Βόλτα "Στη Σκιά του Υμηττού" (υποψήφια διαδρομή critical mass)

18 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Διαδρομή:
Σύνταγμα- Ζωγράφου-Παπάγου-Χολαργός-Αγ. Παρασκευή και επιστροφή από Χαλάνδρι-Ψυχικό-Εθν. Άμυνα-Κηφισίας-Πανόρμου-Αλεξάδνρας-Ιπποκράτους κλπ

Αναλυτικά:
Πλ. Συντάγματος, Λ. Αμαλίας, Βας. Σοφίας, Χίλτον, Βασ. Αλεξάνδρου (Κάραβελ), Ευφρονίου (ελαφριά ανηφόρα), Ούλωφ Πάλμε, Γεωργίου Παπανδρέου, Κοκκινοπούλου (ανηφόρα 900 μέτρα). Διασταύρωση με Λ. Κατεχάκη. Ως εδώ 5,3 χλμ.
Περνάμε απέναντι μπαίνοντας στο Δ. Παπάγου.
Οδός Πίνδου (ελαφριά ανηφόρα 600μ.), δεξιά στην Αργυροκάστρου και αριστερά στη Μακεδονίας όπου συναντάμε ανηφορική κλίση, την τελευταία, μήκους 700 μέτρων. Συνεχίζουμε στην προέκταση του δρόμου στην οδό Ανατολής (Χολαργός) και ακολουθούμε το ρεύμα κυκλοφορίας, οδός Ναυαρίνου, Νεαπόλεως προς Αγ. Παρασκευή. Στα νεκροταφεία υπάρχει μικρή πλατεία, κάνουμε αριστερά και αμέσως δεξιά στην οδό Πελοποννήσου (μας πάει το ρεύμα κυκλοφορίας) και κατηφορίζουμε κάνοντας δεξιά στην οδό Αγ. Ειρήνης. Στο φανάρι κάνουμε αριστερά στην οδό Ελβετίας και φτάνουμε στην διασταύρωση με την Αγ. Ιωάννου (10,8 χλμ. ως εδώ). Κάνουμε αριστερά όλο κατηφόρα καταλήγοντας στην πλ. Αγ. Παρασκευής φανάρια Μεσογείων.
Περνάμε απέναντι και πηγαίνουμε για Χαλάνδρι. Διασχίζουμε τη Χαλανδρίου με προσοχή γιατί είναι κάπως ταχείας συναντώντας στο τέλος τα φανάρια της Πλακεντίας. Συνεχίζουμε απέναντι και από την οδό Αγ. Γεωργίου βγαίνουμε στο κέντρο του Χαλανδρίου. Ακολουθούμε τις πινακίδες προς Ψυχικό. Μέσω των οδών 25ης Μαρτίου και Εθνικής Αντιστάσεως αφήνουμε το Χαλάνδρι και κάνουμε λοξώς αριστερά στην Ιωάννου Αποστολοπούλου (15,2 χλμ ως εδώ) στο Ψυχικό όπου καταλήγει πίσω από το Υπ. Εθνικής Άμυνας. Εκέι Κάνουμε δεξιά και μετά αριστερά στη Σικελιανού όπου μας βγάζει στην πλ. Αγ. Σοφίας. Κάνουμε το ημικύκλιο της πλατείας και συνεχίζουμε προς Κηφισίας.

Γυρίζουμε από:
Κηφισίας, Λάμψα, Ριανκούρ, Πανόρμου, Αλεξάνδρας, Ιπποκράτους
Α) Πανεπιστημίου, Πεσμαζόγλου, Σοφοκλέους, Αθηνάς, Ερμού, Θησείο ή
Β) στην Ιπποκράτους κάνουμε αριστερά στη Σκουφά, πλ. Κολωνακίου, Βας. Σοφίας, Αμαλίας, Χατζηχρήστου, Βεϊκου, Ματρώζου, Γενναίου Κολωκοτρώνη, Καλλισθένους, Αχαιών, Δημοφώντος, Ηρακλειδών…ουφ!!! Θησείο.

Η διαδρομή είναι πολύ καλή για ένα χορταστικό critical από χιλιομετρικής πλευράς (σύνολο 22 χλμ περίπου και διάρκεια 2,5 ώρες (ταχύτητα 10 χλμ/ώρα). Αλλά στο μεγαλύτερο μέρος της περνά από αρκετά ήσυχες γειτονιές που ακόμα και στις 19:30 – 20:30 είναι «νεκρές» από κόσμο. Με εξαίρεση του Ζωγράφου, την οδό Αγ. Ιωάννου στην Αγ. Παρασκευή, το κέντρο του Χαλανδρίου και το κέντρο Αθήνας που έχουν κάποια ζωή εκείνες τις ώρες όλα τα άλλα μέρη απλώς περνάμε χωρίς να γινόμαστε και ιδιαίτερα αισθητοί. Η λογική βέβαια μιας τέτοιας βόλτας είναι και να τη χαρούμε σαν βόλτα και όχι να φανούμε στους άλλους.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
InfinitySurfer
Απών/απούσα

Πολυ καλη διαδρομη...μου αρεσει, και στην επιστροφη προτιμω την Α) εναλλακτικη απο Πανεπιστημιου,και ΟΧΙ απο Σκουφα και Κολωνακι!!!... :)

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Απλά σχεδίασα το πέρασμα από Σκουφά, πλ. Κολωνακίου για να κατευθυνθούμε πιο γρήγορα προς Σύνταγμα και στη συνέχεια προς Κουκάκι για να καταλήξουμε Θησείο από την πίσω πλευρά και όχι από τη συνηθισμένη.

giospy
Εικόνα giospy
Απών/απούσα

Συμφωνω με αυτη την διαδρομη.

dilated
Απών/απούσα

...ο μόνος προβληματισμός μου είναι οι νέοι ποδηλάτες. Εγώ είχα σκοπό να φέρω 2 στο επόμενο CMR αλλά πολύ δύσκολα θα μπορέσουν να κάνουν αυτή τη διαδρομή (αν υπολογίσεις και τα 16χλμ. πήγαινε έλα Χαιδάρι-Κέντρο)

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Πολύ καλή πρόταση για CMR. Με ιδιαίτερα αναλυτικό πρόγραμμα, ώστε να ξέρουμε όλοι τι / που / πως / πόσο.
Και εγώ ψηφίζω από Κουκάκι (περνάτε σχεδόν μπροστά από το σπίτι μου... χε χε).
Αν πρόκειται να ακολουθήσει "σουβλακερί" θα ακολουθήσω μέχρι Θησείο.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Κώστα / Dillated, πόσο νέοι είναι οι νέοι?
Θα είσαι εσύ με τους 2 νέους ή θα έχεις και άλλους για support?
Δεν παίζει κανας ηλεκτρικός, κάποιο shortcut?
Αν η παρέα είναι μεγάλη, πηγαίνουμε με χαμηλή ταχύτητα, δεν θα είναι τόσο δύσκολο.
Προσοχή μόνο σε ότι έχει να κάνει με φωτάκια, ανακλαστικά, κράνη κλπ (ειδικά αφού θα έχεις να γυρίσεις βράδυ με τους 2 νέους φίλους)

diathan
Απών/απούσα

Αγαπητοί Φιλοι
Μην έχετε αναστολές για την διαδρομή, μια χαρά είναι, εξάλλου τι σόι ποδηλάτες είμαστε? Η μεγάλη παρέα θα την κάνει ακόμα πιο εύκολη.

justelene
Απών/απούσα

μπορεί κάποιος να ακολουθήσει απο κάποιο σημειο? είμαι 5 λεπτά απο την Λ. Κατεχάκη κ λέω να σας ακολουθήσω απο κει....εκτος απροοπτου βεβαια!! (θα προσπαθησω να ψησω κ τη συναδελφο να ερθει παρεα...)
μιλαμε για τις 2/2 ?

gvassilas
Απών/απούσα

justelene wrote:
μπορεί κάποιος να ακολουθήσει απο κάποιο σημειο? είμαι 5 λεπτά απο την Λ. Κατεχάκη κ λέω να σας ακολουθήσω απο κει....εκτος απροοπτου βεβαια!! (θα προσπαθησω να ψησω κ τη συναδελφο να ερθει παρεα...)
μιλαμε για τις 2/2 ?

Είμαι 5 λεπτά από την Κατεχάκη!

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

diathan wrote:
Αγαπητοί Φιλοι
Μην έχετε αναστολές για την διαδρομή, μια χαρά είναι, εξάλλου τι σόι ποδηλάτες είμαστε? Η μεγάλη παρέα θα την κάνει ακόμα πιο εύκολη.

θα μας κατέτασσα στους ποδηλάτες ναυάγια, του γλυκού νερού και του καλού καιρού. Δηλαδή εκείνους που άμα η διαδρομή είναι δύσκολη δεν το έχουν καθόλου!

marlene
Εικόνα marlene
Απών/απούσα

όταν θα έχουμε πιο πολλά χιλιόμετρα. Έχει πολλές ανηφόρες αυτή η διαδρομή και ούτε εγώ ούτε ο καλός μου νομίζω ότι θα τα βγάλουμε πέρα.

strouf
Εικόνα strouf
Απών/απούσα

να αντιμετωπίσετε πρόβλημα... Φαντάσου πως η δεκάχρονη κόρη μου ακολουθεί άνετα. Ο ρυθμός είναι χαλαρός και τα χιλιόμετρα δεν φαίνονται.

bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Ο ρυθμός θα είναι αργός. Μιλάμε για 10χλμ/ώρα μέσο όρο. Στις ανηφόρες εννοείται πιο αργά στις κατηφόρες και τα επίπεδα με μεσαίο-αργό ρυθμό. Στην ποδηλατοπορεία του Ιουνίου το 2007 μαζί με τη βόλτα στη Βούλα για μπάνιο είχαν μαζευτεί 40! χλμ.
Διευκρινίζω ότι μια τέτοια βόλτα είναι καλό να γίνει καιρού επιτρέποντος. Σε αντίθετη περίπτωση θα περιοριστούμε σε στενό κύκλο.

df
Απών/απούσα

Αν οργανωθεί αυτή η βόλτα κάποιο Σαββατοκύριακο είμαι μέσα.

Theadora
Απών/απούσα

οι Ανατολικοί ποδηλάτες διοργανώνουν ένα μέρος της διαδρομής που αναφέρετε, για την Κυριακή που μας έρχεται.
όποιος θέλει μπορεί να έρθει, και να διαπιστώσει από μόνος του εαν τον αντέχουν οι δυνάμεις του!

df
Απών/απούσα

Το τελευταίο τετράμηνο που παρακολουθώ το site, ειδικά για ποδηλατοβόλτες στο λεκανοπέδιο, ίσως να είναι η πρώτη φορά που κάποιος περιγράφει τόσο αναλυτικά κάποια ποδηλατοβόλτα.
Επανέρχομαι στο θέμα για να πω συγχαρητήρια στον bin podilanden και ότι η βόλτα θα μπορούσε να γίνει κάποιο σαββατοκύριακο και όχι μόνο για cmr.

Nefeli (χωρίς επαλήθευση)

Αλήθεια, πως τα πηγαίνει η Ελενίτσα με την Ντακοτα? Εμένα πάντως με σώσατε από έξοδα 25 ευρώ γιατί το καινούριο μου νινί δεν είχε φωτάκι με δυναμό και έβαλα το παλιό μου!! Εβαλα το κουδουνάκι σας! Αν τα καταφέρω την Δευτέρα θα χαρώ πολύ να σας δω!!