Στον Δρόμο του Σπύρου…

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Αναδημοσίευση από SOS Τροχαία Εγκλήματα 10/3/2012.

Ο Σπύρος Παπαγιάννης χτυπήθηκε από ΙΧ που παραβίασε το κόκκινο φανάρι στην διασταύρωση των οδών Ηλιουπόλεως και Καφαντάρη. Έχασε τον τελευταίο αγώνα του μετά από 34 ημέρες στην εντατική στις 14/4 Μεγάλο Σάββατο. Από την σελίδα στο facebook “Σπύρος Παπαγιάννης και φίλοι“ αναδημοσιεύουμε ένα κείμενο για την δωρεά 12 ποδηλάτων στην “Κιβωτό”.

Σπύρος Παπαγιάννης
Γεια σε όλους.
Ένας από τους λόγους που δημιουργήθηκε αυτή η σελίδα ήταν για να ενημερωθείτε για το πως θα διατεθούν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν αντί στεφάνων.
Έτσι λοιπόν αγοράστηκαν 12 αρκετά καλά ποδήλατα ώστε να παρέχουν ασφάλεια στα παιδιά και να είναι ανθεκτικά. Η επιλογή του ιδρύματος που θα τα διαθέταμε δεν ήταν καθόλου εύκολη υπόθεση, καθώς κάποια ιδρύματα είχαν ήδη ή προτιμούσαν χορηγίες άλλου είδους. Καταλήξαμε στην Κιβωτό του κόσμου καθώς από την πρώτη στιγμή οι άνθρωποι εκεί αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τη χειρονομία μας.
Να σας πω ενημερωτικά ότι η Κιβωτός φιλοξενεί 100 παιδιά και έχει άλλα 300 υπό την προστασία της στηρίζοντας τις οικογένειές τους ώστε να μην απομακρυνθούν από αυτές. Δε λαμβάνει χρηματική βοήθεια από κρατικούς ή άλλους φορείς, στηρίζεται στην εθελοντική εργασία και όπως χαρακτηριστικά μας είπε ο πατερ Αντώνιος (el capitano όπως έλεγε το ταμπελάκι στο γραφείο του) η Κιβωτός λειτουργεί χάρη στη συνδρομή απλών φτωχών ανθρώπων. Συναντήσαμε παιδιά διαφόρων εθνικοτήτων και όλων των ηλικιών, αλλά κυρίως παιδιά που ξέρουν να σέβονται, να εκτιμούν και να λένε ευχαριστώ από καρδιάς. Από τα περίπου 50 παιδιά που μιλήσαμε όλα ήξεραν ποδήλατο αλλά μόνο 3 είχαν δικό τους.
12 ποδήλατα 400 παιδιά
Πως μοιράζονται όμως 12 ποδήλατα σε 400 παιδιά; Μας απασχόλησε πολύ αυτό το ερώτημα και καταλήξαμε στο ότι είναι καλύτερα να μείνουν τα ποδήλατα στο χώρο για όλα τα παιδιά, ενώ παράλληλα μπορούμε να φτιάξουμε μια ποδηλατική ομάδα που στα πλαίσια των δραστηριοτήτων της να έχει και βόλτες με τα ποδήλατα εκτός της Κιβωτού. Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν με την ιδέα…
PAPAΓια την υλοποίηση αυτού του σχεδίου χρειαζόμαστε άμεσα κράνη, γι’αυτό αν κάποιος από εσάς μπορεί να προσφέρει ποδηλατικά κράνη (για ηλικίες 10-18 ετών) είναι ευπρόσδεκτα. Επιπλέον όποιος θέλει να συμμετέχει με οποιοδήποτε τρόπο στις δράσεις αυτής της ομάδας είναι καλοδεχούμενος.
Κλείνοντας, να ευχαριστήσω τον Κώστα για την πολύτιμη βοήθειά του καθ’όλη τη διάρκεια αυτού του εγχειρήματος, τον Τζόνυ που για άλλη μια φορά μας διέθεσε το φορτηγάκι του, τη Μαρία και τον Άκη για τη χείρα βοηθείας και τον τόνο ευθμίας που έδωσαν στο πρωινό της προηγούμενης Κυριακής,τη Σοφία που είναι πάντα παρούσα και που οι ευχαριστίες μου είμαι σίγουρη ότι εκφράζουν και εκείνη, και τέλος όλους εσάς που συνεισφέρατε και δώσατε χαρά σε αυτά τα παιδιά.
12 ποδήλατα 400 παιδιά
Είμαι σίγουρη ότι ο Σπύρος θα χαιρόταν πολύ με αυτή μας την ενέργεια. Η μάλλον θα ενθουσιαζόταν με το δικό του μοναδικό, παθιασμένο τρόπο χωρίς να παραλείψει να κάνει και μερικές σούζες με τα παιδιά, εαν τα πράγματα γίνονταν παραπάνω σοβαρά απ’όσο έπρεπε.Καλό βράδυ και καλές ορθοπεταλιές.
Εύη

Δείτε τη σελίδα στο facebook: ΕΔΩ
Περισσότερα για τον Σπύρο σε προηγούμενες αναρτήσεις μας και στο http://www.soste.gr στη σελίδα Πρόσωπα.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Και ακόμα περισσότερα από εμένα γι' αυτήν σας την πρωτοβουλία.
Εδώ μέσα έχουν ακουστεί δεκάδες σχόλια για τους «κακούς παπάδες», ίσως όμως κάποιοι τα έπαιρναν πίσω αν γνώριζαν τον πατέρα Αντώνιο, έναν νέο άνθρωπο που έχει κάνει το αδύνατο δυνατό σε μία από τις πλέον υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας.
Τα πενιχρά μου οικονομικά αυτήν περίοδο δεν μου επιτρέπουν μία μεγάλη προσφορά, όμως αυτό που μπορώ θα ήθελα να το προσφέρω. Αν κανονίσετε κάποια δράση που θα περιλαμβάνει τα παιδιά της «Κιβωτού του Κόσμου», ενημερώστε ώστε η προσφορά αυτή να γίνει από κοντά.
Και πάλι μπράβο από εμένα και ελπίζω αν ακολουθήσουν σχόλια να αναφέρονται στην πράξη σας και μόνο σε αυτή.
Ο Θεός να αναπαύει την ψυχή του Σπύρου, περνάω συχνά από το σημείο αυτό με το ποδήλατο μου και η ανάγνωση του ατυχήματος είναι διπλά σοκαριστική.

Vale
Απών/απούσα

Γι'αυτό σας γουστάρω.

Ακόμα και στην ενημέρωση,υπέροχοι.Το μόνο σίγουρο πως υπάρχει ελπίδα.