6ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδος στην Κρήτη στις 8 Μαΐου 2016

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Π.Γ. Πεδιάδας
Εικόνα Π.Γ. Πεδιάδας
Απών/απούσα

Έρχεται για έκτη συνεχόμενη χρονιά ο Ποδηλατικός Γύρος της εποχής που θα διεξαχθεί την Κυριακή 8 Μαΐου 2016 και ώρα 11:00 πμ.

Μια ξεχωριστή πρόταση γνωριμίας με τα χωριά μας και τις φυσικές ομορφιές του νησιού.

Η παραπάνω εκδήλωση συνδιοργανώνεται από τον Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστόλων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ενεργών Πολιτών Σαμπά, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Ζωφόρων, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βόνης, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλατά και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Θραψανού και τελεί υπό την αιγίδα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας και έχει τη στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης στα πλαίσια της φιλίας και συνεργασίας των μελών μας.

Σκοπό έχει την αναψυχή των συμμετεχόντων, καθώς και την γνωριμία μεταξύ τους, όπως και με τα χωριά της διαδρομής, χρησιμοποιώντας έναν εναλλακτικό τρόπο μετακίνησης.

Η Εκκίνηση θα δοθεί στο κτίριο του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού Αποστόλων Πεδιάδας και με δωρεάν συμμετοχή οι ποδηλάτες θα ακολουθήσουν τη διαδρομή που περνάει διαδοχικά από χωριά της Πεδιάδας Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού.

Ομαδική στάση 15' λεπτών περίπου θα πραγματοποιείται σε κάθε χωριό για ξεκούραση και κεράσματα και έπειτα η ποδηλατοβόλτα συνεχίζεται για να τερματισμό στη λίμνη Λιβάδες.

Στο σημείο του τερματισμού θα απονεμηθούν αναμνηστικά διπλώματα και θα υπάρχουν δροσερά κεράσματα.

Η απόσταση που θα διανυθεί είναι 15 χιλιόμετρα σε ασφαλτωμένο δρόμο, με εξαίρεση μικρά τμήματα επαρχιακού δρόμου και η διάρκεια του ποδηλατικού γύρου αναμένεται να είναι περίπου δυόμιση ώρες, με ώρα έναρξης την 11:00 π.μ. και ώρα λήξης την 13:30 μ.μ.

Συμβουλές ασφαλείας για τη συμμετοχή στον Ποδηλατικό Γύρο Πεδιάδας

- Υποχρεωτικός Εξοπλισμός: Προστατευτικό κράνος

- Βεβαιωθείτε για την σωστή λειτουργία του ποδηλάτου σας.

- Απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή είναι η υπεύθυνη δήλωση για ανήλικους και για παίδες η παρουσία γονέα.

- Η συμμετοχή γίνεται με προσωπική ιατρική ευθύνη του συμμετέχοντα.

- Κατα τη διαδρομή θα ακολουθούν αυτοκίνητα ασφαλείας

- Κινούμαστε μέσα στα όρια που κινείται η βόλτα.

- Δεν περνάμε ποτέ την πρώτη γραμμή της βόλτας. Εκεί υπάρχουν πάντα οι κατάλληλοι άνθρωποι που ορίζουν την διαδρομή, ελέγχουν την ταχύτητα της πομπής, προσέχουν το κλείσιμο των δρόμων για να περάσουμε με ασφάλεια και γενικά έχουν την ευθύνη της βόλτας.

- Δεν κάνουμε αγώνα ταχύτητας, ελιγμούς και απότομα φρεναρίσματα για να μην έχουμε ατυχήματα! Πάμε με αρκετά χαλαρή ταχύτητα για να απολαμβάνουμε την παρέα και την διαδρομή.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Π.Γ. Πεδιάδας
Εικόνα Π.Γ. Πεδιάδας
Απών/απούσα

6ος Ποδηλατικός Γύρος Πεδιάδας (8/5/2016)

https://www.youtube.com/watch?v=NmY4WoXxBRU

https://www.youtube.com/watch?v=6iV5TNxxDo8

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

...................................κυρίαρχο μέσο μετακίνησης,τα πρώτα critical mass.

Στις 6 Μαΐου πραγματοποιείται ο 8ος ποδηλατικός γύρος Πεδιάδος που έγινε θεσμός και συνδιοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης -Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου και από τους πολιτιστικούς συλλόγους Αποστόλων, Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά, Θραψανού, υπό την αιγίδα του Δήμου Μινώα.

 Χορηγός επικοινωνίας είναι ο Όμιλος της ΚΡΗΤΗ TV.
Με δωρεάν συμμετοχή οι δεκάδες ποδηλάτες , ξεκινούν από την έδρα του πολιτιστικού συλλόγου Αποστόλων και καταλήγουν στην περιοχή Λιβάδες Θραψανού χώρος που προσφέρεται για αναψυχή, μέσα από μια όμορφη διαδρομή με στάση για ξεκούραση σε κάθε χωριό. 
«Είναι μια γιορτή για το ποδήλατο, μια μοναδική εμπειρία με μεγάλη συμμετοχή μικρών και μεγάλων  και πολλούς επισκέπτες» λέει η πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων στο Ράδιο 98,4. 
Η δράση αυτή έχει να κάνει με την ιστορία και την παράδοση, αναβιώνει νοσταλγικά το χθες τότε που στις δεκαετίες 1950, 1960 δεκάδες ποδήλατα κυκλοφορούσαν στα χωριά ως μέσο μετακίνησης για αγρότες, τεχνίτες μαθητές. 
Παράλληλα δίδεται ένα μήνυμα για το μέλλον στην αναζήτηση εναλλακτικών μορφών μετακίνησης , της προστασίας του περιβάλλοντος και την σωματικής άσκησης. 
Στο σημείο του τερματισμού απονέμονται αναμνηστικά διπλώματα και έπαινοι.

contact