Ανακοίνωση για τις εξαγγελιες του Υπ. Μεταφορών

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
ilias
Απών/απούσα

Οι εξαγγελίες του ΥΜΕ για τους ποδηλατοδρόμους δεν μπορεί παρά να εκληφθούν ως ένα θετικό πρώτο βήμα για την προώθηση του ποδηλάτου. Εξίσου θετικά κρίνουμε και την εξαγγελία για εκπόνηση «μελέτης εφικτότητας» για την είσοδο του ποδηλάτου στο Μετρό, καθώς και τα υπόλοιπα υποστηρικτικά μέτρα.

Αν και κατ’ αρχήν θετικές, οι συγκεκριμένες εξαγγελίες από μόνες τους, υπολείπονται πολύ των αιτημάτων, των επιδιώξεων και των συγκεκριμένων προτάσεών μας, καθώς δεν επαρκούν για να αποτελέσουν λύση στα συσσωρευμένα και αδιέξοδα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι μέχρι τώρα πολιτικές μεταφορών. Όσον αφορά στους συγκεκριμένους ποδηλατοδρόμους, πρόκειται για σχετικά ανώδυνες επιλογές, με χαράξεις που διέρχονται από περιοχές ήδη ήπιας κυκλοφορίας και δεν αντιτίθενται στη λογική της μετακίνησης με το αυτοκίνητο. Εμείς θεωρούμε ότι το ποδήλατο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα εναλλακτικό του αυτοκινήτου μέσο μετακίνησης για μεγάλο ποσοστό των μετακινήσεων και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με γενναίες τομές:

Α) Τη δημιουργία ενός εκτεταμένου και συνεκτικού δικτύου ποδηλατοδρόμων, στα πρότυπα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών πόλεων, το οποίο να καλύπτει τις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων του Λεκανοπεδίου και να προωθεί τη συνδυασμένη μετακίνηση ποδηλάτου και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Β) Τη δραστική ανακατανομή των πόρων υπέρ των ήπιων μορφών μετακίνησης και του περιορισμού της χρήσης του αυτοκινήτου.

Από τη πλευρά μας θα παρακολουθήσουμε στενά την εκτέλεση των ήδη εξαγγελθέντων έργων, τόσο χρονικά, όσο και αναφορικά με την ποιότητα εκτέλεσης τους. Επίσης θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να ποδηλατούμε καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας, παρά τις συνθήκες βαρβαρότητας που επικρατούν.

ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Automation
Εικόνα Automation
Απών/απούσα

Νομίζω ότι αυτή είναι μία εξαιρετική ανακοίνωση.
Με απλά και σαφή λόγια δηλώθηκαν μέσω αυτής τα αιτήματα αρκετών σκεπτόμενων πολιτών που έχουν βρει ως μέσο έκφρασης την οργάνωση-κίνηση ΠΟΔΗΛΑΤ-ισσ-ΕΣ, τηρώντας τις πρέπουσες αποστάσεις από την οποιαδήποτε εξουσία.
Θετικά σχόλια χωρίς δουλοπρέπεια αλλά και γόνιμη κριτική χωρίς παρωπίδες.
Χαίρομαι πραγματικά που συμμετέχω έστω και το λίγο που μπορώ στην κίνηση αυτή.

anakosmas
Απών/απούσα

πολύ καλή ανακοίνωση. Μπράβο!

panosrigas
Απών/απούσα

Και πραγματικα χρειζονται παρακολουθηση γιατι η "τεχνικη καθυστερηση" ειναι στο προγραμμα. Αλλα ειμαστε ολοι εδω και βλεπουμε

Cyclelife
Εικόνα Cyclelife
Απών/απούσα

Καμιά εξαγγελία από κρατικούς φορείς και μάλιστα από το αναρμόδιο ΥΜΕ για ποδηλατοδρόμους δεν μπορεί να εκληφθεί ως θετικό πρώτο βήμα για την προώθηση του ποδηλάτου. Αυτό επιβεβαιώνεται από τα μηδαμινά έως ανύπαρκτα έργα σε σχέση με την Ευρωπαϊκή εμπειρία από το 1950 κι έπειτα. Όσον αφορά εξαγγελίες για εκπόνηση «μελέτης εφικτότητας» αυτές μόνο ως εμπαιγμός μπορούν να εκληφθούν, δεδομένου ότι η είσοδος ποδηλάτων στο Μετρό είναι αυτονόητο κεκτημένο σε κάθε πολιτισμένη χώρα.

Όπως και άπειρεςάλλες υποσχέσεις για κοινωνικά αγαθά από τον πολιτικό χώρο που το μόνο που προσέφερε ιστορικά και θα συνεχίσει να προσφέρει είναι προνόμια για τους λίγους και ψεύτικα λόγια για τους πολλούς, έτσι και οι συγκεκριμένες εξαγγελίες από μόνες τους, υπολείπονται πολύ των αιτημάτων, των επιδιώξεων και των συγκεκριμένων προτάσεών μας, καθώς δεν επαρκούν για να αποτελέσουν λύση στα συσσωρευμένα και αδιέξοδα προβλήματα που έχουν δημιουργήσει οι μέχρι τώρα δεξιές πολιτικές μεταφορών του χώρου της συντήρησης. Όσον αφορά στους συγκεκριμένους ποδηλατοδρόμους, πρόκειται για σχετικά ανώδυνες επιλογές, με χαράξεις που διέρχονται από περιοχές ήδη ήπιας κυκλοφορίας και δεν αντιτίθενται στη λογική της μετακίνησης με το αυτοκίνητο. Εμείς θεωρούμε ότι το ποδήλατο μπορεί και πρέπει να αποτελέσει ένα εναλλακτικό έως και υποκατάστατο του αυτοκινήτου μέσο για μεγάλο ποσοστό των μετακινήσεων και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο με γενναίες τομές:

Α) Τη δημιουργία ενός εκτεταμένου και συνεκτικού δικτύου ποδηλατοδρόμων, στα πρότυπα των υπόλοιπων ευρωπαϊκών πόλεων, το οποίο να καλύπτει τις καθημερινές μετακινήσεις των κατοίκων του Λεκανοπεδίου και να προωθεί τη συνδυασμένη μετακίνηση ποδηλάτου και Μέσων Μαζικής Μεταφοράς.

Β) Τη δραστική ανακατανομή των πόρων υπέρ των ήπιων μορφών μετακίνησης και του περιορισμού της χρήσης του αυτοκινήτου, πλήττοντας τα συμφέροντα όσων εμπλέκονται στην εξάπλωση και προώθησή του - κάτι που η σημερινή κυβέρνηση σε καμμιά περίπτωση δεν θα κάνει γιατί κάτι τέτοιο θα αποτελούσε ζημία των ιδίων της συμφερόντων (εξάλλου αποδεικνύεται από την ενεργειακή της πολιτική που συνεχίζει να κρατά την χώρα υπόδουλη σε ξένα συμφέροντα).

Από τη πλευρά μας θα παρακολουθήσουμε με μεγάλη καχυποψία την εκτέλεση των εξαγγελθέντων έργων, τόσο χρονικά, όσο και αναφορικά με την ποιότητα εκτέλεσης τους. Επίσης θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να ποδηλατούμε καθημερινά στους δρόμους της Αθήνας, παρά τις συνθήκες βαρβαρότητας που επικρατούν και οι οποίες ιστορικά δημιουργήθηκαν αποκλειστικά από τον ίδιο πολιτικό χώρο που συνεχίζει θρασύτατα δυστυχώς ακόμη και σήμερα την υποσχεσιολογία, συνεχίζοντας να λυμαίνεται τον τόπο.

Aigeas
Εικόνα Aigeas
Απών/απούσα

Σκληρός και εύστοχος όπως πάντα!!!!! Έτσι πρέπει!!

contact