Πρακτικά συνέλευσης 01/07/09

8 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Cyclelife
Εικόνα Cyclelife
Απών/απούσα

Στην σημερινή συνέλευση είχαμε αρκετά καλή προσέλευση (περισσότεροι από όσους συνήθως παρευρίσκονται - κάτι πάει να γίνει, για να δούμε...)

Συζητήθηκαν τα ακόλουθα:

1)Έγινε απολογισμός της εκδήλωσης του 24ωρου:
α)Σωστά εκτιμήθηκε ότι η φετεινή εκδήλωση είχε την μικρότερη συμμετοχή εξαιτίας της δημιουργίας παράλληλων εκδηλώσεων - ποδηλατόβολτες κλπ από λοιπές ποδηλατικές πρωτοβουλίες (μπράβο μας - άντε να τους πήξουμε να μην μπορεί να κουνηθεί βενζινοκίνητο ρούπι), ενώ η διοργάνωσή της έγινε από πολύ λιγότερα άτομα από κάθε άλλη προηγούμενη φορά (μπράβο στην ηρωϊκή τους προσπάθεια).
β)Ετέθη θέμα αλλαγής της μορφής του 24ωρου και η πλειοψηφία συμφώνησε για την αλλαγή της μορφής του και την μετάθεση των επί μέρους εκδηλώσεών του σε ξεχωριστές εκδηλώσεις που θα γίνονται σε άλλες ξεχωριστές ημερομηνίες (για πιο συχνές ποδηλατοπαρουσίες).

2)Έγινε ενημέρωση σχετικά με την προβοκατόρικη διαδικασία αποφυγής ορθής τοποθέτησης του θέματος του ποδηλατόδρομου Εκάλης - Μελλισίων από τα μέλη του Δ.Σ του Δήμου Μελισσίων με σκοπό την καταψήφισή του. Πρόκειται για όσους δεν γνωρίζουν για επιδότηση από το 3ο κοινοτικό πλαίσιο στήριξης (προσπαθούν κάποιοι στην Ευρώπη να μας κάνουν με το ζόρι ανθρώπους....)με σκοπό την υλοποίηση ποδηλατοδρόμου 17 χιλιομέτρων (Από Εκάλη έως Ψυχικό).
Επισημάνθηκε η συνειδητή προσπάθεια των μελών του δημοτικού συμβουλίου Μελισσίων να παραταθεί και να αργοπορήσει η σχετική για τον ποδηλατόδρομο συζήτηση στη 1 το βράδυ. Ακόμη τονίσθηκε ο ανήθικος τρόπος με τον οποίο μέλη του Δ.Σ. προσπάθησαν να βεβηλώσουν το κύρος και το επιστημονικό έργο του συγκοινωνιολόγου Βλαστού (να υποβιβάσουν την τροποποιητική μελέτη του - την μόνη άρτια υπάρχουσα) και μάλιστα επί τη απουσία του (έφτασαν στο σημείο να του αποδώσουν κατηγορίες και ιδιότητες οι οποίες μάλλον χαρακτηρίζουν τα ίδια τα μέλη του συγκεκριμένου Δ.Σ.).

3)Για τις 22 Σεπτεμβρίου, την καθιερωμένη σαν ημέρα χωρίς αυτοκίνητο (υπάρχει άραγε τέτοια ημέρα στην Βενζινελλάδα;) έγιναν διάφορες προτάσεις με κεντρικό γνώμονα και ομοφωνία να παρακαμφθεί η παρωδία διοργανώσεων σχετικών φιεστών από τους Δήμους με ουσιαστικές παρεμβάσεις, είτε με μια μεγάλη ποδηλατοπορεία, είτε με εκδηλώσεις καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδας κινητικότητας, είτε με κάτι ακόμη πιο μαζικό που τους το φυλάμε ως έκπληξη.

4)Τέλος συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα γραφόμενα στο site μας (επί τη αφορμή του ξεσηκώματος τσιτάτων και αποσπασμάτων από διαλόγους του forum από μέλη του Δ.Σ. Μελισσίων και την χρησιμοποίησή τους εις βάρος των ποδηλατών γενικώς κατά την παρωδία - συζήτηση στο Δήμο Μελισσίων)
Συγκεκριμένα τέθηκε το ερώτημα εάν θα πρέπει να βάλουμε πιο αυστηρούς κανόνες και γενικά να παρακολουθούμε λογοκρίνοντας τα γραφόμενα των ποδηλατών για την αποφυγή παρομοίων ατυχών συγκυριών και αποφασίστηκε ότι οι ποδηλάτες σαν πραγματικά ελεύθεροι πολίτες αυτής της χώρας δεν πρόκειται να φιμωθούν με κανένα τρόπο.
Έτσι καταλήγοντας αποφασίστηκε να μην λογοκρίνεται κανένας διάλογος, καυστικό χιούμορ, κριτική, αστεϊσμός (χαβαλές) κλπ. κλπ.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Εννοείται οτι τα πολύ πετυχημένα σχόλια στις παρενθέσεις αφορούν στη προσωπική γνώμη του "γραμματέα"..

Argonaut
Απών/απούσα

Σίγουρα είναι απόψεις του, αλλά καθότι στα πρακτικά μιας συνέλευσης η οποία ήταν σημαντικά εποικοδομητική, θα περίμενα το κείμενο να παραμένει αυστηρά γύρω από τα θέματα και αποφάσεις όπως αυτά συζητήθηκαν και όχι να εκφάζονται ΜΕΣΑ ΣΤΑ ΠΡΑΚΤΙΚΑ της συνέλευσης προσωπικές απόψεις .

Οπως αναφέρεται και στο εν λόγω κείμενο, αυτό μπορεί να γίνει σε thread / post που ανοίγει ο καθένας "για λογαριασμό" του και όχι για λογαριασμό όλων των συμμετεχόντων.

GeorgeHH
Απών/απούσα

Καλημέρα,πιστεύω ο καθένας εδω μέσα είναι υπεύθυνος για οτι γράφει και το πως το γράφει,όσο για τα Μελίσσια πιστεύω οτι πρέπει να γίνει μία μεγάλη ποδηλατοπορεία εκεί, εκτός αν θέλετε να ξεχαστεί το θέμα,και να ακυρωθούν ποδηλατόδρομοι και σε άλλες γειτονιές πιστεύω μας αφορά όλους,δε νομίζω να πρέπει να το αφήσουμε

Βγείτε με ποδήλατα στους δρόμους περισσότερο...

lyhadj
Εικόνα lyhadj
Απών/απούσα

Τα πρακτικά αντιπροσωπεύουν τη συνέλευση - όχι σε αυτή τη μορφή που γραφτηκαν εδώ φυσικά, αλλά μεσες άκρες αυτά ειπώθηκαν. Οι προσωπικές γνώμες όμως και τα σχόλια ειναι ευθύνη του καθενος..
Οσο για τα Μελίσσια πήραμε χθες διάφορες αποφάσεις για δράσεις, οι οποίες δεν διοργανώνονται μεσα απο το φορουμ έτσι αόριστα αλλά απο τα συγκεκριμένα ατομα που θέλουν να λάβουν δράσεις. Αν θέλει κάποιος να συμμετέχει ας επικοινωνήσει με τους http://podilato-halandri.blogspot.com/ . η ας γράψει τα σχόλια του (οχι υβριστικά αν γίνεται) όπου μπορεί! (στο σαιτ του Δήμου Μελισσίων, blogs, facebooks, εφημερίδες κλπ)

Κατα τα άλλα όσοι πιο πολλοί βγαίνουν στους δρόμους τόσο καλύτερα - δείχνουμε οτι υπάρχουμε: τι καλύτερη δράση απο αυτή!

Johnny.Tifosi
Εικόνα Johnny.Tifosi
Απών/απούσα

Πιστεύω ότι μια Πανελλαδική Ποδηλατοπορεία στις 22 Σεπτεμβρίου είναι επιβεβλημένη, για την προώθηση της ιδέας του ποδηλάτου ως αντικαταστάτη του αυτοκινήτου. Τότε πιστεύω ότι θα υπάρχει η κάλυψη από τα ΜΜΕ που δεν είχε η προηγούμενη. Το κακό είναι ότι πέφτει Τρίτη...

titi
Εικόνα titi
Απών/απούσα

Εμένα(νε) με βρίσκει απολύτως σύμφωνη η ιδέα της ποδηλατοπορείας την 22/9. Μαζί σου johnny.tifosi.
Να ρθουν τα ΜΜΕ να γίνει γκιουργκουλούσι!

yellowsubmarine
Απών/απούσα

lyhadj wrote:
Τα πρακτικά αντιπροσωπεύουν τη συνέλευση - όχι σε αυτή τη μορφή που γραφτηκαν εδώ φυσικά, αλλά μεσες άκρες αυτά ειπώθηκαν. Οι προσωπικές γνώμες όμως και τα σχόλια ειναι ευθύνη του καθενος..
!

Μου ήρθε σαν ειδοποίηση από τα γκρουπάκια (που έχουν σχέση με ποδήλατο) αυτούσιο το κείμενο
Άντε συγγραφέα έγινες διάσημος (πάλι)