Πρωτα τους πηραν ...15 ποδηλατα και μετα τους καταργουν!

10 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
didotou
Εικόνα didotou
Απών/απούσα

Τελικα τι θα γινουν τα ποδηλατα της δημοτικης αστυνομιας;
Μηπως θα τα πουλησουν να αποπληρωσουν καμια δοση του χρεους;
...
Φτου ρε γμυ
http://www.youtube.com/watch?v=kUihJLL7I2A
...
Τωρα δηλαδη παπαλα;
Η Ελλαδα δηλαδη κυριε δεν θα εχει "επωχουμενες περιπολιες" της δημοτικης αστυνομιας με ποδηλατα που "ειναι ενα μεσο παρα πολυ φιλικο προς το περιβαλλον - φιλικο προς τους πεζους";

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
iDEALisths
Εικόνα iDEALisths
Απών/απούσα

τους προαγουν τελικα?
μηπως τωρα δε θα στηριξουν Χαμινη αλλα κτ πιο
σκοτεινα χρυσαφενιο?

Tasos
Απών/απούσα

Οι "συνάδελφοί" τους οι ΔΙΑΣ κάνουν καλύτερα τη δουλειά

lefkal
Εικόνα lefkal
Απών/απούσα

Για την ακρίβεια πρώτα τους πήραν ποδήλατα, μετά τους καταργούν και μετά τους δίνουν όπλο. Από δημοτικός αστυνομικός που η μόνη τους αρμοδιότητα ήταν να κόβουν κλήσεις που μπροστά τους να γινόταν ληστεία το μόνο που θα μπορούσαν να κάνουν ήταν να κόψουν κλήση στο συνεργό που θα περίμενε έξω με το αυτοκίνητο πως είναι δυνατόν στα πλαίσια της κινητικότητας να τους κάνεις κανονικούς αστυνομικούς??? Δηλαδή επειδή έχουμε πολλούς δημοσίους υπαλλήλους σε υπηρεσίες και λίγες νοσοκόμες να κάνουμε τους γραφιάδες νοσοκόμες?? Τι παράλογη λογική είναι αυτή?

iDEALisths
Εικόνα iDEALisths
Απών/απούσα

οι νοσοκομες περισσευουν,
γραφιαδες λειπουν κι εισπρακτορες.

podilatis mesogeiwn
Εικόνα podilatis mesogeiwn
Απών/απούσα

Ανακοινώθηκε, από την ηγεσία του υπουργείου ΠΡΟστασίας του ΠΟδηλάτη, η δημιουργία μιας νέας αστυνομικής μονάδας με τίτλο ΠΟΔηλατική ΑΣτυνόμευση, η οποία θα στελεχωθεί από πρώην μέλη της δημοτικής αστυνομίας που περιπολούσαν με ποδήλατα στους πεζόδρομους της Αθήνας. Η ΠΟΔΑΣ (κατά την ΔΙΑΣ) θα απορροφήσει από τον δήμο της Αθήνας και τα ποδήλατα και όλο τον τεχνικό εξοπλισμό (κράνη, σχάρες, τσάντες, ανταλλακτικές σαμπρέλες, μπαλώματα για τα σκασίματα, τρόμπες) που είχαν αγοραστεί από τον δήμο Αθηναίων. Εκτός από την Αθήνα όμως, η νέα μονάδα θα επεκταθεί σε όλες τις μεγάλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη, η Λάρισα, η Πάτρα και το Ρέθυμνο.

Στόχος της νέας μονάδας, της ΠΟΔΑΣ, θα είναι η αστυνόμευση των ποδηλατοδρόμων και η προστασία των ποδηλατών, από τους αμετανόητους ΙΧήδες, ενόψει της μεγάλης ανάπτυξης του δικτύου ποδηλατοδρόμων σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Όπως ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός, κος Ρόδιας, η ανάπτυξη έρχεται και έρχεται με ποδήλατο. Γι αυτό τώρα είναι η στιγμή για να γίνει πράξη η προεκλογική εξαγγελία της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού του ίδιου, για την δημιουργία της Δανίας του Νότου. Κάλεσε δε, όλους τους πολίτες των μεγάλων πόλεων να ανταποκριθούν στο κάλεσμα της κυβέρνησης και να βγουν μαζικά στους δρόμους με τα ποδήλατά τους, ή αν δεν έχουν, να νοικιάσουν ένα, με μικρό αντάλλαγμα, από τα δίκτυα ενοικιάσεως ποδηλάτων που θα στηθούν σε όλες τις πρωτεύουσες νομών καταρχήν και σε μικρότερες πόλεις στη συνέχεια, σε συνεργασία με τους κατά τόπους δήμους και το υπουργείο εποχούμενου τουρισμού.

Στην εκδήλωση παρέστη και η υπουργός εποχούμενου τουρισμού, κα Νατάσα (Όλγα λαστ γήαρ) Βάσταρεγιάννη (τα βυζιά ή οτιδήποτε άλλο), η οποία απηύθυνε κάλεσμα στους ποδηλάτες όλου του κόσμου να επισκεφθούν την Ελλάδα και να απολαύσουν τις υποδομές και τις ανέσεις, που θα παρέχει η χώρα μας. Στόχος μας, όπως είπε η κα υπουργός, είναι να καταστήσουμε την Ελλάδα παγκόσμιο ποδηλατικό κέντρο, ενώ όπως ανακοίνωσε, για φέτος περιμένουμε τουλάχιστον δύο εκατομμύρια ποδηλάτες.

Η εκδήλωση, που καλύφθηκε από πολλά ξένα τηλεοπτικά μέσα και όλα τα εγχώρια, καθώς και τον καινούριο φορέα που έφτιαξε η κυβέρνηση,
την Δ(ημόσια) Ν(εοταξική) Τ(ηλεόραση),
τελούσε υπό την αιγίδα της task force και έκλεισε με παρουσίαση τουριστικών και αστικών μοντέλων ποδηλάτων καθώς και τρόπους γρήγορης επισκευής σκασμένου ελαστικού.

Πηγή: tipineiskaidenmasdineis.blofaspot.γκρρρρρρρρ

Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

...καλά τα είπες.
Ρε συ μάστορα τι έγινε σε τούτον τον τόπο; Διάλυση των πάντων, αλλά ακόμα με ρωτάνε «πότε φεύγεις διακοπές;». Απαντώ κι εγώ «τι διακοπές λέτε ρε παιδιά, δεν βλέπετε τι γίνεται;», για να μου πουν το φοβερό «γιατί καλέ τι γίνεται; Δεν έχεις χωριό;».
Όχι ρε μεγάλε. Δεν έχω χωριό. Σε λίγο όπως πάνε τα πράγματα δεν θα έχω και πόλη. Ή μάλλον η πόλη θα έχει γίνει χωριό.

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...οτι υπαρχει κι αλλη θεραπεια:

"... Επιστολή και έκκληση προς την Αυτοδιοίκηση: Η ελεύθερη κατασκήνωση είναι βιώσιμος τουρισμός και πλούτος για όλους μας. Στηρίξτε τη!

Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους Δήμους της Ελλάδας, αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής -και όχι μόνο- κρίσης, να ενισχύσουν έμπρακτα και να συμμετέχουν στη δημιουργία ενός πανελλαδικού δικτύου περιοχών ελεύθερης κατασκήνωσης.

Οραματιζόμαστε ένα δίκτυο αυτοδιαχειριζόμενων περιοχών, όπου με την ενεργή στήριξη των Τοπικών Αρχών μέσα από τη παροχή βασικών υποδομών (οργανικές- ξηρές τουαλέτες, ντουζιέρες, πόσιμο νερό, κάδοι απορριμμάτων), η ελεύθερη και υπεύθυνη κατασκήνωση θα αναδειχθεί ως αναπόσπαστο στοιχείο των ποιοτικών τουριστικών χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής και θα διασυνδεθεί με τα τοπικά περιβαλλοντικά και πολιτιστικά αξιοθέατα. Ένα δίκτυο περιοχών ελεύθερης κατασκήνωσης, όπου θα προάγει τις αρχές τις αρμονικής συνύπαρξης ανθρώπου- φύσης, το σεβασμό στο συνάνθρωπο και τη βιοποικιλότητα, καθώς και ένα πρότυπο κοινοτικής οικολογικής συμβίωσης, στη βάση ενός κοινού πλαισίου αρχών υπεύθυνης διαβίωσης στη φύση.

Η ελεύθερη κατασκήνωση είναι ένα είδος φυσιολατρικού τουρισμού που μπορεί να συμβάλλει στη διαφοροποίηση και την ανάδειξη του τουριστικού “προϊόντος” της κάθε περιοχής (διαβάστε το άρθρο που ακολουθεί), ενισχύοντας παράλληλα τη τοπική οικονομία και διαφυλάσσοντας τη τοπική πολιτιστική και περιβαλλοντική κληρονομιά. Είναι μια βιωματική εμπειρία σε πλήρη αρμονία με τη φύση, που συμβάλει στη προσωπική ανάπτυξη και τη κάλυψη έμφυτων αναγκών, αρκεί να γίνεται με σεβασμό και υπευθυνότητα.

Οι ελευθεροκατασκηνωτές θα πρέπει να λειτουργήσουν ως οι θεματοφύλακες της κάθε περιοχής, συμβιώνοντας υπεύθυνα μέσα σε ένα κοινό πλαίσιο αρχών (διαβάστε παρακάτω μια πρόταση), με σεβασμό στα τοπικά πολιτισμικά χαρακτηριστικά και σε αμοιβαία συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες. Ο σεβασμός στο περιβάλλον είναι αυτονόητος και αναπόσπαστο στοιχείο του βιώματος της ελεύθερης διαβίωσης στη φύση για τους τακτικούς ελεύθερο-κατασκηνωτές και αντίστοιχο σεβασμό θα πρέπει να δείχνουν και οι περιστασιακοί κατασκηνωτές, που δημιουργούν συνήθως τη μεγαλύτερη όχληση.

Υπάρχει ήδη μια μεγάλη ποικιλία περιοχών ανά την Ελλάδα όπου πραγματοποιείται (με εμπόδια ή χωρίς) η ελεύθερη κατασκήνωση: Κάρπαθος, Κρήτη (Γαύδος. Σούγια, Κεδρόδασος, Γαιδουρονήσι), Αγκίστρι (Χαλικιάδα), Σαμοθράκη, Λέσβος (Χρούσος), Άι Στράτης, Ανάφη (Ρούκουνας, Κλεισίδι, Κατσούνι), Νάξος (Αλυκό), Τήλος (Έριστος), Ικαρία (Νας), Σίκινος, Νίσυρος (Παχιά Άμμος), Κάτω Κουφονήσι, Αγαθονήσι, Ηρακλειά, Δονούσα (Κέδρος, Λιβάδι), Λευκάδα (Πευκούλια), Εύβοια (Χιλιαδού, Ποταμός), Λειψοί (Πλατύ Γιαλός), Μαράθι, Χαλκιδική (Κριαρίτσι, Καβουρότρυπες), Ηλεία (Θολό, Καϊάφας), Μεσσηνία (Ελαία, Καλό Νερό, Άι Λαγούδι, Γιάλοβα), Πήλειο (Παρίσσαινα) και πολλές άλλες, γνωστές ή λιγότερο γνωστές. Διαβάστε το παρακάτω άρθρο και προτείνουμε άμεσα τον καθορισμό και την αυτοδιαχείριση των περιοχών, τη σύσταση του δικτύου και τη σήμανση των παραλιών ελεύθερης κατασκήνωσης με μια πράσινη σημαία με το περίγραμμα μιας σκηνής.

Παρακαλούμε τους ενδιαφερόμενους Δήμους να επικοινωνήσουν στο iliosporoi@yahoo.gr για μας υποδείξουν ποιες περιοχές τους προσφέρουν για ελεύθερη κατασκήνωση, αλλά και για την οργάνωση περαιτέρω δράσεων στήριξης της πρωτοβουλίας.

Η κρίση θα οδηγήσει ακόμα περισσότερο κόσμο στην ελεύθερη κατασκήνωση. Ας θέσουμε τις βάσεις για να γίνει αυτή η εμπειρία ένα αξέχαστο βίωμα για όλους, με απόλυτο σεβασμό στο περιβάλλον και το τοπικό στοιχείο. Η ελεύθερη κατασκήνωση προϋποθέτει υπεύθυνη συμπεριφορά απέναντι στο συνάνθρωπο και το περιβάλλον και έτσι κανένας δεν θα μπορεί να απαγορεύσει αυτό το δικαίωμα. Αυτή τη πρωτοβουλία την αφιερώνουμε στον αείμνηστο Δήμαρχο Τήλου, κ. Αναστάσιο Αλιφέρη, που ήταν ο πρώτος αυτοδιοικητικός που μερίμνησε σοβαρά για την διευκόλυνση της ελεύθερης κατασκήνωσης και τη διασύνδεσή της με το οικοτουριστικό πρόγραμμα του νησιού.

Ηλιόσποροι

Επιστολή και έκκληση προς την Αυτοδιοίκηση: Η ελεύθερη κατασκήνωση είναι βιώσιμος τουρισμός και πλούτος για όλους μας. Στηρίξτε τη!

Η ελεύθερη κατασκήνωση είναι πηγή εισοδήματος και όχι απειλή για τις τοπικές κοινωνίες και τα τοπικά οικονομικά συμφέροντα, ούτε καν για όσους ασχολούνται με τον οργανωμένο τουρισμό.

Υπάρχει μια στρεβλή αλλά ευρέως διαδεδομένη αντίληψη σε διάφορες περιοχές που φιλοξενούν παραλίες ελεύθερης κατασκήνωσης, ότι αν διώξουν αυτό το είδος τουρισμού θα έρθουν άλλοι τουρίστες πιο “ποιοτικοί”, με πολλά λεφτά να ξοδέψουν προς όλες τις κατευθύνσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι οι περισσότερες διώξεις της ελεύθερης κατασκήνωσης γίνονται σε περιοχές που φιλοξενούν οργανωμένα κάμπινγκ και ενοικιαζόμενα δωμάτια.

Η εμπειρία έχει δείξει ότι από όπου έφυγαν οι ελεύθεροι κατασκηνωτές, οι παραλίες είτε ερήμωσαν, είτε τις εκμεταλλεύτηκαν επιτήδειοι καταπατητές και οργανωμένα τουριστικά συμφέροντα, επιβάλλοντας τη “μονοκαλλιέργεια” ενός τουριστικού μοντέλου με ημερομηνία λήξης. Όπως ένα οικοσύστημα γίνεται έρημος όσο μειώνεται η ποικιλία των ειδών του, έτσι και ένας τόπος ερημώνει αν στηρίζεται σε περιορισμένη ποικιλία “τουριστικού προϊόντος” και παραγωγικών δραστηριοτήτων. Όπως η πλούσια ποικιλία ειδών σε ένα οικοσύστημα, έτσι και το “διαφοροποιημένο τουριστικό προϊόν” καθώς και η ποικιλία παραγωγικών δραστηριοτήτων ενός τόπου, θα συμβάλλουν στο να είναι βιώσιμος, να καλύψει δηλαδή τις ανάγκες του χωρίς να κλέψει αυτό το δικαίωμα από τις επόμενες γενιές, και το σημαντικότερο χωρίς να τις διώξει μακριά του.

Το είδος του οργανωμένου τουρισμού που προσφέρει απλά ήλιο, άμμο και θάλασσα, ή ακόμα χειρότερα ο “allinclusive” τουρισμός σε τεράστιες ξενοδοχειακές μονάδες, έχει δείξει σε χώρες που το εφαρμόζουν εδώ και πολλά χρόνια (Ισπανία, Πορτογαλία, κλπ) ότι οδηγεί σε αλλοίωση του τοπίου και του παραδοσιακού χαρακτήρα, οδηγεί σε ερήμωση, σε κατασπατάληση των φυσικών πόρων και τελικά σε συρρίκνωση του αριθμού των επισκεπτών. Άρα δεν έχουμε κανένα συγκριτικό πλεονέκτημα προσφέροντας μόνο αυτά σαν “τουριστικό προϊόν”, από τη στιγμή μάλιστα που δεν αναπτύσσουμε καινοτόμες και εναλλακτικές δραστηριότητες. Ούτως ή άλλως, υπάρχουν άλλοι, αμόλυντοι από τη μαζικότητα, τουριστικοί προορισμοί στην γειτονιά μας που δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τον ήλιο, την άμμο και τη θάλασσά μας, είναι πιο φτηνοί (πχ Τουρκία, Κροατία) και προσφέρουν καλύτερες υπηρεσίες.

Από την άλλη, σε περιοχές που έχει αναπτυχθεί ένα διαφορετικό μοντέλο τουρισμού με “διαφοροποιημένο”- ποικίλο προϊόν (πχ συνδυασμός νυχτερινής ζωής και ήπιων εμπορικών δραστηριοτήτων με οικολογικό, αγροτικό, συνεδριακό, πολιτιστικό, ορειβατικό-αναρριχητικό, ερευνητικό- εκπαιδευτικό, φυσιολατρικό τουρισμό), όπου συνυπάρχουν οι ξενοδοχειακές μονάδες μικρής κλίμακας, τα ενοικιαζόμενα δωμάτια, τα οργανωμένα κάμπινγκ αλλά και ελεγχόμενες περιοχές ελεύθερης διαβίωσης, όχι μόνο έχει διατηρηθεί το τοπίο και ο τοπικός χαρακτήρας (που είναι ο κύριος πόλος έλξης), αλλά έχει αναπτυχθεί μια βιώσιμη τοπική οικονομία και μια μακροχρόνια ζύμωση στις σχέσεις ανάμεσα σε τακτικούς επισκέπτες και κατοίκους. Οι ελεύθεροι κατασκηνωτές άλλωστε χρησιμοποιούν ακριβώς τα ίδια μαγαζιά μιας τοπικής κοινωνίας με αυτούς που διαλέγουν να μένουν σε κάποιο ενοικιαζόμενο δωμάτιο ή σε ξενοδοχείο, και συμβάλλουν εξίσου στην τοπική οικονομία.

Η ελεύθερη κατασκήνωση είναι ένα είδος φυσιολατρικού τουρισμού χαμηλής όχλησης που λειτουργεί συμπληρωματικά, και όχι ανταγωνιστικά, με τον τουρισμό σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια και οργανωμένα κάμπινγκ, συμβάλλει δε στη ποικιλομορφία του “τουριστικού προϊόντος” ενός τόπου και στην αύξηση των τουριστών σε απόλυτους αριθμούς. Άλλωστε τα άδεια ενοικιαζόμενα δωμάτια δεν θα γεμίσουν ποτέ με τους διωκόμενους ελεύθερο-κατασκηνωτές. Κανένας που πάει για ελεύθερη κατασκήνωση σε ένα μέρος δεν θα πήγαινε σε ενοικιαζόμενα δωμάτια αν τον έδιωχναν από την παραλία, απλά θα επέλεγε κάποιο άλλο μέρος να κατασκηνώσει. Ελεύθερη κατασκήνωση κάνουμε κυρίως γιατί επιλέγουμε την άμεση επαφή με τη φύση και τη διαβίωση κάτω από τα αστέρια, και δευτερευόντως λόγω οικονομικών κριτηρίων. Γι αυτό και οι περισσότεροι που κάνουμε ελεύθερη κατασκήνωση, ιδίως όσοι προτιμούν τακτικά ένα συγκεκριμένο μέρος, έχουμε ανεπτυγμένο ένα έντονο αίσθημα ευθύνης απέναντι στην φύση που μας φιλοξενεί, μια κουλτούρα σεβασμού, αλληλεγγύης και προστασίας..."

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Λετε τωρα που θα μεινουν χωρις δουλεια (;)
να το ριξουν στο "παρεμποριο"
που με τοσο ζηλο κυνηγουσαν;

Οι αστυνομικοι (δημοτικοι, ρεμπετικοι, κτλ κτλ)
θεωρουνται δημοσιοι υπαλληλοι;

hidefnick
Εικόνα hidefnick
Απών/απούσα

http://lawandordermag.epubxp.com/i/144260/53

(και δεν διαβάζω τέτοια περιοδικά. Σε ποδηλατικό site το πέτυχα)