Καλησπέρα ,
Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε ποια η διαφορά στους δισκοβραχιωνες 170 και 175 . ο δεύτερος είναι 5mm μακρύτερα τα πετάλια(ακτίνα δηλ απόσταση πεταλίου από κέντρο δίσκου)?
Ποιος ο λόγος να αγοράσεις ένα 175? Έχει να κάνει με το μήκος των ποδιών του αναβάτη?
Ευχαριστώ.
Αξιολόγηση:
0 ψήφοι
έκανες κοπάνα στην κινητική αλλά για εικοστή φορά την γλυτώνεις. ροπή ζεύγους δυνάμεων? με δυό λόγια. αν το προφίλ σου φέρνει προς ισομετρικό μικρότερου μήκους βραχίονες. αν όμως προς ισοτονικό δίνοντας βέλτιστη ισχύ με άσκηση μικρότερης δύναμης μεν αλλά σε αυξημένες διαδρομές -που είναι κ το ασφαλέστερο για την σωματική σου καταπόνηση αν μη επαγγελματίας αθλητής- τότε μακρύτεροι βραχίονες. στο επιτρεπτό εύρος της σωματικής σου κατατομής πάντα. κ γεωμετρίας ποδηλάτου. μίλα με το σώμα σου, δεν θα χάσεις. έστω με μεσάζοντα στα εισαγωγικά
Σωστος ο crew!!!
1. Ναι, απο κεντρο σε κεντρο
2. Ναι. Αλλα και με το μεγεθος του σκελετου
Όχι εκεί ήμουν στην κινητική και την δυναμική(στην γλώσσα έλλειπα). Μου άρεσε το περί ισομετρικό/ισοτονικό Η ερώτηση μου είναι υπάρχει κάποιος τρόπος να υπολογίσω ποιο είναι το βέλτιστο για την σωματοδομη μου/ποδηλατο μου? Η απλά κρίνω με βάση το παραπάνω(ισο-μετρικό/τονικό) σύστημα?
.... αλλά μην πολύσκάς.
Πρακτικά, πάει με το μέγεθος του σκελετού, που πάει να πει: πάει με το "ύψος" του αναβάτη.
Σε μικρά νούμερα βάζουν 170, στα μεσαία 172,5 (ναι υπάρχει και ενδιάμεσο νούμερο) και στα μεγάλα 175.
Πρακτικά πάλι, το 2010 που άλλαξα σειρά στην κούρσα, το ποδηλατάδικο δεν είχε ετοιμοπαράδοτο δισκοβραχίωνα αυτόν που ήθελα σε 175 (... είμαι ψηλό παιδί, το έπινα όλο το γάλα μου...). Είχε "spare" τον ίδιο σε 172,5 (του ιδιοκτήτη, τον είχε για πούλημα μεταχειρισμένο).
Tον έβαλε μαζί με την υπόλοιπη σειρά - για να χαρώ σαν παιδί - μέχρι να ρθει ο δικός μου.
Δεν κατάλαβα διαφορά. Αν δεν μου το λέγανε ... μάλλον δεν θα έπαιρνα χαμπάρι....
Κάποιος αθλητής, σίγουρα θα καταλάβαινε διαφορά και θα είχε και άλλες επιδόσεις....
Πάμε και σε ένα τελευταίο ..... εγκυκλοπαιδικό... έτσι κουβέντα να γίνεται....
Υπάρχει μια εταιρεία, που δίνει δισκοβραχίωνα "πατέντα" δικής της. Στο σημείο που πάει και βιδώνει το πετάλι, δίνει ένα έκκεντρο συστηματάκι, που ανάλογα με το ΠΩΣ το τοποθετείς, έχεις 170 ή 172,5 ή 175 μήκος δισκοβραχίωνα... ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΜΠΡΑΤΣΑ.
KUOTA..... έτσι για το όνομα... και φυσικά τιμές στο Θεό... (full carbon κλπ κλπ).....
θα 'χεις πμ. να μην απλώνουμε σεντόνια κ το κάνουμε τσαντίρι γύφτικο δω μέσα. πρακτικά σε κάλυψε ο Rocka πάντως
Είμαι 1,78 με 80εκ καβάλο, κατά λάθος όταν έστηνα το Coppi
πήρα 170άρι. Αποτέλεσμα είναι να στροφάρω μεν πιο εύκολα
αλλά στις ανηφόρες και στα ορθοπέταλα βλαστημάω. Τώρα
ψάχνω για 175 τουλάχιστον, όπως είχα και στο mountain.
Γενικά αν είσαι τυχερός και βολευτείς με τα 170-175 μήκη
έχει καλώς. Διαφορετικά κοιτάς σε Sram 165-180mm ή σε πιο
ψαγμένα όπως Stronglight, TA...
Και εγω τα ιδια ειμαι σε διαστασεις...μολις(πριν 15 μερες) παραγγειλα ενα 170 LX για να αντικαταστησω τον ηδη υπαρχον entry level σιμανο 170 επισης. Διαφορα προφανως δεν θα δω αφου τα εκ παρεμειναν τα ιδια απλα σε μια παλιοτερη αναζητηση ειχα δει οτι ο 175 και ανωθεν ειναι για πιο ψηλα παιδακια.
http://www.myra-simon.com/bike/cranks.html
Οσο για τα περι φυσικης ...και εγω φυσικος ειμαι :) οποτε μιλατε ελευθερα. Αυτο που με απασχολει δεν ειναι η ροπη αλλα το ιδανικο για εμενα, πως λεμε εισαι 1,80 χρειαζεσαι 18αρι ποδηλατο...
Εγώ βαρέθηκα να διαβάζω το μακρύ και το κοντό του
καθενός. Αλλος έλεγε 170, άλλος 175 και όλοι είχαν
από πίσω ένα κατεβατό με τη λογική τους.
Οπότε τα έγραψα και ακουλούθησα το σώμα μου και τη
λογική μου. Από τη στιγμή που τα πόδια μου νιώθουν
στριμωγμένα στα 170mm τότε πάμε για μεγαλύτερο.
Όταν λέω μεγαλύτερο εννοώ μεγαλύτερο και όχι αστειό-
τητες 2,5 χιλιοστά... Δυστυχώς η Campy δεν βγάζει 180mm
στις φθηνές σειρές οπότε πάμε για 175mm ελπίζοντας να
μου κάτσει καλά και να μην χρειαστεί να αλλάξω τελείως
εταιρία για να βρω 180...
Πάντως σε mountain ποδήλατο όπου παίζει πολύ ποδοπάτημα
και εκτός σέλας στροφάρισμα, δεν θα έβαζα κάτι μικρότερο
από 175mm, ακόμα και κοντός να ήμουν.
Μεγεθος σκελετου;
Ειναι το νουμερο σου;
...ένας πιο κοντός δισκοβραχίονας βελτιώνει ελαφρώς την απόσταση του πεταλιού από το έδαφος και σε οριακές καταστάσεις με toe overlap σε μικρά πλαίσια ίσως δώσει λύση.
Φυσικά κάνει τις σχέσεις λίγο πιο "βαριές" όπως προειπώθηκε.
Μηδαμινή η επίδρασή τους στην απόσταση από το έδαφος.
Αν μου πεις ότι από 185χιλ πας στα 165χιλ τότε πάει
στο καλό αλλά για 5 χιλιοστά διαφορά τα οποία συνα-
ντάς στο 90% των δισκοβραχίωνων, δεν παίζει.
Κατά τα άλλα σε τέτοιες οριακές καταστάσεις που
περιγράφεις, μάλλον μιλάμε ασυμβατότητα αναβάτη
και μεγέθους του πλαισίου. Δηλαδή να πάω εγώ
και αντί για 54 να πάρω 47 και να του βάλω
180mm βραχίωνα. Λογικό μετά να έχω πρόβλημα
με το έδαφος και τη μπροστά ρόδα. Η λύση θα
ήταν να πάρω σωστό μέγεθος σκελετού και όχι
2εκ μικρότερη πεταλιέρα :)
Το βασικό πρόβλημα για εμένα ήταν το στρίμωγμα.
Τα πόδια μου είχαν την τάση να φεύγουν από το
πετάλι, να θέλουν να πάνε πιο μπροστά. Ειδικά
στα ορθοπέταλα ήταν λες και φορούσα μικρό νού-
μερο παπούτσι...
Τι νουμερο παπουτσι φοραγες????
Πλακα κανω :)
Παιδια ευχαριστω πολυ για τις απαντησεις και τις πληροφοριες, ειναι πολυ χρησιμες θα ψαχτω να δοκιμάσω και 175 να δω τι γινεται!!!
Δεν ειπες για σκελετο
αν ειναι στο νουμερο σου.
Αν αποφασισεις παντως να δεις 175
ριξε ενα σημα, να δοκιμασεις πρωτα