Πλαστικό ποδήλατο από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
kastellopower
Απών/απούσα

Είδα μια είδηση ότι το Νοέμβριο βγήκε στην αγορά του São Paulo πλαστικό πλαίσιο ποδηλάτου από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET.

http://www.gazetadopovo.com.br/blog/irevirdebike/?id=1186994&tit=bicicle...

http://www.muzzicycles.com.br

Κάθε πλαίσιο χρειάζεται 120-200 μπουκάλια. Η πατέντα είναι παγκόσμια κατοχυρωμένη από τον Juan Carlos Muzzi, Ουρουγουανό σχεδιαστή και γλύπτη, που ζει 40 χρόνια στη Βραζιλία και έχει την εταιρεία παραγωγής.

Η τελική εκδοχή παράγεται τώρα μαζικά (60 εκατ. τεμάχια ως την αρχή του 2012) και απαίτησε 10 χρόνια μελέτης. Ο Muzzi, που είναι και πιλότος, είχε πουλήσει το ιδιωτικό του αεροσκάφος επενδύοντας στο project, το οποίο στοίχησε πάνω από ενάμισι εκατ. ευρώ.

Ο Muzzi συνεργάζεται με άλλες εταιρείες, ώστε να χρησιμοποιηθούν διάφορα άλλα πλαστικά ανακυκλώσιμα υλικά, επίσης με τη Shimano για την παραγωγή μοντέλων με εσωτ. ταχ. Nexus ως το τέλος του 2012.

Για το πλαστικό ποδήλατο έχουν ενδιαφερθεί η Ουρουγουάη, μια μεξικάνικη εταιρεία, η Αγγλία και η Γερμανία.

Το πλαίσιο κοστίζει περ. 110 ευρώ (ολόκληρο μονοτάχυτο περ. 190 ευρώ), ζυγίζει περ. 5 κιλά, βγαίνει σε διάφορα χρώματα και μοντέλα αντοχής 80-120 κιλών με εγγύηση ενός έτους.

Ο Muzzi είχε λανσάρει εκείνο το χρωματιστό πλαστικό ελατήριο τέλη '80 αρχές ΄90...

Ιστορία του πλαστικού ποδηλάτου από το 1973 και μερικές φωτογραφίες: http://www.webventure.com.br/bike/n/chega-em-novembro-as-lojas-quadro-de...

Σημείωση: έπεσα πάνω στην είδηση ψάχνοντας μια μεταλλική παγουροθήκη, που να πιάνει χωρίς τρύπες στον σκελετό για να αποφύγω τις πλαστικές!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Leone_gr
Εικόνα Leone_gr
Απών/απούσα

Μιλάμε για πολύ άσχημο και κουμούτσα ποδήλατο!

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

και 5 κιλα ο σκελετος?? Ενταξει σαν ιδεα (ανακυκλωση κτλ) αλλα δεν προσφερει τιποτα.

contact