Όραμα Μελίνας-Πεζοδρόμηση Ιεράς Οδού

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Χθες τυχαία έμαθα ότι ένα από τα οράματα της Μελίνας Μερκούρη ως Υπουργός Πολιτισμού ήταν η πεζοδρόμηση του αρχαιότερου δρόμου της Αθήνας, της Ιεράς Οδού. Φανταστείτε το ως προέκταση της πεζοδρομημένης πλέον οδού Ερμού από Θησείο ως Πειραιώς, φυσικά και με ποδηλατόδρομο να ενώνει το κέντρο με τα δυτικά προάστια ως το Αιγάλεω-Χαϊδάρι και μέσα στον οποίο να λαβαίνουν χώρα κάθε είδους δραστηριότητες (τρέξιμο, ποδήλατο, πατίνι, περπάτημα, παντομίμες, μικροπωλητές, μουσικάντηδες). Πραγματικός παράδεισος, για έναν δρόμο που άλλωστε ακόμα και σε ώρες αιχμής δεν έχει και πολλά αυτοκίνητα και επιπλέον με τους σταθμούς του μετρό ενισχύεται η εξυπηρέτηση των πολιτών και με αυτό τον τρόπο. Φυσικά αν κάποτε τεθεί τέτοιο ζήτημα θα υπάρχουν έντονες αντιδράσεις από τις μεγαλοεπιχειρήσεις της περιοχής αλλά να έχουμε υπόψη ότι κάτι παρόμοιο έγινε και στη Κωνσταντινούπολη επί δημαρχίας Ερντογάν (τωρινού πρωθυπουργού) το 1994 όταν πεζοδρόμησε ένα κεντρικό σημείο -αγορά- και επέβαλε αυστηρά μέτρα για την τήρησή του εξασφαλίζοντάς του υψηλή δημοτικότητα στην Πόλη.
Έτσι γίνονται οι σοβαρές αλλαγές στις πόλεις. Με ΟΡΑΜΑ.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
politicsgr.blog...
Απών/απούσα

Milas gia to Pera sthn poli!! ontws opou exei ginei pezodromos exei dosei a3ia,mallon iper twn epixeirisewn einai....

otan egine pezodromos sto marousi oi prwtoi pou fanazan itanoi magazatores...tous eftege o pezodromos k oxi ta miala tous pou den pigenana kala, k meta tous eftete to the mall...vevaia sto the mall mporeis na pas dixos sinodeia 2-3 kagourwn apo pisw tou na sou kornaroun...

mr.linatsa69
Απών/απούσα

(Αν και είναι άκυρο με το θέμα μας...) Από όσο ξέρω από κολλητό που μένει στο Μαρούσι την όλη πεζοδρόμηση του mall την ανέλαβε ο "ιδιοκτήτης" του, ώστε να διώξει τον κόσμο από την καλή και δυνατή αγορά του Αμαρουσίου και να πηγαίνουν οι γύρω κάτοικοι στο "μαγαζάκι" του! Και εκτός από καλά είχε και κακά η πεζοδρόμηση!!!

politicsgr.blog...
Απών/απούσα

pezodromisi sto mall? den to polikatalava, an mporeis kanto pio apla

to the mall einai kleistos xwros, ka8aros k pas k kaneis psonia me thn isixia sou. sto marousi me tou pou egine o pezodromos oi magazatores itan oi prwtoi pou evazan ta amaxia tous k ekanan voltes sto pezodromo, k an tous eleges k kati sou to epezan k tsampoukas, eixa ferei apires fores thn astinomia. pote den ekana pisw se pezodromo k as eixa 10 amaxia apo pisw na kornaroun. k meta elegan to gnwsto..."den i3era oti itan pezodromos", "einai dromos ipeias kikloforias (k ekei pali o pezos exei proteraiotita)" k ena swro alles mpourdes. pera apo ayto h agora sto marousi pleon eixe ginei mi - antagwnistiki, to 90% einai boutique . mia fora i8ela na parw kati gia ipologisti k anakalija oti den ipirxe magazi gia ipologistes k to mono vivliopwleio itan xomeno se ena paradromo.

VANIC
Απών/απούσα

Και για να τονίσω αυτά που λέει οι συνποδηλάτης, σας δηλώνω ότι οι μαγαζάτορες του Μαρουσιού ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΝ απ' ευθείας στους πελάτες να παρκάρουν ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΠΛΟΠΑΡΚΑΡΟΥΝ στους δρόμους του Μαρουσιού. Το ξέρω από μέσα που λένε. Είναι ανεπίσημη οδηγία του εμπορικού συλλόγου. Το Μαρούσι έχει σταθμό του ηλεκτρικού σε κεντρικότατο σημείο ώστε να μη χρειάζεται το αυτοκίνητο πλην εξαιρέσεων.
Και όμως ο δρόμος είναι γεμάτος αυτοκίνητα ( ΚΑΙ στους πεζοδρόμους ). Φαίνεται όλοι ανήκουν στις εξαιρέσεις.
Της αγοράς του Μαρουσιού της φταίει μόνο το κακό της το κεφάλι και όχι το Mall.

Nikolai
Απών/απούσα

Ως γνωστόν στο Μαρούσι και αλλού, πολύς κόσμος παίρνει το ΙΧ για ξεφτύλα αποστάσεις.
Στην Γλυφάδα τον ψιλοσέβονται τον πεζόδρομο, στο Μαρούσι είναι τίγκα στα αμάξια.
Τρομερή σπατάλη χρημάτων για την κατασκευή του έτσι όπως λειτουργεί...

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Με τον όρο "πεζοδρόμηση" και συγκεκριμένα στην Ιερά Οδό εννοούμε την αυστηρή απαγόρευση κάθε μηχανοκίνητου οχήματος και οριοθέτηση για το που θα διέρχονται οι πεζοί και που οι ποδηλάτες. Το δύσκολο είναι η τήρηση. Αλλά όταν βλέπουμε έναν αστυνομικό να γράφει έναν οδηγό το πρώτο που λέμε είναι ότι ο "μπάτσος" βγήκε για χαρτζιλίκι. ΛΑΘΟΣ. Να μάθουμε να βλέπουμε την τήρηση του νόμου διαφορετικά και όχι με τη λογική ότι θέλουν να τα πάρουν οι αστυνομικοί. Ενώ αντίθετα τον μπάτσο της Βιέννης ή του Άμστερνταμ τον εκθειάζετε όταν κάνει κάτι αντίστοιχο. Το κόμπλεξ με την αστυνομία ας σταματήσει παρά τα όποια λάθη γίνονται από αυτούς. Τελεία εδώ όμως. Το θέμα της Ιεράς Οδού ας το επαναφέρουμε σε συνεργασία με φορείς των δυτικών προαστίων αλλά και με άλλους διότι πραγματικά θα δώσει άλλη πνοή στην Αθήνα και φυσικά θα την κάνει ανθρώπινη και ελκυστική. Αρκεί η εικόνα που θα έχει να μην είναι υποβαθμισμένη. Για τη λειτουργία του πεζόδρομου απαραίτητη θα είναι κάποια "εταιρία διαχείρισης" είτε του δήμου είτε ιδιωτική, με υπάλληλους καθαριότητας, κηπουρούς, επιτηρητές κλπ. Δεν είναι ουτοπία. Είναι πραγματοποιήσιμη η πεζοδρόμηση και θα είναι ένας μακρινός στόχος όλων μας που θέλουμε καλύτερη Αθήνα.

politicsgr.blog...
Απών/απούσα

Χτες ημουν στο Μαρουσι, υποτιθεται οτι ο δημαρχος εκανε αναπλασεις και μαλακιες..τα τρια μου εκανε. Επιλεκτικα σε μαγαζια κλπ εχουν φυγει τα κολωνακια και εχει το πεζοδρομιο και οι ραγες των τυφλων χωρος παρκινγκ για πελατες στα μαγαζια. Χαρακτηριστικο ειναι μαγαζι που ανηκει σε δημοτικο συμβουλο (oteshop), hondos, τραπεζες κλπ. Και φυσικα δεν παω ποτε στα κωλομαγαζα τους, μονο σε οσα διατηρουν τα κολωνακια και στο the mall. Επισης ειχα καποτε κουβεντα με υποψηφιο της Αριστερας εκει (Καλπακης δεν λεγεται;), ο τυπος ελεγε οτι μονο με το αυτοκινητο μπορει να ψωνισει καποιος και τα γνωστα

Σε αλλη φαση ειχα επικοινωνια με δημοτικο συμβουλο με κυρια θεση και δεν ηξερε τι ηταν οι ραγες για τυφλους και μου ελεγε και "ποιος ειστε" "απο που ερχεστε" και της λεω ιδιωτης λες και αναγκαστικα πρεπει ολοι μας να ανηκουμε σε κομματα. βεβαια μετα εφαγε σχησιμο οταν το πηγα στο μεγκα και ετρεχαν και δεν εφταναν να μαζευουν εκλογικα περιπτερα και ζαρτινιερες απο οδηγους τυφλων.

Οι μαγαζατορες δυστυχως ζουν σε αλλο κοσμο. Νομιζουν οτι φταιει ο πεζοδρομος και to the mall και οχι οτι πουλανε ολοι το ιδιο προιον και δεν κανουν κατι για να προωθησουν την αγορα τους, οπως κανει το χαλανδρι.

Γενικα υπαρχει ενα κλιμα εναντια στους πεζοδρομους, εναντι στους κυβους που εβαλαν αντι για την ασφαλτο, εναντια γενικα σε οτι εγινε.

contact