Bike me to the moon

1 καταχώριση / 0 νέα/ο
airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

http://parallaximag.gr/agenda/events/pame-mia-volta-me-to-podilato-kato-apo-tin-panselino

Ο Francesco, ο Μιχάλης και η Ελίζα φέρνουν την εμπειρία της ποδηλατοβόλτας κάτω από την πανσέληνο στη Θεσσαλονίκη. Κάθε φορά που το φεγγάρι γεμίζει και «κρεμιέται» ολόγιομο στον νυχτερινό ουρανό, οι τρεις φίλοι καλούν τους εραστές του ποδηλάτου σε μια κοινή βόλτα υπό το σεληνόφως. Το Bike me to the moon είναι η νέα αγαπημένη συνήθεια που κινείται σε δύο ρόδες!

«Η πρώτη βόλτα κάτω από την πανσέληνο ξεκίνησε από το Buenos Aires μέσα στο πλαίσιο του critical mass (κρίσιμη μάζα), ένα κίνημα που διεκδικεί ισότιμη χρήση του δρόμου απ’ όλα τα οχήματα. Σιγά σιγά η ιδέα άρχισε να μεταφέρεται και σε άλλες χώρες και κάπως έτσι έφτασε και στην πόλη μας», λένε οι ιδρυτές του Bike me to the moon 

«Η ιδέα στο δικό μας project δεν μεταφράστηκε τόσο με αυτή τη δυναμική, όσο με το να στηθεί μία βάση για την αξιοποίηση των κοινών χώρων. Έτσι, δρόμοι και πλατείες μετατρέπονται σε ευκαιρία για να ανακαλύψουμε την πόλη και τους ανθρώπους που την διασχίζουν καθημερινά, χωρίς να την αγγίζουν πραγματικά. Στόχος μας είναι να καλύψουμε αυτή την έλλειψη χρήσης δημόσιων χώρων δημιουργώντας ένα μέρος κινούμενο μεν αλλά παράλληλα σταθερό, στο οποίο όλοι είναι ευπρόσδεκτοι και μπορεί να χρησιμοποιηθεί ελεύθερα», συμπληρώνουν.

Και η Θεσσαλονίκη; Είναι μια πόλη φιλική για το ποδήλατο; «Δεν υπάρχει πόλη μη-φιλική προς το ποδήλατο, απλά σίγουρα υπάρχουν πόλεις με πιο οργανωμένο δίκτυο κυκλοφορίας (ποδηλατόδρομοι, φανάρια κτλ). Αυτό δεν σημαίνει ότι για να χρησιμοποιείς το ποδήλατο στην πόλη, είναι απαραίτητες αυτές οι “πολυτέλειες”. Το απαραίτητο είναι οι ποδηλάτες να σταματήσουν να είναι διστακτικοί και να αρχίσουν διεκδικούν το νόμιμο δικαίωμα τους, να είναι κομμάτι της κυκλοφορίας στους δρόμους», λένε οι διοργανωτές του event.

https://www.facebook.com/Bike-Me-to-the-Moon-992932864209449/

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι