Μεγεθος ποδηλατου

19 σχόλια / 0 νέα/ο
Τελευταία δημοσίευση
flame_alchemist
Απών/απούσα
Γεια σας Εχει μερικες μερες που μου ηρθε το ποδηλατο που ειχα παραγγειλει. Ενω το ειχα δοκιμασει στο ποδηλαταδικο τελικα μου φαινεται οτι μπορει να ειναι λιγο μεγαλο(αποτι καταλαβα στο ποδηλ. ειχε ξεφουσκωτα λαστιχα και ισως λιγο κομμενη την σελα). Το υψος μου ειναι 1.70 με παπουτσια(1.69 χωρις) και το inseam ειναι 75. Το ποδηλατο ειναι το cube analog 2011 18", την σελα την εχω στην χαμηλοτερη θεση(κατω απο τα αναγρ. σημειο).Στο υψος ειναι ενταξει πιστευω ισα ισα λυγιζει λιγο το ποδι οταν ειμαι πανω στην σελα, οταν τα τεντωνω δεν φτανω τελειως κατω. Στα χερια εχω ενα προβλημα επειδη νομιζω ειναι τεντωμενα και πιστευω θα εχω προβλημα στις στροφες που θα το τεντωνω πιο πολυ. Τελος οταν ειμαι στο top tube μπροστα απτην σελα δεν εχω σχεδον καθολου κενο με τον καβαλο. Επισηναπτω και μια φωτογραφια να δειτε, γενικως η σελα δεν πρεπει να ειναι πανω απο το τιμονι για hardtail? Παντως το σκεφτομαι να το γυρισω και να μου στειλουν το 16".
ΣυνημμένοΜέγεθος
Image icon IMG_004311.jpg295.55 KB
Image icon IMG_0020.jpg567.55 KB
Image icon IMG_0021.jpg58.9 KB
Αξιολόγηση: 
0
Η αξιολόγηση σας: Κανένα
0
0 ψήφοι
chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

Nομίζω το ιδανικό θα ήταν 17. Αφού δεν αισθάνεσαι άνετα, πήγαινε παρακάτω.

Columbus discov...
Εικόνα Columbus discovers Cro-moly
Απών/απούσα

...του ποδηλατου που εχεις(18"), ειναι κατα πασα πιθανοτητα μεγαλλο για σενα.
Το σωστο μεγεθος, πρεπει να ειναι καπου μεταξυ 16"-17".
Οποτε, βλεπεις ποιο απο τα δυο μεγεθη παραγει η εταιρια(ειναι μαλλον απιθανο να παραγει και τα δυο μεγεθη), και διαλεγεις.
Οσο πιο γρηγορα, τοσο το καλυτερο.
Οπως και ναχει, καλοταξιδος.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

μια φωτογραφία χωρίς εσένα πάνω

εγώ πάντως το βλέπω μια χαρά το ποδήλατο

λογικά θα πρέπει να βγάλεις και τον αποστάτη του τιμονιού

θα ρωτήσω και στον δικό μου και θα σου πω για σίγουρα για το μέγεθος
:D

να ρωτήσω από που είσαι?

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

.

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Φιλε το 40άρι(16'') της Cube είναι τραγικά μικρό για το ύψος σου. Θα είναι σα να καβαλάς bmx. Φίλος ίδιο ύψος με σένα είχε πάρει Pro Rider 41 νούμερο και δεν παλευόταν η φάση.

Από τη φωτογραφία δεν φαίνεται να έχεις πρόβλημα με το ύψος και μια χαρά ακουμπάς με τη μύτη κάτω. Μπορεί να χρειαζόσουν πιο κοντό οριζόντιο οπότε αν θες άλλαξε το λαιμό με μικρότερο 1-2cm. Πάντως για το 16άρι με τίποτα, bmx θα σου είναι.

Βασικά έπρεπε να μετρηθείς πρωτού αγοράσεις για να ξέρεις ακριβώς κάθετο και οριζόντιο που χρειάζεσαι. Πάντως σε Cube δεν θα σου ταιριάξει κάτι καθώς από 45 κάθετο πέφτει σε 40,5. Οπότε και να το πας πίσω και να πάρεις το 16άρι πάλι λάθος νούμερο θα είσαι. Με άλλα λόγια είσαι σε ενδοιάμεσα νούμερα που δεν τα διαθέτει η Cube οπότε καλύτερα να δεις σε άλλη μάρκα.

Μπες εδώ και μετρήσου. Μετά ψάχνε τις γεωμετρίες που δίνουν οι εταιρίες για να βρεις την κατάλληλη. Γενικά ο οριζόντιος ειναι πιο σημαντικός από τον κάθετο.

flame_alchemist
Απών/απούσα

Ευχαριστω για τις απαντησεις,η καθετος δεν ειναι τοσο προβλημα γιατι στο 16αρι απλα θα ανεβασω παραπανω την σελα, το θεμα ειναι πιστευω η αποσταση απο το top tube οταν καθομαι μπροστα απο την σελα και να μην τεντωνονται τα χερια.

Επισηναπτω αλλες δυο φωτογραφιες που ζητησε ο plannet

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

με βάση την 0021 εγώ θα πήγαινα στο 16.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

βγάλε τον αποστάση από το τιμόνι
βρες ένα 8ρι τιμόνι
ανέβασε λίγο και την σέλα
και πιστεύω πως θα είναι οκ

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Τη σέλα θα τη σηκώσεις στο 16άρι αλλά το ποδήλατο που θα καβαλάς θα είναι μικρό. Αυτό σημαίνει ότι θα είσαι σχετικά μαζεμένος επάνω σε αυτό κάτι που δεν είναι κακό σε εκτός δρόμου καταστάσεις αλλά σε καθημερινές μετακινήσεις και αρκετά χλμ θα έχει ενοχλήσεις.

Το πρόβλημά σου θα λυνόταν αν είχαν δώσει μεγαλύτερη κλίση στον οριζόντιο. Το μόνο που μπορείς να κάνεις τώρα είναι να βάλεις κοντύτερο λαιμό και ένα riser τιμόνι.

Αν μπορείς να το επιστρέψεις και να πάρεις άλλη μάρκα που να έχει 43 θα ήταν καλύτερα. Αν πας σε 16άρι να ελέγξεις σχολαστικά αν έχεις θέματα σε στροφές. Να ελέγξεις δηλαδή αν παίρνουν περίεργες γωνίες τα χέρια σου όταν στρίβεις πολύ το τιμόνι, πόσο στριμώκωλα θα είναι τα γόνατά σου όταν στρίβεις κλπ κλπ.

tbabis
Εικόνα tbabis
Απών/απούσα

Είμαι κάθετος. Σου είναι μεγάλο το ποδήλατο. Οριακά μεν αλλά μεγάλο. Πρέπει να το αλλάξεις με το 16" οπωσδήποτε για μένα. Δεν επιτρέπεται να ακουμπάς τον οριζόντιο σωλήνα όταν πέφτεις εμπρός από τη σέλα.

flame_alchemist
Απών/απούσα

@Eaglos οταν λες περιεργες γωνιες εννοεις πολυ κλειστα τα χερια? για παραδειγμα στην φωτο 0021 θεωρουνται τα χερια μου οτι εχουν μεγαλη γωνια?

Γενικως αποτι καταλαβα το νουμερο μου ειναι 17" και ειμαι οριακα στο 18" απλα μαλλον θα ειναι πιο βολικο το 16". Το οτι στο 18" ειμαι σε πιο ορθια θεση(λιγο κατω απο το υψος του τιμονιου η σελα) ενω στο 16" θα ειμαι πανω απο το τιμονι(θεωειται πιο σωστη σταση για hardtail?) παιζει ρολο?

Eaglos
Εικόνα Eaglos
Απών/απούσα

Όταν λεω περίεργες γωνίες εννοώ όταν στρίβεις δεξιά και αριστερά το τιμονί. Να δεις δηλαδή πόσο μαζεύεται ο αγκώνας σου, αν βρίσκει στο γόνατό σου όταν το πετάλι είναι παράλληλο με το έδαφος, αν "σπάει" πολύ προς τα μέσα ο καρπός. Γενικά να δοκιμάσεις να στρίψεις το τιμόνι και να δεις αν είσαι στριμόκωλα ή άνετα. Λογικά αν σου είναι πολύ μικρός ο οριζόντιος δεν θα
"χωράς" να στρίψεις και θα είναι λίγο στριμωγμένα τα πράγματα.

Ο λόγος που δεν σου κάνει το συγκεκριμένο 18'' είναι λόγω των μοιρών του οριζόντιου. Σε κάποιο άλλο 18άρι με πιο sloppy γεωμετρία δεν θα είχες πρόβλημα. Για παράδειγμα, σε τέτοιοοριζόντιο δεν θα έβρισκες. Καταλαβαίνει ότι τα μεγέθη που δίνουν οι εταιρίες δεν λένε κάτι, αυτό που έχει σημασία είναι να δεις ακριβώς το μήκος του κάθε σωλήνα και τις μοίρες για να καταλάβεις με τι έχεις να κάνεις.

Για το θέμα της στάσης, γενικά είμαστε γερμένοι προς τα εμπρός και η σέλα είναι πιο πάνω από το ύψος του τιμονιού. Έτσι θα γλυτώσεις τη μέση σου αλλά και θα μπορείς να βγάζεις περισσότερη δύναμη στα πόδια. Στο 16αρι θα έχεις καλύτερη στάση απλά δεν ξέρω πόσο πιο κοντά θα σου έρθει το τιμόνι.

Πιστεύω ότι είτε το πιο πιθανό είναι να αλλάξεις λαιμό. Είτε θα πας σε μικρότερο λαιμό και riser τιμόνι στο 18αρι, είτε θα πάς σε πιο μακρύ λαιμό και ίσως flat τιμόνι στο 16άρι.

Μίλα με το μαγαζί που το πήρες και κανόνισε τα διαδικαστικά. Αν έχει καμιά άλλη μαρκα τσέκαρε τα νούμερά της μπας και βρεις κανένα 42-43 που είναι πιο κοντά στο ύψος σου. Αν όχι τότε τσέκαρε ενδελεχώς το 16άρι γιατί 2η αλλαγή δεν νομίζω να σου κάνουν :)

tbabis
Εικόνα tbabis
Απών/απούσα

Η διαφορά μήκους του οριζόντιου σωλήνα από το 16" - 18" στο CUBE ANALOG είναι 1,9 ολόκληρα
εκατοστά. Καμμιά αλλαγή δεν θα χρειαστεί να κάνει στο 16άρι κατά τη γνώμη μου. Ακόμα και το τιμόνι θα του έρθει καλύτερα. Τώρα η νοητή γραμμή μεταξύ ματιών και εμπρόσθιου άξονα δεν περνάει από το τιμόνι αλλά πίσω από αυτό.

http://www.cube.eu/hardtail/comp-series/analog/

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

από την στιγμή που πήγε σε cube το μέγεθος του είναι το 18 ότι και να λέτε
το 16 θα κατεβάσει τον οριζόντιο σχεδόν 5cm πιο χαμηλά
ενώ θέλει 1
ουσιαστικά θέλει να κατέβει το τιμόνι
και να βάλει ένα πιο κοντό λαιμό
και θα του έρθει καλύτερα
και να ρίξει λίγο το σώμα του μπροστά
δεν καθόμαστε με τεντωμένα χέρια στο ποδήλατο
έτσι καθόμαστε στο ποδήλατο
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/en/3/36/John_Tomac_1995.jpg

chrisRC
Εικόνα chrisRC
Απών/απούσα

συνεπώς θέλει 16._

flame_alchemist
Απών/απούσα

Σαν συμπερασμα βγαζω οτι το βασικο προβλημα ειναι ο οριζοντιος οπου αμα κανω καμια βλακεια και παω αποτομα κατω απο την σελα θα χτυπησω...

@plannet Παντως τα χερια στην φωτο που εβαλες λινκ μοιαζουν να εχουν ιδια γωνια με τα χερια μου στην φωτο 0021 που ειμαι μπροστα απο την σελα

εστειλα mail και στην cube και μου απαντησαν οτι μπορω ισως να το διορθωσω με μικροτερο stem αλλα καλυτερα για το υψος μου να παω σε 16"

flame_alchemist
Απών/απούσα

.

Plannet
Εικόνα Plannet
Απών/απούσα

ναι τα χέρια σου είναι σωστά στην φωτο μόνο που δεν κάθεσαι πάνω στην σέλα

πάντως αν πας σε 16" τότε θα περιμένω φωτός σαν και αυτές που έβγαλες