Ιστορία των ποδηλατοδρόμων στην Ολλανδία

9 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
RigasP
Απών/απούσα

Το βιντεο αυτό μιλάει για την ιστορία των ποδηλατοδρόμων στην Ολλανδία και για τίς εξελίξεις του 20ου αιώνα που συντέλεσαν σε αυτό.

Μετά τη μεγάλη ανάπτυξη μετά τον παγκόσμιο πόλεμο, υπήρχε απότομη αύξηση του αυτοκινήτου και ξεκίνημα ποδηλατο-διαμαρτυριών κατά τη δεκαετία του '70 για δημιουργία ασφαλούς δικτύου μετακίνησης με το ποδήλατο. Ταυτόχρονα μια κρίση πετρελαίου βοηθά και το κράτος αποφασίζει να φτιάξει δίκτυο ποδηλατοδρόμων... Ίσως να μας θυμίζει κάτι...

Πρώτες ποδηλατοπορίες στην Ολλανδία το '70

Περισσότερες πληροφορίες

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
GoofyOpodilatis
Απών/απούσα

Πολύ ενδιαφέρον! ωραίο δοκυμαντέρ και βίντεο!

Loreto
Απών/απούσα

...με έμπνευση το πρώτο, δείτε άλλο ένα!

http://www.youtube.com/embed/swqaAIkGtpA

V for Vangelis
Απών/απούσα

Σε λιγο ξεκινανε νεοι ποδηλατοδρομοι θερμενομενοι με γεωθερμια,για την αποφυγη ατυχηματων και παροτρυνση να κυκλοφορουν και τις πολυ κρυες μερες του χειμωνα με ποδηλατα.Διαθετει δε ηδη 35.000 χλμ ποδηλατοδρομους.
Να και το σχετικο αρθρθο.

http://www.tsekouratoi.gr/2012/10/blog-post_9171.html

Filopodaros
Εικόνα Filopodaros
Απών/απούσα

Το πρώτο βίντεο έχει και ελληνικούς υπότιτλους.

Olimpia
Απών/απούσα

Πραγματικά στην Ολανδία υπάρχουν πολλοί ποδηλατοδρόμοι. Πριν λίγο καιρό που πήγα εκεί με την WorldVentures μου έκανε εντύπωση πως υπήρχαν περισσότεροι ποδηλάτες από ότι αμάξια. Υπήρχαν και στάσεις για δημόσια ποδήλατα που μπορούσες να τα νοικιάσει για λίγες ώρες. Με μια φίλη που μίλησα μου είπε ότι προτιμούν να παίρνουν το ποδήλατο για μικρές αποστάσει. Ακόμα και ηλιακό ποδήλατο βγάλανε.

arrowgirl
Εικόνα arrowgirl
Απών/απούσα

Έχω βρεθεί στην Ολλανδία και είναι ο παράδεισος του ποδηλάτη.

 

Η ανάπτυξη του ποδηλάτου και των ποδηλατοδρόμων εκεί ίσως οφείλεται και στο οτι αυτή η χώρα είναι πολύ πυκνοκατοικημένη. Νομίζω η πρώτη ή δεύτερη στην Ευρώπη. Με τόσο πολύ πληθυσμό σε τόσο μικρή έκταση ίσως τα αυτοκίνητα απλά δεν χωράνε στους δρόμους. Επίσης, βοηθάει το ότι η χώρα αυτή είναι τελείως επίπεδη, ούτε ανηφόρες ούτε κατηφορές, πράγμα που κάνει την ποδηλασία απλή εύκολη κι ευχαριστη.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

πάντως από ασφάλεια 0

όυτε ένα κράνος

 

among
Εικόνα among
Απών/απούσα

.