Oι πιο φιλικές πόλεις για πεζούς

1 καταχώριση / 0 νέα/ο
aldro
Απών/απούσα

Οι 10 πιο βολικές για περπάτημα πόλεις στον κόσμο

Ελένη Αρμιτάζ
    Ενημερώθηκε: 27 Μαρτίου 2017

Παρόλο που το ταξίδι από το ορόσημο στο μνημείο με το ταξί, το τραμ και το τρένο μπορεί να είναι ένας πιο αποτελεσματικός τρόπος για να δείτε μια νέα πόλη, υπάρχει κάτι που πρέπει να ειπωθεί για να εξερευνήσετε τα πόδια με έναν πιο χαλαρό ρυθμό.

Ορισμένοι προορισμοί είναι πιο περιζήτητοι από άλλους: εδώ είναι ο οδηγός μας για τις πιο πεζοδρομημένες πόλεις του κόσμου, από το Βανκούβερ και το Βιεντιάν προς το Μπουένος Άιρες και τη Βοστώνη.

Φλωρεντία

Δεδομένου ότι η μεγάλη κυκλοφορία στο ιστορικό κέντρο της Φλωρεντίας περιορίζεται στους κατοίκους με άδεια οδήγησης, τα λεωφορεία και τα ταξί, είναι μια πόλη που διερευνάται με τα πόδια. Συχνά σε σύγκριση με ένα υπαίθριο μουσείο, η πόλη φιλοξενεί μια πληθώρα ιστορικών αξιοθέατων, όλα σε κοντινή απόσταση με τα πόδια, από το Cattedrale di Santa Maria del Fiore (ίσως το πιο διάσημο ορόσημο της Φλωρεντίας) μέχρι το ιστορικό Ponte Vecchio η μόνη γέφυρα που διασώθηκε από τη γερμανική βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου), στην Piazzale Michelangelo με εκπληκτική θέα στην πόλη και την γύρω εξοχή της Τοσκάνης. Οι πλούσιες καφετέριες, μπαρ και εστιατόρια προσφέρουν ανακούφιση για κουρασμένα πόδια.

Νέα Υόρκη

Η Νέα Υόρκη είναι η πιο περιζήτητη πόλη στις ΗΠΑ. Οι εύκολα αριθμημένοι δρόμοι του Μανχάταν και τα κυβερνητικά σχέδια της πόλης, όπως ο πεζόδρομος Times Square, αναμφισβήτητα διαδραματίζουν ρόλο στα πλέγματα της Νέας Υόρκης. Κάντε μια βόλτα στη διάσημη πλατεία Fifth Avenue ή κάντε μια βόλτα στη Γέφυρα του Μπρούκλιν και στον λόφο του Κλίντον για να δείτε τα όμορφα ιστορικά καφετιά της. Το Central Park, με 843 στρέμματα για εξερεύνηση, είναι βέβαια απαραίτητο για κάθε περιοδεία πεζοπορίας της Νέας Υόρκης.
Σύμφωνα με τους κριτές, η πόλη της Νέας Υόρκης είναι η πιο περπατήσιμη πόλη των ΗΠΑ

Μαρακές

Όντας η Μεδίνα Μνημείο της Παγκόσμιας Πολιτιστικής Κληρονομιάς της UNESCO, που φιλοξενεί πολλά από τα πιο ιστορικά μνημεία της, τα αξιοθέατα του Μαρακές μπορούν εύκολα να εξερευνηθούν με τα πόδια. Τα λαβυρινθικά σοκάκια των σουβενίρ του Μαρακές, ένα ποτήρι χαλί υφασμάτινων υφασμάτων, έντονα χρωματισμένα μπουμπούκια και εξωτικά μπαχαρικά μπορεί να είναι μπερδεμένα, αλλά είναι ένα Μαρακές που πρέπει να δούμε. Μια βόλτα προς τα νότια οδηγεί σε αξιοθέατα όπως το Τζαμί Koutoubia, τα ερείπια του παλατιού El Badi του 16ου αιώνα και η περίφημη πλατεία Jemaa El-Fnaa, όπου στεγάζονται διασκεδαστές του δρόμου, πάγκοι τροφίμων και φεστιβάλ. Αποδράστε από τη φασαρία της Medina στους ήσυχους κήπους Menara - έναν όμορφο κήπο με ελιές, ακριβώς δυτικά της πόλης.

Παρίσι

Μπορεί να χρειαστούν λίγες μέρες για να δείτε ότι το Παρίσι έχει να προσφέρει, αλλά σίγουρα αξίζει τον κόπο να δούμε την City of Lights με πιο αργό ρυθμό. Κάντε μια βόλτα στο ποτάμι κατά μήκος του Σηκουάνα απολαμβάνοντας το μαγευτικό Jardin des Tuileries και το Λούβρο πριν περάσετε από το Île de la Cité και την Notre Dame. Μπορείτε να ξεκουραστείτε σε ένα από τα πολλά μπιστρό και μπαρ στο ζωντανό Καρτιέ Λατέν του Παρισιού πριν επισκεφθείτε το πιο διάσημο ορόσημο του, τον Πύργο του Άιφελ, σε απόσταση λίγων μόνο λεπτών με τα πόδια. Μην παραλείψετε να περπατήσετε γύρω από τη Μονμάρτρη με τα στενά δρομάκια, τα γοητευτικά καφέ και την όμορφη Sacré-Cœur, που είναι εύκολα μια από τις πιο ρομαντικές γειτονιές στο Παρίσι.

Βανκούβερ

Μπορεί να είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Καναδά, αλλά το Βανκούβερ είναι παράδεισος του περιπατητή. Στην πραγματικότητα, χάρη στα ενεργά σχέδια μεταφορών και στους νέους χάρτες πεζοδρομίων, το περπάτημα ενθαρρύνεται έντονα. Ένας από τους πιο δημοφιλείς περιπάτους της πόλης είναι ο γραφικός περίπατος κατά μήκος του False Creek στο νησί Granville, όπου οι περιπατητές μπορούν να σταματήσουν από την δημόσια αγορά για φρέσκα, τοπικά καλλιεργημένα προϊόντα. Με 1.000 στρέμματα για να εξερευνήσετε, το Stanley Park - εύκολα προσβάσιμο από το κέντρο του Βανκούβερ και με τα έργα τέχνης του First Nation, τις γραφικές απόψεις και την όμορφη Lost Lagoon - είναι ένα από τα καλύτερα αστικά πάρκα της Βόρειας Αμερικής. Εναλλακτικά, μια βόλτα στη γέφυρα Lions Gate στο Βόρειο Βανκούβερ αντιμετωπίζει πεζοπόρους με εκπληκτική θέα στην πόλη και στη θάλασσα.

Μπουένος Άιρες

Συχνά ονομάζεται «Παρίσι της Νότιας Αμερικής», η πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, είναι γνωστή για την όμορφη ευρωπαϊκή αρχιτεκτονική της, τις διάφορες γειτονιές και τη ζωντανή πολιτιστική σκηνή. Μια βόλτα στο barrio της La Boca είναι απαραίτητη για τους λάτρεις της τέχνης, η οποία μπορεί να υπερηφανεύεται για το Caminito, έναν μικρό δρόμο ζωηρόχρωμων σπιτιών που ζωντανεύουν τα ταλέντα του τοπικού καλλιτέχνη Quinquela Martín και τη σύγχρονη γκαλερί τέχνης Fundación Proa. Η Recoleta είναι αντιπροσωπευτική των πιο πολυτελών συνοικιών του Μπουένος Άιρες και μια βόλτα στους πανέμορφους δρόμους και πάρκα αποκαλύπτει αξιοθέατα όπως το Cementerio de la Recoleta - η ταφή του Eva Perón - και το κινητό γλυπτό του αρχιτέκτονα Eduardo Catalano, Floralis Genérica.

Ντουμπρόβνικ

Η συνολική συνοικία της Παλιάς Πόλης είναι ζώνη μόνο για πεζούς, οπότε δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για να μην εξερευνήσετε το Ντουμπρόβνικ με τα πόδια. Ο παλαιότερος δήμος του Ντουμπρόβνικ, με την ονομασία «Μαργαριτάρι της Αδριατικής», έχει την κύρια οδό Stradun, από την οποία πολλά από τα αξιοθέατα της πόλης - συμπεριλαμβανομένων των μεσαιωνικών τειχών της, το πανέμορφο σιντριβάνι του Onofrio, το Sponza Palace του 16ου αιώνα και το γραφικό παλιό λιμάνι εύκολα προσβάσιμο. Ακόμη και πέρα ​​από τα όρια της Παλιάς Πόλης, το Ντουμπρόβνικ είναι εύκολα προσβάσιμο και η επίσκεψη στη χερσόνησο Lapad είναι απαραίτητη. Περπατώντας στην ακτογραμμή του αποκαλύπτει τοπικά κοσμήματα όπως η εκπληκτική παραλία Copacabana και ενώ η πεζοπορία στα βουνά Velika I Mala Petka μπορεί να είναι πιο έντονη, οι εκπληκτικές απόψεις της αξίζουν σίγουρα.

Μελβούρνη

Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Αυστραλίας, η Μελβούρνη, είναι ένας τόπος αντιθέσεων όπου η ιστορική βικτοριανή αρχιτεκτονική βρίσκεται ανάμεσα σε λαμπερούς ουρανοξύστες και τα αστικά πάρκα συναντούν τον όμορφο κόλπο. Απολαύστε θέα στον ποταμό Yarra και καταπράσινο πράσινο ενώ περπατάτε από τους κήπους Alexandra στους όμορφους Βασιλικούς Βοτανικούς Κήπους. Εναλλακτικά, ανατρέξτε στο CBD της Μελβούρνης, οι ιστορικές στοές και οι διαδρομές που φιλοξενούν μπουτίκ, μπαρ και καφέ, και πρέπει να δείτε αξιοθέατα όπως η Παλιά Μελβούρνη Gaol. Ξεκινήστε την εκδρομή στο St. Kilda για διασκέδαση στην παραλία και παρακολουθήστε τους ανθρώπους και πάρτε τον ανελκυστήρα μέχρι το Eureka Skydeck 88, την υψηλότερη πλατφόρμα προβολής του νότιου ημισφαίριου, για πανοραμική θέα στη Μελβούρνη.

Βοστώνη

Η Βοστώνη φιλοξενεί πολλούς περιπάτους και μονοπάτια που αποκαλύπτουν την πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό της πόλης. Ανακαλύψτε την προκυμαία της Βοστώνης με το Harbour Walk: σε μήκος πάνω από 40 μίλια, είναι μια διαδρομή που διερευνάται καλύτερα σε τμήματα, αλλά οι περιπατητές που αναλαμβάνουν θα δουν τοπικά αξιοθέατα όπως το Ινστιτούτο Σύγχρονης Τέχνης και το όμορφο πάρκο Christopher Columbus. Το μονοπάτι ελευθερίας μήκους 2,5 μιλίων είναι πιο προσιτό και απόλαυση για λάτρεις της ιστορίας που περνούν από αξιοθέατα όπως το παρεκκλήσι του βασιλιά και το μνημείο του Bunker Hill. Ένα παράλληλο ταξίδι στην ιστορική γειτονιά Beacon Hill της Βοστώνης είναι επίσης απαραίτητο. εδώ οι περιπατητές θα βρουν Acorn Street, ένα όμορφο μικρό λιθόστρωτο σοκάκι που λέγεται ότι είναι ο πιο φωτογραφικός δρόμος της χώρας.

Vientiane

Φωλιασμένο κατά μήκος μιας στροφής του ποταμού Μεκόνγκ, η πρωτεύουσα του Λάος, Vientiane, είναι ένα μεθυστικό μείγμα γαλλικών και λαοτιανών πολιτισμών και χάρη στην χαλαρή φύση και τις λεκάνες με δέντρα, είναι μια όμορφη πόλη για περπάτημα. Αρχίστε στο Pha That Luang, μια εκπληκτική χρυσή βουδιστική στούπα και ένα από τα σημαντικότερα εθνικά μνημεία του Λάος. Περπατήστε στο μνημείο Patuxay: σύμφωνα με την αψίδα του θριάμβου του Παρισιού, ενσωματώνει τα παραδοσιακά λαοτινά μοτίβα και η ανάβαση στην κορυφή προσφέρει υπέροχη θέα στην πρωτεύουσα. Από εκεί, ο ναός του Σισάκετ, ένας άλλος σημαντικός βουδιστικός θρησκευτικός χώρος, βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής, ενώ μια πληθώρα πολυπολιτισμικών εστιατορίων περιμένουν τα κουρασμένα πόδια.
 

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι