Ελαστικό 125psi ή 100psi, ποιο είναι καλύτερο;

16 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Καλησπέρα.

Ένα ποδήλατο που πήρα τελευταία έχει επάνω το συγκεκριμένο οικονομικό ελαστικό… http://www.innovatires.com/tire_serch.php?xPA=IA-2318 σε λευκό και σε 700x23.
Έχω κάνει ελάχιστη χρήση του αλλά θέλησα να το αντικαταστήσω με ένα μαύρο και να έχει κάποια σχετική χάραξη, πιστεύοντας ότι είναι καλύτερο για τις καιρικές συνθήκες από εδώ και πέρα, καθώς και για χρήση σε πλακόστρωτο κλπ.
Έτυχε λοιπόν και βρήκα καινούριο από αγγελία ένα αντίστοιχο οικονομικό σετάκι INNOVA και συγκεκριμένα αυτό… http://www.innovatires.com/tire_serch.php?xPA=IA-2304, σε 700x23 επίσης.

Το θέμα είναι ότι αφού το αγόρασα, παρατήρησα ότι ενώ αυτό που έχω ήδη δέχεται μέχρι 125psi, το καινούριο που αγόρασα έχει μέγιστο τα 100psi.

Πιστεύεται ότι θα πρέπει το συγκεκριμένο θέμα να με προβληματίσει;
Χάνω κάπου και ίσως μετά το μετανιώσω;

Ξέρω ότι και τα δύο είναι πολύ οικονομικά ελαστικά και κάποιοι ίσως να μην “καταδέχονται” καν να ασχοληθούν. Παρά ταύτα, έχει κάποιος άποψη εάν κάποιο από τα δύο μπορεί να θεωρηθεί καλύτερο;

Ευχαριστώ πολύ!!!

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

vasscott wrote:
....
Το θέμα είναι ότι αφού το αγόρασα, παρατήρησα ότι ενώ αυτό που έχω ήδη δέχεται μέχρι 125psi, το καινούριο που αγόρασα έχει μέγιστο τα 100psi.
.....
Ξέρω ότι και τα δύο είναι πολύ οικονομικά ελαστικά και κάποιοι ίσως να μην “καταδέχονται” καν να ασχοληθούν. Παρά ταύτα, έχει κάποιος άποψη εάν κάποιο από τα δύο μπορεί να θεωρηθεί καλύτερο?
Ευχαριστώ πολύ!!!

Τι πιέσεις έβαζες?
Αν έβαζες πάνω από 100psi, μάλλον θα δεις διαφορά (προς το "χειρότερο")....
Αν δεν φτάνεις εκεί ψηλά ... ΤΙ ΣΕ ΝΟΙΑΖΕΙ?

Το θέμα δεν είναι αν καταδεχόμαστε να ασχοληθούμε.
Το θέμα είναι :
- πόσο συχνά έχεις φουίτ?
- για πόσα χλμ αντέχουν?
- τι συμπεριφορά έχουν σε στροφές, σε βρεγμένο κλπ κλπ
.
.
.
από εκεί και πέρα... εμάς δεν μας πέφτει λόγος....

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Εχεις καποιο θεμα με τα συγκεκριμενα λαστιχα;;;
Θελω να πω εισαι ανοιχτος σε προτασεις;;;
Παντα για 700C μιλαμε
Οσο για τη πιεση 110psi πειπου ειναι η τιμη που πρεπει να κοιτας

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Ευχαριστώ για την απάντηση.
Δεν το είπα κακοπροαίρετα, γι’ αυτό και το έβαλα σε εισαγωγικά.
Το είπα γνωρίζοντας τι επιπέδου ελαστικά είναι, αλλά αυτή τη στιγμή αυτά έχω στα χέρια μου και πρέπει να αποφασίσω μεταξύ των δύο.
Αργότερα βλέπουμε για αναβάθμιση.
Πίεση έβαζα είναι η αλήθεια κοντά στα 120 αλλά όντος σε πλακόστρωτο κοπάναγε λίγο.
Επειδή δεν γνωρίζω, κάνω μια ίσως χαζή υπόθεση. Το ελαστικό που δέχεται μέχρι 125, ίσως να είναι φτιαγμένο διαφορετικά και να θεωρείται από την εταιρία καλύτερο μοντέλο, έστω και σε αυτά τα χαμηλά επίπεδα.
Παίζει να ισχύει κάτι τέτοιο?
Αυτός είναι ένας προβληματισμός μου, δηλαδή μη βγάλω αυτό που έχω και βάλω χωρίς λόγο κάτι έστω και λίγο χειρότερο.

Τι είναι το φουίτ???

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

ghandee wrote:
Εχεις καποιο θεμα με τα συγκεκριμενα λαστιχα;;;
Θελω να πω εισαι ανοιχτος σε προτασεις;;;
Παντα για 700C μιλαμε
Οσο για τη πιεση 110psi πειπου ειναι η τιμη που πρεπει να κοιτας

Όχι κάτι συγκεκριμένο, πέραν του ότι θα προτιμούσα μαύρα και ίσως κάποιες αυλακώσεις να βοηθήσουν σε βρεγμένο.

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Εγω, για να πω και την αποψη μου, θα σου προτεινα να δεις και continental.
Εχω τα ultra sport και τα νιωθω πολυ σωστα.

Αν θες τα βλεπεις και απο κοντα για ενα ride.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Έχεις δίκιο, έχω continental σε άλλο ποδήλατο σε 700x32 και είμαι πολύ ευχαριστημένος.
Το θέμα είναι ότι δεν θέλω γενικά να αλλάξω λάστιχο, αλλά για την ώρα να επιλέξω μεταξύ των δύο.
Αργότερα βλέπουμε.

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

είναι στο σκάσιμο (ή η "διαφυγή αέρα") στα γαλλικά....
... περίμενε την πρώτη βροχή στην Αθήνα ... και τα λευκά ελαστικά σου θα γίνουν μαύρα / μπιχλέ / βρωμιλί....

kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

ΑΠο την στιγμη που το εχεις ηδη γιατι δεν το δοκιμαζεις και αν δεν σου αρεσει βλεπεις απο εκει και μετα???

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

kktsol wrote:
ΑΠο την στιγμη που το εχεις ηδη γιατι δεν το δοκιμαζεις και αν δεν σου αρεσει βλεπεις απο εκει και μετα???

Σωστο κι αυτο

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Και χωρίς βροχή το άσπρο είναι πρόβλημα.
Από εκεί ξεκίνησε ο προβληματισμός μου και είπα να αλλάξω σε μαύρα.
Το θέμα είναι ότι ενώ κοίταζα για κάτι καλύτερο και ακριβότερο, είδα μια αγγελία και από στιγμιαία έμπνευση πήρα αυτά τα φτηνά.
Οπότε για την ώρα επιλέγω μεταξύ των δύο.
Απλά ήθελα να αποφύγω τη διαδικασία διπλής αλλαγής.
Έλεγα να μην πειραματίζομαι τώρα.
Άσε που μπορεί να κάνω και καμιά ζημιά διότι δεν έχω εμπειρία με τόσο λεπτά λάστιχα.

Οπότε, απ' ότι καταλαβαίνω, μάλλον δεν υπάρχουν ουσιαστικοί παράγοντες για να προτιμήσω το ένα ή το άλλο.

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Επειδή μάλλον ήμουν πολύ γενικός στις ερωτήσεις μου και φυσικά έτσι δεν πέρνεις και συγκεκριμένη απάντηση.
Να κάνω λοιπόν μια πιο συγκεκριμένη ερώτηση...
Τα 100psi είναι μικρό νούμερο για λάστιχο 700x23?

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

σου ξανάγραψα, αν βάζεις πάνω από 100psi.... προφανώς και είναι μικρό για εσένα.....
... επίσης αν είσαι αρκετά κιλά... πάλι θέλεις αρκετή πίεση στα ελαστικά...

Σε γενικές γραμμές, δεδομένου του τι κυκλοφορεί στην αγορά από κουρσάδικα ελαστικά, για εμένα το ότι η ΜΑΧ πίεση είναι 100 δείχνει μάλλον "εισαγωγικό" / χαμηλής ποιότητας ελαστικό.

Ευκαιρία λοιπόν να τα φορέσεις και να κάνεις ΣΥΝΤΟΜΑ πολλά - πολλά - πολλά χλμ ώστε να φθαρούν και να έρθει η ώρα να τα αντικαταστήσεις.... χεχε

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Οκ, ευχαριστώ και πάλι.
Αυτό που μου λες με καλύπτει για την ώρα.

ghandee
Εικόνα ghandee
Απών/απούσα

Εξαρταται απο το χρωμα
Αν ειναι ασπρα, κανει

Just kiddin'...

Vasscott
Εικόνα Vasscott
Απών/απούσα

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τη βοήθεια και για την καλή διάθεση.
Αποφάσισα τελικά να μην μπω στη διαδικασία να τα περάσω στο ποδήλατο και να κρατήσω αυτά που έχω μέχρι να γίνουν ΜΑΥΡΑ, δεν θα αργήσει αυτό.
Αν είναι κάποια στιγμή θα κοιτάξω για κάτι καλύτερο.
Αν κάποιος χρειάζεται κάτι οικονομικό, θα τα βάλω αγγελία αυτά μια και είναι εντελώς καινούρια.
Και πάλι ευχαριστώ.

contact