Βοήθεια για αγορά νέου ποδηλάτου

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Nigat
Απών/απούσα

Καλησπέρα παίδες, μόλις γράφτηκα στο site και βρίσκομαι στην αναζήτηση ποδηλάτου μιας και πήρα μέρος σε 2 freeday, πράγμα που με εξιτάρισε ιδιαίτερα και ''ξεσκόνισε'' τον παλιό ενθουσιασμό μου για τα ποδήλατα!
Η ιδέα του φιξ μου φάνηκε ιδανική στην αρχή και μετά από αρκετό ψάξιμο κατέληξα στο Fuji Feather, το οποίο μου φάνηκε αρκετά value for money με βάση τις κριτικές του.
Ύστερα ήρθε η κρίση του θείου μου (Ο οποίος και με έβαλε στο τρυπάκι της ποδηλασίας και είναι αρκετά σχετικός με το όλο θέμα) και μου είπε εν ολίγοις να προτιμήσω κούρσα. Το θέμα μου είναι ότι με λίγο ψάξιμο, συνειδητοποίησα πως δε βρίσκεις αξιόλογη κούρσα στο εύρος της τιμής του feather (~500).
Το max όριο που μπορώ να διαθέσω είναι 600-700 ευρώ.
Θα ήθελα και τη δική σας άποψη πάνω στο θέμα καθώς και τις προτάσεις σας για ποδήλατα σε αυτές τις τιμές (Ακόμα και μεταχειρισμένα αν αξίζει).
Το ύψος μου είναι 1.93 και το βάρος 80 κιλά.
Κάθε απάντηση από σχετικούς με το θέμα αλλά και οποιαδήποτε ορθολογική γνώμη μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη και βοηθητική!
Cheers!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
LambrosMak
Εικόνα LambrosMak
Απών/απούσα

Συμφωνώ με τον θείο. Κουρσάκι. Το fixed gear που λες απο οτι θα σου πουνε και οι πιο εμπειροι απο εμενα δεν ειναι για εμας τους προσφατα ξεσκονισμενους.
Με 600-700 παιρνεις ανετα καινουργιο κουρσακι. Ενα παραδειγμα απλα http://www.gatsoulis.gr/index.php?controller=product&path=192_197&produc...
και ακομη καλυτερο σε μεταχειρισμενο.

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

για αρχή σκέψου τι ζητάς , η βόλτα που αναφέρεις είναι απλά μια χαλαρή και αργή βόλτα σε δρόμο χωρίς τις πραγματικές συνθήκες δρόμου, δεν είναι μετρό σύγκρισης για να σου προτείνουμε κούρσα πόλης βουνού κλπ.
Τώρα εγώ θα κοίταζα και σε μεταχ να δω τι κυκλοφορεί όταν όμως έβλεπα τι περίπου ζητάω .
Το φιξ σε περιορίζει προσωπικα δεν το βλέπω σωστό σαν πρώτο ποδήλατο , όμορφο ναι πρακτικό όχι κ τόσο

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Θα ειμαι λιγο πιο "κακος" απο τον απο πανω.
Το οτι πηγες σε καποια freeday και μετα λες οτι εισαι για κουρσα ειναι απο τους πιο λαθους λογους που εχω ακουσει. Βεβαια να υποθεσω οτι ο συγγενης σου που σου ειπε για κουρσα (αφου οπως λες εχει και καποια εμπειρια) ξερει κατι που δεν μας λες εσυ.
Παντως δεν ειναι το πιο καταλληλο ποδηλατο η κουρσα για βολτες τυπου freeday. Mεχρι και το single (προσεξε single οχι fixed) ειναι καλυτερο για τις βολτες που περιγραφεις.
Μαλλον χρειαζονται περισσοτερα δεδομενα.

υ.γ.Γυρω στα 500 υπαρχουν πια αρκετα αξιοπρεπη φιξακια-singlakia, για εμενα ισως καλυτερα απο το fuji.

Nigat
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για τις προτάσεις σας, ο λόγος που μου πρότεινε κούρσα είναι για να κάνουμε πιο απαιτητικές και μεγάλες διαδρομές πέραν του freeday αλλά και για τη δική μου εξυπηρέτηση μέσα στην πόλη.
Ένας ακόμη λόγος (και βασικός ίσως για μένα) που προτιμώ ποδήλατο σε τέτοιο στυλ είναι γιατί με έλκει εμφανισιακά να το οδηγήσω, σε αντίθεση με ένα urban/MTB που δε θα μου έκανε ιδιαίτερη αίσθηση. Αυτά φυσικά είναι υποκειμενικά γούστα και ίσως να κάνω λάθος με βάση την πρακτική χρήση του ποδηλάτου.
Από ό,τι φαίνεται, μάλλον θα απορρίψω το φιξάκι ως πρώτο ποδήλατο και τη βραχύχρονη αγάπη μου προς αυτό.
Οποιαδήποτε άλλη πρόταση ή συμβουλή έχετε να μου δώσετε, είτε γενική είτε άμεση -π.χ. προτείνοντας κάποιο ποδήλατο-, θα μου είναι ιδιαίτερα χρήσιμη.
Ευχαριστώ και πάλι

Acanthor
Απών/απούσα

Ρίξε μια ματιά στις κατηγορίες road hybrid και fitness. Ειδικά για fitness θα βρεις άπειρα θέματα εδώ μέσα. Κι εγώ στο ψάξιμο είμαι γενικώς με αναβαθμίσεις και κατηγορίες ποδηλάτων.
Η κούρσα είναι πιο απόλυτη και θεωρώ ότι αν δεν ξέρεις 100% τί θέλεις (όπως εγώ που δεν ξέρω τί μου γίνεται) μπορεί να σε κουράσει γρήγορα και να έχεις τα αντίθετα αποτελέσματα από τα προσδοκώμενα.

LambrosMak
Εικόνα LambrosMak
Απών/απούσα

Αν είναι για μέσα στη πόλη...συμφωνώ με τον από πάνω. Ίδιας κατηγορίας είμαι και εγώ, στο ψάξιμο, δε ξέρω πολλά παραπάνω. Και τελευταία αυτό δείχνει να είναι καλύτερο για μένα, fitness? road hybric? κούρσα με ίσιο τιμόνι τα λέω εγώ. κάτι σαν και αυτό πχ http://www.car.gr/classifieds/bicycles/view/5148002/

contact