διακοπές ή βόλτες και να το χρησιμοποιώ κι εγώ, σε περίπτωση που χρειαστεί; Επειδή είναι λίγο κοντούλα, 1,20 μ., υπάρχουν σπαστά ποδήλατα για αυτό το ύψος;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
k.karamanis
Απών/απούσα

Από το site της DAhon αναφέρει ως προτεινόμενο ύψος αναβάτη: 1,42-1,93. Που μένεις? Μπορείς στο Ελληικό site να δεις τα σημεία επιδειξης και να πας με την μικρή να δοκιμάσει ένα. Νομίζω δεν θα έχει πρόβλημα. Πάντως αν πάρεις ένα να αλλάξεις την σέλα και να ρυθμίσεις και να σημειώσεις τις ρυθμίσεις.

vang
Απών/απούσα

Ένα από τα προτερήματα του αναδιπλούμενου είναι η εύκολη προσαρμογή του σε αναβάτες διαφορετικής σωματικής διάπλασης.
Αυτό βοηθάει επίσης όταν θέλουμε να χρησιμοποιήσει το ποδήλατο το παιδί και να μήν του μικρύνει καθώς μεγαλώνει..
Νομίζω όμως πώς 1.20 είναι αρκετά μικρό για να αισθάνεται άνετα σε οποιοδήποτε σπαστό πού πού είναι σχεδιασμένο για ενήλικους αναβάτες.

Οι βραχίονες τών πεταλιών θα είναι πολύ μακριοί και το τιμόνι αρκετά μακριά από την σέλλα ( ακόμα και άνε έιναι χαμηλά ώστε να πατα στό έδαφος).

Πάντως μπορεί να δοκιμάσει και ένα Brompton. Η μικρή μου κόρη το πήγαινε άνετα σε αυτή την ηλικία αλλά δέν μπορώ να πώ ότι της ταίριαζε...με ένα μηικρό συμβιβασμό όμως ίσως είναι αποδεκτό.

xtravaganzagold
Εικόνα xtravaganzagold
Απών/απούσα

..πουλουν και ενα τιμονι γυριστο , που δεν επηρρεαζει το διπλωμα και φερνει τις λαβες πιο κοντα στη σελα.

Πατεντα: αυτο το τιμονι σε 16" ..μαλλον θα ερθουν ολα πιο κοντα.
Παντως , η γνωμη μου ειναι οτι καλυτερα να της παρεις ενα συμβατικο ποδηλατο για την ηλικια της , να παιξει/χαρει/καταστρεψει/μαθει/χρησιμοποιει ξέγνοιαστα , γιατι σε αυτη την ηλικια αυτο ειναι το σημαντικο.Αν της αρεσει τοσο πολυ που να θελει να συνεχισει το ποδηλατο , τοτε παρε της ενα πιο ακριβο σαν τα αναδιπλουμενα.Ή , εστω , παρε το αναδιπλουμενο για σενα και οταν μεγαλωσει η μικρη δωσε της το!
Θυμαμαι παντως τοτε οτι η εννοια της "ιδιοκτησιας" του ποδηλατου ( οποιουδηποτε ειδους) ηταν πολυ σημαντικη για ενα παιδι , οποτε καλυτερα το ποδηλατακι της να ειναι προσωπικο..

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

Ανεξάρτητα από το γεγονός ότι το σπαστό ποδήλατο είναι πολύ πιο ακριβή επιλογή, έστω και αν απευθυνεται σε όλη την οικογένεια, υπάρχουν και οι παράγοντες να το χαλάσει ή να της το κλέψουν ( αν κλέβουν σε ενήλικες φαντάσου τι μπορούν να κάνουν σε ένα παιδάκι).
Πάρτου ένα ποδήλατο του παιδιού λοιπόν, ανάλογα με την ηλικία του,να το ευχαριστηθεί, ( και να το σπάσει με την ησυχία του ενίοτε :D ) και αν κάνεις κέφι σπαστό πάρε ένα να το έχεις για δική σου χρήση ( ή για βολτίτσα μαζί με την πιτσιρίκα).

angelb
Απών/απούσα

dino ego to spasto mou an se endiaferei. sto megethos sigoura tha ths kanei.

DonP
Απών/απούσα

νομίζω οτι το Brompton με το Μ τιμόνι και το saddle adapter pin μπορεί να μικρύνει την απόσταση σέλα-τιμόνι τόσο που να κάνει και γι αυτό το(και για οποιοδήποτε) ύψος. Ωστόσο συμφωνώ με την άποψη οτι καλύτερα είναι να έχει το παιδί ένα αποκλειστικά δικό του ποδήλατο να το "διαλύσει" με την ησυχία του :)

asterimarp
Εικόνα asterimarp
Απών/απούσα

Είδα ένα Dahon από κοντά (γιατί δεν είχα δει) και όντως μου φαίνεται ότι δε θα την βολέψει. Δεν ξέρω με τις άλλες μάρκες τι γίνεται. Θα το ψάξω λίγο ακόμα. Angelb το δικό σου τι μάρκα είναι και πόσο το δίνεις; Καμιά φωτό;

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Γεια σου asterimarp

Από τα Β.Π. και εγώ. Επίσης και γονέας όπως εσύ. Ένας φίλος (μέλος της ομάδας των Β.Π.) αγόρασε ένα σπαστό για την κόρη του που είναι περίπου όσο η δική σου, από το κατάστημα "Piranha" που βρίσκεται κοντά στο σταθμό του ΗΣΑΠ στο Μαρούσι. Η τιμή αγοράς (αν θυμάμαι καλά) είναι 250 ευρώ. Από ότι μου είπε, το παιδί έχει βολευτεί μια χαρά με το ποδήλατο αυτό.
Ελπίζω να σε βοήθησα και ελπίζω να κάνουμε κάποια στιγμή μία βόλτα στο Άλσος Συγγρού όλοι οι γονείς ποδηλάτες των Β.Π. (και όχι μόνο βέβαια) μετά των τέκνων μας φυσικά :-)

asterimarp
Εικόνα asterimarp
Απών/απούσα

Μπες στο topic "Ποδηλατώντας με παιδιά".

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Το έχω δει και διαβάσει.
Ας πούμε ότι έγραψα δύο ποστ σε ένα :-)
Στα Β.Κ. δεν μπορώ να πάω παρά μόνο ποδηλατώντας, καθώς δεν διαθέτω σχάρα ποδηλάτων στο αυτοκίνητό μου(και δεν σκοπεύω να αποκτήσω). Οπότε μένει το Άλσος Συγγρού.

contact