Διεύρυνση του ωραρίου του μετρό(και ποδήλατα στο μετρό) ζητά ο Κακλαμάνης

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Αναδημοσίευση από news247.gr

Διεύρυνση του ωραρίου του μετρό ζητά ο Κακλαμάνης

Επιστολή προς το νέο υπουργό Μεταφορών και Επικοινωνιών Κωστή Χατζηδάκη, δήλωσε σήμερα ο ότι θα αποστείλει ο δήμαρχος Αθηναίων Νικήτας Κακλαμάνης, με αφορμή τα συμπεράσματα που προέκυψαν από εκδήλωση του Συλλόγου Ελλήνων Συγκοινωνιολόγων για τις μετακινήσεις στην Αθήνα την επόμενη διετία.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης συμπλήρωσε ότι με την επιστολή του θα ζητά τη βοήθεια και τη συναίνεση του κ. Χατζηδάκη για την ικανοποίηση δύο αιτημάτων του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, δηλαδή την παράταση λειτουργίας μέχρι τις 2 π. μ. του Μετρό, τουλάχιστον για την Παρασκευή και το Σάββατο και τη δυνατότητα μεταφοράς ποδηλάτων με το Μετρό, από όσους επιθυμούν να χρησιμοποιούν αυτό το οικολογικό μέσο μεταφοράς σε μια κορεσμένη από αυτοκίνητα πόλη.

Ο Νικήτας Κακλαμάνης, τέλος, επισήμανε ότι, "ελπίζω αυτή τη φορά η κυβέρνηση, δια του αρμόδιου υπουργού, να δείξει ευαισθησία για κάτι που έχει κυρίως σαν αποδέκτες τους νέους και τους χαμηλού εισοδήματος συμπολίτες μας".

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
abyss
Απών/απούσα

Ώστε σύμφωνα με τον κ. Δήμαρχο η ποδηλασία συνδέεται με τους "χαμηλού εισοδήματος συμπολίτες μας" ή με "τους νέους", που δεν πρόλαβαν να αγοράσουν αυτοκίνητο ή μοτοσικλέτα; Το ενδεχόμενο να είναι το ποδήλατο συνειδητή επιλογή και όχι εξ ανάγκης επιβολή της πραγματικότητας του διαφεύγει;

Σπύρος

rookie biker
Απών/απούσα

Ας γινει αυτο το (πρωτο) βήμα....και ας γινει με στραβη αιτιολογηση του!!!

Στην τελικη, οταν προσπαθει ενας τεχνοκρατης (Κακλαμανης) να συνεννοηθει με εναν γιάπη (Χατζηδακη)....μην περιμενεις να καταλαβουνε και βαθυτερα αιτια για την χρηση του ποδηλατου....ας τ κανουν εστω και για να βοηθησουν εμάς των "πτωχούς"!! (σαμπως μας τρεχουν και απο τα μπαταζακια??) :-)

Rookie Biker

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Γεια σου ρε Νικήτα Κακλαμάνη με τις κοτσάνες σου. Είμαι φτωχός και αγοράζω ποδήλατο αντί για ψωμί....

Το πρόβλημα να είναι ότι θεωρεί τους ποδηλάτους φτωχούς ή ότι νομίζει οτι οι φτωχοί μπορούν να αγοράσουν ποδήλατο; Έχει αποκοπεί από την πραγματικότητα ο τύπος...

eva
Απών/απούσα

Συμφωνώ με τον Rookie Βiker! Ας γίνει αυτό το βήμα και για ποιον λόγο θα το κάνουν αυτοί δε μας ενδιαφέρει. Ο καθείς από μας ξέρει για ποιον λόγο χρησιμοποιεί ποδήλατο...

blame adam and eve

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Το όριο της φτώχιας είναι συνάρτηση του βιοτικού επιπέδου (και των τιμών) μιας χώρας οπότε είναι λογικό σε μια χώρα που μια μερίδα φαγητό κάνει 5-7 ευρώ να είναι διαφορετικό από μια χώρα όπου το μεροκάματο είναι κάτω από 1 ευρώ την ημέρα.
Το όριο της φτώχιας για την Ελλάδα ήταν το 2005 τα 5.800 ευρώ ετησίως.
Αυτά τα χρήματα θεωρούνται δηλαδή ως μη επαρκή για να σε κρατήσουν σωστά στεγασμένο, ταϊσμένο και ενταγμένο στην κοινωνία.

Ένας τέτοιος άνθρωπος στερούμενος από κάπου αλλού μπορεί να αγοράσει σίγουρα ένα ποδήλατο (δεν μιλάμε εδώ για ποδήλατα των 3 ή και 5 χιλιάδων ευρώ (μια υπερβολή που δεν μπορώ να καταλάβω ούτως ή άλλως) αλλά για ποδήλατα των 150-200 ευρώ), και πιθανώς να το κάνει για να γλυτώσει χρήματα από μετακινήσεις. Οπότε καλό είναι να μην μπερδεύουμε το πάμφτωχος (αυτός που δεν έχει ούτε καν εγγυημένη επιβίωση) με το φτωχός.

Τα 5.800 ευρώ (όριο για το 2005) ετησίως αναλογούν σε ένα μισθό 414,29 ευρώ το μήνα (υπολογίζω 14 μηνιάτικα, όπως όταν δουλεύεις κανονικά(+1 χριστούγενα +1 πάσχα και διακοπές), πολύ πάνω από το επίδομα ανεργίας δηλαδή ή μια δουλειά ημιαπασχόλησης.

Συνυπολογίστε και τα μέλη που δεν δουλεύουν δηλαδή σε μια οικογένεια:
1.Σε μια οικογένεια με 2 μέλη, αν έχει απολυθεί ο ένας από τους δύο ο άλλος πρέπει να βγάζει 828,58 το μήνα καθαρά (2005)
2.Σε μια οικογένεια με 3 παιδιά πρέπει και οι δύο γονείς να βγάζουν πάνω από 1.035,71 ο καθένας...(2005)

Και ας μην ξεχνάμε πόσο εύκολο είναι να σε πάρει η μπάλα αν δεν έχεις λίγα χρήματα στην άκρη...

Να μην πούμε ότι το όριο επειδή καθορίζεται από το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν στην πραγματικότητα είναι αρκετά πιο πάνω... σκέψου μόνο πόσοι γιατροί, μηχανικοί, καλλιτέχνες κλπ δηλώνουν εισοδήματα κάτω από το αφορολόγητο...

Μέτα από αυτό σκεψού πόσο πιο κοντά στο φτωχοί είμαστε από όσο στο πλούσιοι... (προφανώς δεν μιλάω για όλους μιλάω όμως για τους περισσότερους, για όλους εμάς που δουλεύουμε σε μια δουλειά και πέρνουμε το βασικό ή κάτι παραπάνω...)

exomail2003

contact