Ερωτηση για αλλαγη απο 26 x 1.95 σε 26 x 1.75 (σαμπρελα, φακαρολα κ.α.)

7 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
LowInertia
Εικόνα LowInertia
Απών/απούσα

Αγορασα σημερα αυτα εδω τα ελαστικα για να αλλαξω κατι αλλα τρακτερωτα που εχω στο ποδηλατο. Μαζι πηρα και ενα ζευγαρι φακαρολες για υψηλη πιεση γιατι το παιδι στο μαγαζι μου ειπε οτι αν ειναι απλη η φακαρολα που εχω τωρα, ισως εχω θεματα.

Η ερωτηση μου ειναι, τη φακαρολα που θα βαλω, την καινουρια, μπορω να την βγαλω σε περιπτωση αλλαγης τροχου και να την βαλω σε αλλο;

Επισης, oi σαμπρελες, μπρος πισω, εχουν μπαλωματα. Αν φουσκωσω τα λαστιχα σε υψηλες πιεσεις (40 τουλαχιστον οπως ειπε το παιδι στο μαγαζι) θα εχω θεματα με τα μπαλωματα;

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

40 psi δεν είναι υψηλή πίεση και δεν θα έχεις θέμα.
40 psi δεν χρειάζονται φακαρόλα, πόσο μάλλον υψηλής
πίεσης. Μερικές στρώσεις μονωτικής ή χαρτοταινίας
κάνουν την ίδια δουλειά.

Τη φακαρόλα αν την βάζεις/βγάζεις με προσοχή τότε
μπορείς να τη μεταφέρεις σε άλλο στεφάνι.

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

Η πιεση που συνιστα ο κατασκευαστης για τα λαστιχα που πηρες ειναι 45-58psi.
Δηλαδη σε καμμια περιπτωση κατω απο 45 psi, κι επισης σε καμμια περιπτωση πανω απο 58 psi.
Αν οι ζαντες σου ειναι διπατες, καλο ειναι να βαλεις μια φακαρολα της προκοπης για να εχεις το κεφαλι σου ησυχο.
Αν χρησιμοποιησεις φακαρολα που δεν ειναι αυτοκολλητη οπως π.χ. αυτες, τοτε μπορεις να τις μεταφερεις και σε αλλο τροχο αν χρειαστει, με την προϋποθεση οτι ο νεος τροχος δεχεται ιδιου πλατους φακαρολλα.
Αν τα παλια μπαλωματα στις σαμπρελλες αντεξαν μεχρι σημερα στα παλια λαστιχα, δεν εχουν κανενα λογο να ξεκολλησουν στα καινουρια.
Πληροφοριακα, οταν ενα μπαλωμα εχει γινει σωστα, η μπαλωμενη σαμπρελλα δεν εχει καμμια διαφορα απο μια κατακαινουργια, και αντεχει τουλαχιστον οσο κι αυτη.

xifias
Απών/απούσα

οτι ειπε ο προλαλησας.το μπαλωμα αν γινει σωστα ξεχνας οτι τοχεις.ενα καιρο ειχα 3 στην ιδια σαμπρελα.για μηνες.
στην κουρσα παλι το μπαλωμα αντεχε κ τα 140psi που βαζω.κανενα θεμα.

οσο για τιην πιεση στα λαστιχα σου,να προτιμας το ανωτερο οριο.εκτος απο την κυλιση,ειναι πιο ανθεκτικο στα σκασιματα απο γυαλια κλπ.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

95 κιλά αναβάτης, με 26x1.25 ελαστικό στα 65psi
και το κυκλοφορούσα 3-4 χρόνια με μονωτική και
χαρτοταινία. Φακαρόλα χρειάστηκα όταν πέρασα
στην κούρσα και 100-120psi.

Προφανώς, αν έχεις φακαρόλες να κάθονται, θα βά-
λεις φακαρόλα. Αν πάλι έχεις πολλά γρέζια αιχμη-
ρές μύτες στις τρύπες τις ζάντες, πάλι φακαρόλα
θα βάλεις.

LowInertia
Εικόνα LowInertia
Απών/απούσα

Ενταξει παιδια. Η αλλαγη εγινε με επιτυχια. Εβαλα την καινουρια φακαρολα μπροστα και το φουσκωμα εγινε στα 48psi. Mια μερα και καμποσα χλμ μετα οι σαμπρελες δεν φαινεται να εχουν χασει καθολου αερα.
Τα προηγουμενα λαστιχα ηταν κατι τρακτερωτα kenda 26 x 1.95 και η διαφορα στην κυλιση ειναι τεραστια!! :)

Ευχαριστω για τις απαντησεις!

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

LowInertia wrote:
Ενταξει παιδια. Η αλλαγη εγινε με επιτυχια. Εβαλα την καινουρια φακαρολα μπροστα και το φουσκωμα εγινε στα 48psi. Mια μερα και καμποσα χλμ μετα οι σαμπρελες δεν φαινεται να εχουν χασει καθολου αερα.
Τα προηγουμενα λαστιχα ηταν κατι τρακτερωτα kenda 26 x 1.95 και η διαφορα στην κυλιση ειναι τεραστια!! :)

αφού αποφάσισες να μπεις στον κόπο και στα έξοδα, θα μπορούσες να πας και σε πιο μικρή διάσταση (αν κυκλοφορείς στην άσφαλτο). Από 26χ1,95 μετάβαση σε 26χ1,75 καλά είναι ....αλλά λίγο...
Τουλάχιστον δώσε λίγη παραπάνω πίεση. Μην το φοβάσαι. Παίξε μέσα στα όρια που γράφει ο κατασκευαστής και βρες την ιδανική πίεση για σένα.