Αεχιμη ταχυτητα αρχαριος

3 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Charis4
Απών/απούσα

Καλησπερα στο ομορφο φορουμ.πηρα ενα ποδηλατο στον 11χρονο γιο μου με 7 ταχυτητες mountain bike. ειχε να κανει 6 χρονια και τωρα μου ζητησε.καναμε χθες μια δοκιμη και δυσκολευτηκαμε με τις ταχυτητες. Η ερωτηση ειναι απλη.σε ευθεια με τι ταχυτητα αρχιζει; εχει 7 ταχυτητες και low medium high.εκανε πεταλι και δεν ενιωθε αντισταση.ευχαριστω πολυ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
morgoth
Απών/απούσα

Οταν λες low-medium-high υποθετω εννοεις τριπλο δισκο μπροστα? Αν ναι με τον μεσαιο μπροστα ξεκιναει και με οποια ταχυτητα τον βολευει, δεν ειναι στανταρ η απαντηση δηλαδη. Αν σε παραξενευει το γεγονος οτι υπαρχουν και πιο ελαφριες ταχυτητες απο αυτην που ξεκινας απο σταση σκεψου τις ανηφορες, τον μικρο δισκο ουσιαστικα τον βαζεις οταν βρεις ανηφορα και σκληρηνει πολυ το πεταλι. Ο μεγαλος αντιστοιχα ειναι για την κατηφορα οταν θες να αναπτυξεις ταχυτητα οποτε ενας γενικος κανονας ειναι οτι σε σχετικα επιπεδο δρομο παιζεις με τον μεσαιο δισκο.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Πολύ χοντρικά (τα γράφω όσο πιο απλά γίνεται χωρίς να μπαίνω σε τεχνικά θέματα και χωρίς τη χρήση της σωστής ορολογίας)...

Στην ευθεία το χειριστήριο θα πρέπει να το έχει κάπου στη μέση ανάμεσα σε low και high (θα δεις την αλυσίδα να πηγαίνει περίπου στη μεσαία ταχύτητα/γρανάζι στον πίσω τροχό).

Όσο γίνεται πιο ανηφορικός ο δρόμος, θα γυρνάει προς το low (μικρότερη αντίσταση - μεγάλο γρανάζι πίσω) και όσο πιο κατηφορικός προς το high (μεγαλύτερη αντίσταση - μικρό γρανάζι πίσω).

Προσοχή, για να αλλάξει η ταχύτητα πρέπει να γυρίζουν τα πετάλια και ο τροχός, οπότε η αλλαγές γίνονται όσο κινείται το παιδί με το ποδήλατο ή σηκώνοντας την πίσω ρόδα στον αέρα και γυρνώντας τα πετάλια.

contact