Το Cycle Chic movement που έχει κερδίσει φίλους σε πόλεις όλου του κόσμου, ξεκινάει και στη Θεσσαλονίκη!
Τα δύο τελευταία χρόνια, ακόμη και ο πλέον αδιάφορος παρατηρητής μπορεί να βεβαιώσει οτι οι ποδηλάτες έχουν αυξηθεί. Οι ποδηλατικές ομάδες αστικών ποδηλατών (όχι αθλητών) που δρατηριοποιούνται από το 2008, έδωσαν (και δίνουν) το καλό παράδειγμα και πέτυχαν με τη σταθερή παρουσία τους στους δρόμους, να δελεάσουν πολλούς και πολλές ωστε να ξανανακαλύψουν την απλή ευχαρίστηση της βόλτας με ποδήλατο.
Ολα καλά μέχρι εδώ. Αυτό όμως ήταν όλο;
Σίγουρα όχι και είναι καιρός πιά και γιά το επόμενο βήμα.
Γιατί το ποδήλατο δεν είναι μόνο γιά βόλτα στην παραλία πάνω – κάτω την κυριακή το πρωί. Ούτε είναι μόνο το υποκατάστατο του γυμναστηρίου. Ούτε πεδίο ανταγωνισμού γιά ανασφαλείς εφήβους κάθε ηλικίας.
Φυσικά μπορεί να έχει όλες τις προηγούμενες ιδιότητες αλλά κυρίως αποτελεί ένα μέσον μετακίνησης μέσα στους δρόμους της πόλης, το οποίο μπορεί να χρησιμοποιηθεί όλες τις μέρες και όλες τις ώρες, φορώντας τα ρούχα που φοράμε κάθε μέρα ως πεζοί. Τα καθημερινά μας ή και τα “καλά” μας.
Αυτό φιλοδοξεί να αναδείξει το http://www.thessalonikicyclechic.com/ φωτογραφίζοντας καθημερινούς κομψούς ποδηλάτες/ισες, κάνοντας σχόλια και εκθέτωντας σκέψεις γύρω από τη χρήση του ποδηλάτου ως μέσου καθημερινής αστικής μετακίνησης.
Η αρχική ιδέα του “cycle chic movement” προέρχεται βέβαια από το http://www.copenhagencyclechic.com/
Ενας ποδηλάτης αλλά πολύ περισσότερο ένας κομψά ντυμένος ποδηλάτης, συμβάλλει στην ομορφότερη εικόνα του αστικού τοπίου, και διεκδικεί με στυλ τον χώρο του από το αυτοκίνητο.