Ανακαλύπτουμε τις "Γειτονιές με ποδήλατο" -ΚΟΛΩΝΟΣ

2 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

http://www.clickatlife.gr/fu/p/88218/632/395/0x0000000000566a7f/2/geitonies-me-podilato.jpg
Το citiesforcycling ετοιμάζεται για την πρώτη Κυριακή στις "Γειτονιές με ποδήλατο" και μας προσκαλεί.
Στο πλαίσιo των δράσεων «Πόλεις για Ποδήλατο» (citiesforcycling) του δικτύου για το ποδήλατο στις ελληνικές πόλεις, δίνουμε ραντεβού στην Πλατεία Πέτρουλα, στην οδό Λένορμαν για μια βόλτα με ποδήλατα στην 4η δημοτική κοινότητα.
Τι είναι το citiesforcycling
Πρόκειται για ένα δίκτυο για το ποδήλατο ανάμεσα σε φυσικά πρόσωπα, οργανώσεις και άτυπες ομάδες με στόχο η φωνή του ποδηλάτου να γίνει ακόμη πιο ισχυρή στην Ελλάδα. Μέσα από τις δράσεις του το citiesforcycling επιθυμεί να υλοποιήσει συγκεκριμένα προγράμματα για την ανάπτυξη και την προώθηση της χρήσης του ποδηλάτου.
Στόχος είναι η δημιουργία μιας πλατφόρμας ανταλλαγής γνώσεων, κοινών δράσεων και εθελοντισμού υπό το πρίσμα ότι το ποδήλατο αποτελεί αναπόσπαστο παράγοντα για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής στις σύγχρονες κοινωνίες . Τέλος, το citiesforcycling ενδιαφέρεται ιδιαιτέρως για την ανάδειξη του ποδηλάτου ως μέσου ανάπτυξης της βιώσιμης κινητικότητας και της βελτίωσης της υγείας των πολιτών.
Ανακαλύψτε τις Γειτονιές της Αθήνας με το Ποδήλατο

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

http://www.mbike.gr/wp-content/uploads/2016/11/DSCF7228-1024x664.jpg
1)Η διαδρομή θα είναι συνήθως γύρω στα 5 χιλιόμετρα, με ελάχιστες υψομετρικές διαφορές, καταρρίπτοντας εντελώς το επιχείρημα πως το πρόβλημα για να κάνει κάποιος ποδήλατο στην Αθήνα είναι οι… ανηφόρες.
2)Εξαιρετικά σημαντική είναι και η παρουσία των εθελοντών του ΟΠΑΝΔΑ σε καίρια σημεία της διαδρομής.
3)Ο στόχος να αναδείξουν πως οι κοντινές μετακινήσεις σε επίπεδο γειτονιάς ή κοινότητας αν θέλετε, μπορούν να γίνουν εύκολα και γρήγορα με το ποδήλατο.
4)Η βόλτα ξεκίνησε από την Πλατεία Πέτρουλα, πέρασε από τον εκπληκτικό χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος για να συνεχίσει δίπλα από το Καπνεργοστάσιο με κατεύθυνση τον λόφο του Κολωνού.
5)Την διαδρομή ακολουθούσε ομάδα Σαμαρειτών του ΕΕΣ με ποδήλατα.
6)Κάποιες προσφορές όπως νεράκια,τσαντάκια,εκπτωτικά