αντιθετα εγω θα προτιμουσα την xenon (θα προτιμουσα την 10αρα ομως). Οπως καταλαβαινεις δοκιμασε την μονος σου. Μονο ετσι θα παρεις την απαντηση που πρεπει.
μιλας για τις λεβιεδομανετες, δεκτο. Θα προτιμουσα να παρω την xenon και στην πρωτη ευκαιρια να αλλαξω λεβιεδομανετες (αλλα να μεινω campagnolo) παρα να εχω τις λεβιεδομανετες της shimano (οχι σε θεμα λειτουργειας αλλα αυτο το σπρωχνω την μανετα του φρενου για να αλλαξω και ταχυτητα δεν το μπορουσα ποτε). Και (ασχετο βεβαια) συμβιωσα με μια xenon 1,5 μηνα(10αρα ομως), δεν παρουσιασε τιποτα παρολο πλαστικο.Με χαλαγε στο look αλλα μονο εκει. Δεν με ξενισε πουθενα αλλου. Απο την αλλη ειναι καθαρα θεμα προτιμησης. Βεβαια xenon και 105 κανονικα δεν ειναι ιδα κατηγορια χρηματων. Υποθετω με την διαφορα παιρνεις τις λεβιεδομανετες.
υ.γ. τωρα ειδα οτι ειχε μεσολαβησει απαντηση. Εννοουσα μεταξυ xenon και 105. Εννοειται οτι θα προτιμουσα την full veloce αν υπηρχε και αυτη η επιλογη.
Δεν ξέρω ποιας χρονιάς είναι ή περισσότερες λεπτομέρειες.
Απλώς αγοράζω μία intro (εισαγωγική) κούρσα, που σκοπεύω να κρατήσω αρκετό καιρό. Αν στη συνέχεια δω ότι δεν με καλύπτει και ζητάω περισσότερα πράγματα, με την εμπειρία που θα έχω θα μπορώ να κρίνω και να κοιτάξω σε πιο ακριβά μοντέλα αυτό που ψάχνω.
Οπότε σε αυτό που θα πάρω τώρα δεν πρόκειται να ασχοληθώ με βελτιώσεις κτλ, άρα και θέλω να είναι όσο πιο ποιοτικό το προϊόν γίνεται.
Ο ποδηλατάς μου είπε ότι την φέρνει με Xenon ή 105, και οι δύο 9άρες. Περισσότερα δεν γνωρίζω.
Ψάχνοντας είδα και εγώ ότι η veloce είναι σίγουρα καλύτερη, αλλά μιλάμε για xenon και 105.
Από αυτά που είδα γενικότερα κλίνω λίγο προς την 105, αν και η campagnolo φαίνεται να έχει πιο ποιοτικά προϊόντα. Η xenon όμως είναι ίσως το bottom end προϊόν.
Εμπειρία δεν έχω, πιθανότατα όμως θα τις δω τη Δευτέρα που θα πάω στο κατάστημα, αλλά θέλω να ξέρω και τη γνώμη ατόμων που έχουν ασχοληθεί.
Thanks a lot, κάθε γνώμη αποδεκτή και ευπρόσδεκτη!
Αυτό που έγραψε ο kktsol, πιάσε και τις δυο στα χέρια σου
και δες ποιά σε βολεύει στις αλλαγές και στα φρένα από τις
δυο θέσεις.
Xenon έβγαζε σαν groupset μέχρι το 2006 οπότε κάπου εκεί
υπολόγισε και τη Shimano 105. Επίσης έχει σημασία αν μιλάμε
για πλήρη σειρά ή μόνο κάποια εξαρτήματα.
Κατά τα άλλα ψηφίζω Campagnolo για να μπεις στο σωστό δρόμο
εξαρχής :)
δυο θέσεις.
Ναι, εννοείται.
Όταν λες και τις 2 θέσεις, μιλάς και για τα hoods από πάνω?
Eaglos wrote:
Δηλαδή σήμερα δεν παράγονται xenon/105?? Κι αυτά που κυκλοφορούν είναι ότι stock έχει μείνει στην αγορά??
Ναι, για πλήρη σειρά μιλάμε, όχι μεμονωμένα εξαρτήματα.
Eaglos wrote:
Εννοούσα Xenon και 105 9άρες. Xenon 9άρα ξανα είδα το 2011
αλλά πάνω σε ποδήλατα και όχι ξεχωριστές για αγορά. Φέτος
πάλι μόνο 10άρα είδα σε κάτι Bianchi. Πάντως 105 9άρα έχει
χαιρετήσει 5-6 χρόνια τώρα. Απλά, σε περίπτωση που χρειαστείς
αναταλλακτικό περισσότερες πιθανότητες θα έχεις με τη Shimano
παρά με την Campy.
Βέβαια με νορμάλ χομπίστικη χρήση δεν θα έχεις πρόβλημα φθοράς.
Για τα φρένα σωστά το κατάλαβες. Κυρίως από τα hoods σε
νοιάζει διότι εκεί είναι που χωλένει η σχεδίαση της
Shimano και εκεί είναι που θα στηρίζεσαι συνήθως.
Απλώς αγοράζω μία intro (εισαγωγική) κούρσα, που σκοπεύω να κρατήσω αρκετό καιρό. Αν στη συνέχεια δω ότι δεν με καλύπτει και ζητάω περισσότερα πράγματα, με την εμπειρία που θα έχω θα μπορώ να κρίνω και να κοιτάξω σε πιο ακριβά μοντέλα αυτό που ψάχνω.
Οπότε σε αυτό που θα πάρω τώρα δεν πρόκειται να ασχοληθώ με βελτιώσεις κτλ, άρα και θέλω να είναι όσο πιο ποιοτικό το προϊόν γίνεται.
Ο ποδηλατάς μου είπε ότι την φέρνει με Xenon ή 105, και οι δύο 9άρες. Περισσότερα δεν γνωρίζω.
Ψάχνοντας είδα και εγώ ότι η veloce είναι σίγουρα καλύτερη, αλλά μιλάμε για xenon και 105.
Από αυτά που είδα γενικότερα κλίνω λίγο προς την 105, αν και η campagnolo φαίνεται να έχει πιο ποιοτικά προϊόντα. Η xenon όμως είναι ίσως το bottom end προϊόν.
Εμπειρία δεν έχω, πιθανότατα όμως θα τις δω τη Δευτέρα που θα πάω στο κατάστημα, αλλά θέλω να ξέρω και τη γνώμη ατόμων που έχουν ασχοληθεί.
βασικά και οι 2 σειρές είναι αρκετά παλιές
εγώ θα πήγαινα στην 105 λογικά θα φτηνό το ποδήλατο δλδ κάτω από 700 ευρό
αλλιώς δεν αξίζει
H campagnolo συνεχιζει και παραγει ενα mix xenon και mirage (σαν μια ολοκληρωμενη σειρα) μεχρι και σημερα (σε 9αρα φετος τελευταια χρονια και 10αρα) αλλα την πουλαει μονο σε εργαστασια για παραγωγη και οχι στο κοινο. Για την shimano δεν ξερω σιγουρα αν συνεχιζει και παραγει 9αρα 105 αλλα υποθετω αφου εχει κανει τις κατωτερες σειρες 10αρες δεν εχει λογω να συνεχισει να παραγει 9αρα την 105 και δεν ξερω ποτε σταματησε να την φτιαχνει.
σαν εργονομια εμενα μου αρεσει απολυτα η campy αλλα η xenon ειναι για κλαματα αρα απο τις δυο την 105
συμφωνώ για αυτό προτειμώ την veloce
αντιθετα εγω θα προτιμουσα την xenon (θα προτιμουσα την 10αρα ομως). Οπως καταλαβαινεις δοκιμασε την μονος σου. Μονο ετσι θα παρεις την απαντηση που πρεπει.
ktsol η xenon πλαστικη ειναι ρε γαμωτη και εγω veloce εχω αλλα η xenon ....;;;
μιλας για τις λεβιεδομανετες, δεκτο. Θα προτιμουσα να παρω την xenon και στην πρωτη ευκαιρια να αλλαξω λεβιεδομανετες (αλλα να μεινω campagnolo) παρα να εχω τις λεβιεδομανετες της shimano (οχι σε θεμα λειτουργειας αλλα αυτο το σπρωχνω την μανετα του φρενου για να αλλαξω και ταχυτητα δεν το μπορουσα ποτε). Και (ασχετο βεβαια) συμβιωσα με μια xenon 1,5 μηνα(10αρα ομως), δεν παρουσιασε τιποτα παρολο πλαστικο.Με χαλαγε στο look αλλα μονο εκει. Δεν με ξενισε πουθενα αλλου. Απο την αλλη ειναι καθαρα θεμα προτιμησης. Βεβαια xenon και 105 κανονικα δεν ειναι ιδα κατηγορια χρηματων. Υποθετω με την διαφορα παιρνεις τις λεβιεδομανετες.
υ.γ. τωρα ειδα οτι ειχε μεσολαβησει απαντηση. Εννοουσα μεταξυ xenon και 105. Εννοειται οτι θα προτιμουσα την full veloce αν υπηρχε και αυτη η επιλογη.
Αν σκοπεύεις να τις κρατήσεις χρόνια τότε
και με τις δυο θα έχεις θέμα με ανταλλακτικα.
Με τη Shimano θα είσαι κάπως καλύτερα στο
κομμάτι αυτό.
Σαν εργονομία η Campy θα είναι καλύτερη.
Ξέρεις ποιάς χρονιάς είναι η Xenon που
κοιτάς;
Γενικότερα καλό είναι να είμαστε μια σειρά
πίσω από την υπάρχουσα.
δες ποια σε βολευει στα χερια σου. Παντως 105 9αρα ή παλια ειναι ή δεν ειναι ολη 105.
δυο θέσεις.
Ναι, εννοείται.
Όταν λες και τις 2 θέσεις, μιλάς και για τα hoods από πάνω?
Δηλαδή σήμερα δεν παράγονται xenon/105?? Κι αυτά που κυκλοφορούν είναι ότι stock έχει μείνει στην αγορά??
Ναι, για πλήρη σειρά μιλάμε, όχι μεμονωμένα εξαρτήματα.
Θα δούμε !! :))
Εννοούσα Xenon και 105 9άρες. Xenon 9άρα ξανα είδα το 2011
αλλά πάνω σε ποδήλατα και όχι ξεχωριστές για αγορά. Φέτος
πάλι μόνο 10άρα είδα σε κάτι Bianchi. Πάντως 105 9άρα έχει
χαιρετήσει 5-6 χρόνια τώρα. Απλά, σε περίπτωση που χρειαστείς
αναταλλακτικό περισσότερες πιθανότητες θα έχεις με τη Shimano
παρά με την Campy.
Βέβαια με νορμάλ χομπίστικη χρήση δεν θα έχεις πρόβλημα φθοράς.
Για τα φρένα σωστά το κατάλαβες. Κυρίως από τα hoods σε
νοιάζει διότι εκεί είναι που χωλένει η σχεδίαση της
Shimano και εκεί είναι που θα στηρίζεσαι συνήθως.
βασικά και οι 2 σειρές είναι αρκετά παλιές
εγώ θα πήγαινα στην 105 λογικά θα φτηνό το ποδήλατο δλδ κάτω από 700 ευρό
αλλιώς δεν αξίζει
H campagnolo συνεχιζει και παραγει ενα mix xenon και mirage (σαν μια ολοκληρωμενη σειρα) μεχρι και σημερα (σε 9αρα φετος τελευταια χρονια και 10αρα) αλλα την πουλαει μονο σε εργαστασια για παραγωγη και οχι στο κοινο. Για την shimano δεν ξερω σιγουρα αν συνεχιζει και παραγει 9αρα 105 αλλα υποθετω αφου εχει κανει τις κατωτερες σειρες 10αρες δεν εχει λογω να συνεχισει να παραγει 9αρα την 105 και δεν ξερω ποτε σταματησε να την φτιαχνει.