Πρακτικά Συνέλευσης 4.11.09

1 καταχώριση / 0 νέα/ο
podilat-iss-es
Εικόνα podilat-iss-es
Απών/απούσα

Πρακτικά Συνέλευσης 4.11.09

Στη συνέλευση που έγινε χθες συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα ακόλουθα :

1. Αίτηση Ακύρωσης στο ΣτΕ - Για όσους δεν το γνωρίζουν η ομάδα έχει καταθέσει ήδη από τις αρχές του 2007 αίτηση ακύρωσης στο ΣτΕ, προκειμένου να καταργηθεί η απαγόρευση εισόδου των ποδηλάτων στο Μετρό. Η αίτηση αυτή εκκρεμεί, καθώς δεν έχει οριστεί δικάσιμος. Από συνποδηλάτη δικηγόρο που ασχολείται με την υπόθεση έγινε επαφή με τον βοηθό εισηγητή - δικαστή, που χειρίζεται την υπόθεση, ο οποίος μας ενημέρωσε ότι λόγω μη προσκόμισης φακέλου από την πλευρά της ΑΜΕΛ η υπόθεση θα αναβληθεί.

2. Συζητήθηκε το ζήτημα ανάκλησης των μέτρων απόσυρσης της προηγούμενης κυβέρνησης από το τωρινό Υπουργείο Περιβάλλοντος καθώς και οι έντονες αντιδράσεις εναντίον αυτής της κίνησης. Καταλήχθηκε αφενός ότι είμαστε υπέρ της ανάκλησης για οικολογικούς λόγους, καθώς η υλοποίηση των μέτρων απόσυρσης θα σήμαινε άμεση κατανάλωση κάποιων εκατομυρίων νέων ΙΧ, και αφετέρου η κατάρτιση δελτίου τύπου για το θέμα.

3. Καθορίστηκαν νέες αρμοδιότητες για τη διαχείριση της ιστοσελίδας και του αρχείου, ενώ θα βγεί και ανακοίνωση για ξεχωριστή συνάντηση σχετικά με τα θέματα του σάιτ.

4. Συζητήθηκε η πρόταση της Θεσσαλονίκης για κινήσεις κατά της απαράδεκτης πολιτικής του ΟΣΕ σχετικά με το ποδήλατο και αποφασίστηκε από κοινού συντονισμός, κατάρτιση θέσεων και συγκεντρώσεις - διαμαρτυρίες.

5. Αποφασίστηκε δική μας κινητοποίηση με προσυγκέντρωση στο συλλαλητήριο για το κλίμα, που θα γίνει στα μέσα Δεκέμβρη με αφορμή τη συνδιάσκεψη στην Κοπεγχάγη, καθώς και σύνταξη σχετικού κειμένου.

6. Συζητήθηκαν και εγκρίθηκαν από τη συνέλευση οι επιστολές μας προς αρμόδια υπουργεία για συνάντηση σχετικά με τα θέματα του ποδηλάτου. Η επίδοσή τους θα γίνει με ποδηλατοπορεία στις επόμενες μέρες.

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι