Έκθεση φωτογραφίας της Θαλασσινής Δούμα με θέμα το ποδήλατο

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Έκθεση Lean On της Θαλασσινής Δούμα
09/09/2008 09/09/2008

Θαλασσινή Δούμα

Η Ιntersys AE, επίσημη αντιπρόσωπος της Canon στην ελληνική αγορά, υποστηρίζει την έκθεση της διακεκριμένης φωτογράφου Θαλασσινής Δούμα με τίτλο “Lean On” (“Στηρίζομαι”). Στην ασπρόμαυρη φωτογραφική σειρά που θα φιλοξενηθεί στη Galerie Zygos, από τις 17 Σεπτεμβρίου έως και τις 5 Οκτωβρίου 2008, η Θαλασσινή Δούμα παρουσιάζει λεπτομέρειες ποδηλάτων που ξεφεύγουν από μια απλή καταγραφή. Οι φόρμες των ποδηλάτων αποκτούν σχεδόν ανθρώπινη υπόσταση. Κάθε ποδήλατο είναι ένα “ζωντανό” κομμάτι. Έχει προσωπικότητα καθώς “φέρει” τη ζωή του αναβάτη του. Μέσα από το φακό της Δούμα βλέπουμε τα ανθρωποκίνητα αυτά οχήματα να ξαποσταίνουν, να ησυχάζουν ή να περνούν φευγαλέα κάτω από το βροχερό ουρανό της Ολλανδίας όπου έγιναν οι λήψεις, σα να αποκτούν ξαφνικά αισθήσεις όπως κάθε ζωντανό όν.

Διάχυτος λυρισμός, οξυδερκής ματιά, αρμονικές συνθέσεις και αφηγηματική διάθεση συμπληρώνουν μια πρωτότυπη μονογραφία. Ο φωτογραφικός φακός μετουσιώνεται με τη σειρά του σε όχημα μιας δημιουργικής προοπτικής και σύλληψης ενός αντικειμένου που για κάποιους λειτουργεί ως σύμβολο - απομεινάρι της εποχής της παιδικής αθωότητας, για άλλους όμως συμβαδίζει με τις ανάγκες της δικής τους, σύγχρονης καθημερινότητας. Ο διττός συμβολισμός του μέσου συμπράττει με την καινοτόμο έκφραση του πνεύματος, τη δημιουργικότητα, το πάθος και την έμπνευση, έννοιες τις οποίες η Canon «υπηρετεί» πιστά τόσα χρόνια.

Τα επίσημα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου από τις 8:00 μμ.

Η Θαλασσινή Δούμα ζει και εργάζεται στην Ελλάδα και την Ιταλία. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές και ατομικές εκθέσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
dvarnav
Απών/απούσα

Ακούγεται ελκυστική η θέαση μιας τέτοιας έκθεσης .... μπορούμε να έχουμε και την διεύθυνση της Gallery ?

ens kanens
Απών/απούσα

Καλημέρα dvarnav

Για περισσότερα ρίξε μια ματιά στο www.leanon.gr

Η αν σου έχει μείνει οποιαδήποτε απο της ακόλουθες εφημερίδες της περασμένης Κυριακής 14/9 έχει άρθρα για την έκθεση στα ένθετα τους:
Καθημερινη,
Ελευθεροτυπία
Εθνος,
Ελευθερος Τύπος

contact