ανέβασμα τιμονιού

18 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
billaros19
Απών/απούσα

καλημέρα σε όλους και όλες!
έχω ένα ergomax 2012 το οποίο θα ήθελα να σηκώσω το τιμόνι.
μπορεί κάποιος να μου δώσει κάποια κατεύθυνση αν μπορώ να το κάνω μόνος μου ή αν πρέπει να αγοράσω κάτι δαχτυλίδια που έχει που γράφουν fsi(nom;izv) p;anv?
αν χρειάζεται αγορά των παραπάνω δακτυλιδιών πόσο κοστίζουν περίπου?

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

http://www.podilates.gr/node/24155

κάνε μια γρήγορη αναζήτηση θα βρεις πολλές πληροφορίες

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Καλημέρα, αν υπάρχει περιθώριο στο σωλήνα του πηρουνιού σου (εκεί που δένει ο λαιμός) και είναι κάπως έτσι:

ασδφγασ

τότε μπορείς να βάλεις τα δακτυλιδάκια που έχει πάνω από το λαιμό κάτω από αυτό με αποτέλεσμα ο λαιμός και το τιμόνι να έρθουν πιο ψηλά.

Ωστόσο επειδή μάλλον δεν έχεις πειθώριο στο σωλήνα, δηλαδή ο λαιμός είναι δεμένος στο ψηλότερο σημείο:

dfrgdsg

τότε δυο πράγματα μπορείς να κάνεις.

1. να αλλάξεις λαιμό με μεγαλύτερη κλίση προς τα πάνω ή να πάρεις ένα λαιμό ρυθμιζόμενο (σπονδυλωτό)

dsafbdsfb

2. να αγοράσεις μια επέκταση για το steerer, όπως αυτό το ασημί που επιμηκύνει το σωλήνα του πηρουνιού

δφγαδ

Όλα αυτά με την προϋπόθεση πως κάθεσαι σωστά στο ποδήλατό σου και ύστερα από αρκετές βόλτες είσαι σίγουρος πως πρέπει οπωσδήποτε να φέρεις πιο ψηλά το τιμόνι. Άρα ή το ποδήλατό σου, σου είναι λίγο μεγάλο, ή δεν μπορείς καθόλου να σκύβεις... θα βοηθούσε μια φωτογραφία του ποδηλατου σου προφίλ πάντως

nikkos
Εικόνα nikkos
Απών/απούσα

θα βοηθούσε να έβαζες μια φωτογραφία για να δούμε τώρα πως είναι, αλλά το να βάλεις τα δαχτυλίδια (spacers) θα πρέπει η σωλήνα του πηρουνιού (steerer) να είναι αρκετά μακρύ και να περισσεύει ήδη απ' την πάνω μεριά για να έχει σίδερο να πιάσει ο λαιμός. Αλλιώς δε μπορείς να βάλεις δαχτυλίδια.
Αυτό που μπορείς να κάνεις είναι είτε να πάρεις λαιμό με μεγαλύτερη κλίση απ' αυτή που έχει ο δικός σου, ή να πάρεις λαιμό με ρυθμιζόμενη κλίση, για να το βάλεις εκεί που σε βολεύει ( πχ http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=30642 ).
Επόμενο βήμα, αν το θες πιο ψηλά, είναι να αλλάξεις και το τιμόνι με κάποιο που έχει μεγάλο Ζ (rise) (πχ http://www.chainreactioncycles.com/Models.aspx?ModelID=35280 )

billaros19
Απών/απούσα

το ποδήλατο είναι μέγεθος νομίζω Medium...και είμαι 1,83...
νομίζω ότι το ποδήλατο είναι μικρο...έχω ανεβασμένη την σέλα ώστε να έχει ακόμα 40 πόντους(αν θυμάμαι καλα) να βγει μέχρι να φανεί το Min
και τα πόδια μου έχουν μία μικρή γωνία(τα γόνατα) όταν το πόδι είναι στο χαμηλότερο σημείο του ποδηλάτου
βασικός λόγος είναι το ότι μου μουδιάζουν τα χέρια για μάι απόσταση από καλλιθέα μέχρι Γλυφάδα και με πονάει η μέση μου...
δεν κάνω καθόλου ορθοπεταλιά..

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Έτσι όπως το περιγράφεις, μάλλον έχεις δίκιο να πιστεύεις ότι το ποδήλατο σου είναι μικρό.
1η ερώτηση... το πήρες καινούριο από κάποιο κατάστημα και αν ναι, καλό θα ήταν να ενημερώσεις από ποιό και ποιός ήταν αυτός που σου πρότεινε το συγκεκριμένο μέγεθος.

Πιστεύω ότι αν ψιλώσεις το τιμόνι, δεν λύνεται το πρόβλημα σου.
Αυτό που ίσως χρειάζεσαι περισσότερο είναι ένας λαιμός με μεγαλύτερο μήκος.
Προφανώς, θέλεις να σηκώσεις το τιμόνι επειδή αναγκαστικά έχεις ανεβάσει πολύ τη σέλα και η θέση πια είναι πολύ σκυφτή και πέρα από το προβλεπόμενο γι' αυτό το μέγεθος.
Εκεί ίσως να σε βοηθήσει και ένας λαιμός με μεγαλύτερη κλίση (είτε ρυθμιζόμενος, είτε απλός).

Σε κάθε περίπτωση όμως, καλύτερα να μην δώσεις πολλά χρήματα γιατί ίσως να μην καταφέρεις να το βολευτείς τελικά λόγω λάθος μεγέθους.

Αν όντως επιβεβαιωθεί ότι το μέγεθος σου είναι μικρό, υπάρχουν και άλλες λύσεις (π.χ. αναζητήσει για ανταλλαγή σκελετού).

billaros19
Απών/απούσα

το πήρα από action-bikes στο χαλάνδρι...ενω ανέβηκα πάνω στο ποδήλατο μου λέει ότι αυτό είναι το μέγεθός μου παρά τα μα μου σου του που του έλεγα...όντας και νέος στο αντικείμενο πλήρωσα και τα καλά μου χρηματάκια...τώρα δυστυψχ'ως δεν έρχεται πίσω ο χρόνος και πρέπει να δω τι θα κάνω γιατί πονάει και η μέση
θα κοιτάξω να ανεβάσω φωτο από το ποδήλατο στο πλάι αν και το μέγεθος Medium με εμένα 1.83 δε νομίζω να είναι και το ιδανικό δυστυχώς
αν μπορείς στείλε links από καταστήματα με λαιμό με μεγαλύτεορ μήκος να έχω στα υπόψιν μου

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Μέτρα το μήκος που έχει ο λαιμός σου ή βρες το από τα τεχνικά χαρακτηριστηκά, καθώς και την κλίση.
Νομίζω όμως ότι πρέπει να πας σε μια ποιό ολοκληρωμένη λύση.
Βάλε ίσως μια αγγελία για ανταλλαγή σκελετού.
Πότε το πήρες?

kynhgos77
Απών/απούσα

φιλε το ποδηλατο σου ειναι μικρο για 1,83. Ειμαι 1,84 και ξερω. Δοκιμασα βολτα με scott aspect xl και ηταν μια χαρα, ενω ενα scott sub medium το καταλαβα αμεσως οτι δεν κανει για μενα.
Γνωμη μου, πριν κανεις οτιδηποτε, βαλε το αγγελια για ανταλλαγη με καποιου ιδιας αξιας ποδηλατου και χρησεως, μεγεθους large. Αν βρεθει καποιο, θα ειναι καλυτερο απο οποιαδηποτε μετατροπη και να κανεις.

billaros19
Απών/απούσα

το έχω 4 μήνες το ποδήλατο....
με στενοχωρήσατε με τον ...μην τον πω...
ανταλλαγή σκελετού μόνο πρόκειται να βρω?
υπάρχει κάποιο κατάστημα να μου κάνει μετά πάλι τις τοποθετήσεις των ανταλλακτικών που έχει πάνω?
είμαι πελαγομε΄νος να είμαι ειλικρινής....
για δώστε μου details τι να γράψω στην αγγελία αν σας είναι εύκολο...

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

kynhgos77 wrote:
φιλε το ποδηλατο σου ειναι μικρο για 1,83. Ειμαι 1,84 και ξερω. Δοκιμασα βολτα με scott aspect xl και ηταν μια χαρα, ενω ενα scott sub medium το καταλαβα αμεσως οτι δεν κανει για μενα.
Γνωμη μου, πριν κανεις οτιδηποτε, βαλε το αγγελια για ανταλλαγη με καποιου ιδιας αξιας ποδηλατου και χρησεως, μεγεθους large. Αν βρεθει καποιο, θα ειναι καλυτερο απο οποιαδηποτε μετατροπη και να κανεις.

Δεν παει ετσι.
1. η ideal δινει το υψος του για αυτο το μεγεθος.
2. Δεν σημαινει οτι επειδη σε μια εταιρεια εισαι στο medium τοτε σε ολες εισαι στο medium (αρα το τι εισαι στο scott δεν σημαινει οτι το ιδιο μεγεθος θα εισαι και στις αλλες εταιρειες, στην συγκεκριμενη περιπτωση στην ideal).
3. Το τι μεγεθος χρειαζεται καποιος δεν εξαρταται μονο απο το υψος αλλα και απο τις αλλες διαστασεις του. Επισης παιζει ρολο και το πως οδηγαει καποιος και πως βολευεται πανω στο ποδηλατο.

Για να πει κατι καποιος σοβαρα τοτε θα πρεπει να δουμε τον αναβατη πανω στο ποδηλατο. Το να προτεινουμε κατι τοσο ριζοσπαστικο (πουλα το ποδηλατο) χωρις να ξερουμε ακριβως το προβλημα τοτε απλως η συμβουλη μας ειναι το λιγοτερο κακη. Εγω καταλαβαινω οτι το προβλημα που εχει ο φιλος ειναι μονο οτι θελει πιο ορθια θεση οδηγησης πραγμα που μπορει πολυ ευκολα να το δει με εναν ρυθμιζομενο λαιμο. Απο εκει και περα το να προτεινουμε κατι παραπανω χωρις να δουμε αναβατη πανω στο ποδηλατο ειναι απλως λαθος.

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

πριν από αυτό το ποδήλατο είχες άλλο; Γενικά ποδηλατούσες ή τώρα ξεκίνησες; Ρωτάω γιατι αν ξεκίνησες τώρα νομίζω ότι είναι φυσιολογικό να έχεις κάποιου είδους πόνους και ενοχλήσεις ή να πρέπει να βολευτείς πάνω στο ποδήλατο μέχρι να το συνηθίσεις. Σταδιακά θα γυμναστούν κάποιοι μυς που δεν χρησιμοποιούσες και η κατάσταση θα βελτιωθεί.

Εγώ όταν ξεκίνησα πριν ένα χρόνο τον πρώτο καιρό ένιωθα σα να έχω φάει ξύλο ακόμα και μετά από μικρές διαδρομές. Όμως το ποδήλατό μου ήταν το ίδιο με το οποίο πριν από δέκα χρόνια έκανα εκδρομές των εκατό χιλιομέτρων χωρίς πρόβλημα. Και μένα στην αρχή μούδιαζαν τα χέρια μου και ένιωθα την ανάγκη να ψηλώσω το τιμόνι. Τώρα θα το ήθελα και λίγο πιο χαμηλά ή αν μπορούσα θα έπαιρνα κούρσα.

Κάνε τις μετρήσεις του σώματός σού μέτρα και το ποδήλατο με τη βοήθεια των διαφόρων σαϊτ και αν σου βγεί ότι είναι σωστό το μέγεθος τότε έχε υπομονή και όλα θα γείνουν

Αν είσαι όμως έμπειρος ποδηλάτης και ποδηλατείς χρόνια τότε γράψε άκυρο σε όσα είπα παραπάνω.

billaros19
Απών/απούσα

η αλήθεια ειναι οτι ειχα χρονια να ποδηλατισσω...οι συνθηκες ομως σε συνδυασμο με την γυμναστικη με ωθησαν στο ποδηλατο
αποτι εχω δει και εγω στην σελιδα της ideal αυτο πρεπει να ειναι το μεγεθος μου...τι να πω...παντως στις βολτες που κανω βλεπω κατι κοπελες και με περνανε σαν σταματημενο....:S

Pavlos K.
Εικόνα Pavlos K.
Απών/απούσα

Μπίλαρε έχεις ρυθμίσει ύψος παλουκόσελου, κλίσης σέλας; Επίσης, αν σου φαίνεται μικρό το ποδήλατο (ουσιαστικά δηλαδή κοντός οριζόντιος) τότε βάλε τη σέλα στο πιο πίσω επιτρεπτό σημείο, θα κερδίσεις 2-3 πόντους. (αν δεν έχει σημδάκια πάνω στη ράγα της σέλας, δες λίγο στο νετ). Λογικά για να μουδιάζουν τα χέρια ρίχνεις πολύ βάρος σε αυτά. Αν μάθεις να ποδηλατείς σωστά βάζοντας το βάρος σου πάνω από τα πόδια σου ίσως να περάσει. Επίσης κουβαλάς πέταλα, αλυσίδες κτλ μέσα σε σακίδιο πλάτης;

Το άλλο που μπορείς να κάνεις (εκτός φυσικά από τα παραπάνω που αναφέρουν τα παιδιά για μετρήσεις) είναι να περάσεις μια Τρίτη από τους ΦΤΠ με το ποδήλατό σου και να βγάλεις άκρη (έχει πολύ έμπειρους ποδηλάτες και θα σε συμβουλέψουν σωστά και κυρίως ανιδιοτελώς ;) )

edit: θα επιμείνω για μια πλαϊνή φωτογραφία

diopan
Εικόνα diopan
Απών/απούσα

billaros19 wrote:
παντως στις βολτες που κανω βλεπω κατι κοπελες και με περνανε σαν σταματημενο....:S

άλλο ένα παράδειγμα ότι η ζωή είναι σαν το ποδήλατο: Ποτέ μην υποτιμάς τις γυναίκες

εγώ μια φορά ενώ αγκομαχούσα (ορθοπεταλόντας) να βγάλω μια ανηφόρα με τα ωραία μου ποδηλατικά ειδικά ρούχα κράνος και όλο τον εξοπλισμό με πέρασε ένας Πακιστανός με ένα σκουριασμένο ποδήλατο εικοσιπέντε κιλών, λάθος θέση οδήγησης τζιν παντελόνι και ψιλοξεφούσκοτα λάστιχα.

billaros19
Απών/απούσα

σας ευχαριστώ πολύ όλους για τις συμβουλές σας!
σίγουρα πρέπει να έρθω μία Τρίτη και να σας βρω να μου δώσετε τα φώτα σας!
δεσμεύομαι να το κάνω το συντομότερο δυνατόν..απλά θα πρέπει να μου πείτε ποιοι είστε για να ξέρω να βρεθούμε
την σέλα την έχω με ελαφριά κλίση προς τα εμπρός
τα υπόλοιπα από κοντά λοιπόν!!!

billaros19
Απών/απούσα

την σέλα την έχω ανεβάσει τόσο ώστε να με΄νουν άλλα 7 περίπου εκατοστά για σήκωμα
η σέλα είναι νομίζω πιο ψηλά από το τιμόνι....
δεν έχω καθόλου τσάντα στην πλάτη όταν κάνω την γυμναστική μου...:)

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Έχει δίκιο ο kktsol στο να μη βγάζουμε γρήγορα συμπεράσματα.
Και εγώ ίσως να έκανα μια πρώτη βιαστηκή εκτίμηση και να προκάλεσα τη συνέχεια στο θέμα.
Η IDEAL δίνει για το ύψος σου κάθετο 46 με 50 (http://www.idealbikes.net/?section=2298&language=el_GR&itemid1494=2332) και το δικό σου είναι 50άρι, οπότε μάλλον είσαι μέσα.
Καλύτερα λοιπόν να μην κάνεις κάποια βιαστική αλλαγή ή καμία δραστική παρέμβαση μέχρι να βεβαιωθείς ότι έχεις τη σωστή θέση.
Από την άλλη ένας ρυθμιζόμενος λαιμός δεν νομίζω να πάει χαμένος και μάλλον θα σε βοηθήσει.