Ερωτηση για εκτροχιαστη

6 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
Chris635
Απών/απούσα

Για σας παιδια ειμαι καινουριος στο forum και σχετικα καινουριος ποδηλατης!Ηθελα να ρωτησω,οταν αλλαζω ταχυτητες σε ενα mountain bike γενικα,και χρησιμοποιω οποιοδηποτε δισκο μπροστα(μικρο,μεσαιο,μεγαλο)μπορω να χρησιμοποιησω τον τελευταιο δισκο απο πισω στη κασσετα απο πανω καθως και τον τελευταιο μικρο χωρις να πιανει καθολου η αλυσιδα στον εκτροχιαστη?Η' παντα οτι και να κανω(ρυθμιση εκτροχιαστη κτλ)θα πιανει?
Σας ευχαριστω εκ των προτερων...

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
kktsol
Εικόνα kktsol
Απών/απούσα

Αν καταλαβα καλα γιατι τετοια ωρα δεν δουλευει και καλα ρωτας αν οταν χρησιμοποιεις την μεγαλυτερη ή την μικροτερη ταχυτητα η αλυσιδα να μην περναει απο τον εκροχιαστη. (η αλυσιδα περναει παντα απο τον εκτροχιαστη λογω κατασκευης οτι ταχυτητα και να εχεις). Η απορια μου βεβαια ειναι γιατι σε πειραζει ή γιατι σε ενδιαφερει? Παλι αν εχω καταλαβει σωστα.

Chris635
Απών/απούσα

Φιλε μου kktsol,μεχρι σε ενα σημειο καλα καταλαβες,αλλα φταιω εγω μαλλον ως προς τον τροπο διατυπωσης της ερωτησης μου,ναι φυσικα θα περναει απο τον εκτροχιαστη παντα αλλωστε αυτος ειναι και ο ρολος του συγκεκριμενου εξαρτηματος ετσι?Απλα ρωτησα οπως καλα ειπωθηκε απο την πλευρα σου για την μικροτερη και μεγαλυτερη ταχυτητα,εαν πρεπει να("γλυφει")να ακουμπαει σε βαθμο που να ακουγεται η αλυσιδα.Ακουμπαει και ακουγεται αρκετα η αλυσιδα στις ταχυτητες που προαναφερθηκαν.Το πηγα στον ποδηλατα που το αγορασα για να ρυθμιση τον εκτροχιαστη(αγγλικως,Derailleur)και μου ειπε πως οσο και να το ρυθμισουμε,η αλυσιδα παντα θα "βρισκει" στο derailleur!Στεκει αυτο?Τοτε γιατι να εχω 8 ταχυτες οταν στις 2 ακρυανες παντα θα ακουγεται η αλυσιδα?Ας το πω πιο απλα:στις ακρυανες ταχυτητες α αλυσιδα κανει,κρακρακρακρα...

maranx
Εικόνα maranx
Απών/απούσα

Και εγώ δεν κατάλαβα καλά τί λες.

Δες αυτό το βιντεάκι για το πώς πρέπει να αλλάζεις ταχύτητες:

http://bicycletutor.com/gear-shifting/

Τώρα αν στις επιλογές μικρός δίσκος μπροστά - μεγάλος πίσω ή μεγάλος μπροστά - μικρός πίσω ακούς θορύβους, τότε θέλουν ρύθμιση τα ντεραγιέ σου. Οι επιλογές μικρός μπροστά - μικρός πίσω και μεγάλος - μεγάλος δεν είναι σωστές γιατί η αλυσίδα τρώει μεγάλα ζόρια και δεν πρέπει να τις χρησιμοποιείς.

Στην ίδια ιστοσελιδα με το παραπάνω βίντεο δείχνει με άλλα βίντεο το πως να ρυθμίζεις μόνος σου τα ντεραγιέ άμα έχεις όρεξη.

Chris635
Απών/απούσα

Φιλε maranx ειχες δικιο.Τελικα ειδα το βιντεο και το εφτιαξα μονος.Το ντεραγιερ εφταιγε!Απλα οταν καποιοι κανουν βιαστηκα πραγματα,στο τελος ψαχνομαστε εμεις!Καλα που υπαρχει και το ιντερνετ και η ενημερωση απο γνωστες του ειδους...Παιδια σας ευχαριστω γενικα για το ενδιαφερον σας,τα λεμε...(οσο για την διατυπωση μου,εχετε δικιο,μερικες φορες μιλαω λιγο επιστημονικα...!την επομενη φορα θα μιλησω λιγο πιο απλα.

Roul
Εικόνα Roul
Απών/απούσα

αλλά αυτά που γράφει κάτω από τo video (δεν έχω ήχο στο γραφείο) είναι ο σωστός τρόπος για τις ταχύτητες??? όλα λάθος τα κάνω? Μονίμως με το 3 γρανάζι μπροστά - πολύ συχνά το 1ο πίσω και σπάνια το 1 γρανάζι (σε δύσκολες ανηφόρες).
Να αναθεωρήσω>

contact