Ποδηλατοπορεία στο Ελληνικό 20/1

21 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ilias
Απών/απούσα

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2008 θα οργανώσουμε Ποδηλατοπορεία που θα ξεκινάει από το Σύνταγμα στις 10:00 και θα καταλήξει στο Ελληνικό. Η ποδηλατοπορεία γίνεται στα πλαίσια των εκδηλώσεων για τη διεκδίκηση της μετατροπής του πρώην αεροδρομίου σε ανοιχτό πάρκο χωρίς περαιτέρω ανοικοδόμηση. Τις εκδηλώσεις οργανώνουν οι δήμοι Ελληνικού, Γλυφάδας, Αλίμου και Αργυρούπολης.

 

Δεν συνηθίζουμε να συμπορευόμαστε με Δήμους ειδικά όταν για το δικό μας αντικείμενο, το ποδήλατο, δεν φαίνεται να έχουν κάνει και πάρα πολλά. Για το συγκεκριμένο ζήτημα όμως αναλαμβάνουν μια πρωτοβουλία που μας αγγίζει, για ένα ζήτημα που μας αφορά άμεσα: Δεν επιθυμούμε την ανοικοδόμηση του πάρκου. Γι αυτό το λόγο είμαστε αλληλέγυοι στις εκδηλώσεις.

 

Με την ποδηλατοπορεία που οργανώνουμε θέλουμε να δώσουμε έμφαση στον υπερτοπικό χαρακτήρα του χώρου, δηλαδή στο γεγονός πως το μελλοντικό πάρκο είναι ένα αγαθό στο οποίο μπορούμε να έχουμε πρόσβαση όλοι, ακόμα και με τα ποδήλατά μας (ειδικά αν επιτραπούν τα ποδήλατα στο Μετρό που σύντομα θα φτάσει ώς εκεί). Η ποδηλατοπορεία θα καταλήξει στο χώρο του Αεροδρομίου, στην Δενδροφύτευση που έχει προγραμματιστεί για την Κυριακή το πρωί.

 

ΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΠΑΡΚΟ

ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ

ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ

 

Για να είναι όσο το δυνατόν ευκολότερη η συμμετοχή, για όσο περισσότερους ποδηλάτες, σε διαφορα σημεία της Αθήνας θα γίνουν προσυγγεντρώσεις σε διάφορα μέρη και στάσεις στη διαδρομή προς το Ελληνικό.

 

Προσυγκεντρώσεις:

9:30 Αγ. Αντώνιος (Περιστέρι)

Εθνική Αμυνα

Σταθμός ΗΣΑΠ Ανω Πατήσια

10:00 Αγ. Τρύφωνας Τερψιθέα

Πλατεία Ν. Σμύρνης (Πυραμίδα)

Στάσεις:

10:30 Σταθμός Μετρο Αγ. Δημήτριος

10:45 Αγ. Τριάδα Αργυρούπολης

Δείτε επίσης εδώ το video που έφτιαξε μία φίλη.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
ilias
Απών/απούσα

Γεια και πάλι

Συζητήσαμε χθες τα τελευταία διαδικαστικά για την ποδηλατοπορεία της Κυριακής. Κατ αρχήν μερικές επισημάνσεις:

Η ποδηλατοπορεία θα ξεκινήσει από το Σύνταγμα και όχι από το Πεδίο του Αρεως, ώς συνήθως. Θα ξεκινήσει στις 10 και όχι στις 12.

Οι προσυγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν κανονικά με ακρίβεια ακαδημαικού τετάρτου, όχι παραπάνω. Η συγκεκριμένη ποδηλατοπορεία, επειδή έχει δομή "ποταμιού" (πορείες που ενώνονται με άλλες πορείες που καταλήγουν στην μεγάλη πορεία...), προυποθέτει κάποια υποτυπώδη ακρίβεια. Χωρίς να είμαστε και Αγγλοι, θα προσπαθήσουμε να φεύγουμε στην ώρα μας.

Στις προγραμματισμένες στάσεις, δεν θα στεκόμαστε πολύ.

Η πορεία θα κινηθεί κατά μήκος της Βουλιαγμένης, όπου υπάρχουν παράδρομοι θα πηγαίνουμε απο αυτούς. Στα νότια θα συναντηθούμε με τις αντίστοιχες συγκεντρώσεις που οργανώνουν η "Πρωτοβουλία Κατοίκων στα Νότια", που είχε και την αρχική πρωτοβουλία για την ποδηλατοπορεία, (Αγ. Τρύφωνας 10:00, Αγ. Τριάδα 10:45) και θα κατηφορίσουμε όλοι μαζί προς το Ελληνικό. Συγκέντρωση οργανώνουν και οι ¨Ποδηλάτ-ισσ-ες Νότια" (Ν. Σμύρνη 10:00).

Η διαδρομή είναι ήπια κατηφορική και χωρίς ιδιαίτερες δυσκολίες. Υπενθυμίζουμε πως δεν είμαστε αθλητές, ούτε απευθυνόμαστε σε αθλητές.

Για την επιστροφή έχουμε σκεφτεί τα εξής. Ολοι μαζί επιστρέφουμε στις 4:00 προς Σύνταγμα από το χώρο που θα γίνεται η δενδροφύτευση.

Ο καθε ποδηλάτης μπορεί να κατηφορίσει προς το Τραμ της Παραλιακής και να γυρίσει πίσω μόνος του. Τα ποδήλατα επιτρέπονται στο Τραμ όλες τις ώρες.

Εννοείται πως παμε για δενδροφύτευση. Οπότε ελάτε προετοιμασμένοι κατάλληλα και φέρτε και κανα σαντουιτσάκι διότι δεν γνωρίζουμε τί υπάρχει απο φαί στην περιοχή.

Θα τα πούμε την Κυριακή

Ποδηλάτ-ισσ-ες

gkandyl
Απών/απούσα

Γιατί όχι και ένα post στο ημερολόγιο του Ίντυ;

maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα

uparxei apo tous katoikous twn notiwn.

http://athens.indymedia.org/calendar/day.php?date=20-1-2008

vik
Απών/απούσα

Φυσική συνέχεια αυτής της κουβέντας είναι η ερώτηση αν η ανακοίνωση της πρωκάτ- κίνημα πόλης- καλύπτει και την συλλογικότητα των ποδηλατισσών.
Δηλαδή για να διευκρινίσω, στην ανακοίνωση που έχει κατακλείσει όλα τα φόρα και μέσα…
δεν αναφέρονται οι προσυγκεντρώσεις μας.
Επίσης δεν νομίζω ότι είναι αντιπαραθετικό να ανέβει και η ανακοίνωση του Ηλία, η οποία ακολουθεί απόφαση γενικής συνέλευσης και διευκρινίζει το οργανωτικό κομμάτι.
θα ειναι πολύ καλύτερα, γιατί δίνει διεξόδους σε κόσμο που μένει εκτός νοτίων περιοχών, να οργανωθούν κάπως με κατευθυνση την κοινή ποδηλατοπορεία.

maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα
rodakino
Απών/απούσα

Στη σημερινή Ελευθεροτυπία αναφέρεται λανθασμένα σαν τόπος συγκέντρωσης της πορείας το Πεδίο του Άρεως, και όχι η πλατεία Συντάγματος που είναι το σωστό.
http://www.enet.gr/online/online_text/c=112,id=86912944

maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα

esteila ena mail gia na to allaxoun, elpizw na to frontisoun.

cdouvis
Απών/απούσα

Τότε κάποιος πρέπει να περάσει κι από κει μην τυχόν ξεμείνει κανένας κακομοίρης και περιμένει άδικα. Μπράβο ρε ροδάκινο καλά που το είδες

ilias
Απών/απούσα

Μήπως οι από Πατήσια;
Αν στρίψουν στην Αλεξάνδρας -ή τουλάχιστον ένας από αυτούς - και να συναντηθούν ξανά κάπου στη Σταδίου;

Μπλέξιμο;

Το πιο απλό βέβαια είναι να βρεθεί κάποιος εθελοντής και πάει εκεί.

rodakino
Απών/απούσα

Επίσης στη Ελευθεροτυπία 19/1/2008(σελ. 56) αναφέρεται σαν συμμετοχή στις εκδηλώσεις απο τις ομάδες Μαυρο και Κοκκινο νότια της Αθήνας και Ελευθεριακή κίνηση Κορινθίας, μια προσυγκέντρωση στις 9:00 στην είσοδο της Πλαζ Αλίμου,που θα κατευθυνθεί στην συγκέντρωση στις 10:00 στον Αγ Τρύφωνα Τερψιθέας στην Γλυφάδα.
Το γράφω γιατί έχω την εντύπωση πως δεν το έχω διαβάσει πουθενά αλλού.

skywalker
Απών/απούσα

Εντάξει, έχει διευθετηθεί το θέμα για το Πεδίο. Θα κάποιος από Πατήσια να μαζέψει όσους είναι εκεί.

maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα

etoimo k to videaki, an k o contra hlios mas duskolepse ligaki sthn videolhpsh :-)

http://www.youtube.com/watch?v=2pLgf8YoI3c

ilias
Απών/απούσα

ΟΚ το κάνω λινκ και στις φωτογραφίες

Theodora
Απών/απούσα

το βιντεάκι είναι πάρα πολύ καλό. Μπράβο, μια χαρά βγήκε και με κόντρα τον ήλιο έδωσε μια πιο ρομαντική νότα.

ΥΓ. Ο σκύλος στο τέλος ήταν όλα τα λεφτά!!

rainer
Απών/απούσα

Μπραβο Μαρια!!!!!!!!
Πολυ ωραιο το βιντεο ,θα ανεβασω κι εγω καποιες φωτογραφιες.
Κανω και μια μικρη καταχρηση του χωρου για να πω ενα μεγαλο ευχαριστω σε ολα τα παιδια που με βοηθησαν με το γ.....ενο το λαστιχο μου!Ειλικρινα ευχαριστω πολυ.
Φιλικα
Μιχαλιτσα

anakosmas
Απών/απούσα

νομίζω πως η ικανοποίηση που νιώσαμε και οι λέξεις που θα χρησιμοποιούσαμε για να σας ευχαριστήσουμε όλους εσάς που ήρθατε από όλη την Αθήνα για να ποδηλατήσετε στο Ελληνικό απλά δεν φτάνουν και δεν μπορούν να αποδόσουν την ευγνωμοσύνη μας.
Όταν φτάσατε στην Αργυρούπολη απλά δεν πιστεύαμε στα μάτια μας. Δεν το πίστευε ούτε ο Ζητάς ο οποίος έσπευσε πανικόβλητος!!! Ξεκινήσαμε χωρίς πολλές-πολλές κουβέντες να σας δείξουμε το δρόμο. Εσείς μας δείξατε τον τρόπο...
Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε για να σας αποζημιώσουμε είναι ένα καλό κέρασμα προς τα τέλη Φλεβάρη. Σε ένα τρελό γλέντι για την αποκατάσταση του καμμένου στεκιού μας. Σαν και αυτό πέρσι την Τσικνοπέμπτη που από το πουθενά βρεθήκαμε να γλεντάμε 100 άτομα μέχρι το πρωί. Θα είμαστε δίπλα σας, σας θέλουμε μαζί μας.

κοσμάς
από ΠΡΩΚΑΤ

maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα

Τώρα που βρήκα καλό convector που δε μου "τρώει" τα βίντεο θα έχουμε πιο ολοκληρωμένη δουλειά, από την επόμενη φορά.Ως τότε σας ανεβάζω και ένα ακόμη κομμάτι της πορείας

http://www.youtube.com/watch?v=aDExgw-GcOY

maria-mtb
Εικόνα maria-mtb
Απών/απούσα

sas para8etw shmerino 8ema mesa apo thn a8lhtikh efhmerida sportday:

http://maria-mtb.pictiger.com/images/13929278/

anakosmas
Απών/απούσα
anakosmas
Απών/απούσα

Η ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ διοργανώνει την Τσικνοπέμπτη 28/02/08 από τις 8.00 μμ και μετά, τσιμπούσι μετά ζωντανής λαϊκής και ρεμπέτικης μουσικής στο πρόσφατα ανακαινισμένο στέκι της, στην Ήβης 79 στην Άνω Γλυφάδα (πρώην καφενείο "Καρυδιές").
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη, η ενίσχυση προαιρετική και θα κεραστεί άφθονο κρασί, ψητά και σπιτικοί μεζέδες.
 
Η Τσικνοπέμπτη είναι η πρώτη μας εκδήλωσή μετά τον εμπρησμό της 4/1.
Η παρουσία σας θα μας δώσει δύναμη και η παραμικρή συνεισφορά σας μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά.
 
Σας περιμένουμε από τις 8.00 μμ και μετά, στην Ήβης 79, στο πρώην καφενείο "Καρυδιές".
Ο δρόμος που σας φέρνει από το κέντρο της πόλης μας (Αγ.Τρύφωνας) είναι η οδός Ελευθέρου Ανθρώπου και βρισκόμαστε απέναντι από την παιδική χαρά της πλατείας Εθνικής Αντιστάσεως.

Λεωφορεία που μπορούν να εξυπηρετήσουν όσους δεν έχουν όχημα είναι τα 205, 207, 210, 128, Β1 (στάση Ψηλορείτης) και Α4 (κατεβαίνετε στο τέρμα και κατηφορίζετε την Ήβης).
 
Υ.Γ. 200 σουβλάκια ποιός θα τα φάει; μήπως να τα κάνουμε 199;
-- ΠΡΩτοβουλία ΚΑΤοίκων στα ΝΟΤΙΑ Ήβης 79, Άνω Γλυφάδαprwkat.blogspot.com