Με Ποδήλατο στο σχολείο; ΝΑΙ!

28 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
bin podilanden
Εικόνα bin podilanden
Απών/απούσα

Πόσο εύκολα μπορεί να ευδοκιμίσει η ιδέα της πρόσβασης στο σχολείο με ποδήλατο;

ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon cycle-to-school.jpg75.88 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Theadora
Απών/απούσα

αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, ώστε οι γονείς να νιώσουν σίγουροι οτι μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους να ποδηλατήσουν χωρίς μεγάλο κίνδυνο για την ζωή τους, αυτό θα αργήσει να γίνει. Τουλάχιστον για την Αθήνα, στην επαρχία που τα πράγματα είναι πιο χαλαρά, και μικρότερη η πίεση από τα αυτοκίνητα, τα ποδήλατα ήδη χρησιμοποιούνται σε πολλές περιοχές!

maranx
Εικόνα maranx
Απών/απούσα

H σωστή απάντηση είναι με μελετημένους ποδηλατόδρομους, σήμανση και σχολικούς τροχονόμους γύρω από τα σχολεία και κάποιο καλό χώρο φύλαξης στο χώρο τους.

Αλλά αυτά είναι επιστημονική φαντασία για το Ελλαδιστάν.

Arxarios
Απών/απούσα

theadora wrote:
αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες υποδομές, ώστε οι γονείς να νιώσουν σίγουροι οτι μπορούν να αφήσουν τα παιδιά τους να ποδηλατήσουν χωρίς μεγάλο κίνδυνο για την ζωή τους, αυτό θα αργήσει να γίνει. Τουλάχιστον για την Αθήνα, στην επαρχία που τα πράγματα είναι πιο χαλαρά, και μικρότερη η πίεση από τα αυτοκίνητα, τα ποδήλατα ήδη χρησιμοποιούνται σε πολλές περιοχές!

Συμφωνώ απόλυτα. Όλα τα χιλιόμετρα μου είναι εντός πόλης, αλλά προσωπικά θα φοβόμουν να αφήσω το (υποθετικό) παιδί μου να πηγαίνει με ποδήλατο στο σχολείο, τουλάχιστον στο περιβάλλον που υπάρχει σήμερα στην Αθήνα.

Επειδή όμως κάθε πρωί μπροστά από τα σχολεία γίνεται ένα μίνι κυκλοφοριακό κομφούζιο, πιστεύω πως μεγαλύτερη έμφαση θα έπρεπε να δοθεί στο να προωθηθεί η ιδέα της ασφαλούς μετάβασης στο σχολείο με τα πόδια ή με τα ΜΜΜ. Στη χώρα μας όπου οι θάνατοι μαθητών κατά την μεταφορά τους από και προς τα σχολεία πεζοί, θα πρέπει πρώτα να εξασφαλίσουμε ότι τα παιδιά θα μάθουν να περπατάνε με ασφάλεια και μετά βλέπουμε για το ποδήλατο που είναι σαφώς πιο επικίνδυνο ειδικά όταν χρησιμοποιείται από τους μικρούς μαθητές. Και αυτό το λέω επειδή φέτος πετυχαίνω συχνά μαθητές να πηγαίνουν στο σχολείο με ποδήλατο, συνήθως λύκειου ή γυμνασίου, των οποίων όμως η συμπεριφορά τους ρέπει προς την επίδειξη και την απερισκεψία (σούζες, κτλ) θυμίζοντας συμπεριφορές με μηχανάκια υπό κλίμακα.

SpyrosV
Εικόνα SpyrosV
Απών/απούσα

Συγγνώμη... ξέρετε κάποιο γονέα ο οποίος να αφήνει το παιδί μόνο του έξω; οπουδήποτε; χωρίς επίβλεψη; πείτε κι από ποια ηλικία και μετά;

kynhgos77
Απών/απούσα

Εγω παντως σχολειο με το ποδηλατο πηγαινα. Απο το γυμνασιο και μετα. καμια 10αρια ατομα ημασταν. Για Αθηνα μιλαμε.

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

................................ μα εξαιρετικά απίθανο.

Ειδικότερα την εποχή που στο σχολείο απουσιάζουν τα βιβλία μοιάζει λίγο αφύσικο να επιτευχθεί μία τέτοια προσέγγιση. Σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται ακόμα πιο εμφανής η ελλειψή υποδομής κυρίως στην πόλη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης,αλλά ταυτόχρονα γίνεται κατανοητός ο φρενήρης ρυθμός στον οποίο κινούνται οι ελληνικές μεγαλουπολεις. Στην επαρχία τα πράγματα αλλάζουν αλλα δεν ξέρω αν γίνεται προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο καθώς απο την ηλικία των 13 τα μηχανοκίνητα δίνουν και παίρνουν έξω απο τα σχολεία μαζί βεβαίως και με αρκετά ποδήλατα. Δύσκολό πράγμα η αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί στο μέλλον μετά απο δεκάδες πετρελαικές κρίσεις και υστερά απο πολλες χαμένες γενιές. Πολλοί απο εμας,όσοι ευτυχίσουμε να αποκτήσουμε παιδιά,είμαι σίγουρος πως θα καταφέρουμε να δούμε τα πιτσιρίκια να πηγαίνουν στο σχολείο ίσως κάποιοι να τα συνοδευσουν κι,ολας ή να τα πάνε σε ένα παιδικό καρεκλάκι αλλα για ολοκληρωμένη πρόταση και εφαρμογή σε μεγάλη κλίμακα θα πρέπει να περιμένουμε μια ποδηλατική αποκάλυψη.

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

Το μονο κάπως εφικτό ειναι να πειστεί ενας σύλλογος γονέων να δεχτεί πχ να πληρώνει κάποιον γονέα ποδηλάτη να συνοδεύει κάποια παιδιά απο το σπιτι στο σχολείο κ πίσω (μιλάμε για παιδιά που μένουν κοντά) πάντα με υπογραφή γονέων οτι ο οδηγός ειναι μονο για συνοδεία (μην τρέχει αν γίνει τιποτα)

αλλα και πάλι ειναι πολύ δύσκολο (εδω βιβλία δεν εχουν....)

pig destroyer
Εικόνα pig destroyer
Απών/απούσα

λιγότερα αυτοκίνητα χρειάζονται όχι μόνο υποδομές

pig destroyer
Εικόνα pig destroyer
Απών/απούσα

yehuda

Laou Laou
Εικόνα Laou Laou
Απών/απούσα

Μπορεί να υπάρξει κάτι πιο εφικτό και λιγότερο πολύπλοκο αλλά επίσης απίστευτο να το δεις.
Αν για τα παιδιά χρειαζόμαστε υπεύθυνες δηλώσεις γονέων και ασφάλειες ζωής,δυσκολεύοντας τα πράγματα,δεν ισχύει το ίδιο για τους καθηγητές ή τους δασκάλους.
Σε κάποιο πειραματικό σχολείο θα μπορούσαν να πείσουν τους καθηγητές να πάρουν τα ποδήλατα και να δηλώσουν με τον τρόπο αυτό μια νέα στάση ζωής και ένα εξαιρετικό παράδειγμα για τα παιδιά.
Προσωπικά γνωρίζω αρκετούς καθηγητές στην ηλικία των 30 με 35 οι οποίοι πηγαίνουν στο σχολείο με το ποδήλατο,καλύτερο παράδειγμα είναι ο Κανελλόπουλος που υπήρξε και ένας από τους καλύτερους αθλητές ποδηλάτες της Ελλάδας.

vang
Απών/απούσα

...υπάρχουν αρκετά σχολεία που έχουν πρόσβαση από ποδηλατόδρομο, μέχρι την πόρτα τους, ή για μεγάλο μέρος της διαδρομής.

Τουλάχιστον για παιδιά του γυμνασίου και μεγαλύτερα είναι απόλυτα εφικτό να χρησιμοποιούν το ποδήλατο για το πηγαινέλα.

Αλλα...

Δεν είναι ιν, δέν προωθείται από τα κοιννωνικά προτυπα, δεν υπάρχουν στα σχολεία μέρη να το αφήσεις ( οι ελάχιστοι που τα χρησιμοποιούν τα δένουν στα κάγκελλα και κάποτε τα χάνουν κιόλα), δεν δέν δέν.

Η μεγάλη πλειοψηφία αυτών των παιδιών, ενώ έχει ποδήλατο, πάει με τα πόδια...

Drakumel
Απών/απούσα

Παιδιά γυμανσίου-λυκείου μπορούν εύκολα να πάνε σχολείο με το ποδήλατο, χωρίς κάποια "υποβοήθηση"...
Για παιδιά δημοτικού θα μπορούσαν να υπάρξουν κάποια προγράμματα για την προώθηση του ποδηλάτου. Είτε από τη μεριά της πολιτείας (πχ τροχονόμος με ποδήλατο να περνάει και να μαζεύει τα παιδιά(-δύσκολο)), είτε από το σύλλογο γονέων και κηδεμόνων ή από κάποιον καθηγητή.

Το θέμα των ποδηλατόδρομων είναι μια άλλη ιστορία.

Προσωπικά, ως μαθητής λυκείου, θα μπορούσα να πάω στο σχολείο με το ποδήλατο, αλλά δεν το κάνω λόγω κλειδώματος.
Δε θέλω να το αφήσω μόνο του 6 ώρες και μάλιστα χωρίς να μπορώ να το επιτηρώ.
Και μέσα στο σχολείο... οκ, δε θέλω να το βάλω. Είναι κάπως.

Ένα πολύ καλό μέτρο θα ήταν ένας χώρος για πάρκινγκ ποδηλάτων εντός του χώρου του σχολείο. Όχι τίποτα τρελό, απλώς ένας χώρος για να τα αφήνουμε.

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

αν ειναι λίγο χύμα κ δεν κωλώνεις να μιλήσεις τράβα στον διευθυντή
κ πες τους "θελω να ερχομαι με το ποδήλατο αλλα δεν το κάνω γιατι υάρχει θεμα με το να το κλειδωσω εξω , υπάρχει κάποια αποθήκη καπου που να μπορώ να το βάζω?"
δεν ειναι τιποτα να ρωτήσεις ούτε ειναι κακό

μπορείς αν βρεις κ αλλα παιδιά κ να πάτε μαζι .

Επίσης μια καλή τσαχπινιά αν βρεθούν κ αλλα παιδια που θέλουν (κ μπορουν) να πάνε με το ποδήλατο σχολείο ειναι να φτιάξουμε μια επιστολή με την "υπογραφή " του podilates.gr(δεν νομίζω να εχουν πρόβλημα τα παιδια που εχουν το site) λέγοντας τα αναμενόμενα κ οτι γίνετε μια προσπάθεια για bike to school κ πως ζη΄ταμε την βοήθεια τους

φιλικά Πάνος

kynhgos77
Απών/απούσα

Eχθες ειδα οτι σε ενα σχολειο στο Μενιδι βαλανε μεταλλικες θεσεις παρκινγκ για ποδηλατα.
Το κοτυφαιο ειναι οτι ενω μεσα στο σχολειο εχει τεραστιο χωρο, αυτο το τοποθετησαν απ εξω και μαλιστα σε σημειο που ουτε καν οπτικη επαφη δεν μπορεις να εχεις απο μεσα. Αποτελεσμα οποιο παιδι θελησει να παει με το ποδηλατο, το βαζει μεσα και το κλειδωσει στα καγκελα

exomail2003
Εικόνα exomail2003
Απών/απούσα

Η Διαμαντοπολου με το ¨Νέο σχολείο¨ χωρίς βιβλία, έχει τουλάχιστον επιλύσει το πως θα μεταφέρονται τα βιβλία πάνω στο ποδήλατο
Υ.Γ. Ελπίζω να μην κάνω μπάχαλο την κουβέντα, αλλα δεν κρατήθηκα.

DOOM_NX
Εικόνα DOOM_NX
Απών/απούσα

Καημένη Αθήνα... Αν εξαιρέσουμε τις πρώτες ταξεις του δημοτικού, πάντα με το ποδήλατο πήγαινα σχολείο. Και η πλειοψηφία των μαθητών δηλαδή. Και πολλοί καθηγητές.

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Ετσι όπως τα λες scarpedico είναι: Γράψτε μια επιστολή λέγοντας οτι τα παιδιά που χρησιμοποιούν το ποδήλατο όλο και αυξάνονται, και οτι το θεωρείτε πολύ σημαντικό να μπορείτε να έρχεστε με το ποδήλατο στο σχολείο (ερχόσαστε πιο γρήγορα από ό,τι με τα πόδια, ή οτι απαλλάσσετε τους γονείς σας από το να σας πηγαινοφέρνουν, ή ότι δεν ξοδεύετε χρήματα σε λεωφορεία, και οτι είναι αποδεδειγμένο ότι τα παιδιά που πάνε σχολείο με το ποδήλατο είναι και πνευματικά και σωματικά πιο υγιή κλπ κλπ), αλλα ότι ο παράγοντας κλοπή είναι ανασταλτικός παράγοντας.
Γιαυτό θα θέλατε μερικές μπάρες στάθμευσης για να κλειδώνετε τα ποδήλατα με ασφάλεια (θα τους δώσετε και τις προδιαγραφές για αυτές για να μη κάνουν βλακείες http://www.podilates.gr/?q=parking ) σε κάποιο χώρο που είτε θα φυλάσσεται είτε θα βρίσκεται εντός της περιοχής του σχολείου. Τονίστε επίσης οτι το σχολείο σας με αυτό το τρόπο θα αποτελέσει πρότυπο για άλλα σχολεία και δημόσια κτήρια, τα οποία καλούνται πλέον να προωθήσουν την ποδηλασία. Γράψτε και οτι το κόστος για αυτές τις μπάρες μπορεί να μηδενιστεί αν τις προσφέρουν χορηγοί (βάζοντας το ταμπελάκι της εταιρίας τους στην μπάρα), ή και οτι αν έχουν πρόβλημα, μπορείτε εσείς να κάνετε έναν έρανο και να προσφέρετε το ποσό. (30-40 ευρώ για κάθε μπάρα σχήματος "Π" που χωράει 2 ποδήλατα)
Μαζέψτε και αν μπορείτε υπογραφές απο τα άλλα παιδιά (πιο παιδί δεν θα υπογράψει;) και αν θέλετε ευχαρίστως να συνυπογράψουν και οι "Φίλοι του ποδηλάτου" και οι "Ποδηλάτ-ισσ-ες"..

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

lyhadj wrote:
Ετσι όπως τα λες scarpedico είναι: Γράψτε μια επιστολή λέγοντας οτι τα παιδιά που χρησιμοποιούν το ποδήλατο όλο και αυξάνονται, και οτι το θεωρείτε πολύ σημαντικό να μπορείτε να έρχεστε με το ποδήλατο στο σχολείο (ερχόσαστε πιο γρήγορα από ό,τι με τα πόδια, ή οτι απαλλάσσετε τους γονείς σας από το να σας πηγαινοφέρνουν, ή ότι δεν ξοδεύετε χρήματα σε λεωφορεία, και οτι είναι αποδεδειγμένο ότι τα παιδιά που πάνε σχολείο με το ποδήλατο είναι και πνευματικά και σωματικά πιο υγιή κλπ κλπ), αλλα ότι ο παράγοντας κλοπή είναι ανασταλτικός παράγοντας.
Γιαυτό θα θέλατε μερικές μπάρες στάθμευσης για να κλειδώνετε τα ποδήλατα με ασφάλεια (θα τους δώσετε και τις προδιαγραφές για αυτές για να μη κάνουν βλακείες http://www.podilates.gr/?q=parking ) σε κάποιο χώρο που είτε θα φυλάσσεται είτε θα βρίσκεται εντός της περιοχής του σχολείου. Τονίστε επίσης οτι το σχολείο σας με αυτό το τρόπο θα αποτελέσει πρότυπο για άλλα σχολεία και δημόσια κτήρια, τα οποία καλούνται πλέον να προωθήσουν την ποδηλασία. Γράψτε και οτι το κόστος για αυτές τις μπάρες μπορεί να μηδενιστεί αν τις προσφέρουν χορηγοί (βάζοντας το ταμπελάκι της εταιρίας τους στην μπάρα), ή και οτι αν έχουν πρόβλημα, μπορείτε εσείς να κάνετε έναν έρανο και να προσφέρετε το ποσό. (30-40 ευρώ για κάθε μπάρα σχήματος "Π" που χωράει 2 ποδήλατα)
Μαζέψτε και αν μπορείτε υπογραφές απο τα άλλα παιδιά (πιο παιδί δεν θα υπογράψει;) και αν θέλετε ευχαρίστως να συνυπογράψουν και οι "Φίλοι του ποδηλάτου" και οι "Ποδηλάτ-ισσ-ες"..

lyhadj
Σε πρώτη φάση ολο κ καποια αποθηκούλα κάτο θα υπάρχει που δεν θα ενοχλούν κάποια ποδήλατα .

Χορηγούς πολύ δύσκολα θα δεχτεί ενα σχολείο κ οι δήμοι ειναι για τα μπάζα ,εύκολο ειναι να βρείτε ενα γνωστό πχ σιδερά να σας φτιάξει 3 Π κ να χρεωθούν μονο τα υλικά, οπου λογικά κάτι μπορουν να κάνουν κ οι γονείς ή ο σύλλογος γονέων (δεν ειναι μεγάλο κόστος θα ρωτήσω απο περιέργεια )

γενικά λύσεις υπάρχουν το θέμα ειναι να υπάρχει κ θέληση

φιλικά Πάνος

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

προσοχή στις "αποθηκούλες"! Ειναι μεν καλή λύση αλλά με το ποδήλατο πάλι κλειδωμένο, γιατι οι "αποθηκούλες" ακόμα και με κλειδωμένη πόρτα, είναι εύκολος και συνήθης στόχος του κλέφτη...
Το κόστος όντως δεν είναι μεγάλο -με 3 ευρώ στα 70 άτομα έχετε 4 "Π" δηλαδή 8 θέσεις που για αρχή είναι μια χαρά. Μπορεί και να βρεθεί γονέας σιδεράς και να σας κάνει περισσότερες σε καλύτερη τιμή κλπ - Λύσεις υπάρχουν. (αν πείτε και στους γονείς οτι θα πληρώσουν πολλά περισσότερα αν χάσετε το ποδήλατο και αναγκαστούν να σας πάρουν καινούριο....Λίγη γκρίνια δεν βλάπτει...)

Drakumel
Απών/απούσα

Λίγο δύσκολο να ζητηθεί τέτοιος χώρος, διότι οι ενδιαφερόμενοι είμαστε ελαχιστοι...
Καμια δεκαρια παιδιά συνολικά, και μόνο τρεις το κάνουμε που και που.

Τώρα και με τις καταλήψεις και το νταβαντούρι ίσως ζητησουμε κάτι και βλέπουμε.

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, πάντως. : )

Μου ήρθε και το πεταλάκι, εν τω μεταξύ, όποτε θα αρχίσω να αισθάνομαι λίγο πιο ασφαλής...

scarpedico
Εικόνα scarpedico
Απών/απούσα

Drakumel wrote:
Λίγο δύσκολο να ζητηθεί τέτοιος χώρος, διότι οι ενδιαφερόμενοι είμαστε ελαχιστοι...
Καμια δεκαρια παιδιά συνολικά, και μόνο τρεις το κάνουμε που και που.

Τώρα και με τις καταλήψεις και το νταβαντούρι ίσως ζητησουμε κάτι και βλέπουμε.

Ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον, πάντως. : )

Μου ήρθε και το πεταλάκι, εν τω μεταξύ, όποτε θα αρχίσω να αισθάνομαι λίγο πιο ασφαλής...

3 σίδερα σε σχήμα Π δεν νομίζω να ειναι μεγάλο πρόβλημα , επίσης το σημαντικό ειναι να κάνεις την αρχή απο εκει κ πέρα εχει ο θεός

to
Εικόνα to
Απών/απούσα

10 παιδιά δεν είναι και λίγα νομίζω.

kynhgos77
Απών/απούσα

Nα βαζει οποιος θελει το ποδηλατο μεσα, αλλιως να βγουν εξω και τα αμαξια των καθηγητων.
Πω ρε φιλε, να γινομουνα 15 χρονων τωρα με αυτα τα μυαλα, της που....ας θα γινοτανε σχολειο.
Γονεις, μιας και το εφερε η κουβεντα, ξυπνατε τα παιδια σας και μαθαιτε τα να μην φοβουνται και να μιλανε.

airpeace79
Εικόνα airpeace79
Απών/απούσα

airpeace79 wrote:

Ειδικότερα την εποχή που στο σχολείο απουσιάζουν τα βιβλία μοιάζει λίγο αφύσικο να επιτευχθεί μία τέτοια προσέγγιση.
Σε τέτοιες περιπτώσεις γίνεται ακόμα πιο εμφανής η ελλειψή υποδομής κυρίως στην πόλη της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης,αλλά ταυτόχρονα γίνεται κατανοητός ο φρενήρης ρυθμός στον οποίο κινούνται οι ελληνικές μεγαλουπολεις.
Στην επαρχία τα πράγματα αλλάζουν αλλα δεν ξέρω αν γίνεται προς το καλύτερο ή προς το χειρότερο καθώς απο την ηλικία των 13 τα μηχανοκίνητα δίνουν και παίρνουν έξω απο τα σχολεία μαζί βεβαίως και με αρκετά ποδήλατα.
Δύσκολό πράγμα η αλλαγή μπορεί να επιτευχθεί στο μέλλον μετά απο δεκάδες πετρελαικές κρίσεις και υστερά απο πολλες χαμένες γενιές.
Πολλοί απο εμας,όσοι ευτυχίσουμε να αποκτήσουμε παιδιά,είμαι σίγουρος πως θα καταφέρουμε να δούμε τα πιτσιρίκια να πηγαίνουν στο σχολείο ίσως κάποιοι να τα συνοδευσουν κι,ολας ή να τα πάνε σε ένα παιδικό καρεκλάκι αλλα για ολοκληρωμένη πρόταση και εφαρμογή σε μεγάλη κλίμακα θα πρέπει να περιμένουμε μια ποδηλατική αποκάλυψη.

........................τα θες και τα λές.

Πλέον έχω περιθώριο μόλις 10 χρόνια για αυτή την ποδηλατική αποκάλυψη.shocked

Επικαιροποίηση του θέματος.ΣΤΑΣΙΜΟΤΗΤΑ.

ilias
Απών/απούσα

Ἀστα φίλε,

κι εγώ (εμείς ως "Ποδηλάτ-ισσ-ες) είχα βγάλει κάποτε ένα φλάιερ που έγραφε:

"Ειμαστε πολλοί, θα γίνουμε περισσότεροι",

και γίναμε!

ilias
Απών/απούσα

Τα παιδιά πάντως

πάνε με τα ποδήλατα στο σχολείο!

Wicca
Απών/απούσα

Εγώ πάντως, που μένω κοντά σε σχολείο, βλέπω τα παιδάκια να πηγαίνουν και να έρχονται από αυτό με τις τροχήλατες βαλίτσες τους λες και τα κατεβάζουν από πτήση τσάρτερ. Και σκέφτομαι ...με τι ακριβώς ποδήλατο θα πήγαιναν ποτέ αυτά τα παιδάκια στο σχολείο, από την στιγμή πάνε και φέρνουν κάθε μέρα ότι βιβλίο έχουν και δεν έχουν. Με κάργκο ποδήλατα;;

Καλά είναι περιττό να σχολιάσω φυσικά οτι οι γονείς τους δεν τα αφήνουν να πάνε ούτε περπατώντας στο σχολείο, πόσω μάλλον ποδηλατώντας, γιατί εννοείται φυσικά ότι θα τα απαγάγουν... του καθενός ξεχωριστά και όλα μαζί και τις βαλίτσες που κουβαλάνε .. Για αυτό τα πάνε και τα φέρνουν με τα αυτοκίνητα και έτσι απ'έξω από το σχολείο έχει κάθε πρωί και κάθε μεσημέρι ένα εξαιρετικά "υγιεινό" για την ανάπτυξη τους περιβάλλον. Τραβάνε μερικές τζούρες καθαρό καυσαέριο και στανιάρουν τα πιτσιτίκια!

contact