Με άλλους δύο (τουλάχιστον) φίλους σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε μία ποδηλατοβόλτα με Mountain Bikes το Σάββατο 31 Ιουλίου 2010. Η βόλτα θα περιλαμβάνει αρκετά χιλιόμετρα (σίγουρα πάνω από 60, μπορεί να φτάσει και τα 100) και θα ξεκινήσει από την είσοδο του Άλσους Συγγρού στο Μαρούσι. Ώρα εκκίνησης θα είναι η 7:30 π.μ. το πολύ 8:00 π.μ.
Δεν έχουμε ακόμα καθορίσει ακριβώς τη διαδρομή, αλλά μπορεί να συμπεριλαμβάνει και μετάβαση σε κάποια παραλία, πάντα μέσω κυρίως χωμάτινων διαδρομών.
Απαραίτητες προϋποθέσεις για τη συμμετοχή είναι ένα καλό ΜΤΒ ποδήλατο, ανταλλακτικά (σαμπρέλλες, εργαλεία), καλή φυσική κατάσταση (όχι όμως σούπερ) και προμήθειες όπως μπόλικο νερό (το υδροδοχείο είναι το καλύτερο).
Για να προλάβω όσους τυχόν πουν "γιατί όχι την Κυριακή" θα πρέπει να πω ότι δεν υπάρχει δυνατότητα να γίνει άλλη ημέρα.
Αν υπάρχουν ενδιαφερόμενοι ας γράψουν εδώ και οι οριστικές λεπτομέρειες της βόλτας θα προστεθούν σύντομα.
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
Καλησπέρα. Η βόλτα θα έχει κάποιο ελάχιστο όριο ταχύτητας? Δηλαδή πάμε χαλαρά? Η κάποιο ρυθμό πιο γρήγορο?
Ευχαριστώ
Γεια χαρά
Ο ρυθμός θα είναι σχετικά γρήγορος, χωρίς να σημαίνει ότι αυτό είναι απόλυτο. Όπου θα υπάρχει η δυνατότητα.
Ευχαριστώ πολύ!
Η ώρα που προβλέπεται να κρατήσει όλο είναι δυνατόν να υπολογισθεί?
Να είσαι καλά.
Η διάρκεια που υπολογίζω είναι 6 με 9 ώρες. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι όλες αυτές τις ώρες θα ποδηλατούμε, σίγουρα όμως αρκετές από αυτές.
Το επίπεδο φαίνεται αρκετά ανεβασμένο καλή τύχη σε όσους πάνε στη βόλτα αυτή
George "το' χεις" άμα θέλεις να έρθεις. Σίγουρα πράγματα.
Το ξέρεις ότι κι εγώ δεν είμαι κανένας Armstrong.
Λοιπόν η βόλτα, για όποιον τυχόν μπορεί να ενδιαφέρεται, οριστικοποιήθηκε:
Ημέρα συνάντησης: Σάββατο 31 Ιουλίου 2010.
Τόπος συνάντησης: Σταθμός ΚΑΤ του ΗΣΑΠ από την πλευρά της καθόδου.
Ώρα συνάντησης: 7:00 π.μ. (για να αποφύγουμε όσο το δυνατόν τη ζέστη).
Διαδρομή: ο γύρος της Πάρνηθας.
Εκτιμώμενη διάρκεια διαδρομής: 8 ώρες.
Τάσο έχεις δυνατότητα να ανεβάσεις διαδρομή στο bikely? thx.
Γιώργο, δυστυχώς όχι γιατί κανονίζει ο Γιάννης τη διαδρομή και όχι εγώ.
Το σίγουρο είναι ότι θα περάσουμε από μονοπάτια και όχι από το δρόμο και πιθανή κατάληξη (πριν την κατάβαση) θα είναι το Κατσιμίδι.
αυτό ακριβώς το κομμάτι με ενδιαφέρει.... μήπως και ανακλύψατε κάτι καινούργιο (καινούργιο για μένα)
ανεξαρτήτως, δυστυχώς δουλεύω το Σάββατο, διαφορετικά θα ήμουν πράσινος 100%!
Κρίμα που δεν μπορείς, να είμαστε καλά και θα το επαναλάβουμε.
Θα κάνουμε είτε το γύρο της Παρνηθας από δασικούς που φαίνεται στο link (με τη διαφορά ότι θα ανέβουμε από το τελεφερικ) είτε τη διαδρομή Μπάφι - Λοιμικό - Σαλονικι - Ντρίζα - Κατσιμίδι - Ηλεκτρικός Κηφησιάς που έχει μονοπάτια.
http://www.bikely.com/maps/bike-path/giros-parnithas