Μεγαλύτερο μέγεθος ποδηλάτου, από αυτό που θα έπρεπε να είναι

5 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
In
Απών/απούσα

Γεια σας, έχω το εξής πρόβλημα. Το ποδήλατο που πήρα είναι μεγαλύτερο νούμερο από αυτό που πρέπει. Είναι κούρσα και το έχω μετατρέψει σε fitness. Είναι το stage, αλουμινένιο, μέγεθος 55. Το ύψος μου εμένα είναι 1,72. Η πρώτη ιδέα που έχω είναι η αλλαγή λαιμού σε ένα ποιο κοντό και με μεγαλύτερη κλήση (8 cm 30 μοίρες), αυτός που έχω είναι 10,5 χωρίς κλήση. Καμία ιδέα; Ευχαριστώ

Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
tbabis
Εικόνα tbabis
Απών/απούσα

Δεν μπορώ να φανταστώ πως σου προέκυψε να αγοράσεις αυτό το μέγεθος.. Είναι πολύ μεγαλύτερο από ότι θα έπρεπε..
Εδώ είναι ο πίνακας μεγεθών της IDEAL για το STAGE : (σύμφωνα με το ύψος σου θα έπρεπε να έχεις πάρει το 46)

stagesize

Δε νομίζω να μπορεί να διορθωθεί τέτοια κατάσταση.. Καλύτερα να το πουλήσεις (ή να το επιστρέψεις) και να πάρεις κάτι στα μέτρα σου. Και από περιέργεια.. όταν στέκεσαι όρθιος με τα πόδια να πατάνε στο έδαφος πάνω από τον οριζόντιο σωλήνα έχεις "αέρα" από τον καβάλο σου ή ακουμπάς πάνω στο σωλήνα ?

Ka0s
Εικόνα Ka0s
Απών/απούσα

Θές να μας πεις λίγο οριζόντιο και κάθετο σωλήνα? Γιατί το τι βαφτίζει η κάθε εταιρία 55 δεν έχει σημασία.

In
Απών/απούσα

Δεν ακουμπάει πάνω στον σωλήνα, αλλά είναι οριακά. Το ποδήλατο το έχω φτιάξει και είναι πολύ όμορφο, θέλω να αποφύγω την λύση της πώλησης. Αυτό που, σκέφτομαι είναι να βάλω ένα λαιμό, ποιο κοντό από 10,5 που είναι τώρα σε 7 και με κλίση από 0 μοίρες που είναι τώρα σε 35.Το πρόβλημα προέκυψε μετά από πολύωρη βόλτα στην σελά...Οριζόντιος σωλήνας 55,5cm κάθετος σωλήνας 50cm (μέση με μέση).

RockaRolla
Εικόνα RockaRolla
Απών/απούσα

Αν είναι όπως τα λες, δηλαδή ΔΕΝ έχεις πρόβλημα με το ύψος (πχ ο καβάλος ΔΕΝ βρίσκει στον οριζόντιο σωλήνα), θα πρέπει να "μικρύνεις" την απόσταση σέλας τιμονιού.
Βάλε τον μικρότερο λαιμό που θα βρεις. Σίγουρα υπάρχουν 8-ριδες και ίσως να βρεις μέχρι και 6αρι (αλλά δεν ξέρω αν θα ταιρειάζει στο τιμόνι σου, τσέκαρέ το πριν αγοράσεις).
Το επόμενο είναι σέλα/ παλουκόσελο. Υποθέτω ότι το παλουκόσελό σου ΔΕΝ έχει offset. Αν έχει, άλλαξέ το με κάποιο με μηδενικό offset (ή βάλτο ΔΟΚΙΜΑΣΤΙΚΑ ανάποδα... αυτό τσέκαρέ το, δεν το έχω δει πουθενά, ίσως να μην είναι πολύ ασφαλές ή να μην είναι εφικτό...).
Βάλε τη σέλα όσο παίρνει μπροστά (τσέκαρε τις ράγες, έχουν σημάδια για το "πόσο" μπορείς να την μετακινήσεις).
Κανονικά η σέλα ρυθμίζεται με βάση τα γόνατα, αλλά στην δική σου περίπτωση προέχει άλλο.