Κλοπή ποδηλάτου μετρό Αιγάλεω

32 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
dilated
Απών/απούσα

Σήμερα (ημέρα των γενεθλιών μου) μου έκλεψαν το ποδήλατο στο σταθμό του μετρό στο Αιγάλεω. Ένα Scott Sportster P5 ασημένιο. Είχε στα πλάγια του διαγώνιου σωλήνα δύο αυτοκόλλητα (Ride A Fucking Bike και Bike And Destroy) κι ένα στον οριζόντιο (The Mars Volta).

Ήταν η πρώτη (και τελευταία) φορά που άφησα ποδήλατο στο μετρό. Το είχα με αλυσίδα υποτίθεται καλή. Αν κάποιος δει/ακούσει οτιδήποτε ας το αναφέρει.

Τώρα κάνω ήδη έρευνα αγοράς για καινούριο...happy birthday to me!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

η περιοχή αυτή ακόμα και με τη λειτουργία του μετρό δεν φαίνεται να αναβαθμίζεται ιδιαίτερα. Μόνο τα μαγαζιά και γενικότερα οι επιχειρήσεις εκεί τριγύρω δίνουν ζωή αλλά από ποιότητα κόσμου χάλια. Βέβαια σε σταθμούς μετρό έχουν ανοίξει άλλες "επιχειρήσεις" όπως ματάκιδες που παρακολουθούν την κίνηση στην πλατεία, σταμπάρουν αυτούς που αφήνουν ποδήλατο και όταν νιώσουν σίγουροι επεμβαίνουν. Μήπως θα έπρεπε να υπάρχει αστυνομικός στην πλατεία; Γιατί πλέον με την ανεβασμένη κίνηση νομίζω ότι χρειάζεται η παρουσία τουλάχιστον ενός και όχι μόνο στο Αιγάλεω αλλά άνωθεν κάθε σταθμού του μετρό. Άρα λοιπόν εδώ πιστεύω ότι τίθεται θέμα αστυνόμευσης των εξωτερικών χώρων των σταθμών  για αυτονόητους λόγους, όχι μόνο ποδηλατικούς φυσικά. Οι σταθμοί είτε βρίσκονται σε προυπάρχουσες πλατείες είτε δημιουργούν νέες που αυτές με τη σειρά τους αποτελούν ένα πολυσύχναστο δημόσιο χώρο. Αυτοί οι χώροι είναι ελεγχόμενοι τουλάχιστον τις ώρες λειτουργίας του μετρό ή όχι; Δεν θα έπρεπε;

ofios
Απών/απούσα

Ε, ναί, βρε συ podilanden, αυτό φταίει, η φύλαξη....Γιατί όπου υπάρχει έλεγχος και αστυνόμευση οι κλέφτες, ως γνωστόν, τα κάνουν πάνω τους απ' τον φόβο τους...

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Ερώτηση σε όσους αφήνουν τα ποδήλατά τους έξω για ώρες.

Θα αφήνατε ποτές 300 Ευρώ έξω από το Μετρό ή όπου αλλού για 3-4 ώρες;

abyss
Απών/απούσα

Οπότε, τι συνιστάς βρε Eaglos; Να μην χρησιμοποιούμε ποδήλατα για μέσο μεταφοράς στην πόλη; Να κινούμαστε με ποδήλατα των 50-100 ευρώ (ε, άμα είναι να συγχύζομαι στο δρόμο, το κάνω και με το αυτοκίνητο ακόμα καλύτερα); Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε (εκτός από το αναδιπλούμενο!) είναι να το ασφαλίζουμε όσο το δυνατόν καλύτερα γίνεται.

Το βασικό, και απόλυτα εφικτό, αίτημα, κατά τη γνώμη μου, πρέπει να είναι όχι τόσο η μεταφορά ποδηλάτων στο μετρό, αλλά η δημιουργία ασφαλών χώρων φύλαξης ποδηλάτων.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

basika me 150 eyro perneis ena siderenio podilato poli mourlia shimano panw dipatous troxous 27 taxytites :D
perneis kai ena petalo ton 10 eyro
kai eisai arxontas :D
mia bradia se taberna mazi mou einai 160 eyro
:P

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

@Abyss
Έχω ξαναγράψει τι προτείνω.

α. Είτε παίρνεις ένα ποδήλατο 3-5 χρονών με 100-150 ευρώ.
β. Είτε παίρνεις ένα σιδερένιο που προτείνει ο planet.
γ. Είτε παίρνεις σπαστό με 300 Ευρώ.
δ. Είτε το κλειδώνεις σε ιδιωτικό χώρο μέσα στη δουλειά σου.
ε. Πάντα πέταλο.

Δεν καταλαβαίνω που είναι το παράλογο στα παραπάνω. Λεφτά για 2-3 ποδήλατα το χρόνο δεν περισεύουν.
~~~~~

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

diorthosi 21 taxytites:D

abyss
Απών/απούσα

Ουδέν παράλογο.

Αλλά η λύση των δύο ποδηλάτων, ένα "καλό" και ένα για κάθε μέρα δεν είναι εφικτή για όλους. Άσε που η χαρά όταν αγοράζεις ένα ποδήλατο είναι να το καβαλάς κάθε μέρα. Σιγά μη συμβιβαστείς με την μπακατέλα 5 μέρες την εβδομάδα για να χαρείς το καινούργιο κοσκινάκι το ΣΚ!

Τέλος πάντων, Εύχομαι να βρει το Scott ο φίλος μας.

freediver
Εικόνα freediver
Απών/απούσα

αμαν πια ρισκαρεις που ρισκαρεις παρε και προφυλαξεις

dilated
Απών/απούσα

...έφαγα σήμερα, αλλά δεν το εντόπισα πουθενά. Έκοβα βόλτες γύρω-γύρω, κάποια στιγμή πήγα και προς Μοναστηράκι, ρώτησα και τα δύο ποδηλατάδικα στην Ηφαίστου, αλλά τίποτα. Αποφάσισα να πάρω καινούριο, γιατί μόνο έτσι θα μου περάσει. Δεν αφήνω στο μετρό ούτε ποδάλατο με 50 ευρώ. Να πάνε να ^%#@^%, όταν τα αφήσουν μέσα θα το παίρνω στη δουλειά μου. Μέχρι τότε ΜΟΝΟ βόλτες!

spirosta
Απών/απούσα

Οτιδήποτε και να κάνεις να πάρεις ένα πέταλο.... Μόνο έτσι θα το χαρείς πολύ..

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

basika giati den pas stin douleia sou me to podilato?
kai ena paidi poulaei to podilato tou ena scott sub30 nomizw o ledman
:D
afta

dilated
Απών/απούσα

Δουλεύω Χολαργό και μένω Χαϊδάρι. Το επιχείρησα μια-δυο φορές αλλά όσο χαλαρά και να πάω ιδρώνω. Ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός. Μετά, ακόμα κι αν αλλάξω, δε νιώθω άνετα.

Έχω ήδη παραγγείλει ένα πέταλο της OnGuard (pitbull) και το περιμένω. Σήμερα το απόγευμα ή αύριο θα πάω για καινούριο. Θέλω trekking ποδήλατο, όχι mountain. Λέω αυτή τη φορά να προτιμήσω Γερμανία. Focus Cariboo Peak ή Univega Terreno 400. Έχεις κανείς άποψη;

Βασικά θα ήθελα να πάρω κάτι από την Cross (που έχει την αντιπροσωπεία) γιατί γνωρίζω κάποιους που δουλεύουν εκεί και είναι δίπλα μου για όποτε χρειαστώ κάτι.

Βασικά μετά από ένα χρόνο περίπου χρήση του προηγούμενου που είχε v-brakes, διαπίστωσα πως τα δισκόφρενα για την κίνηση μέσα στη "ζούγκλα" είναι απαραίτητα!

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Με πόσα πηγαίνεις μέσα στη ζούγκλα ώστε να μην σε σταματάνε τα v-brakes;

Επίσης τι φρένα είχες επάνω; Ήταν ρυθμισμένα σωστά; Τακάκια άλλαξες; Φρενάρεις με το πίσω φρένο ή το μπροστα;

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

patas tin maneta tou frenou gia na stamatiseis?

dld pisteveis oti me 45 bathmous den tha idroneis me to city?
afto thelw na to dw :D
ta focus einai omorfa podilata kai arketa ftina kai kala kati san ideal dld apla pio elafria :D
tora gia to kalitero xeirotero den kserw mias kai den exo kabalisei :D

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

apla prospathisw na baleis pio texnita rouxa...
pio sosto isothermiko ktl ktl ktl
:D

dilated
Απών/απούσα

Λοιπόν ένα ένα...

Καταρχήν δεν είπα πως δε θα ιδρώνω με το trekking! Και αυτό που μου έκλεψαν trekking ήταν ;-)

Τεχνικά ρούχα φόραγα. Όλα NIKE με Dry-Fit. Βασικά δεν μπορείς να πηγαίνεις πάντα χαλαρά, γιατί θα βγεις σε μεγάλους δρόμους και θα χρειαστεί να πας πιο γρήγορα σε κάποιες περιπτώσεις.

Σχετικά με το φρενάρισμα τώρα. Μια χαρά ρυθμισμένα ήταν τα φρένα μου. Δεν είναι πως τα v-brakes δεν σταματάνε, προς θεού. Απλά νομίζω πως μέσα στη πόλη πολλές φορές χρειάζεσαι απόλυτο φρενάρισμα, κι εκεί είναι που υπερτερούν οι δίσκοι.

Βέβαια θέλω να ικανοποιήσω και την καυ*$@! μου! Για αυτό αυτή τη φορά λέω να αγοράσω κάτι καλύτερο. Ψήνομαι περισσότερο για το Univega.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Όταν μπαίνει στην εξίσωση η κ@....λα μας τότε όλα τα υπόλοιπα περιτεύουν :)

Πάντως και το Focus και το Univega φοράνε το M485 που είναι entry level υδραυλικό της Shimano και κοστίζει καμια 40άρα ευρώ το κάθε φρένο. Οπότε μην περιμένεις το "απόλυτο φρενάρισμα" με 40 ευρώ :)

Για να δεις κάτι διαφορετικό είτε πήγαινε στο Focus Lost Lagoon με τα Magura Julie είτε στο Univega Terreno 500. Πάντως στο 90%+ των περιπτώσεων δεν θα δεις διαφορά όταν είσαι με ταχύτητες πόλης. Το μόνο καλό είναι ότι μπορείς να τα μεταφέρεις (τα φρένα) στο επόμενο ποδήλατο :)

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

pio univega koitas kai se ti timi to brikes???

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

με τι ακριβώς κλειδαριά ήταν κλειδωμένο;
Κουλούρα, χοντρο συρματοσχοινο ή αλυσίδα, αν ξέρεις μάρκα και μοντέλο ή τουλάχιστον την διάμετρο...

Know the enemy...

Αν και άλλοι είναι οι πραγματικοί εχθροί...

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

yparxoun kaliteres markes apo tin nike se themata isothermikou:D
anti na koitas sta athlitika des sta oreibatika :D

dilated
Απών/απούσα

Δεν άντεξα περισσότερες μέρες. Μόλις γύρισα από το ποδηλατάδικο με το καινούριο μου ποδήλατο. Univega Terreno 400! Από τα λίγα μέτρα που έκανα (2-3 χιλιόμετρα βασικά) έχω καταλάβει πως δεν έχει καμία σχέση με το προηγούμενο. Και είναι λογικό αν συγκρίνει κανείς τα περιφερειακά τους.

Το ποδήλατο το ερωτεύτηκα όταν το είδα live. Μέχρι σήμερα το έβλεπα μόνο σε φωτογραφία και από κοντά είναι πολύ πιο όμορφο. Διαγώνιος σωλήνας και ψαλίδι (κυρίως) κάνουν τη διαφορά σε σχέση με το Cariboo Peak της Focus.

Θα βολτάρω αυτές τις μέρες και θα καταγράψω εντυπώσεις αναλυτικά.

Για τα ρούχα τώρα γνωρίζω πως υπάρχουν καλύτερα από τα Nike αλλά επειδή έχω μια άκρη, ψωνίζω Nike κυρίως.

Για τα φρένα θα τα πούμε όταν κάνω κάποια χιλιόμετρα.

Η τιμή καταλόγου είναι 700 ευρώ. Το πήρα με μια καλή έκπτωση και σε 6 άτοκες λόγω γνωριμίας (δεν την αναφέρω για ευνόητους λόγους).

υ.γ Είχα δύο απλές κλειδαριές με συρματόσχοινο στο ποδήλατο που μου έκλεψαν. Ξέρω πως ήταν λάθος μου, αλλά ξαναλέω πως δεν το άφηνα στο μετρό ποτέ. Έτυχε εκείνη τη μέρα κι αναγκάστηκα να το αφήσω. Τώρα πήρα ήδη μια (υποτίθεται αθραυστη) και περιμένω το πέταλο της OnGuard να μου έρθει την άλλη εβδομάδα από amazon.

kostasaig
Απών/απούσα

Να σε ρωτήσω? Από το αμαζον πως ψωνίζεισ.? Πιστωτική? Δεν μπόρεσα να το βρω...

Aigeas
Εικόνα Aigeas
Απών/απούσα

Φίλε DILATED έκανες πάρα πολυ καλή αγορά!!! Πρίν 1μιση μήνα πήρα και εγώ ενα UNIVEGA HT-570!! Μέχρι αυτή τη στιγμή που μιλάμε εχω γράψει 1268 χλμ,Το ποδήλατο είναι απλά ΑΡΙΣΤΟ!!!!!! Οι Γερμανοί έχουν εφαρμόσει απίστευτες τεχνολογίες που τις καταλαβένεις απο τα πρώτα κιόλας χλμ. Με αυτό το ποδήλατο παω παντού! στη δουλεία μου,για καφέ,για ψώνια,παντού!! Δεν το αφήνω ποτέ μόνο του!!! Και το βράδυ ακόμα κοιμάτε δίπλα μου!! Οσο για το πέταλο,τα pitbull εχω ακούσει οτι είναι καλά,αλλά ρίξε και μια ματιά στην ABUS!! Eγω εχω ενα ΑBUS το πήρα απο μαγαζί με μηχανές έσκασα 78 ευρώ και είμαι ήσυχος(ποτέ δε θα είμαι αλλά τέλος πάντων) ΚΑΛΟΡΙΖΙΚΟ ΚΑΙ ΚΑΛΟΤΑΞΙΔΟ να είναι!!!!!!

theofil
Απών/απούσα

προς τον κατα τα αλλα συμπαθη ποδηλάντεν..
επειδή τυχαίνει να μαι αιγαλιώτης..τι εννοεις η ποιότητα του κόσμου είναι χάλια;Έχεις έρθει από τα μέρη μας;
Ποιο είναι το ιδανικό μέρος,μήπως εκεί όπου οι επιχειρήσεις σύμφωνα με τα λεγομενα σου, αν καταλαβα καλά, οι επιχειρησεις δινουν ζωή;
Εγω το ποδηλατο μου το αφηνω καθε μέρα στην ιερα οδο κλειδωμενο βεβαια και δεν αντιμετωπισα ποτέ κανενα προβλημα.
Αν η ποιότητα πέφτει για σένα,λέω αν,λόγω της φιλοξενιας στα μέρη μας πολλών αλλοδαπών να ξέρεις ότι εδω είμαστε περηφανοι για αυτό.
Στο Αιγάλεω αν δεν το ξέρεις κατοικούν από μικρασιάτες δεύτερης και τρίτης γενιάς,πόντιοι κτλ .
Και επειδή προχθές δτην πορεία είδα την αφίσα σου με το Μίνωα και θαύμασα την επινοητικότητα σου έχουμε και πάρα πολλούς κρητικούς.
Μακάρι να κάνω λάθος και να παρερμηνευσα το σχολιο σου που ηταν ατυχες κατ'εμέ.
Δεν ξέρω που εδράζεις τη γνώμη σου για την ποιοτητα του κοσμου,το πιθανότερο στην άγνοια σου,μια εξηγηση πρώτη που ηρθε στο μυαλο ανεφερα.Παντως και αλσος εχουμε που τα ποδηλατα το κατακλυζουν και προσπαθειες για ποδηλατοδρομο (εστω και μικρο διαθετουμε) ειχαν ξεκινησει.
Δεν ειμαι τοπικιστης αλλα η κουβεντα σου μου καθισε καπως βαρια.
ΣΥΓΝΩΜΗ αν καταχραστηκα λαθος χωρο για ενα ισως ασημαντο ζητημα.

Scottie
Απών/απούσα

Τι λες ρε φιλε ποδηλαντεν για ποιοτητα κοσμου???Σου εχουν κατι οι αιγαλιωτες???Μονο στο Αιγαλεω κλεβουν ποδηλατα και σε πειραξε η ποιοτητα του κοσμου?....Προσεχε τι λες γιατι προσβαλεις πολλους απο μας!!!Ανακαλεσε!!

montana
Απών/απούσα

που βρισκει κανεις ρε παιδια αυτα το ποδηλατο των 3-5 χρονων με 100-150 ευρω να μαθω κι εγω που ειμαι φτωχαδακι μπας και προλαβω να παρω ενα μεχρι τη βραδυνη βολτα του σαββατου??
αληθεια αυτα τα περιβοητα πεταλα μπορω μονο να τα παραγγειλω απο γερμανια ή παιζει καμια καβατζα (αν καταλαβα καλα ειχε γινει μια μεγαλη παραγγελια και οποιος προλαβε πηρε??)

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Γίνονται απο τους Φίλους του ποδ. κάθε τόσο παραγγελίες και όποιος προλάβει.... (ως τώρα νομίζω ~ 100). Εχει μέινει ένα μόνο εδώ , είναι αλλα 2 που θα μας τα στείλουν όπου νάναι (έλειπαν απο το πακέτο και τα στέλνουν τώρα), και θα γίνει άμεσα άλλη μια παραγγελία. Απλώς δεν μπορούμε να παραγγείλουμε παρα πολλά καθε φορά γιατι το ποσό είναι τεράστιο και το σαιτ που τα πέρνουμε είναι λίγο ανοργάνωτο...με αποτέλεσμα κρύοι ιδρώτες κλπ ώσπου να φτάσουν....

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Σε αγγελείες σίγουρα θα βρεις. Κάνε και ένα post με θέμα ζητείται ποδήλατο 3-5 χρονών μέχρι 150 Ευρώ.

ποδηλάτρης
Απών/απούσα

podilanden συμπάσχω μαζι σου.
προχθές έξω από το μετρό του Μετρό στο Αιγάλεω στην Παπαναστασίου μου έκλεψαν το ποδήλατο ένα BERETTA ΤRΧ 101 γκρί μαύρο κόκκινο το χρώμα.

contact